A forgó snowlowsról

  Hóstandok – az orosz tél szokásos esetei. Ebben a tekintetben a hóeltávolító berendezés egyre népszerűbbé válik – mind autonóm, mind felszerelve. Milyen típusú hóeltakarító berendezések léteznek ma és hogyan lehet kiválasztani a manuális modell egy snowlow magad számára, tekintse meg az alábbiakban.

  Fajták

  A hófúvók fő felosztása a munkakörcesség típusával történik:

  • Egyfokozatú, kombinált munkaciklussal, azaz a hótömegek bontása és azok átvitele ugyanazon egységgel történik;
  • Kétlépcsős, egy osztott működési ciklus – a snowplow két külön működő mechanizmus felelős a fejlesztési hó tekercs és tisztítás elhagyásával a hó tömege.

  Az egylépcsős hóeltávolító eszközök előnyei:

  • A készülék tömörsége és fokozott manőverezhetősége;
  • Nagyobb mozgási sebesség.

  Az ilyen gépek hátránya viszonylag alacsony teljesítmény.

  Egylépcsős

  A hóeltávolító gépek egylépcsős típusa közé tartozik a plodáns és őrlési hómaradók. Az első általában a hó sodródásának tisztítására vonatkozik. A városokban a járdák és a kis utcák tisztítására használhatják. A hóból származó rabszolgaság megnövekedett sűrűségével hatástalannak tekintik.

  A XX. Század hatvanas éveiben népszerű volt a maratás vagy a maróoszlop hófúvása. Az elv az intézkedés némileg eltér Plodant Rotary Hall: A gurító rotor helyett egy malom, amely miatt a forgatónyomaték, vágja el a hó tömege és továbbítják azt a slur. De az ilyen típusú berendezések számos hátránya gyorsan csökkentette az ilyen autók népszerűségét, és “eljöttek a távolságról”.

  Kétlépcsős

  A kétlépcsős hótakarító gépek túró és marási és rotációs aggregátumok. A fő különbség közöttük az etetési mechanizmus kialakítása, amely a hómasszát vágja és a hóemberbe táplálja.

  Schnekorny hóeltávolító egységek ebben az időben nagyon népszerűek Oroszországban. Az utasok és a rakomány autók, traktorok és specialsium. Úgy tervezték, hogy kiszáradják a hó tengelyeit, amelyeket más típusú hótisztító gépek hagynak, és speciális járművekkel történő árufuvarozásba rakják a hótömeget. Ezeket a hó és a városon belüli takarításhoz használják, az autópályákon, valamint a repülőterek és a repülőterek kifutópályáján.

  A ravasz hó ekék előnyei:

  • Nagy hatékonyság, amikor mély és sűrű hóborítással dolgozik;
  • A feldolgozott hó nagy távolsági kibocsátása.

  De ez a faj hátránya van:

  • magas ár;
  • Nagy méretek és tömeg;
  • Lassú mozgás;
  • Csak téli évszakokban működik.

  A hófúvók cipők egy motorra és kétajtósra vannak osztva. Egy motoros modellekben és mozgásban, és a szerelt hóeltávolító berendezés működése egy motorral működik. A második esetben egy további motor van felszerelve a snowpressure teljesítményére.

  A ravasz hófúvók kétdimenziós kialakításának fő hátrányai a következő pontokat tartalmazzák.

  • A fő alváz motor irratáris használata. A hatékonyság érdekében működik, ez kevesebb, mint 10%, hosszú ideig a forgássebesség kevesebb, mint a névleges. Ez az égési kamra, a fúvókák és az üzemanyagkeverék szelepei eltömődéséhez vezet, ami viszont az üzemanyag-fogyasztáshoz és a gyorsított motor kopáshoz vezet.
  • A motormeghajtók kereszthelyzete. Motor, hófúvó mechanizmus által vezetett motor, a fülke előtt található, a gép hátulján található, és a fő motor, amely a technika mozgását biztosítja.
  • Jelentős terhelés az első tengelyen mozgás üzemmódban. Ez a híd lebomlásához vezethet, hogy megakadályozza az ilyen működési hibák kezelését, a mozgássebesség korlátozását akár 40 km / h sebességgel.

  A marás és a forgó hófúvók jellemzői

  A marás és a forgó hóeltávolítások célja nem különbözik attól a csövekéből – eltávolíthatják a hó tömörített tömegeit, majd ezt követően akár 50 m-re is elvetik őket az oldalra, vagy betölthetik őket a rakományszállításba. Maró és forgó hóeltávolító egységek mind csatolva, mind autonóm.

  A marás és a forgó hófúvók eltávolíthatják a havat 3 m magasra. Az ilyen havas berendezések különböző típusú közlekedési típusokra telepíthetők: traktor, rakodó, autó vagy speciális, valamint a gép manipulátor nyílján.

  Azt is meg kell jegyezni, hogy az ilyen berendezések nagy teljesítményét és hatékonyságát nehéz körülmények között: a hó tömeg magas páratartalma és sűrűsége, a városokból törölt területek.

  Termékleírás

  A mai piac hatalmas számú különböző hóeltakarító berendezést mutat.

  Például, Impulse SR1730 modell Oroszországnak van egy munkaszélessége a hófedél 173 cm-es tisztításával, 243 kg tömeggel. És az impulzus SR1850 képes tisztítani a szalagot 185 cm mintegy 200 m3 / h, a készülék súlya már 330 kg. Az SFR-360 szerelt maró-forgóegysége 285 cm szélességét 3500 m3 / h szélességét rögzíti, és akár 50 méter távolságra is elveti a kezelt hó tömegét.

  Ha szlovákiai termeléshez ravasz mechanizmust veszel Márkák Kovaco, Ezután a tisztítás szélessége 180-240 cm-ig változik. A készülék tömege – 410 és 750 kg között, a konfigurációtól függően. Az elköltött hó felszabadulásának távolsága – akár 15 m-ig.

  Maró és forgó snowplow KFS 1250 Súlya 2700-2900 kg, míg a hó szélessége 270-300 cm-ig terjed. 50 m távolságban eldobható a hóból.

  Gf gordini tn és gf gordini tnx Tisztítsa meg a 125 és 210 cm szélességét, a hó felszabadulását 12/18 m távolságban végezzük.

  Maró és forgó mechanizmus “SU-2.egy” Fehéroroszország termelés képes feldolgozni akár 600 köbméter havat óránként, míg a szélessége a munkaképes szalag 210 cm. A kibocsátási tartomány 2-től 25 m-ig terjed, valamint a tisztítási sebességet – 1,9-25,3 km / h.

  Olasz Snowplow F90sti Továbbá a marás és a forgó típus, a készülék súlya – 13 tonna. Különbözik a nagy termelékenységet – akár 5 ezer. köbméter óránként, 40 km / h-ig terjedő tisztítási sebességgel. Kezelés sávszélesség – 250 cm. A felszállási légposta csíkok törlésére használják.

  Belorusz snt-2500 snlesztő Súlya 490 kg, képes feldolgozni akár 200 köbméter hótömeget óránként, szélessége 2,5 m. A kipufogónövekedést akár 25 m távolságra dobják el.

  Hófúvó modell Larue D25 A nagy teljesítményű készülékekre is vonatkozik – akár 1100 m3 / h újrahasznosításra is képes 251 cm-es munkaterület szélességével. Eszköz súly – 1750 kg, hószemét távolság állítható 1-től 23 m-ig.

  Ezek a specifikációk megismerkednek a természetben, és bármikor megváltoztathatók a gyártó kérésére, így a hófúvó modell kiválasztásakor óvatosan olvassa el az állítólagos beszerzés utasításait és specifikációit.

  Hogyan válasszunk modellt a quad kerékpárhoz?

  Az ATV esetében kétféle csuklós hóeltávolító berendezéseket vehet fel: rotor vagy dump segítségével. Az első típus nemcsak a snownotes fejlesztésére alkalmas, hanem a modelltől függően 3-15 m irányba dobja a hót.

  Azt is meg kell jegyezni, hogy a rotációs hó pneumatikus quad általában erősebb a pengével, képesek fejleszteni snowflows magassága 0,5-1 m.

  Ami a hófúvókat a lerakókkal választhatja ki a következő pontokat.

  • A szeméttárolót egykörös és két szakasza – szemeteszsákok a hó tömeget egy vagy két oldalon, nem tükröző – fix sarkában hó elfog, és forgatható – azzal a képességgel, hogy szabályozza a fogási szög.
  • A gyorsított motoros modelleknél a dump felső széle nagyon csavart.
  • Rama és rögzítő rendszer lehet eltávolítható és állandó. A legmodernebb modellek “lebegő dump” -val vannak felszerelve – amikor a hó alatt szilárd akadályt fedeznek fel, automatikusan elindul és felemelkedik.
  • A quad kerékpározásra szánt modellek esetében a minimális mechanizálás jellemzi, vagyis a dump szintje rendszerint manuálisan van beállítva.

  Az ATV modelljeinek teljesítménye meglehetősen korlátozott – ez a motor alacsony teljesítményének köszönhető.

  Arról, hogy a kétlépcsős snowplow a következő videóban tekinthető meg.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: