A garter paradicsom és azok használatához

A paradicsom az országunkban termesztett zöldségek egyik legnépszerűbb faja. A paradicsom nagyobb hírnevet szerzett az íze, tápláló, táplálkozási jellemzői, valamint a magas hozamok sokféle éghajlati viszonyában és egy nagy faji sokféleségben. Azonban, hogy elérjék a nagy betakarítást, a paradicsom jó gondot igényel, beleértve a spickok megérintését is.

Leírás és funkciók

A paradicsomot üvegházban vagy nyitott talajban lehet termeszteni, vízszintes vagy függőleges helyzetben termeszthetők. A függőleges termesztés módszere gyakoribb. Megengedi:

  • Hatékonyabb, ha a vetőgépet használja, nagyszámú növényt termel egy kis telken;
  • Szerezzen jobb betakarítást a jó fényvilágítás miatt a bokor magasságában;
  • Jelentősen egyszerűsíti az öntözés, a bokrok, valamint a későbbi betakarítás folyamatát;
  • A feldolgozás során megakadályozzák a gyümölcsök károsodását.

A felfüggesztett állapotban a gyümölcs az érés során a talajszint felett helyezkedik el. Védi őket a csigák és más kártevők támadásából, csökkenti a gombás fertőzések kockázatát.

A paradicsombokrok lezárásának legnépszerűbb módja a függőleges biztonsági mentésekhez – fűszeres.

Melyek a tétek?

A PEGS készítéséhez számos anyagot használhat, beleértve a munkafolyamatokat – fémszerelvényeket, műanyagot vagy üvegszálas csöveket, valamint cserje törzseket és fák ágakat. Természetesen a kötélnek meg kell tennie a harisnyakötőt. Minden anyagnak saját tulajdonságai vannak, hagyjuk őket.

Faipari

A fából készült támogatások nagyon értékelik az olcsóság és a hozzáférhetőségükért. Az ilyen csapok élettartama eléri a 10 vagy annál többet. A növényi tenyésztés támogatást vásárolhat a boltban – a bambusz modellek nagyon népszerűek. Néhány dackets egyedül teszi őket a jogorvoslatból:

  • A vad cserjék tartós törzsei;
  • Stakenists a kerítésből;
  • Cherenkov a régi lapátból.

A fajta magassága függvényében 1-2 m hosszú használatra van.

Fém

A sikeres megoldás a fém rudak használata lesz. A tartós és tartós részletek nagyon kényelmesek a szubsztrátumba való beillesztéshez és a szezon vége után. A fémet az erő, a tartósság és a megbízhatóság megkülönbözteti. Nem törik meg, nem rothad, és ellenáll a maximális szél és a súlyterhelés.

Az egyetlen hiba – Ez az új rudak magas költsége, ezért leggyakrabban megváltozik a megváltás. Jellemzően a javítási és építési munkákból származó csövek vagy szerelvények maradványai.

Bármely 5-10 mm átmérőjű rudak alkalmasak PEGS, és a kiválasztott magasság, a termesztett fajta hosszára összpontosítva.

Üveggyapot

Az üvegszálas fém és üvegen alapuló kompozit, amely speciális szilárdságot biztosít az anyagnak. Ezért az üvegszálas erősítésű paradicsomok számára kiváló választás lesz a harisnyakötő növekvő bokrok számára. Az üvegszálak előnyei nyilvánvalóak: ez nem korrózió, nem törik meg, nem hajlítja a paradicsombokrok súlyosságát, ráadásul megkülönböztethető a kémiai trigerek ellenállásával.

Munkák esetén a 10 mm átmérőjű csövek és oszlopok vannak kiválasztva, azokat az 1.5-1,7 m-es különálló elemekre vágják – ez az összes fajta bokrok univerzális hossza.

Műanyag

A műanyag kerti csapok bármely Agromagazinban vásárolhatók. Könnyen kezelhetők, és nagyon óvatosan is tűnnek az ágyakon.

A maximális megbízhatóság érdekében a preferencia jobb, ha műanyag csöveket ad egy fém rúddal.

Hogyan lehet magad?

Ha szeretné, akkor fából készült biztonsági másolatot készíthet a paradicsomhoz saját kezével, anélkül, hogy speciális munkakörülményeket és speciális eszközöket kapna. Ehhez készítsen egy fából készült táblát, amelynek hossza 2-2,5 m, 10-15 cm széles és vastagsága 6-7 cm. A szükséges tételek hossza és szélessége mentén kell feltölteni, majd lemezzel vagy kézifűréssel, a munkadarabot külön rudakba oldjuk.

Ezt követően csak az ágak csiszolása marad, és ha nincs eszköz a kézben – durva szemcsés emery. A későbbi dugó megkönnyítése érdekében a tétek végét 45 fokos szögben lehet elfogadni a biztonsági mentés egyik oldalán.

Az ágak által az ágakból származó csapok gyártásában előzetesen el kell távolítani a kérget és a szigorúságot, hogy eltávolítsa az összes érdességet. A vágás helyét előnyösen a gyantát kezeljük, hogy megakadályozzák a gyökerek megjelenését. A tartósság növelése érdekében a téteknek kissé égnek a kemencében vagy a tűzben.

Hogyan kell megfelelően megérinteni a paradicsomot?

Nyakkendő a paradicsom bokora, hogy egyáltalán nem nehéz. Az egész eljárás redukálódik arra a tényre, hogy a hordozót a növény közelében rögzítik, és a növényt tesztelik. Mindazonáltal a növényi gyakorlatban számos szabályt fejlesztettek ki, amelyek tiszteletben tartása a gartót a lehető legszélesebb körűvé teszi a növények számára.

Tehát a PEG-k optimális méretei telepítve vannak:

  • A magas fokozathoz 2-2,5 m;
  • Az átlagos fajták számára rövidebb támogatásra van szükség, 1,5 m hosszú.

A csapot 50-80 cm-rel kell meríteni a talajba. A hordozó talajrésze fölött található, legalább 20-30 cm maximális magasságának meghaladnia kell a bokor maximális magasságát.

Az ellenőrzéseket 10-15 cm távolságra kell elhelyezni az északi vagy a déli szelettől, hogy ne árnyékolja a bokorot.

Ha a föld merev, akkor szánalmas vagy nehéz kalapáccsal pontokat kell szereznie. Ha a szubsztrátum laza – elég csak ahhoz, hogy kézzel nyomja meg a hordozót, hogy a szükséges mélységbe kerüljön.

Vegye a paradicsomot a hordozóhoz, amely a rothadó anyagból rezisztens anyag marhahús segítségével használható. Először is, a kötél rögzítve van a támogatáson, csak akkor, ha felvette a szárat, és több csomóba kötődik. Meg kell javítani, hogy megbízható, kívánatos megragadni a szárat, valamint egy pár szomszédos kefét.

Minden, amit a kertész marad, csak rendszeresen megtérül a paradicsom, mint a bokor, ez a szalag, időről időre felfelé halad.

Nézze meg a tippeket a paradicsomhoz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: