A fehérorosz mtz mozgásról

A belorusz MTZ motoblokkokat a Minsk traktor üzem, amely ugyanolyan névvel, 1946 óta ismert. A növény a mezőgazdasági gépek egyik legnagyobb termelője.

Sajátosságok

Kis méretű berendezések a “Fehéroroszország” traktorok gyártása alapján előállított MTZ üzemből. A berendezések kiegészítő műhelyekben készültek, amelyek ma nagy komplexumok, high-tech mechanizálással. Az első fehérorosz motoblock 1978-ban jött vissza. A terméket az úgynevezett „sétáló traktor”, és határozottan benne van az élet a kertben, a versenyzés a minősége a föld kezelt vágó.

A fehérorosz mtz mozgásról

A “Fehéroroszország” motoblokkok fő jellemzője a traktor alvázának jelenléte, amelynek köszönhetően nehéz pótkocsik szállítása van. Az autó szállítási sebessége közel 10 km / óra, 4 elülső sebességváltónak köszönhetően. Az egység sebessége a munka elvégzése során is elég magas – 2,5 km / h. A blokk vezérléséhez van egy kényelmes kormányoszlop. A modern MTZ modellek mozgásait ellenőrző szerveket az ügy felső részéhez továbbítják. A készülék vágója három rögzített módosítással rendelkezik méretekkel: 42, 60, 70 cm. Négyütemű motorok, karburátor tartály térfogatú 3 literes, kapacitása 5-8 lóerő.

A készülék állítható ereje lehetővé teszi, hogy nem csak klasszikus mellékletekkel, hanem szivattyúkkal, malmokkal, körkörös.

A fehérorosz mtz mozgásról

A fehérorosz mtz mozgásról

A fehérorosz termelés egyik leghíresebb modellje – MTZ O6 A Weima 177f licencelt hálózati eszközzel. A gép egy vágógéppel van felszerelve, amely a mezőt akár 30 cm, szélesség – 1,1 méteres mélységig is feldolgozza. MOTOBLOCK SÚLY – 95 kg, Általános paraméterek – 180 * 85 * 135 cm. Az üzemanyagtartály 6 liter üzemanyagot biztosít, amelynek fogyasztása óránként legfeljebb 2 liter. A növény garanciális időszakot biztosít – 12 hónap.

Az MTZ motoblokkokat szerették a munkavállalók számára a Mechanical Gear és a Multi-Disc zárt súrlódási sebességváltó. Állandó olaj rendelkezésre állást igényel a tengelykapcsoló tengelykapcsolóban. A berendezések gyorsan opcionális, cserélhető részleteket lehet kiválasztani. A gép sikeresen zaklatja a borzasztóval, szántással, burgonyátalakítással, fűvel. Az MTZ kerékblokkok reteszelővel és belső teljesítményválasztó tengellyel vannak felszerelve.

A fehérorosz mtz mozgásról

A fehérorosz mtz mozgásról

Érvek és ellenérvek

Az MTZ motoblocks fő előnye a benzinmotorokban, amelyek képesek működni az alacsony minőségű üzemanyagon. Egyéb pozitív jellemzők.

 • Egyetemesség. Az eszközök kompatibilisek a belföldi és az importált termelés kiegészítésével. Jelentősen kibővítik az aggregátumok képességeit.
 • Könnyű tervezés. Ez a tényező lehetővé teszi, hogy saját kezével javítsa ki az eszközöket.
 • Kiterjedt körülmények között, amelyek nem csökkentik az eszközök teljesítményét. A motoblokkok sikeresen megbirkóznak a meghatározott folyamatokkal, függetlenül a külső környezeti feltételektől. A kialakítás még országunk középső sávjában is működik. A talaj típusa és topográfia alkalmas a készülék szerelvényeire.
 • Gazdaság. Ez a tényező az üzemanyag és a kenőanyagok fogyasztására vonatkozik. Az utóbbi minősége nem befolyásolja a motor teljesítményét.
 • Modernség. A különböző módosítások motoblokkjainak megjelenése eltérő. Az évszázados történelem ellenére a modern aggregátumok megjelenése az újdimenziós tendenciáknak felel meg.

A fehérorosz mtz mozgásról

A fehérorosz mtz mozgásról

Bármilyen jó motoblocks sem látja a gyártót, a felhasználók néhány hátrányokat találtak az eszközökben.

 • A nehézségek el vannak rejtve a kapcsolási módokban. A tulajdonosokat ebben az átviteli következetlenségben hibáztatják.
 • A MOTOBLOCK teljes körű terheléssel fordul a futó részen. A jelenség oka a tökéletlen differenciálzárban.
 • A kötőelemekhez való hozzáférés összetettsége. Emiatt a készüléket nehezen lehet csatlakoztatni még a gyári rögzítő berendezések is.

A fehérorosz mtz mozgásról

A mínuszok közül még az azonos versenytársakhoz képest is magas ár van. Ezenkívül minden belorusz aggregátum nehéz osztály. A készülék súlyos súlyának köszönhetően az üzemeltető jelentős fizikai erőfeszítést kap. Ha a munkát a felkészületlen talajon végzik, a személy nagyon gyorsan felkel.

A problémát egy speciális adapterrel oldják meg, amely lehetővé teszi az eszközt az ülőhelyről.

A fehérorosz mtz mozgásról

De a kiegészítő vásárlása a megnövekedett kiadásokhoz vezet. Az MTZ súlyos súlya a profiknak tulajdonítható. Ez az egyik olyan kevés eszköz, amely a szibériai régióban uralkodó agyag talaj kezelésével jár.

Eszköz

A fehérorosz MTZ kialakítása klasszikus, és magában foglalja:

 • kerekek és gumiabroncsok;
 • tengelykapcsoló kábel;
 • meghajtó lemez és tömítés;
 • sebességváltó;
 • kormányzás és fogaskerekek;
 • Karburátor és felszerelés.

A fehérorosz mtz mozgásról

A fehérorosz mtz mozgásról

A fehérorosz mtz mozgásról

A gépnek jelentősen megnövekedett súlya van. Az egységes traktorelemeket sikeresen alkalmazzák az eszköz belsejében. Ez a döntés megbízható és funkcionálisvá vált a készüléket. Toleráns, nem túl magas minőségű üzemanyag és olajok. A készülék könnyen konfigurálható a munkához, gyorsan javítható. A szolgáltatási szolgáltatások és a pótalkatrészek a lakosság széles szegmenseit vásárolhatják.

Az átvitel ellenáll a sokkokkal és más kedvezőtlen pillanatokkal. A Classic MTZ képes körülbelül négy sebességgel mozogni, és két vissza. Előre haladva az autó 2,4-ről 11,4 km / h sebességet ér, és vissza – 3-ról 5,35 km / h sebességgel. Az univerzális tengelykapcsoló kábelének köszönhetően az egység kölcsönhatásba lép a számos cég által érintett adatokat, amelyek befolyásolják a multifunkcionalitását. Az átvitel olyan mechanizmust tartalmaz, amely lehetővé teszi a motor teljesítménymutatóit.

Csökkenti a tápegység forgásának sebességét 300-1200 fordulat / perc. Ez lehetővé teszi, hogy a meghajtót más helyhez kötött eszközökkel kombinálhassa.

A fehérorosz mtz mozgásról

A kormányvezérlő egység könnyen újrakonfigurálható, hogy közvetlenül a kezelői munkahelyen reverzibilis, és szükség esetén a vezérlőkarok és a szabályozók a magasságra konfigurálhatók legyenek. Ha az üzemeltetőnek gyenge láthatósági körülmények között kell működnie, akkor bekapcsolhatja a halogén fényszórót. A motoblokk alapberendezésjében szereplő pótkocsi-eszköz beépített fékrendszerrel rendelkezik. Kényelmes, ha ideiglenes parkoló volt a mozgás során, miközben nincs szükség a motorra.

Az MTZ egységek tápegységei eltérőek. A NINTH sorozat eszközeiben már telepített motorok Honda GX270, Lifan LF177 vagy KIPOR KG280. A telepítések csökkentik a blokkok költségeit. Az MTZ korai változatait “UD-15” vagy “UD-25” háztartási motorokkal szerelték fel. A legújabb aggregátumokat gazdaság jellemzi, de összetett a szolgálatban, meggondolatlan. A nagy teljesítményű MTZ 12. sorozatú telepített motorok az SC-12 hazai termelésének új generációjának telepített motorai, amelyek lehetővé teszik az eszközök széles hőmérsékleti tartományainak működtetését -30 és +30 között.

A fehérorosz mtz mozgásról

A fehérorosz mtz mozgásról

A felállás

Híres képviselője MTZ Fehéroroszország 09h Honda motorral, tricikli, 13 liter. val vel., dízel.

A gépnek a következő specifikációi vannak:

 • Súly – 176 kg;
 • Méretek – 178 * 84 * 107 cm;
 • A RUT lehetséges szélessége – 45-70 cm;
 • Rotációs sugár – 1 m;
 • Útmentesség – 30 cm;
 • Üzemanyag-fogyasztás 3 l.;
 • Extrém pótkocsi – 650 kg.

A fehérorosz mtz mozgásról

A fehérorosz mtz mozgásról

A fehérorosz mtz mozgásról

Az MTZ 09 egy négyütemű egyhengeres telepítésű Honda-val van felszerelve, amely az AI 92, AI 95 fogyasztására szolgál. A japán motoron kívül a The Czech Company Jikov GH1509 motorjai telepíthetők a telepítésre. Az MTZ üzem korai termékei – 05, 06 sorozat.

Fifteer ötödik sorozat – az autó első verziója, 1978 óta ismert. Termelését 1992-ig elindították, így széles körben elterjedt. A verzió a magas javítási fitness miatt értékelhető. A Standard MotoBlock 5 literes motorral van felszerelve. val vel., amely 10-20 hektáros méretű mezőgazdasági térre alkalmas. Termékméretek: hossza 180 cm, szélesség – 85 cm, magasság 1070 cm, súly 135 kg.Távolságok a motortól egy 30 cm-es úton, hogy a terepmunka elvégzéséhez és ne károsítsák a növényeket. Motor motor 6 sebesség maximális gyorsítással 9,6 km / h ujj, 2,5 km / óra vissza. A készülék vezérlése lehetővé teszi, hogy a kormánykereket 15 fokos elforgatja / jobbra forgassa.

A kormányzás vezérlésében megváltoztathatja a magasságot.

A fehérorosz mtz mozgásról

A fehérorosz mtz mozgásról

Annak ellenére, hogy az egységet eltávolítják a termelésből, még mindig megtalálható a gazdaságokban a jó állapotban. A 6. sorozatú MotoBlock különbözik a jobb jellemzők korábbi verziójától. A vágó mellett felveszi az eke-t az aggregátumra. A feldolgozott terület szélessége a mérő közelében lesz. A készülék a Weima 177F motorral van felszerelve, amely az “UD” sorozatú motorok közösen termelt módosítása. A verzió megjelent a smorgon növényen. Az előzőtől megkülönbözteti a megnövekedett teljesítményt – 9 liter. val vel. A motoblokkok fennmaradó műszaki jellemzői azonosak.

A fehérorosz mtz mozgásról

A fehérorosz mtz mozgásról

Az MTZ 12 sorozat fejlett változatát a 2000-es évek óta, és ebben az időben jelentős számú rajongót szerzett. Az opció a következő specifikációval rendelkezik:

 • Súly – 148 kg;
 • Motor, CC -12 levegő típusú;
 • Méretek – 188 * 85 * 101 cm;
 • Állítható ront mérete 45-70 cm;
 • 650 kg maximális hordozó kapacitása;
 • Lehetséges felszerelés lehetséges súlya – 30 kg;
 • Maximális sebesség 9 mozgáskor.6 km / h.

A fehérorosz mtz mozgásról

A fehérorosz mtz mozgásról

A fehérorosz mtz mozgásról

Csatlakozott berendezések és pótalkatrészek

A belorusz gyártó nehéz modelljei felhasználhatók az 1 hektáros területek feldolgozására. A technika megengedett az egész évben. A hó tisztításában például egy snowlow és dump. Belorussian Motoroblokk kiegészítések:

 • Univerzális eke;
 • Vágó a laza talaj feldolgozásához;
 • Broon, ő egy kultivátor;
 • vontatott eszköz;
 • rotor típusú kaszálás;
 • Alkalmazott eszköz üléssel;
 • Univerzális szőnyeg;
 • kefe kommunális igényekhez;
 • krumpli;
 • Groundasacepace.

A fehérorosz mtz mozgásról

A fehérorosz mtz mozgásról

A fehérorosz mtz mozgásról

A jó segítők munkájában megjelenik:

 • Aktív maróvágó;
 • előtag;
 • Elülső adapter;
 • súlyemelők;
 • kiterjesztés.

Eke úgy néz ki, mint egy széles vágó termék, amely krumplit és vágott gyökereket. Ugyanezen a munkában a boronák alkalmazása. Fogakkal vagy lemezekkel vannak ellátva. Az utóbbiak jobbak. A palánták ültetéséhez szükséges barázdákat lovasok végzik. A tervezésük rögzített vagy változó távolsággal változik a szélsőséges részek között. Még mindig egy sor vagy kettős sor. Az aktív szőnyegeket nem használják tengelykapcsoló eszközként, mert kerekeket szolgálnak fel. A speciális design fogakkal ellátott lemezek jól kezelik a talajt és eltávolítják a gyomnövényeket egy erőteljes gyökérrendszerrel.

A leginkább univerzális kiegészítés a motoblock – vágó.

A fehérorosz mtz mozgásról

A berendezés lehetővé teszi, hogy egyidejűleg laza, és igazítsa, és törölje a gyomokat. A vágó is elindítható területeken kezelhető. Úgy gondolják, hogy az eszköz megszakítja a téli pesti fészkeit. Sashaga és varázslat, hogy az ültetési és tisztító burgonya. A berendezés első verzióját egy szántással szállítják, amely barázdát tesz. A keretén van egy bunker, ahonnan a burgonya a piszkos résbe esik a barázdában. A keret hátulján van szőnyegek a lemezekből, amelyek elaludnak az ágyat. Így a berendezés egyszerre lehetővé teszi a különböző munkát.

A burgonya flottája olyan ekeből áll, amelyre a rudak hegesztettek. A berendezések talajjal és növényekkel együtt emelkednek, majd a gumók jelennek meg. Az előkészített tartályban meg kell hajtani őket. A Copulks rajongó vagy vibrációs típus. Az utóbbi kényelmesebb a nagy területek feldolgozásához. A berendezési szíjtárcsa mozgása továbbítja azt a tengelyt, amelyhez a tápellátást beállítja, az alkatrészek munkaelemeit rezgéssel állítjuk elő, ezáltal a talajból származó zöldséget kivágjuk. A kertészek között ez az eszköz “remegés”.

A fehérorosz mtz mozgásról

A fehérorosz mtz mozgásról

A választott finomságok

A választás mindig a telepített motorok erőteljes mutatóin alapul. Létezésének időszakai alatt az MTZ különböző erőművekkel volt felszerelve.

 • Ud 15 – Ez egy négyütemű típus egy hengerrel, karburátorral, amely nagy oktános üzemanyagot igényel. A motortulajdonosok véleménye szerint a tényleges kapacitása körülbelül 4 liter megkülönböztethető. val vel. Teljesen nyitott fojtószelep mellett elérheti a 6 liter. val vel. Motor, ex működtesse, elveszíti az áramellátási képességeket.
 • UD-25 eltér az előző modelltől, amely két henger jelenléte. A készülék maximális bejelentett teljesítménye 12 l. val vel., és tényleges – körülbelül 8.

A fehérorosz mtz mozgásról

A fehérorosz mtz mozgásról

 • Honda GX 270 – Japán összeszerelési motor, maximális teljesítmény mellett 9 l. val vel. 270 cm-es kocka mennyisége. Az üzemanyag-kapacitás valójában 5,3 liter üzemanyagot biztosít, 2,5 liter áramlási sebességgel óránként. A munkához nem szükséges magas oktán benzint önteni, elég ai 92. A modern modellek elektromos indító formájában vannak felszerelve.
 • Lifan lf177 – Kínai összeszerelő motor. A márka még nem szerzett széles hírnevet. Ha azonban összehasonlítja, akkor a tápegység mutatói hasonlóak a Honda GX 270-hez. A visszajelzések szerint a másolási példányok a megadott paraméterekkel nem rosszabbak, mint az eredeti. A kínai vállalat erőműveket szállít sok vállalkozásnak. Ugyanaz a motor az ilyen aggregátumoknál 9 l. C, “Bison”, “Neva”, “Centaur MB 2075D”. Az analógok költsége gyakran kevesebb, mint a fehérorosz versenytárs. Csuklós berendezés, amely azonos. A termékek különböző motoblokkokkal kombinálhatók.

A fehérorosz mtz mozgásról

A fehérorosz mtz mozgásról

Az MTZ azonos paraméterei az ukrán termelés motorblokkjával “sich”.

A modellek összehasonlító elemzése:

 • MTZ – Három Versa (42, 60, 70 cm);
 • Sich – négy lehetőség (50, 0, 70, 80 cm);
 • MTZ Road Clearance – 30 cm és “sich” 24 cm;
 • Az MTZ – 12 km / h maximális gyorsítási aránya, “SICH” – 16 km / h;
 • Az MTZ – 30 kg-os felszerelés lehetséges súlya, “SICH” – 45 kg;
 • A legnehezebb MTZ 12 súlya csuklós berendezéssel – 170 kg, “sich” – 220 kg.

Mielőtt megvásárolná a készüléket saját vegyületéhez, érdemes gondolkodni a nagy teljesítmény szükségessége miatt.

A fehérorosz mtz mozgásról

A fehérorosz mtz mozgásról

A motoblokkot az átlagos motor jellemzőivel ellátott modell megvásárlásával lehet menteni, de kiváló minőségű belföldi összeszerelést.

Használati utasítás

A Föld szántása az az esemény, amelyre szüksége van az üzemanyagra. Csak a szelepek megfelelő előkészítése és beállítása után indítható.

Az előkészítő munka a következő lépéseket tartalmazza:

 • a készülék összeszerelése a felhasználói kézikönyvek szerint;
 • Szűkítés menetes tengelykapcsolók;
 • A motor és az átviteli tartályok kenést és üzemanyagot töltenek;
 • A motor előmozdítása.

A fehérorosz mtz mozgásról

A fehérorosz mtz mozgásról

Az utolsó elem az üzemanyagtartály megnyitásával kezdődik, az üzemanyag-csere a karburátorban, majd meg kell nyitnia az Aerosselont, és a fojtószelepet ellenkezőleg, fedél. A kiindulási kábelnek Paz szíjtárcsára kell mennie. Kapcsolja be a forgattyústengelyt a tömörítés előtt, és élesen húzza ki a kábelt. Az esemény sikeres befejezése után a motor elindul. Szükséges, hogy felmelegszik, de csak növelje a sebességet és kezdje el a munkát.

Az összes eszközön végzett munka megkezdéséhez 50 óra időtartamra van szükség.

Ebben az időszakban az alacsony terhelésű könnyű szállítási terhelés megengedett. A tengelykapcsoló szerelt részekkel bizonyos szabályokon végezhető el.

Például 1 és 2 sebesség használható:

 • eke;
 • malom;
 • kultivátor;
 • Mikrofon.

A fehérorosz mtz mozgásról

2 vagy 3 sebesség megengedett a boronygatáshoz. A pótkocsi húzható a növekvő gumiabroncsnyomás állapota alatt – 0,12 MPa. Például egy népszerű eke a szántás 60 cm-es királyi beállításával lóg. A társszerző eszközöknek működniük kell, de csak húzza meg a csavarokat. A kuplung kényelme a bal oldali kerék alatt, maximum 15 cm magasságú blokkot helyezhet el. Így az eke állvány függőleges helyzetbe kerül.

Az eke orrrészéhez magasabbá válik, a mélységi szabályozót az utazás ellen kell forgatni. A termesztés csak az első átvitelen csak a differenciálzár bekapcsolása után hajtható végre. A Pahotote mélységét speciális szabályozóval lehet beállítani. Ezután a második felszereléshez vezethet. Ha a kerékcsúszás megfigyelhető, csökkentenie kell a rögzítés szélességét.

A fehérorosz mtz mozgásról

Néhány bontás és megszüntetése

Az MTZ-vel való együttműködés során hiba léphet fel, ha az olajat a vezérlés tengelye alá öntik a felső aljzatba. A felhasználók okának kiküszöbölése javasolja, hogy az extra üzemanyagot a kívánt védjegyekhez egyesítse. Mivel a tengelyek felesleges olajat kaphatnak. Ha a technika megszakad, amikor dolgozik, javasoljuk, hogy ellenőrizze az üzemanyag-ellátási rendszer egészségét. Először is, a gyertya állapotát ellenőrzik.

Peraded Részletes tárgyalások az üzemanyaghiányról.

A fehérorosz mtz mozgásról

A fehérorosz mtz mozgásról

Különböző a gép normál működéséhez alkalmas tüzelőanyag-gáztartályban. Ellenőrizze az üzemanyag csaptelepet. Néha a sikeres szántás folytatásához elegendő az elem megnyitása. Valamennyi összetettség a gyújtási rendszer beállításának szükségessége. Ezzel a meghibásodással a farostlemez folyamatosan könnyíthető. A beállítás magában foglalja a meglehetősen pontos lépéseket, de a megfelelő készségek hiányában jobb, ha különleges szolgáltatásban tölti el.

A belorusz moting mozgása MTZ eszközéről lásd az alábbi videóban.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása