A fogásról

A fogásról

Ivy olyan növény, amely különböző “megjelenés” lehet a fajok sokszínűségétől függően. Mindazonáltal az összes faj és fajta teljes összege Lian és Levegő gyökerek jelenléte, amelynek köszönhetően a növény könnyen felmászik bármilyen felületen.

A fogásról

A fogásról

A fogásról

Jellegzetes

Ivy egy ragaszkodó növény, amely számos képességét ismeri, hogy “mászni” az épületek falai, kerítések, ívek. Ő az Aralia családjához tartozik. Képviseli Liananide Evergreen Shrid Plant erős szárral és számos szívógyökérrel.

A német nevgel a növény lefordítva “SIT” -ként (jelezve, hogy a borostyán ragaszkodni, a felületen ülve), a Ciestsky-től – mint “kábel”. A növénynek van egy másik hivatalos botanikai neve – fejléc.

A fogásról

A fogásról

Amint már említettük, a fő gyökér mellett, a földön, az Ivy látszólagos levegőgyökérrel rendelkezik. Feladatuk nem az, hogy ne kapjon tápanyagelemeket a földről, hanem ragaszkodjon a felületre, biztosítva a növény azon képességét, hogy szinte bármilyen függőleges felületre emelkedjen.

Ha a borostyán “apróra vágott” egy másik fát, először, amíg a hajtások fiatalok és gyengék, az Ivy bizonyos mértékig szolgál a “partnere”. Azonban a korona nagy részét, a borostyán elkezd uralni és lenyelni a növényt.

A fogásról

A fogásról

A levegő figyelmeztetései nagy érzékenységgel rendelkeznek. Kör alakú mozdulatok készíthetők, amíg a lehetséges támogatást megtalálják. Ezt követően elküldjük a támogatást, ragaszkodnak hozzá, és húzzák fel Lian-t. A jövőben, kopott segítséget, és tavasszal fordulták őket.

Ivy lehet termeszteni, mint egy talaj növény – kiderül egy buja zöld “fű”, ami emelkedik a föld és a tél a hó alatt.

Annak ellenére, hogy az Evergreen “Cord” növekése megsértése és vonzó “megjelenése” ellenére fontos emlékezni az elővigyázatossági intézkedésekre. Ez annak köszönhető, hogy a növény toxikus anyagokat tartalmaz. Különösen nagy koncentrációjuk a gyümölcsökben. Miután öntözött vagy hirtelen levelek, egy szóban, érintkezésbe kerül a növényrel, szükség van a kezét szappannal, a növényi ellátást kesztyűben kell elvégezni.

A fogásról

A fogásról

Virág

A virágzó borostyán augusztus végén esik, és novemberig folytatódik. Flororeszek – Ellenőrzés Sárga zöld esernyők. A virágok férfiak, peremek és nők. Az első 2 faj 5 stamens jelenlétével található. Női virágok 5-10 barbecue fészkek.

A virágok elsősorban a régi hajtásokra figyelhetők, csak a felnőtt növények legalább 7-10 évesek virágzik. Az északra a Heder nő, annál későbbi lesz a virágzás. Az apartmanfajták szinte soha nem virágzik.

A fogásról

A fogásról

Lap

A növény három vagy öt részecske levelei sötétzöld színű szív alakú bázissal. A felnőtt növényekben ovális oválisak. Matt elhagyja a megjelenést. A rugalmas száron nagyon közel vannak egymáshoz. Lehetővé teszi a heder egy vastag szőnyeg kialakítását.

Botanika kiemeli a kétféle leveleket. Sötétzöld színű, nagyméretű levelek vannak kialakítva vegetatív szárakon. A virágzó ágak kisebb leveles lemezekkel rendelkeznek. Formájuk több hosszúkás, hosszúkás. Különbözik a levelek árnyalatát – egy lágyabb “füves” zölden festettek.

A levelek megjelenése kissé változhat a különböző fajtákból. A kertészkedés és a professzionális tájtervezők különösen a levelek, amelyek fényes kimondott testekkel és fehér vagy krémfoltokkal vannak ellátva, fehér vagy krémmel borítva. Az ilyen fajtákat azonban a szeszélyesebb türelem jellemzi – óvatosan igényesek, hosszabb világítási napra van szükségük.

A fogásról

A fogásról

A fogásról

Gyümölcs

A virágzási időszakot gyümölcsözéssel helyettesíti. Gyümölcs borostyán, kis “borsó”, amelynek átmérője legfeljebb 1 cm, végül már megmaradt már decemberben.

Ezúttal izcin-fekete színt szereznek, és télen képesek megőrizni a bokrokat.

A fogásról

Elosztás a természetben

Az élőhely Heders meleg és nedves éghajlatú területek. A vadon, Ivy széles körben elterjedt az Eurasia-ban. Nyugat-európai országokban a növény az ártéri és könnyű erdőkben nő. Gallyak másznak a fákra, néha a korona a fatteny törzs. A GYILES-ben egy szőnyeget észlelhetsz egy lebegő borostyánból. Zaroshi növények megtalálhatók a Kaukázusban és a Transcaucasusban. Kedvenc helyek bükk erdők, különböző vastagok, köves lejtők.

Oroszországban az Ivy nem található a vadon, hanem örökzöld “nézet”, hogy díszítse a parkokat, az országot és az országokat, a középületeket. Ezenkívül olyan fajták, amelyek alkalmasak a szobai körülmények növekedésére.

A fogásról

A fogásról

Nézetek

Az Ivynek 15 fajja van, hogy viszont sok fajtát tartalmaznak. Az ilyen gazdag fajta fajta ellenére azonban mindegyikük közös jelek kombinálják – a levegő gyökerekkel kúpos rudak jelenléte.

A háztartási helyszín dekorációjához – a zöld sövények létrehozása, az épületek díszítő falai díszítése ajánlott dekoratív fajtákat headers.

Ahhoz, hogy a kirakodás, vagy a termesztés, mint pot növény, általában válasszon ivy. A legnépszerűbb fajok – tauride, finom, miniatűr, tél, ombimited.

A fogásról

Szokatlan “megjelenés” van egy kanári-fajta, amely a Kanári-szigetek számára otthon van. Ez egy illékony növény, sűrű szíves levelekkel. Jellemzőjük színe – zöld és fehér.

A “Glouiron de Marengo” fokozat dekoratív, amely egyébként nagyon gyorsan nő. Számos “szürke”, amelynek szülőhelye, amelynek afganisztánnak tekinthető, egy szürke raidot jellemzi a zöld leveleken. A kimondott dekoratív tulajdonságok Ivy Colchis rendelkezik a motley levelekkel. A hazai éghajlaton azonban nagyon lassan növekszik, optimális neki, még mindig lágyabb éghajlatú területek.

A fogásról

A fogásról

Érdekes “megjelenés” rendelkezik Ivish ír. Sötétzöld, könnyű vénák levéllemezzel rendelkezik. A Starids lehet világos szürke vagy világos zöld, és dugványok – lila. Végül a levelek maguknak enyhén meghajlottak.

Az Irish Ivy nagyon gyorsan alkalmazható és könnyen “mászik”, akár 6-20 m magasságig.

A nyílt talajon való növekedéshez figyelembe lehet venni a kerti fajokat. Ennek a borostyánnak a megjelenése az üzem korától függően változik. Ugyanakkor a kerti fajok számos fajtával különböznek a levelek formájában, méretében és színében.

Oroszország nyugati részén, a Kaukázusban és a Krímben, széles körben elterjedt. Érdekes, hogy angolul is nevezik, látszólag az angol stílusú kertben elterjedt elterjedt elterjedése miatt.

A fogásról

A fogásról

Lombhullató erdőkben nő, akiknek a fák a koronák vastag felét adják. Ugyanakkor, a borostyán, egy közönséges puszta úgy néz ki, mint egy hegymászó növény, hengerelt szárakkal, amelyek a fák törzsét és koronáját legyek.

Ha a borostyán nő a hegyvidéki területeken, akkor a hegyoldalon lévő ammunges-gyökerekhez ragaszkodik, így a hegyvidéki rangsor kiderül, hogy a Liiangvmi teljesen látható. Oroszország középső sávjában Ivy, ha a téli mentésre kerül, akkor csak a vastagságú hó alatt. A Caucasian, a krími és a kárpáti típusú borászati ​​típusokat magas hideg ellenállás jellemzi. Érdekes módon az ilyen fajták több északi területen felújíthatók, de ebben az esetben észrevehető növekedési ütemük van.

A fogásról

A fogásról

Ivy rendes is rendelkezik saját fajtáiban. A legnépszerűbbek között több megkülönböztethető.

 • “Brilliant-Golden”, A megkülönböztető jellemzője, amely a kis méretű zöld-arany levelek.
 • “Kicsi” apró méretekkel jellemezhető lemezlemezekkel, amelyeknek kis, három csapda hajtása van. Az erős barangizmus jellemzi.
 • “Tenyér alakú” – A fajta növénye egy sötétzöld színű ötszemű “lombozatban” található, könnyebb vénákkal.
 • “Csavart” – A lassú növekedési ütem jellemzi. Kis levelek, felszerelés és hullámos a szélén. Emiatt úgy tűnik, hogy hullámos.
 • “Háromszög alakú” – Lemezlemez szív alakú, három sávú, mert milyen formában hasonlít egy invertált háromszög nem sebészeti szögekkel. Néhány elhagyja magát.
 • “Parázslik” – A sötétzöld lemezek öt folyadék alakja.
 • “Háromszínű” – A levelek fehér és zöld árnyalatú lombozat keverékei. Összességében vöröses árnyalatot szereznek, ráadásul a növényen piros hajtások jelennek meg.

A fogásról

A fogásról

A fogásról

  A Heder Helix alkalmas szobai körülmények között. Sűrű, sötétzöld árnyalatú sűrű bőrálló lemezekkel rendelkezik. A levelek könnyebb vénákkal öltözöttek. Vannak helyesírási fajták Heders Helix.

  A levelek fokozatától függően 3-7 pengék vannak.

  A fogásról

  A fogásról

  A tenyésztés jellemzői

  A szaporodott borostyán 3 mód lehet.

  Cherenkovania

  Ezzel a módszerrel ki kell vágnod a kis hajtások levegőt, és gyökerezik őket a talajban 2-3 dugvány. Meg kell választanod a leveleket és a gyökereket (legalábbis egy alakos csomóponttal). A gyökerek mérete – 10-14 cm, éles szög alatt vágja őket. Az alsó levelek (ha vannak) a vágás közelében vannak eltávolítva, és a szelet maga kívánatos kezelni a növekedési stimulátor speciális növekedésével.

  Ezután a dugványok a földön gyökerezik. Talaj – lombhullató föld és homok keveréke. Először is, a dugványok a film alatt gyökerezik, ami naponta egyszer nyitva van. Ahogy a dugványok gyökerezik, a filmet tisztítják, és 1,5-2 hónap után készen állnak a szabadtéri földre történő leszállásra.

  Jobb, ha páratlan dugványokat használunk, mivel a fiatal zöld hajtások rosszabbak. Ezenkívül a legkisebb kedvezőtlen körülmények között (például egy éjszakai hőmérsékleti) dugványok a legtöbb esetben meghalnak.

  A tavasz elején optimálisan főzzük, bár a nyár folyamán meg tudod csinálni. De az őszi vágott vágások nem ajánlottak, mert a borostyán elkészül a télre.

  A fogásról

  A fogásról

  A fogásról

  A fogásról

  Hajtás

  Ezzel a módszerrel a vágott és erős Ivy menekülés 8-10 levelekkel történik. Azt a homokba nyomja, hogy csak a felszínen maradjon. 1,5-2 hét után a homokban a levegő gyökereiből, teljes körű gyökérrendszer alakul ki. Ezt követően a menekülést gondosan eltávolítani kell a talajról, és vágásba kell vágni. Minden egyes cutletnek legalább 1 lap és gyökérnek kell lennie. A dugványok nem gyökerezik vízben, és azonnal beleesnek a talajba vagy a potba.

  A fogásról

  A fogásról

  Ásás

  Ezt a módszert reprodukálni, hosszú és tartós borostyán tartós ágot kell venned, hogy az egyik oldalon kis vágásokat tegyen, és kétségbe vonja ezeket a helyeket a földre. Annak érdekében, hogy a gyökerek ága elhagyja, különleges zárójelekkel kell rögzíteni a földre. Amint az ág gyökerezik, a zárójeleket megtisztítják, és az ág “vágás” a sárgarézre. Az utóbbiak átültetik a megfelelő helyre.

  Érdekes tény – bár borostyán és magot képez, nem szaporodik a magvak.

  Ez annak köszönhető, hogy a növény a magból nem tartja meg az anyai tulajdonságokat.

  A fogásról

  A fogásról

  Gondoskodás

  Annak ellenére, hogy a Heder könnyű kapcsolt növény, nem tolerálja a felesleges hőt és a száraz levegőt. Először is, ez attól függ, hogy az Ivy zöld szőnyeget alkot, vagy él, alig éri el a mérőt magasságban.

  Ivy nem tetszik a forró nap, optimálisan – adja meg a nap meleg zöld leveleket reggel és este, És az étkezési hő alatt a növény jobb pap. A lakásban a borostyán termesztésében meg kell őriznie a megfelelő levegő páratartalmat. A zöld levelekkel rendelkező hetero gondozása könnyebb, mint a helyesíráshoz.

  Az optimális hőmérséklet a zöld “szőnyeg” – 18-20 fok, télen – 8-12 fok. A növény hordozhatja a hőmérsékleti ingadozásokat, nem fél a tervezetektől.

  A fogásról

  A fogásról

  Annak elkerülése érdekében, hogy a napsugarak túlzott befolyása a leveleken segítsen a növény megfelelő helyének megválasztásában. Ivy árnyékolt növény, így ültethető az északi, északnyugati oldalakon. Ez egyébként kényelmes, mert néha nem könnyű választani olyan növényeket, amelyek ilyen helyre kerülnek. Ha azonban a Pepper Monda Grade fejléceket választja, ne feledje, hogy a könnyűbbek igényesek.

  A borostyán a mocisthed növényekhez tartozik, emellett a levegő gyökerei, amelyek könnyen túlterheltek a hőben. Ezért kell az öntözést bőségesnek és gyakorinak kell tekinteni. Az öntözés és a vízmennyiség gyakoriságának meghatározásakor a Föld Coma állapotára kell összpontosítani. Optimálisan, ha mindig megnedvesítették. Azonban fontos elkerülni a nedvességet stagnálás, mert a gyökerek rothadásához vezet.

  Télen, ha a növény fűtött helyiségben van, az öntözés gyakorisága szinte változatlan marad. Ha a borostyán tél egy hűvös szobában (téli kert, alagsor, veranda), akkor az öntözést kell vágni.

  A fogásról

  A fogásról

  Ha az IVY-t otthon termesztik, akkor forró nyári napokban, valamint a fűtési szezon kezdetén, szükség van rendszeresen a leveleket és a helyet a növény körül a permetből. Ha lehetséges, használja a levegő párásítót. Ha a levegő hőmérséklete kevesebb, mint + 20 fok, akkor nem is aggódhat a levegő páratartalma miatt, maga is megfelelő lesz.

  Ivy nagyon hálásan válaszol a műtrágyákra. A legfontosabb dolog az, hogy helyes legyen. A tavaszi-nyári időszakban 14-16 naponként meg kell tenni. Hamis adagolók a szoba lombhullató növényekhez.

  Télen a növény növekedése, bár lelassul, de nem áll meg – szintén táplálkozás szükséges. Ebben az időben elegendő a műtrágya havonta egyszer. Bár helyesebb a “tél” borostyán körülményeinek navigálására.

  Amikor a Heder műtrágyát újra közzéteszi, aláírja ezt a sárga és elesett leveleket.

  A fogásról

  A fogásról

  A fiatal növényeknek minden évben átültetniük kell. Jobb, ha tavasszal korán csinálom. A 4-5 nyári fejléc felnőtt növénynek számít, és 2-3 éven át átültetni kell. Ampelny fajok (ez vonatkozik rájuk és Ivy) felületi gyökérrendszerrel, ezért nincs szükség mély edényekre.

  Sokkal fontosabb, hogy a vízelvezető réteg a kavics vagy a kagyló kis és közepes frakciójával történjen. Megmenti a növényeket a víz óvatosságából egy edényben. Ami a talajt illeti, ebben a kérdésben boszorkány vagyok. Használhat egy kész szubsztrátot dekoratív lombhullató növényekhez.

  A talaj elkészítéséhez a saját kezével, leveleket és gyepeket, tőzeget és homokot keverhetsz. Az összes “komponens” egy részből áll. Egy másik “recept” – ugyanabban a mennyiségben, a gyepen, humuszban, homokban. Egy szóban az Ivy jól érzi magát egy gyengén savas laza szubsztrátumban.

  A fogásról

  A fogásról

  Ahhoz, hogy egy buja szőnyeg, a viharok ivy kell folyamatosan vágni. Vágás le kell lőni levelek nélkül, száraz levelek. Szükség van az aktív növekedés időszakában (őszi nyár-elején). A jobb ágakért a fiatal hajtások csíptetését is megcsípheti. Tavasszal, túl hosszú, ragasztó birkózók vágása, egyharmaddal rövidítve. A vágott részek vízben, majd a talajban használhatók.

  Téli fejlécet a télen meg kell őrölni, hogy elkerülje a fagyást. Ehhez tőzeg vagy humusz. Az alacsony határokon az üzemet diófélék, alma vagy tölgy lombozatával lehet lefedni. Fontos, hogy a menedék nem túl sűrű és túlságosan meleg. A hajtásoknak még mindig “lélegezniük kell”, különben megtiltják és forognak. A tavaszi hajtások lerakódnak rabló nélkül, különben károsíthatja az üzemet.

  A fogásról

  A fogásról

  Lehetséges betegségek és kártevők

  Ennek ellenére, hogy a Heder megbetegszik. A legtöbb esetben ez a helytelen távozás miatt következik be. TAz AK, a túlzott öntözés, a pihentető időszak és a műtrágyák rengetege vezet, hogy a képernyők elkezdenek levenni – a levelek sárga és esik.

  Ha tervezi, hogy növeli az Ivy ingadozó fajtáit, és a levelek hirtelen zöld lettek, valószínűleg a növény nem elég fény. A világítás hiánya azt mondja, hogy a levelek közötti megnövekedett távolság.

  A barna “száraz” perem levelei megjelenése a túlzottan forró és száraz levegőre, nedvességhiányra vonatkozik.

  A fogásról

  A fogásról

  Ritkán ivy befolyásolhatja a kártevőket. Először is – a mancs. Ebben az esetben a hajtások és a lemez belső oldalán a szabad szemmel egy webes észrevehető. A levelek ezüstpontokkal boríthatók – ezek a rovarcsípések nyomai. A borostyán önmagában elkezd ragaszkodni és fad.

  Lehetséges a pajzsmirigy megfertőzésére. Ebben az esetben a fekete pontok megjelennek a növényen.

  Mivel a kezelés, valamint a megelőzési intézkedések a kerti növények rovarölő szerek – “Carbofos”, “Aktara”, “Aktellik”. Az egyes gyógyszerek permetezésének adagolása és gyakorisága meg kell néznie a csomagot.

  A fogásról

  A fogásról

  A fogásról

  Érdekes tények

  A borostyán a legrégebbi dekoratív kultúrákra utal, amelyek jelzik az ősi római termesztését. Ez vagy a faj szinte minden kontinensen található.

  Az örökzöld növényekre való hivatkozás, Ivy szimbolizálja a halhatatlanságot. Az ilyen értelmezés azonban nem az egyetlen. A borostyán a termékenységhez is társul – ez nem azért, hogy bármit is díszíti Dionysia isten rúdját és koszorúját. Egy hegymászó növény díszített csészék és hajók borítása.

  Ez a Liana is a hűséges és szentelt szeretet jele. Ezt a Tristan szerelmeseinek és az izolde legenda jelzi, amelynek sírja, amelynek szőlőszőlő és borostyán rózsa és csodálkozott.

  A fogásról

  Ivy is olyan növénynek tartották, amely segít a nőknek az ifjúság és a szépség megőrzésében. A koszorúkba került, belépett a frizurára. Úgy vélték, hogy a gally, az alvó lány mellkasán feküdt, kiterjeszti az ifjúságát.

  Hasonló figyelmet szentelt a növény vezetett, hogy gyakran “megjelenik” az álomkönyvekben. Lásd az örökzöld gallyakat – a sikerhez és az egészséghez. A lányok egy ilyen álom kellemes találkozókat és váratlan meglepetéseket ígér.

  Ennek megfelelően szárított borostyán – betegség és kudarcok.

  Bizonyítjuk, hogy a növény tisztítja a levegőt, és 30-40% -kal csökkenti a patogén mikrobák tartalmát. Ezért ajánlott az irodában és az ipari helyiségekben, valamint a gyárak, növények, autópályák közelében fektetni.

  A fogásról

  A fogásról

  Heder pozitív energiát vezet be a szobába. Úgy gondolják, hogy energiát és erőt ad, és a határozatlan emberek – önbizalom. Azonban, amikor otthon növekvő növények, fontos, hogy ne felejtsük el, hogy mérgező.

  Időnként az Avicenna Ivy még népszerűbbé vált, ami a terápiás tulajdonságaihoz kapcsolódik. Ha azonban az ősi irodalomhoz fordul, akkor megtalálható, hogy az örökzöld levelek segítségével az Odyssey megszabadult a sebétől. A középkorban Leonardo da Vinci beszélt az Ivy egészséges tulajdonságairól.

  A modern orvostudomány hosszú ideig nem ismeri fel a heders orvosi tulajdonságait, de a közelmúltban az alkatrészeket hagyományos terápiára használják (például “prospan”, amelyet bronchitis, köhögéssel, köhögéssel kell kinevezni. A növény gyulladásgátló, antibakteriális, gyulladáscsökkentő és tónusos tulajdonságokkal rendelkezik, gyógyítja a sebeket.

  A fogásról

  A fogásról

  Liana-t is használják a kozmetika – mint krémek és egyéb kompozíciók komponense a cellulit elleni küzdelemhez.

  Fontolja meg a háztartási telkek tereprendezésére szolgáló legérdekesebb és gyakran talált lehetőségeket.

  Jól ötvözi a kő, tégla, fa. A növény egyik előnye a föld mentésének képessége, mert a borostyánál függőleges tereprendezésre használják.

  A fogásról

  Az üzem könnyen felmászik minden felületen, kivéve az üvegből és fémből készült teljesen sima felületeket. Ebben az esetben jobb, ha jobban figyelembe kell venni az Ivy támogatási rendszerét. A forró régiókban az Ivy kárt okozhat túl fehér és könnyű falak, amelyek erősen tükrözik a fényt. A hajtások elhalványulnak.

  A Heder széles körben használják a tetőnkertészethez. Egyébként egy ilyen “bevonat” nem csak esztétikai, hanem gyakorlati funkció is. A borostyánból származó fal védi a túlmelegedést a nyári melegben, és megakadályozza, hogy az erős hőveszteség télen.

  A fogásról

  Ha a borostyán növényként termesztik, akkor kombinálható egy juhar, nyírfa.

  Az utóbbi fejlett gyökérrendszerének köszönhetően általában nehéz választani a “szomszédok”.

  A fogásról

  A fogásról

  Jól kombinált plüss, alacsony cserjékkel (különösen illékony vagy lila árnyalatokkal), strambed rózsák. A tavaszi (és ősszel) a Heder egy vöröses árnyalatot szerez, amely lehetővé teszi, hogy a primrózisokkal ötvözze. A vöröses paletta kifejezetten az utóbbi érzékenységét teszi lehetővé.

  A kerítések és kerítések tereprendezéséhez, valamint az árnyékos helyeken jobb, ha az ír borostyát használjuk, mint a téli hardy.

  A fogásról

  Az alacsony hőmérsékletű alacsony hőmérsékletet Karpathiai Ivy jellemzi. Azonban nem képez szilárd ágytakaró, így jobb, ha az egyes elemek díszítésére szolgál.

  Ha rövid idő alatt van feladat, elrejti az épületek csúnya felületét, hozzon létre egy élő kerítést, majd használja a Garden Ivy-t. Gyorsan növekszik, egy buja zöld fedelet kialakítva. Az ilyen élő sövény hátterében fényes bokrok jól néznek ki.

  Az ablakon kívüli dobozokban vagy kis konténereken kívül a nyílt verandán a törpe fajták vonzóak.

  A fogásról

  Ivy ápolási titkai lásd a következő videót.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása