A fazék kirakodására és gondozására vonatkozó szabályok

A Chubuschnik az egyik legkedvezőbb növénynek számít, könnyen hordozható országunk bármely régiójában. Az emberekben Garden Jasmine néven hívják, de a szakértők azt mondják, hogy ez egy helytelen név, mert a Chubuschik a Hortenzia családjára utal. És a leszállási időpontok és a gondoskodás feltételei semmi köze a Maslin család képviselőjéhez. Az egyetlen dolog, ami igazán egyesíti őket – gyönyörű virágok szelíd aromával. Érdemes bevezetni a közelebb egy illatos jázmin nevű testvérét, és megtudhatja a jellemző tulajdonságait.

A fazék kirakodására és gondozására vonatkozó szabályok

Leszállási időpontok

A tapasztalt kertészek szeptember elején tanácsot adnak a jázmin kertben. Azonban a valódi leszállási feltételek attól függően különböznek, hogy a cserje növekedni fog. Például Szibériában a Chubousenik területe szeptember 3-15-től. Hasonló termesztési feltételeket alkalmaznak az urálokban. Az ország központi és déli régiói kertészeit szeptember közepéig és október végéig ültetik a Chubuschnik.

Különösen a külvárosokban ültetett kert Jasmine szeptember 20-tól és október 15-től. Nyáron és tavasszal ez a cserje jobb, ha nem a földre van szüksége – a kertésznek nincs ideje a kirakodási munkákhoz, és a növény elpusztulhat. Ha az első tavaszi napok kezdetét szeretné elkezdeni a kerti tereprendezést, érdemes leszállni a potbouse-t, mielőtt a vesék elkezdenek virágozni.

Összességében az üzem pihen, de nem akadályozza meg, hogy alkalmazkodjon a kemény éghajlati viszonyokhoz. És a kertésznek nem kell aggódnia, hogy nincs ideje, hogy vigyázzon a növényre.

A fazék kirakodására és gondozására vonatkozó szabályok

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

Chubuschnik szereti a napos telkeket termékeny, de nem túlterhelt talaj. Neki, könnyű loams vagy csernozjom illik. Ha az árnyékba helyezi, az üzem napfény keresésére nyúlik. Ha nedves talajba helyezed, meghalhat a páratartalom túllépésétől.

A kiválasztott terület nem szabad nyitva állni – a publikára, bármely félreeső sarok a kerítés közelében, a ház falai vagy a pavilon napsütéses oldala. A magas fák közelében ültethető, amely megvédi a behatoló széltől. Mindazonáltal szem előtt kell tartani, hogy ez a növény szereti a helyet, így nem lehet ültetni a fák alatt vagy sűrítő leszállás alatt.

Miután kiválasztotta a helyet a talaj felkészítéséhez. Egy héttel a leszállás előtt, fel kell ásni egy lyukat fél méter mélységben és hasonló átmérőjű. Még egy jó talaj jelenlétében is a Földet egy speciális termékeny keverékkel kell táplálni, amely a gyep és humuszból készül. Ha a telek az agyag fekete talaját uralja, érdemes hozzáadni a homokot ehhez a keverékhez. Ásványi táplálékot adunk hozzá (100 g fa hamut és 30 g szuperfoszfátot). Ha egy növényt egy nedves talajra kell ültetni, a vízelvezetést a gödör aljára kell önteni (a törmelék, a clamzit vagy törött téglák rétege 15 cm vastagságú).

A fazék kirakodására és gondozására vonatkozó szabályok

A fazék kirakodására és gondozására vonatkozó szabályok

A leszállási munka jellemzői

A növényt egy földes szobával együtt kell összenyomni. A leszállás folyamatában annak biztosítása szükséges, hogy a gyökér nyak ugyanazon a szinten legyen a Föld felszínével. A Canbushnik zárt gyökérrendszerrel rendelkezik, így gyökér nyakát lehet keverni, de legfeljebb 2-3 centiméter. Ha nagy mélységig eltemeted a gyökeret, akkor a növény gyökérrendszerének megerősítéséhez vezet.

Közvetlenül a szabadtéri talajba való belépés után a Canchousenik bőséges. Egy bokor 20-30 liter vízig van öntve. Amikor nedvesség felszívódik, a lyuk szárazföldön van megszórva. Néhány nappal a leszállás után a gördülőkört tőzeg, humusz vagy kerti földeléssel kell zárni. A cserje felső részét el kell vágni.

A palánta csak néhány hajtást kell hagynia, amelyek mindegyike 2-3 vese lesz. A rügyek kialakulásának némileg lelassul, de hozzájárul a bokor gyors növekedéséhez.

A fazék kirakodására és gondozására vonatkozó szabályok

A fazék kirakodására és gondozására vonatkozó szabályok

Mi leszállni közel?

A Chubuschnik önellátó kultúra, így szervesen működik mind a csoportban, mind a partteri leszállásban. Ezenkívül ideális megoldásnak számít az élő sövényekre. A Garden Jasmine csodálatos virágzó bokrok közelében, Lila, Hortensia, Spiray vagy Wegel. A virágzás szépsége és ezeknek a cserjék luxus zöldségeinek szépsége a kert egy hangulatos illatos sarkába fordul.

Ha nincs vágy, hogy a helyszínen buja bozótokat szervezzen, érdemes figyelmet fordítani a dekoratív házigazdákra. A cserje csupasz váziái különböző színekkel és a fogadó leveleinek alakjával kiegészíthetők. Töltse ki az ürességet, és hozzon létre hangerőt, lehetővé teszi a nagyméretű Brunner vastag vastagságait. Ha nincs bizalom, hogy lehet kiválasztani a növények gyönyörű kombinációját, érdemes elhelyezni egy dubbulát a tűlevelű fák közelében, vagy a jól karbantartott gyepek háttere ellen.

Ahhoz, hogy több hónapig virágozhasson, érdemes leszállni a potok több fajtájára. Például a Chubuschnik rendes virágok május végén – június elején. Két hét múlva szó szerint, és a Chubusnik Cubean virágzik. Ő örülni fogja a virágzás szépségét július 10-ig. És a Lemohansky-fokozat minden dicsőségében a nyár közepén virágzik.

Kiválaszthatja a szomszédokat a helyszínen a kiválasztott fajtától függően. Például olyan fafajták, amelyek magassága 3-4 méter, gyönyörűen néz ki a környéken, kis évelők. Ezek liliomok, lágyszárú peoniesek és növények a korona gömb alakúak. A Chubus törpe, amelynek magassága nem haladja meg az egyik métert, szervesen kombinálják a fényes, fa peonies vagy hibiszkusz. A kedvenc kompozíció déli szélességében a Canbushnik és Jasmine kombinációja.

A fazék kirakodására és gondozására vonatkozó szabályok

A fazék kirakodására és gondozására vonatkozó szabályok

Gondozási szabályok

A fagyálló, Hardy Chubuschnik nem igényel trepidate gondozást. Ez nem nehéz növekedni. Ez elviseli és a tapasztalt kertész ügyes fellebbezését, valamint a tapasztalatlan újoncokat. Azonban a szabályok ellátásának szabályainak való megfelelés lehetővé teszi az elegáns virágzás és a gyors növekedés elérését. Mindegyiket részletesebben figyelembe kell venni.

Podkord

Jasmine Garden Feed Csak évente egyszer késő tavasszal. A leszállást követő első évben az üzemet egy szerves műtrágya táplálja – a csúnya. A megoldás a bíróság 1 részéből és 10 részből áll. A második évből a cserje szerves és ásványi műtrágyák is megtermékenyít.

Az ásványi táplálkozás 15 g karbamidot, 15 g kálium-szulfátot és 20 g szuperfoszfátot tartalmaz. Minden komponens egy vödör vízben van. Ez a megoldás a feleslegben elegendő lesz két növény számára. Amikor a Chubuschnik villogni fog, ásványi anyagokkal is táplálkozik. Mindössze 15 g karbamid változik 100 g-ra, és a szuperfoszfát mennyisége 30 g-ra emelkedik. Egy ilyen megoldás elegendő 1 kV-ra. M.

A fazék kirakodására és gondozására vonatkozó szabályok

A fazék kirakodására és gondozására vonatkozó szabályok

Könnyű

Chubuschnik szereti a napsugarakat vagy a fényes szétszórt fényt. Azonban a fiatal cserjék szenvedhetnek a Scorching Suntól. Az égési sérülések a leveleken jelennek meg, a növény megcímkézik, sárgás és csepp lombozat. A kellemetlen következmények megakadályozása érdekében a palántákat a leszállás utáni első héten kell megadni. És ha a nyár különösen meleg volt, érdemes gondoskodni a fiatal növények árnyékolásáról a napkollektor csúcsán – 12-16 órától.

Hőfok

A cserje képes -35 fokig ellenállni, így a legsúlyosabb éghajlati viszonyokban is békét vesz igénybe. Ő ellenáll a mérsékelten hideg tél, túlélheti hűvös vagy nem túl forró nyár.

De ha a régióban trópusi hőt telepítenek, akkor a kertésznek meg kell szerveznie a kultúra optimális öntözési rendszerét.

A fazék kirakodására és gondozására vonatkozó szabályok

Locsolás

Ez a cserje nem szeret túlterhelni, de ugyanakkor negatívan reagál egy hosszú szárazságra. A levelek elszáradnak, hibáztatják és elveszítik a dekoratív megjelenést. Annak érdekében, hogy ne vezessen be egy növényt a stressz állapotába, hetente egyszer 20-30 liter vizet kell önteni. A virágzási időszak alatt a Chubuschnik napi öntözést igényel. Közvetlenül, a talaj körüli talajt fel kell robbanni, gyomnövények – öblíthetünk. A nemes nedvesség elpárologtatásának megakadályozása érdekében a talaj szalma vagy széna felső réteget kell tenned.

Ritkítás

A Cububus öröme lesz a korona szépségét, és buja virágzik, ha a kertész minden évben csökkenti. Összességében, a virágzás után, az összes száraz, régi és beteg ágak eltávolítása, valamint ágak, amelyek sűrítik a cserje koronát. Egyszer 3 évente vágja le a régi hajtásokat. A korai rugót a megfiatalító vágás végzi. Több csomagot kell kiválasztania, és 30 cm magasságba vágja őket. A fennmaradó szárak teljesen vághatók. A részeket kerti kazán kezeli, és a gördülő kör fel van szerelve.

Az aktív növekedés és virágzás időszakában a cserje nem csökkenthető.

A fazék kirakodására és gondozására vonatkozó szabályok

Átruházás

Szükség esetén a Canbushnik átültethető az egyik helyről a másikra, vagy egy gyorsan született cserje. Ez a növény értékes abban, hogy nem csak a fiatal palánták, hanem a felnőtt fák is. A növények korától függetlenül az előzetes képzés után átültetik. Ahhoz, hogy a Chubusnik-t megfelelően felkészítse a transzplantációra, kövesse az alábbi lépéseket:

  • Végezze el a vágást: a koronát egy harmadik vágja, és az oldalsó hajtások teljesen eltávolításra kerülnek;
  • A transzplantációra szolgáló fossa-t gondosan kell elkészíteni azzal, hogy hozzáadjuk a szükséges műtrágyákat és a vízállományt;
  • Az ásott bokor gyökereit “gyökérrel” kezeli, és a korona a mangán gyenge megoldása (halvány rózsaszín megoldásnak kell lennie);
  • A bokor az elkészített lyukba kerül, elalszik a földet, és bőségesen öntjük ki.

Jobb, ha szeptember-októberben vagy tavasszal átültetni, amíg a vesék kiderülnek. Azonban a tapasztalt kertészek ragaszkodnak az őszi idő az év, hiszen ebben az időszakban a növény, és a szükséges műtrágya nélkül siet állíthatók elő. Ha mindent helyesen végeznek, 3-4 évig a Chubuschnik transzplantációja után elég lesz.

A fazék kirakodására és gondozására vonatkozó szabályok

A fazék kirakodására és gondozására vonatkozó szabályok

Telelés

Télen a növény nem terjed ki. Még akkor is, ha kemény fagyok károsítják az egyéni hajtást, tavasszal levágják őket, és a cserje újra növekszik. A hideg évszakban nem érdekli őt. Ezek az egyszerű szabályok mind a felnőttek, mind a fiatal növényekhez kapcsolódnak.

Lehetséges problémák a növekedésben

Chubuschnik a növényi betegségek egyike számára ellenáll. A gombás betegséget csak olyan gondatlan tulajdonosból tudja felvenni, aki nem vágja le a régi hajtásokat, és nem melegíti a koronát. Mindkettő biztosítja a légcserét, és megvédi a leveleket a foltos és rozsda. Ha a gomba még mindig megjelent, az üzemet azonnal megfelelő gyógyszerekkel kell elvégezni.

Sokkal komolyabb a kártevők. A lapok, a hullám és a webes tesztelők ártanak felnőtt növények, és elpusztíthat egy fiatal palántát. A paraziták kezelésének módjai a vereség mértékétől függenek. Ha a kártevők kolóniája kicsi, a gazdasági szappan vagy a mangán megoldása segít. Érdemes permetezni egy növényt dohány infúzióval vagy mustárporral. Ha a pillanat hiányzik, és a bogarak minden ágon ülnek, vegye kémiai inszekticidet a boltban.

A fazék kirakodására és gondozására vonatkozó szabályok

A fazék kirakodására és gondozására vonatkozó szabályok

Gyakran az újonnan érkezők lehetővé teszik a hibákat, amikor elhagyja a növényt, majd meglepődve, hogy miért nem virágzik. 5 oka van.

  • A cserje “élhet” a felesleges nitrogén miatt, majd a kertésznek felül kell vizsgálnia az ásványi etetési összetételét.
  • Chubuschnik szenvedhet napfény hiányából. Ebben az esetben egy transzplantáció.
  • Ha a tulajdonos egy tavaszi vágással mozog, egy bokor lehet minden ereje, hogy helyreállítsa a hajtásokat.
  • Ha a tavalyi vágás után virágzás esett augusztus végén, a fiatal hajtások csak nem volt ideje új vesék létrehozására.
  • Végül a Canchousenik nedvesség hiánya miatt szenvedhet. Általános szabályként ezt az okot a sárgás és a levél csavarás erősíti meg. Ebben az esetben a kertésznek be kell állítania az öntözési módot, és megadja a növényeket a hiányzó nedvességet.

Csak a megfelelő figyelem és az országos gondozás tárgyát képezi, erős és egészséges növényt fog növekedni.

A következő videóban további információkat talál a CAN-ra való leszállásról és gondozásról.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása