A fúvókák kiválasztásának jellemzői az öntöző tömlőhöz

A kert vagy kert öntése, az autó mosása és más vízzel való munka a legkönnyebben a tömlővel. Azonban maga a gumi vagy a szulfonikus hüvely maga nem elég kényelmes. Sok esetben, anélkül, hogy különleges fúvóka lenne az öntözéshez az öntözéshez, akkor egyáltalán nem lehet semmilyen vagy sem.

Meg kell vásárolnom?

Néhány kertész kétséges, hogy vesz egy vízpisztolyt. Ez a kétség a biztonságos – a tömlő vége a kézzel érdemes elfelejteni. A modern öntözőberendezések könnyen és hatékonyan öntözik a kertet bármilyen körülmények között. A fúvóka beállítása meglehetősen egyszerű, mert az ilyen mechanizmusok intuitív módon érthetőek.

Az öntöző tömlő hozzáadásának kiválasztása, csak a termék műszaki paramétereire nem lehet összpontosítani. Még egy adott fúvóka ára sem túl fontos. Természetesen nagyon olcsó szerelvények gyakran nem sokáig szolgálnak. De nem szükséges túlfizetni, mivel a magas költség nem mindig egyenlő a magas minőséggel.

A kiemelkedő fontosságú, hogy a növények vagy más célokra alkalmas öntözési módszer.

Hogyan válasszuk ki?

A megfelelő megoldás meghozatalához el kell döntenie, manuális vagy automatikus tippre van szüksége. Ha a kiterjedt területet (nagy kertet) kell vízzel, akkor a választás ezek a lehetőségek között nyilvánvaló. De érdemes figyelembe venni a növények vízben való szükségességét. Ha a “bőséges ivás” tenyészeteket még kis mennyiségben is termesztik, a végső döntés is nyilvánvaló.

Kézi öntözés jó, mert lehetővé teszi a mód beállítását a saját belátása szerint. Az automatikus öntöző komplexek sokkal bonyolultabbak és drágábbak. Ha idő relét használ, valamint a páratartalom indikátorokat, rugalmas és hatékony rendszerműködést érhet el.

Azonban a szokásos módon ilyen döntés szükségtelenül, mivel a kiadások túl nagyok lesznek.

Választék és egyéb árnyalatok

A fúvókák a következők:

 • adapterek;

 • hasító részek;

 • Csatlakozók;

 • Tengelykapcsolók;

 • mellbimbók;

 • Esős ​​fúvókák;

 • Sprinklerek.

A forgó komponenseket gyakran szisztematikus öntözés esetén vásárolják meg. Ráadásul az öntözés kézifegyvereket vesz fel. A vásárlást a kísérő dokumentumokhoz kell fizetni. A gyártók elleni küzdelem a nyomás, a nyomás, a jet hossza révén igazi információt jelez. Azt is kívánatos, hogy előzetesen olvassa el a konkrét modellek véleményét, hogy megértsük, hogy a választás helyes-e,. Most nézzük meg, hogy a kiegészítők milyen fajtái kínálhatnak gyártókat.

A Tip-habok, az öntözési mód megváltoztatása manuális és automatikus üzemmódokban működhet. A második lehetőségre van szükség, ha a készülék a gomb vagy a horoggal kezdődik. A zár lehetővé teszi, hogy megszabaduljon, hogy folyamatosan nyomja meg ezeket a részleteket.

Ami a pörgetést illeti, egyértelmű, hogy előnyben részesíti a fúvókák részének blokkolására alkalmas modelleket. Ennek az opciónak köszönhetően optimálisan állítható be az öntözési mód.

Külön figyelmet érdemel a módok listáját, amelyeknek nincsenek árak. Nem lehetnek túl sok. Érdemes csak azokon a funkciókon navigálni, amelyek igazán szükség van. Például szinte mindig szükség van egy irányított folyadékáramra és permetezésre. Az első funkció lehetővé teszi, hogy mossa meg a falakat, a pályákat. A második biztosítja a törékeny színek biztonságos öntését.

Az automatikus öntözőfúvókáknak szükségszerűen be kell állítania az öntözési szöget. Ha nem változik, egyes növények száraz maradnak. Beton A sugár irányának szöge minden egyes szakaszhoz van kiválasztva.

A póréhagyma kiválasztásakor figyelembe kell venni a sprinklereket és a permetezőket:

 • Öntözési tartomány;

 • Szélessége;

 • Négyszögletes hely.

Ezen paraméterek esetében meghatározhatja, hogy a tömlő mennyi ideig van szükség, valamint hány tartozékot kell telepíteni.

Az öntözőrendszer nagyon fontos jellemzője – az általa generált nyomás. A fúvókát ugyanolyan nyomással kell kiszámítani, mint az otthoni vízellátás, és ideális esetben át kell fednie a tartalékot. A szerkezeti erővel közvetlenül kapcsolódó hordozható nyomás.

A fúvókák öntözésének legjobb anyagai ABS műanyag és sárgaréz. Más lehetőségek nem érdemes fontolgatni.

A kertben a durva víz tisztításához szűrőket kell használnia.

A szűrősejtek méretét úgy határozzuk meg, hogy milyen nagy részecskéket kell kiválasztani, azaz a vízminőség.

Ha meg kívánja mosni az autót vagy a motorkerékpárot, telepíthet egy habfúvókát. De jobb, ha elhagyja az ilyen ötletet, mert még a legjobb kerti vízcsövekben is, a nyomás nem elég. Ilyen esetekben helyes, ha magas színvonalú nagynyomású autómosót használ.

A csatlakozók kiválasztásakor óvatosan kell néznie, milyen adapterrel tud csatlakozni. Háromféle adapter található:

 • a rúdhoz való csatlakozáshoz;

 • a daruhoz való csatlakozáshoz;

 • Az öntözőpisztolyhoz való csatlakozáshoz.

A vödrök kitöltésére szolgáló fúvókák először a hatalomban vannak kiválasztva. De a kisegítő lehetőségek (például pontos jet takarmány, áramlás-megosztáshoz vagy egy nagy emissziós tartomány) nincs szükség.

Ami a spirális tömlők fúvókáit illeti, a kiválasztás nagyon egyszerű. Az ilyen ujjak kompatibilisek a legkülönbözőbb kiegészítőkkel.

Bármi legyen is a funkciók a kerti tömlőt, meg kell szerelni a tartókkal. A rögzítőeszközt úgy tervezték, hogy kizárja a csavaró hüvelyeket a víznyomás alatt. A tartók kézikönyvben és automatikus rendszerekben használhatók.

Mindezen nagyon egyszerűen működik – a tömlő egy rögzítőelem segítségével van rögzítve a földbe vezetett PEG-hez. Ha meg kell erősítenie a hüvelyt a falon, használjon acél zárójeleket. A tartók (bilincsek) műanyagok vagy acélból készülhetnek.

Az első lehetőségek olcsóbbak, és a második – tartósabb és megbízhatóbb.

Az állítható tömlövezet áttekintése az alábbi videóban való öntözéshez.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: