A fogadó tenyésztésének jellemzői

A fogadó a Sparazhevy család évelő füves növénye. A bokrok formájában jelenik meg, amelyek pörkölő levelekből állnak, míg a virágok nagyon hasonlítanak a remek liliomokhoz. Sok kertész és Dacities ült a saját hosteleiben, mivel az óvodai és vonzó megjelenés miatt. Tekintsük a fogadó tenyésztésének, a leszállás optimális idejét és finomságát, valamint további gondoskodást.

Optimális határidők

A fogadó reprodukálása elég egyszerű folyamat, de érdemes ismerni néhány árnyalat, hogy nincsenek problémák. A legmegfelelőbb a vetőmag ültetése tavasszal. Nagyszerű idő – április. Ha a fogadó reprodukciója a bokor vagy a dugványok felosztása esetén történik, akkor nem csak tavasszal, hanem nyáron is reprodukálhat – júniusban vagy júliusban. Ezenkívül, ha szükséges, a bokor megosztása az ősz elején is megteremthető.

Kezdetben az ültetési anyag előkészítése, valamint egy olyan hely kiválasztása, ahol a gazdagépet terjesztheti. Tekintsük részletesebben a gazdagép fő tenyésztési lehetőségeit.

Hogyan kell terjeszteni a bokor megosztását?

A házigazda tenyésztésének egyik módszere a bokrok megosztása. Ez a módszer csak akkor használható, ha van egy felnőtt egyén – ez egy olyan növény, amely egy helyen egy helyen 6 évig átülteti. Ezt a módszert általában április végén vagy május elején használják, bár a nyári időszak végén és a kora ősszel végezhető elosztást.

A fogadó gyors feloldásához kövesse a következő algoritmust.

 1. Először meg kell ásni egy bokor fogadó.
 2. Érdemes megosztani egy bokorot a részen, és mindegyiknek két növekedési ponttal kell rendelkeznie, valamint egy jó gyökérrendszert.
 3. A vágás minden részét gondosan kezelni kell a faszénnel.
 4. Válasszon ki egy kirakodási helyet a hold leszállás létrehozásával. Ebben az esetben a pumpage mélységnek 25 cm-nek kell lennie, és a kutak közötti távolság 35 cm.
 5. Ha a talajvizek közel vannak, akkor érdemes elvezetni a gödrökbe.
 6. 2/3 A gödröket tápanyagkeverékkel kell kitölteni az úgynevezett Hollik létrehozásával. A keverék létrehozásához egy tőzeg- és komposztot használunk ugyanolyan arányban.
 7. Tegye a gazdagépet a Holdoch közepére, óvatosan feküdjön a gyökérrendszert.
 8. Megszórjuk a növényt talajjal, és öntsük a gyökeret.
 9. Gép tőzeggel vagy kéreggel.

Fontos! A növekedési áram beültetése után ugyanolyan szinten kell a talajjal, így a talaj, amelyet el akarsz távolítani, vagy shove.

Ha a leveleket a növény reprodukálására használják, akkor az anyai példány jellemzői teljesen megmaradnak. A dugványok reprodukálása keresletben van, mert lehetséges, hogy gyorsan hozzon létre egy egész viráglevelet a fogadóból, miközben minimálisan károsítja a gyökérrendszert. A reprodukció ilyen módon azt jelenti, hogy a rövid merevlemezekre és a kis levelekre lőttek. A módszer kiváló ideje nyár. Jobb, ha június végén vagy július elején gyökerezik.

Tekintsünk egy lépésről lépésre cselekvési algoritmus.

 1. Válasszon dugványokat. Rendelkeznie kell a növekedési ponttal, a levelek 1/3-án kell elszámolni.
 2. Válasszon egy szobát, amely táplálkozási talajjal és leszállással rendelkezik.
 3. Óvatosan öntsön egy ültetett szárat.

Érdemes megjegyezni, hogy az első 5 nappal a leszállás után nagyon fontos, mert meghatározzák a vágás további növekedését.

Ha a növény nem figyel, akkor gyorsan elkezdi és megbetegszik. A leszállás utáni forgatók rendszeres öntözéshez, valamint permetezőlapokhoz kell. Idővel minden cutlets elkezdi létrehozni erős gyökérrendszerét. És szó szerint néhány hét múlva az üzem aktívan növekszik.

Vetőmag módszer

Egy másik reprodukciós módszer a magok. Érdemes megjegyezni, hogy a gazdagép nem mindig színes fájdalmat képez. Néhány fajta egyáltalán nincs virág, így nincs mag. Az ilyen másolatok szaporodhatnak rendkívül vegetatív. A vetőmagok sajátossága az, hogy a fiatal növények nem rendelkeznek anyai tulajdonságokkal. Ily módon egyszerűen új fajtákat hozhat létre, eredeti példányokat.

A hosszúkás alak sötétbarna magja 0,5-1 cm hosszúságú. Ezek sárga dobozokban vannak kialakítva, amelyek a tömítővirág után maradnak. 7-8 héttel a beporzás után a növény érettnek tekinthető. Ez az időszak általában augusztus végén vagy szeptember elején fordul elő. Érdemes megragadni azt a pillanatot, amikor a magvakkal ellátott dobozok barná válnak, kiszáradnak és kinyílnak, ebben az időben érdemes összegyűjteni. Ezután a magokat gondosan szárítjuk, míg a hőmérsékletnek +30 +35 fokosnak kell lennie. Általában elég 5-10 perc a teljes szárításhoz.

Ezt követően a magokat meg kell tisztítani a győztesből, és egy hónapig tegyenek a hűtőszekrényben.

Ha szükség van a magvak tárolására, akkor 30-50 darab csomagolásra kell csomagolni. A magokat sötét és száraz helyen kell tárolni, amely gyermekektől védett. A levegő hőmérsékletét +10 és +40 fok között be kell tartani. Az átlagos eltarthatósági idő 2 év. Ha a magvakat helyezi, a “gyerekek” még mindig lassulnak, akkor nagyon lassan nőnek, míg a levelek nem haladják meg az 1,5 cm átmérőjű. Már követi az évet, hogy a növények megragadják és felzárkózzanak a növekedésben, már megszerzik a végső színt.

Érdemes megállítani részletesebben a magok csírázását, mert nagyon gyorsan elveszítik. A fogadó vendégszeretetét legfeljebb 70%. Emiatt a szakértőket javasoljuk, hogy a tápanyag talaj betakarítása után azonnal termeljenek magokat. Meg kell készíteni, hogy a magvak meglehetősen rossz. Jellemzően a magokat olyan hostessek, mint az Allegan köd, a forradalom és a Sharmon megszorozzák. Ajánlatos eljárás magokat a növekedési stimulánsként, például ázni oldatban „cirkon” vagy „ePIN”.

A reprodukció vetőmagja a következő.

 1. A magokat a rostimulátor legjobb részére kell kezelni.
 2. A talajban barázdnak kell lennie.
 3. A magokat csak 6-7 mm-es talajban kell mélyíteni.
 4. Leszállás után a Perlit és a talajjal meg kell oldani őket. Érdemes egy kicsit tömítő leszállás.

Fontos! A szakértők a levegő hőmérséklete +20 fok. Ha egy ilyen hőmérséklet időig tart, a vetőmag csírázása jobb lesz.

Jobb, ha kiszáradja a vetőmagokat a rigben, és a jövőben, azzal a segítségével, hogy szedje őket, hogy átültethessék őket nyílt földre. A magvak ültetésére szolgáló optimális választás a műanyag edénye, amelynek alján sok lyuk történt. Kezdetben a tartályoknak forró vízzel kell elszenvedniük, majd kezelniük kell az alkoholt, és csak a talaj feltöltését követően; kizárólag sterilen használható.

Az optimális választás egy speciális áruházban szerzett talaj. Ha otthoni talajon választja, akkor érdemes hozzáadni perlit, mangán vagy tőzegkristályokat. Lehetőség van a vetőmagok által termesztett hostess osztály díszítéséről, mindössze 4-5 évvel a leszállás után. De egy ilyen hosszú elvárás nem zavarja a tenyésztőket, hogy új fajtákat hozzanak létre.

Ezzel a reprodukciós módszerrel létrehozhat saját egyedi fajtát egy csodálatos színnel.

Kirakodás

A házigazdák elég népszerű növények, amelyek 20 évig képesek lesznek növekedni és örömmel tölteni a csodálatos virágokat, míg transzplantáció nélkül. A fogadó reprodukálása meglehetősen egyszerű és érdekes. A leszállásra vonatkozó egyszerű ajánlásokhoz való ragaszkodás, gyönyörű és vonzó ágyakat hozhat létre a házigazdákkal. A szakértők azt javasolják, hogy a következő szabályokat a kirakodás során hajtsa végre:

 • A kirakodás optimális helyszín egy árnyék vagy semolot, akkor a talajt sima felületre kell választania;
 • Figyelembe kell venni, hogy a gyökerek meglehetősen növekednek a házigazdákban, ezért érdemes széles és nagy kútokat ültetni;
 • Átlagosan a 80 cm-es növények közötti távolságot kell tartani;
 • A badnogén talajt is meg kell adni a perlit, vermikulitis és tőzeg;
 • Leszállás után a talajt lezárni kell, hogy ebben a helyen a föld néhány centiméter felett van;
 • A gyökérzónában egy mulcsot kell hozzáadnia, a csiszoló kéreg kiváló választás lesz.

További gondozás

A fogadó egy igénytelen növény, nem kell óvatos gondoskodás, de érdemes ragaszkodni az elemi szabályokhoz, hogy hosszú ideig növekedjen, és örömmel fogadja a szemet egy vonzó megjelenéssel. így, A fogadó gondozása során több árnyalatra kell figyelnie.

Locsolás

A növényt nem lehet nedvességnek hívni. Elég ahhoz, hogy 3 naponta öntözést készítsen. Ha a fogadó a sajt vagy a vizes élőhelyen nő, akkor gyorsabban kell átültetni, különben csak kap.

Ritkítás

A fogadó a vágás nélkül tehet. Az optimális lehetőség az évente egyszeri metszés, míg a legjobb idő tavasszal van. Ez az eljárás meglehetősen megelőző. A vágás során csökkenteni kell a levelek méretét, távolítsa el a rothadt és régi területeket.

Trágya

Szerves műtrágyák – Legjobb évtizedes fogadó. Az öntözés után azonnal a földön kell készíteni a földön. Sokan inkább a cowboy infúzióját részesítik előnyben, ajánlott évente kétszer. Ha granulátumok formájában ásványi műtrágyákat használ, akkor a gazda körüli talajban kell mélyülni.

Komposztot kell használni a föld mulchjához legalább évente egyszer, ami lehetővé teszi az optimális páratartalom fenntartását.

Átruházás

Bár a fogadónak nem kell transzplantációban lennie, mivel egy helyen 20 évig növekszik, de ez a folyamat nem fél, általában úgy érzi, miután kiváló. A transzplantációt javasoljuk, ha a fogadó nem megfelelő körülmények között növekszik, vagy nagymértékben bővül. A fogadó nem ajánlott ülni abban a helyen, ahol a gazda korábban nőtt, ha a kifejezés kevesebb, mint 5 éve a betegségek elkerülése érdekében. Ha nem tudja megváltoztatni a leszállási helyet, akkor teljes talajcserét kell végrehajtani.

Téli előkészítés

Ami ezt a kérdést illeti, különböző vélemények vannak. Egyes szakértők azt tanácsolják november elején, hogy vágjanak egy növényt gyökér alatt, mások azzal érvelnek, hogy a fogadó átutalja a téli jól, miközben nem kell megérintenie, elég ahhoz, hogy fedezze a filmet, nincs táska vagy burkolat.

A hoszt-megjelenés reprodukciójáról.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: