A flokkok kirakodása és gondozása nyitott földön

A Flox herbaceous növénye gyakran megtalálható a kertekben és a nyári házakban. A virág népszerűségét mind a dekoratív megjelenés, mind a szigorú ellátási igények hiánya magyarázza a nyílt talajban. A kezdővirágok gyakran megismerkednek az Aami Agrotechnology-szel a floxesből. Fontolja meg, hogy mennyire kompetensen tette és növeli a bemutatott kultúrát.

A flokkok kirakodása és gondozása nyitott földön

A flokkok kirakodása és gondozása nyitott földön

Leszállási időpontok

Ajánlott idő a tervezéshez – Tavaszi indítás. Ha a leszállást délre tervezik, akkor már április elején indíthatja el az eljárást. Amikor növekszik a külvárosokban és a középső sávban, a leszállást április második felében és május elején termelik – ebben a hónapban már elég alapvető. Ha a leszállást Szibériában vagy az Urálban végzik, akkor május közepétől a virágágyat, és elkezdi ültetni.

A kirakodás és az ősz számára azonban ebben az időszakban a kultúrát vese, ami azt jelenti, hogy a transzplantáció fontos, hogy legalább 1,5 hónapot hajtson végre a fagy kezdete előtt. A szezon végén levő leszállás, ne feledje, hogy szükség van a vágásra: A felső hajtások kb. 1/3-án kell megszüntetni, mielőtt “mozog”.

Nyáron lehet szállítani, de erre egy nagy földes szobával kell használni, előzetesen vágja a csúcsokat, különösen akkor, ha az eljárást virágzás során végzik.

Minden energia- és erőműnek gyökerezésére és addiktívre kell költeni egy új helyre, és nem a virágok fejlődésére.

A flokkok kirakodása és gondozása nyitott földön

Hely kiválasztása

A kultúra jól növekszik mind a nyílt térben, mind a felében. A legsikeresebb hely a bokrok vagy a ritka fák közelében található hely, amely könnyű árnyékot teremt egy forró óra. kívül, Ebben a fejezetben a télen a hó felhalmozódik, amely felmelegíti a virágokat, és segíti a hideg időt.

Ideális esetben a kultúrát egy kis lejtőn kell ültetni, hogy a csapadék olvadás ideje alatt itt ne menjen. Jobb, ha elkerüljük a lejtőket, ahol a talaj gyorsan túlmelegszik, és kiszárad, ezen a helyen az üzem nem lesz rejtve a széltől, és télen fagyasztható. Ne használjon szakaszokat a fák koronái alatt, felületi gyökérrendszerrel.

A virágágyás a ház keleti, délkeleti, délnyugati részéről vagy nyugati oldaláról szervezhető. Északi fal építése vagy árnyéka tűlevelű fák – a legkevésbé előnyös lehetőség.

Általában a kultúra nem teszik közzé a választott tér és képes lesz növekedni az árnyékban, de a buja és bőséges virágzást egy ilyen bokor alig várom.

A flokkok kirakodása és gondozása nyitott földön

A flokkok kirakodása és gondozása nyitott földön

A virágágyás tervének mellett?

A floxes esztétikailag mind az egyetlen, mind a csoportos kirakodásra néz. Például, akkor egy bokorban több pecsét, amely különbözik a szirmok színében – akkor a kert különböző festékekkel fog játszani, könnyű és fényerejű lesz. A festői festményeket a tűlevelűek vagy egzotikus kultúrák közelében lévő phloxes ültetésével hozták létre, például könyvesítő.

Ha a kertész monoton fajtát helyez el, akkor a zöld háttérre hangsúlyozhatja – lenyűgöző hatást fog teremteni. A ritmikus leszálláshoz, a kultúra alkalmazása a keverék technikájában. Beleértve a PHLOX-t a víkendházban a virágkompozícióban, úgy véli, hogy a szirmok árnyalatának napja változhat, például kék színnel egy lila.

A floxes és más növények tökéletesen kombinálhatók: Irisami, Lilyniki, rét geránium vagy anstilbami. A Shilovoid fajták jól illeszkednek az alpesi diákok díszítéséhez, valamint egy buggy megjelenéshez – javítani egy csúnya táj megjelenését.

A flokkok kirakodása és gondozása nyitott földön

A flokkok kirakodása és gondozása nyitott földön

A készítmény kidolgozásakor vegye figyelembe a színellátás különbségét. Tehát a phloxes nedvesség-szerető növények, és túl közel szomszédsággal más kultúrákkal állandó nedvességhiányt tapasztalnak.

A talaj előkészítése

A legelőnyösebb talaj – közepes megosztott termékeny talaj. A jó virágok laza és nedves területeken fognak kialakulni, savassággal, akár 7,0 ph-ig. Ha a tavaszi illeszkedést tervezik, a virágágyak előkészítése az ősszel kerül megrendezésre. Őszi ültetéssel a földet 2-3 héten belül állítják elő.

A webhely elkészítése szemét és gyomirtás. Ezután előkészítenie kell a komposzt, a kőris, a mész, a tőzeg, a folyó homok, ásványi műtrágyákból álló táplálkozási keveréket. Az előkészített készítményt a talajba adják. Ezután a gerinc gondosan lazítson.

Ha egy virágágyat a leszállás, agyag vagy más nehéz talaj alatt használják, akkor a homokot lehet alkalmazni. Túl könnyű kompozícióval, például homokos, a talajt hígítják trágyával, tőzeggel vagy agyaggal.

A flokkok kirakodása és gondozása nyitott földön

A flokkok kirakodása és gondozása nyitott földön

Kerülje el a túlterhelt fűrészpor vagy a faforgácsok egy részének előkészítését, mivel az ilyen típusú műtrágya a kórokozók baktériumok kialakulásának forrása lehet.

Hogyan kell ültetni?

Ha a tervezés előtt meleg időjárást kapunk, akkor a kiválasztott helyet óvatosan meg kell nedvesíteni, és szárítás után a kultivátornak 12-15 cm-es szintre kell állítani.

A leszállási áramkör egy, két- vagy háromvonalas szalag, amely 60-80 cm távolságban található egymástól. A vonalak közötti különbségnek 35-50 cm, és a palánták között – 30-40 cm.

Lassítja az ülőanyagot, szükség van a gyökérrendszer jól simítására. Helyezze a palántát a gödörbe oly módon, hogy a talaj tengelykapcsoló és ülepedése után a kapott szemeket maximum 4-5 cm-re burkolták, különben rosszul fejlődnek. Ezenkívül a leszállási helyet meg kell nedvesíteni, legalább 15 liter vízzel, mulasztott tőzeg- vagy tőzegzel elkülönített réteggel 4-5 cm.

A flokkok kirakodása és gondozása nyitott földön

A flokkok kirakodása és gondozása nyitott földön

Az évelő növényeket rajzolhat. Ez az aktív növekedés teljes időszakában megengedett. Amikor a szár 5 cm-rel emelkedett, a shilling időpontja. A folyamat vége szeptemberben kelt. A legígéretesebb a kora tavasszal vagy nyáron kapott dugványok.

A reprodukció és a gag megengedett. Még a virágzás előtt is a menekülés a földre döntött, rögzítse a teljes hossz mentén, és megszórjuk a tőzeg és humusz keverékével. Őszi fiatal hajtás lehet elválasztani a szülő bokor és transzplantáció.

A flokkok kirakodása és gondozása nyitott földön

A flokkok kirakodása és gondozása nyitott földön

A gondozás jellemzői

Könnyen gondoskodik a Phloxes-ről, csak néhány eljárást végez.

Öntözés és páratartalom

Először a tervezés után fontos a talaj páratartalmának ellenőrzése. A kisebb részekkel való túl gyakori öntözés túlzott talajtömítést okozhat. És nem szereti a lazítás, ellenkező esetben törékeny fiatal palánták megsérülhetnek. Öntözés, öntsük a vizet a gyökér alatt. Ajánlott rész 15-20 l / 1 m2. A víz nem lehet hideg – ha forró napon hideg vizet öntöz, a növények megrepedhetnek.

A leszállás után készült mulcsréteg lehetővé teszi, hogy nedvességet tartsa a földön és javítsa a levegőztetését.

Mulchként, őszi leszállással, finom zsetont vagy szalmát is használhatsz – ez tovább fogja melegíteni a rhizome-t a tél előtt.

A flokkok kirakodása és gondozása nyitott földön

A flokkok kirakodása és gondozása nyitott földön

Osztály

A bokrok megosztását nyáron vagy ősszel végezzük, végső megoldásként a tavaszi eljárás végrehajtása lehetséges. Különösen ajánlatos, ha értékes fajtákat termesztenek, mint a rugóban, a bokor kisebb részvényekre osztható. Tekintsük, hogy minden egyes résznek tartalmaznia kell egy vegetatív vesét vagy a menekülés növekedését és egy kis számú gyökeret.

Miután a bokor részei ismét ültetik, fontos figyelemmel kísérni a talaj nedvességét, és kompetens gondoskodni a növényre. Összességében megfigyelheti a virágzást, bár nem olyan buja és bőséges, mint az őszi dátumokban ültetett, jól fejlett dekint.

A flokkok kirakodása és gondozása nyitott földön

A talaj etetése és lazítása

A lazítás és a termesztés előtt, az ásványi keverékekkel való száraz táplálás. Alkalmas például ammónium-nitrát vagy karbamid, kálium-klorid vagy szuperfoszfát. Az aktív növekedéshez a zöld tömeg és gyökerek kialakulásához a kultúrát a készítmények táplálják, beleértve a foszforot és a káliumot. Állandó és bőséges száraz műtrágyákban a növénynek nincs szükség.

Május második évtizedében a virágokat folyékony ásványi és szerves trágyák táplálják. Cowboat vagy madár alom, ammónium-nitrát, kálium-foszfor kompozíciók megfelelő keverékei. Május végén – június elején ugyanazt a keveréket, de növelheti a kálium és a foszfor számát. Június közepétől csökkenteni kell a nitrogéntartalmat. Július első napjaiban a virágcsökkentők folyékony trágyát készítenek, és a hónap végén megtermékenyítik a kultúrát káliumot és foszforot tartalmazó keverékekkel.

A flokkok kirakodása és gondozása nyitott földön

A flokkok kirakodása és gondozása nyitott földön

Megkönnyebbülés

A kirakodások megzavarása érdekében fontos az extra ágak és levelek kiküszöbölése. Ezután a fennmaradó részek teljesen friss levegővel, napokkal és nedvességgel vannak ellátva.

Tavasszal a gyenge hajtásokat 5-7 cm-re kell átkapcsolni. Általában a szélsőséges hajtásokat, amelyek a maximális hasznos anyagok és a víz alá, jobban fejlődhetnek, és a szárak a közepén a cserje a élelmiszerhiány rugalmas, nőnek rosszabb.

A gyengített ágak megjelenése, megfigyelhető a pontosság. Próbálja meg, hogy ne sérüljön meg a gyökér nyakát, mivel ez magában foglalja a gyökérrendszer halálát.

A flokkok kirakodása és gondozása nyitott földön

Lehetséges problémák a növekedésben

A kellemetlen meglepetések az agrotechnika és a tartalomfeltételek szabályainak be nem tartása során fordulhatnak elő. Szóval, a kemény éghajlatban termesztett virág fagyaszthatja. Ehhez a legtöbb fajtának előzetesen szigetelte. Amint az üzem lengő, fontos eltávolítani a tetejét. Az ősszel, a hideg kezdete előtt minden másolatot a földszinten vágják le, és megsemmisítik. Néhány virágcsökkenés előnyben részesíti a kis küszöböket, amelyek közül a korábbi virágok tavasszal fejlődhetnek.

Ha a növényt a középső sávban termesztik, akkor nem igényel különleges menedéket, de fontos, hogy humuszt vagy komposztot készítsünk az esetek alatt. Az a tény, hogy ősszel az őszi időszakban a kultúra elhelyezi a vesék, és fokozatosan a gyökér elkezd elhagyni a föld alatt, és felszáll. A mulcháló réteg fedezi a kiemelkedő gyököt, szigeteli, további táplálkozásként szolgál ebben a nehéz időszakban. A komposztréteg vagy a humor nagysága a növény korától függ – az idősebb és erősebb, a vastagabb és réteg.

Az eljárás legmegfelelőbb ideje október vége – november eleje, csak ebben az időben a talaj felső rétege fagyott.

A flokkok kirakodása és gondozása nyitott földön

A flokkok kirakodása és gondozása nyitott földön

A termesztés egy másik problémája lehet a növényi betegség sérülése. A leggyakoribb vírusok közé tartozik a gyűrű és a nekrotikus foltosság, az impolzus és a göndör levél, varázslatok. Gyakran a Phlox a gombák áldozatai, például penész, penész, rozsda és foltosság.

Néha megfigyelheti, hogy a hajtások deformálódnak, a növény fejlődése lelassul. Ennek oka lehet a mycoplasmas által okozott sárgaság. Ha a virágok elcsodálkoznak a vírusok és a mycoplasmas, akkor nem kezelik őket, de azonnal megszüntetik. Ha a kultúra megsérül a gomba, akkor megmentheti a réztartalmú eszközökkel.

Néha a kertész megfigyelheti a repedés szárát, a levelek elhalványulnak és repülnek ki. Ilyen jelenséget kap, feltételezhető, hogy az üzemet túl savas talajba ültetik, vagy az öntözési szabályok nem teljesülnek.

A flokkok kirakodása és gondozása nyitott földön

A flokkok kirakodása és gondozása nyitott földön

Egy másik probléma lehet rovarrohamok. A leggyakrabban a bemutatott kultúra feltűnő fonálférgek, hernyók, csigák, slubby pennitsa. A nematódok invázióján beszélnek Bloat, Fékezés a fejlődésben, a szárak görbülete. Ez a kártevő veszélyes, hogy télen nem hal meg. A fonálférgek áldozatává váltak, és a fennmaradó helyet speciális eszközökkel kezeljük.

A potnie mutató kurvák jelenlétében a lemezlemezek belsejében jeleznek. A “Inta-vir” gyógyszer segít megbirkózni vele. Caterpillars és Slugs enni leveleket és virágokat. A Slugs megsemmisíti a mész és a metaldehidet, és lehetséges, hogy a hernyókat inszekticidekkel legyőzze.

A virág fejlődésének problémáinak elkerülése érdekében 6-7 évenként ajánlott transzplansztálni az évelő osztályokat. Ezt a manipulációt úgy tervezték, hogy egy cserjék megújuljanak, folytatják a vitalitását, még a gazdagabbat is.

Ha az agrotechnológia összes szabálya megfelel a termesztésnek, és a növényt kedvező körülmények között ültetik, akkor egy helyen és 10 éven át el lehet hagyni Phlox-t.

A flokkok kirakodása és gondozása nyitott földön

FLOXES CARE SECRETS Lásd a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása