A fűnyírók javításának jellemzői magad

A fűnyírók karbantartása és javítása elvégezhető saját kezével és otthonával. Természetesen az ilyen munkák teljesítménye saját jellemzői vannak. Érdemes megfontolni, hogy releváns ismeretekkel, készségekkel és eszközökkel kell rendelkezniük.

Gyakori hibák

Függetlenül attól, hogy a működési feltételek, a tulajdonosok a fűnyíró előbb-utóbb szembe kell néznie azzal, hogy nem kapcsol be egyáltalán, vagy nem működnek normál módban.

Az időszerű felismerés és a hatékony hibaelhárítás a technológia maximális hosszú élettartamának ígérete. A leggyakoribb bontások “tüneteinek” a következők:

 • A külföldi hangok megjelenése a fedélzeteken;
 • Erősen kézzelfogható rezgés a kés időpontjában be van kapcsolva;
 • a pázsit fűnyíró működési folyamatának megjelenése;
 • Jelentős romlás a kaszálás minőségében.

Ezenkívül benzinkutakkal rendelkező helyzetekben gyakran szükség van arra, hogy az eszköz rosszul induljon, vagy ne nyúljon lendületet. Az ilyen hibák okai meglehetősen szélesek.

Ugyanakkor az egyes ismeretek időben történő azonosítása és rendelkezésre állása lehetővé teszi, hogy sajátos költséggel javítsa az eszközöket, minimális költséggel.

A bontás okainak felderítése

A diagnosztika és a későbbi javítások jellemzőit meghatározzák, figyelembe véve a fűnyíró típusát. Tehát az elektromos modellekkel végzett helyzetekben szem előtt kell tartani, hogy munkájuk az elektromos berendezések állapotától függ. A hibák első funkciója akkor van, ha a hálózathoz csatlakozik, a technika nem kapcsol be. Ilyen helyzetben a bontások azonosítására a következő intézkedéseket kell tenni.

 1. Ellenőrizze a feszültség elérhetőségét a csatlakozási ponton a mérőeszköz segítségével. Az elektromos aljzat hatékonyságáról beszélünk.
 2. Győződjön meg róla, hogy az elektromos kábel integritását.
 3. Mérje meg a bekapcsológomb teljesítményét.

Az ilyen ellenőrzések végrehajtása a legjobb a tesztelő segítségével. Bizonyos esetekben a kábelt és a bekapcsológombot tudatosan munkavállalók váltják fel. Ha a felsorolt ​​manipulációk nem adtak pozitív eredményt, akkor az elektromos motor hibájáról szól.

Ilyen helyzetekben a leginkább racionális kimenet a szervizközpontba fog fellebbezni.

A mai napig a leggyakoribb gázmegállók. A hibáikkal szembesülve a tulajdonosok hajlamosak a szakemberek szolgáltatásait használni. Azonban előre meg kell határozni a törés karakterével. Javasoljuk, hogy figyeljen a leírt technika “fájdalompontjainak” állapotára, nevezetesen:

 • Gyújtó gyertyák (ha nincs szikra);
 • levegő és üzemanyagszűrők;
 • a karburátor teljesítménye és beállítása;
 • csendes.

A motor kezdetével kapcsolatos problémák több okból is előfordulhatnak. A főbbek a szikra és az üzemanyag-ellátás hiánya. Úgy döntenek, hogy a baj forrása meglehetősen egyszerű lehet. A gyertya laza Nagar jelenléte jelzi a használt tüzelőanyag-keverék alacsony minőségét és a légszűrő cseréjét.

Ilyen helyzetekben a levegött üzemanyag-részecskék a kapcsolatokra telepedtek le, ami bezárást okoz.

A száraz és tiszta gyertya lehet olyan jelző, amely a rendszerben egy légcsaoldat van kialakítva, amely megakadályozza az üzemanyag-ellátást. Az egyik oka egy karburátor bouncer. Azonban először az üzemanyagvezeték fújása és a szűrőelem cseréje.

Harmadik lehetséges lehetőség – gyertya tiszta és nedves. Ilyen helyzetekben az üzemanyag jön, de nincs szikra. Leggyakrabban ez a következő okok miatt történik:

 • Gyertyaelégtelenség;
 • Nagyfeszültségű huzalbontás;
 • Hibakapcsoló.

A felsorolt ​​hibák javítása a megadott elemek elemi cseréje lehet. Emlékeztetni kell arra, hogy a meglévő fűnyírók mindegyike saját jellegzetes bontásai vannak. A megfelelő utasításokat és kézikönyveket segítik.

Hogyan kell szétszerelni egy fűnyíró?

A fűnyíró javításának végrehajtása lehetetlen az egyes csomópontok szétszerelése nélkül. Ugyanakkor figyelembe kell venni az adott modell eszközének jellemzőit. Tehát, hogy megszüntesse az elemek tengelyének és kenésének meghibásodásának megszüntetését, meg kell szüntetni a sávot, amely magában foglalja:

 • A hajtótengely négyszögletű nyílással vagy szélekkel rendelkezik a végén;
 • alumíniumból készült cső;
 • műanyag anti-vibrációs hüvely;
 • Gumi lengéscsillapító, amely egy rúd és motor összekötő eleme;
 • Makacs állvány;
 • öv;
 • kormánykerék.

A szétszerelés ez a csomópont, az összes felsorolt ​​komponens bontott, valamint a gáz-szabályozó, a reteszelő eszköz (fogantyú) és a gyújtáskapcsoló. Többek között el kell távolítania a sebességváltót, amely a szétszerelt rúd aljához van csatlakoztatva.

Emlékeztetni kell arra, hogy számos könnyű modell designja, amely ezt a részt nem biztosítja, mivel íves bárral és rugalmas kábellel rendelkeznek egy tengely helyett.

Ha a fűnyíró kések vagy a halászvezeték elindításának folyamatában az üresjárat üzemmódban mozog, és a külső zaj megjelenik az erőegység elülső részében, akkor a tengelykapcsoló mechanizmust szétszerelni kell. Ez szükséges a csatlakozó, rugók és párnák diagnosztizálásához. Ez a művelet a következő lépéseket tartalmazza:

 1. Fémállvány és borítók szétszerelése;
 2. Feltárja a henger és az indító kupak gumiabroncsát;
 3. A lengéscsillapító gumiabroncs oldalfelszínén lévő csavarok eltávolítása;
 4. A feszítő rögzítőelemek által tartott cső eltávolítása;
 5. tengelykapcsolóelemzés;
 6. Cserélő rugók cseréje.

Gyakran a fűnyírók tulajdonosainak kezelniük kell az erőegység meghibásodását. A motor szétszerelése és javítása a szakértőkre bízható. De egyes esetekben a szükséges eszköz jelenlétében, valamint a vonatkozó ismeretek és készségek, az ilyen munka elvégezhető saját kezével. Tehát a dugattyús rendszer diagnózisához szükséges:

 1. Engedje el a csavarokat a rögzítő klipek csökkentése érdekében;
 2. Távolítsa el a főtengelyt;
 3. szétszerelje a hengerfejet;
 4. Kivonja a dugattyút gyűrűvel.

A modern fűnyírók különböző típusai saját tervezési jellemzőkkel rendelkeznek. A vizsgált művészet elektromos modelljeinek szétszerelésének folyamata a következő lépéseket írja elő:

 1. a fedél rögzítőelemeinek kijavítása;
 2. Az eset felszabadított részének eltávolítása, hogy hozzáférést biztosítson elektromos, csapágyakhoz és egyéb elemekhez;
 3. Az olvasztott részek észlelése, a kábelezés megszakítása és a Gary jellemző szaga meghatározása;
 4. Húzás és minden csavar húzása;
 5. a motor eltávolítása;
 6. A hajtóművek és gyűrűk szétszerelése a motor tengelyén.

A speciális berendezések szétszerelése során az összes elem állapotát diagnosztizálják. A beszéd itt van a takarmánykábel állapotának ellenőrzése, a kiindulási gomb, a hőmérséklet relé. Párhuzamos meghatározza az ellenállást.

Hogyan kell javítani?

Néhány figyelem, a pázsit fűnyíró mechanikai részének teljesítményének helyreállításához szükséges munka. Ez mind önjáró, mind az összes többi modern modellre utal. A helyzettől függően szükség lehet a halászati ​​vonal, a forgó vagy hengeres kések cseréjére. Bizonyos esetekben szükség lesz az átviteli eszköz, gombok, kerekek vagy fűnyíró ház javítására.

A fő hibák és hatékony módok, amelyek megszüntethetők azokat a következőképpen lehet képviselni.

 • A halászati ​​vonal és a vágóeszközök károsodása, amely szabályként vizuálisan azonosítható. Az ilyen helyzetekben lévő pengéket eltávolítják, majd újratervezik, vagy újra váltanak.

 • A vágóelemek rögzítőelemeinek gyengülése, amely a kiegyensúlyozást, a rezgés és az idegen sípoló hangok megjelenését eredményezi. Mindez a technológia kezelhetőségének romlásához vezet. A kijárat a kések és a halászati ​​vonal beállítása, valamint az összes kötőelem meghúzása.

 • A kopogás és a vigyorgás, amelyet egy benzin vagy elektromos motor rögzítésének gyengülése okoz. A hatékony hatás kihúzza a megfelelő csavarokat. Az ilyen tünetek jelezhetik, hogy a mechanizmusok idegen tárgyait meg kell tanulni.

 • Ha vastag bozótokkal dolgozhat, a vágóelemek megállhatnak. Ez jelzi a fűnyíró elégtelen erejét, és komoly bontásokhoz vezethet. Ilyen helyzetekben gyorsan megszabadulni kell az elválasztott tömegtől. Emlékeztetni kell arra, hogy a hatalom megválasztásának hibái az eszköz mechanikai csomópontjai meghiúsulása, sőt az erőmű égése is.

 • A sikertelen ház, fogantyúk és kerekek visszaállíthatók vagy megváltoztak, figyelembe véve a kárkörét.

Az átviteli övek jelentős kopása és hiánya a hosszú távú működés következménye. Ilyen helyzetekben a hajtómű működik, de a vágó fúvókák továbbra is rögzítve vannak. Az önjáró modellek sikertelenek a hajtószíjat. Az ilyen esetekben való javítás egyetlen módja a kopott vázlat változik. Hasonlóképpen, távolítsa el a késtengely lebontását a tollakkal, kövekkel és egyéb tárgyakkal való találkozás után.

Elég gyakran, a benzingyorsó fűnyírók tulajdonosainak kezelniük kell a karburátor beállítása. Például, ha a forgó vágó elemek alapjáraton igényel csökkenése fordulat. A karburátor beállításához három beállító csavar hajtja végre a következő funkciókat.

 • A jog felelős az üzemanyag-keverék alacsony fordulatszámának megfogalmazásáért. A csavar helyzete először változik, hogy maximális frekvenciajelzőit érjen el készenléti állapotban.
 • Forgassa el az alsó csavart bal és jobb motor fordulatszám lassítja és felgyorsítja.
 • A bal beállítási csavar segítségével az üzemanyag-keveréket magas fordulatszámon módosítjuk. Ebben az esetben a karburátor végső beállítási szakaszáról beszélünk.

A fűnyírók elektromos modelljeinek javítása saját jellemzőivel rendelkezik. Emlékeztetni kell arra, hogy az ilyen helyzetekben lévő meghajtó rendszer közvetlenül a telepített motor típusától függ. Gyakran a javítási munkák végrehajtása során a kondenzátor meghibásodását kell kezelni, amint azt a következő tünetek bizonyítják:

 • a rezgés megjelenése;
 • A motor túlmelegedése alacsony terhelés esetén;
 • Az egység elsősorban a minimális forgalmon működik;
 • egy monoton hangjelző egyértelmű hangja.

Ha a kondenzátor és ecsetek dolgoznak, akkor beszélhetünk az elektromos motor tekercselésének meghibásodásáról. Ilyen esetekben a tapasztalt szakemberek szolgáltatásait használhatja, vagy megpróbálhatja megjavítani az egységet. A második lehetőség a következő manipulációkat írja elő.

 1. A hálózaton lévő feszültség mérése és annak megfelelőségének ellenőrzése. A jelentős eltérések azonosításakor stabilizálószert kell használnia, vagy megtagadnia kell az ilyen hálózat működtetését.
 2. A villa és a vezetékek ellenőrzése a mechanikai károk azonosítása és a biztosítékok integritásának ellenőrzése érdekében. A bontások észlelése esetén a sérült elemeket újak lehetnek.
 3. A START gomb és a diagnosztika szétszerelése speciális eszközökkel (tesztelő, jelző, multiméter).
 4. A kondenzátor ellenőrzése az oxidáció és a hódolások jelenlétéhez jelezve hibákat.
 5. Az elektromos motor diagnosztizálása annak érdekében, hogy azonosítsa a tekercselés égetési szakaszait és ellenőrizze az integritását.

  A bekapcsológomb ellenőrizhető és a fenti eszközök nélkül. Ehhez állítsa be az ideiglenes jumper bezárását a megfelelő kapcsolatokat. A PLUS és MINUS összekapcsolásakor a munkás fűnyíró jelző, hogy a gomb sikertelen. Az ilyen helyzetben az egyetlen módja annak a résznek a cseréje, amely a kirakodási helyről kivont, miután a rögzítőcsavarokat kicsavarja.

  Ha a kefék jelentős kopását mutatják ki az ellenőrzések során, akkor ki kell cserélni őket. A független javítások során problémákkal szembesülhetnek a régi csapágyak cseréjekor. Általában ezek az elemek alig eltávolítják a tengelyt. Bontáskor figyelembe kell venni a rotor és az ülések károsodásának kockázatát.

  Az égett elektromos motor cseréje előtt ki kell szednie a ventilátort, a gyűrűket és a csapágyakat.

  Melyek a fűnyírógépek javításának jellemzői, a következő videót nézzük meg.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: