A Gazania (Gazania) kirakodása és gondozása a nyitott területen és otthon

A kerti növények között van egy különleges hely Gazania (vagy üzletek) számára. Ezek évelő és egynyári növények, a továbbiakban afrikai százszorszép, értékelik azok hatalmas rügyek telített és világos árnyalatú. Az alábbi anyagban megismerkedhet a kilátás és gondozás jellemzőiről Gazania a nyílt talajban és otthon.

Legjobb fajták és típusok a leszálláshoz

A kerti helyek kialakításában általában csak háromféle gázt használnak: Régóta elmondta, kemény és páva.

 • Nagy magas. Ezt az éves boltot viszonylag kis magasság (legfeljebb 20 cm), valamint a világos sárga buton (legfeljebb 7 cm átmérőjű) jellemzi barna magszirmokkal.
 • Durva (még mindig úgynevezett fényes). Magas kerti kultúra, amely akár 30 cm-ig is nőhet. Jellemzője, hogy a hosszúkás nyelv szirmok és citrom és barackszínű fülkék (is van egy barna bázis szirmok).
 • Gazania Pavlinia Különbözik a többi fajtától nagyszámú keskeny és hosszú levéllemez. A rügyek narancssárga vagy telített sárga színűek lehetnek sötét csíkokkal a szirmokkal.

A leszállási gáz esetében általában nem bizonyos fajtákat használnak, nevezetesen több faj keverékét és keverékét. Megkülönböztetik a rügyek szokatlan árnyalatát, nagy magasságot és egy kibővített virágzási időszakot.

A legnépszerűbb keverékek közül kiosztható: “Múzeum”, “Kiss”, “New Dee”, “Triad”, “Talent”, “Dibbrek” és “Potse”.

Hogyan kell termeszteni a palántákat?

Leggyakrabban a Gazania palántái pontosan a vetőmag módszerrel termesztik – lehetővé teszi a hajtások megjelenésének első napjától, hogy ellenőrizzék a növekvő növények körülményeit, és alkalmazkodjanak egy bizonyos éghajlatra és talajra.

Leszállási idő

Ültetése a magok otthonában február közepén vagy márciusban – így láthatja az első virágbimbókat júniusban. Ha a magokat a nyitott talajba ültetik, akkor ezt a későbbi hónapokat választja meleg éjszakákkal – május vége vagy június eleje. Ebben az esetben a virágzási periódust augusztusra vagy az első számú szeptemberi számra továbbítják. A leszálló magvak, tekintse meg a kiválasztott fajta jellemzőit, valamint az ilyen növények virágzásának idejét.

Jellemzően a Gotania magjai körülbelül 100 nappal a leszállás után – Fókuszáljon ezekre a számokra, hogy állítsa be a virágzási időszakot a webhelyén és a külső éghajlati viszonyok között.

A magok nyitott földjén

Ahhoz, hogy a Gazania magvak egészséges és erős palántái jobban megvásárolják a bizonyított kertészeti üzletekben. Amikor a kertész nem bízik benne az ültetési anyag egészségében, önálló fertőtlenítést végezhet. Ehhez a gótikus magokat 20 percig mangán oldatában tartják.

Ami az optimális talaj kiválasztását illeti, akkor mind a különleges vásárolt szubsztrátok is megközelíthetik a kerti növények és a rét föld és homok keverékét. A Gazan magvakkal ellátott talajt tökéletesen elvégezni kell a nedvességet és a levegőt. Hogy fertőtlenítse a talajt, előre melegítse a sütőben vagy a mikrohullámú sütőben.

Általában a gáz palánták nem merülnek – ezek a növények nem különösebben transzplantációt hordoznak egy új helyre. Ezért az ilyen virágok palántáinak termesztése általában különálló tartályokat választottak ki edények formájában. A virág magvak ideális lehetősége az úgynevezett földi tablettákban, amelyek szükségszerűen nedvesek lesznek.

A csipeszes vetőmag, amely tablettákba zuhant, legfeljebb 1 cm mélységig.

Ha egy standard talajkeveréket szeretnél használni a kapu kapui vetőmagjához, azt is kell elhelyezni a fazékba (vízelvezető lyukakkal) és rengeteg esik a kiszállás előtt. Ilyen körülmények között a magok a potba is a mélységig, legfeljebb 2 cm.

A tartályok ültetése után filmekkel vagy üveggel borítottak, és jól megvilágított és meleg helyen helyezkednek el – A tökéletes lehetőség meleg erkélyek vagy loggiák lesz a ház déli oldalán. Az ablakok közelében, nem szükséges a magok elhelyezése – jobb védeni őket a vázlatoktól.

Az első gazani csírák megjelenése előtt a kapacitást többször is elvégzik, rendszeresen vízzel és eltávolítják a kondenzátumot, amely felhalmozódik a film vagy az üvegen.

Szedés

Körülbelül 1-1,5 hét elteltével az ilyen eljárást merülnek (ha nagy kapacitású magokat termesztenek). Egy jel A hajtásokat át kell ültetni az egyes edényekbe, a 3 teljes fledged levél megjelenése. Ugyanakkor a menedéket eltávolítják a tartályból.

A palánták növekedésének felgyorsítása érdekében azokat is jól megvilágított helyen kell helyezni. Ha ebben az időszakban a felhős időjárás megfigyelhető, hasznos lesz a további világítás megszervezése a fitolamp formájában. Mielőtt elültetné a palántákat a nyílt talajban, szigorúan figyelemmel kell kísérni a talaj nedvességének mértékét – általában az öntözés mennyisége csökkenti, hogy ne tegye ki a “fekete láb” megjelenését.

Körülbelül 3 héttel, mielőtt a palántákat nyitott helyen szétválasztja, a palánták keményedést igényelnek. Ehhez több órán át az utcára (ha van nap és széles időjárás). Minden nap az ilyen eljárások időtartama növelhető.

Hogyan kell nyitni a földön?

A Gazania palánták ültetésének folyamata több egymást követő szakaszra osztható: A megfelelő leszállási idő kiválasztása, egy virágos ültetés, a talajkészítés vagy a szubsztrátum kiválasztása, közvetlenül a kirakodás eljárása.

Time Landing kiválasztása

Amikor a Gazania palántáinak egy nyílt talajra való kiszállásakor nincsenek bizonyos és szigorú határidők. A legfontosabb dolog az, hogy a fiatal növények fejlett gyökerei vannak.

A kirakodás idő kiválasztásakor az ajánlott időszakra is összpontosít a Gazanium fajtájának kirakodására – A növény egyes fajai a késői virágzási időszak megkülönböztetik.

Itt is figyelmet kell fordítania egy ilyen paraméterre, mint külső éghajlati viszonyok a régióban.

A délebbi régiók, lehetséges, hogy a növény a palánták Gazania május, míg az északi partra idő jobb váltás a nyári szezonban.

Hely kiválasztása

Számos igény kerül bemutatásra a kirakodás helyére, amelyet az alábbiakban tárgyalunk.

 • A vázlatok nélküli teleknek kell lennie, védve a széltől. Gazania elég hosszú hajtásokat és nehéz rügyeket tartalmaz, amelyek a szél erős széllökése alatt megszakadhatnak. Ezenkívül el fog menni a beporzó rovar növényektől. Ideális esetben a virág a támadások közelében és kerítések közelében szállt, vagy olyan nagy cserjék közelében, amelyek megvédik a növényt a széltől, de nem akadályozzák a napfényt.
 • A növény elvesztéséhez érdemes megválasztani a száraz és enyhén nagyszerű területeket, ahol az eső során nincs nedvesség. A megnövekedett páratartalom a gombás betegségek és a pesti megjelenés kialakulásához vezet, mint a csigák vagy csigák.
 • A legtöbb gazani fajta tökéletesen kapcsolódik a közvetlen napfényhez, és teljesen nyitott területeken növekedhet, azonban egyes kertészek azt javasolják, hogy pontosan felálljon, hogy a növények ne veszítsenek el a napsütésben.
 • Ha a kertben a legjobb helyről beszélünk, akkor a Gazania virágai mind az egyetlen kirakodás, mind a virágos virágágyak, a hegymászás és a határok részeként fogunk kinézni. A növény élénk színei szinte minden kerti növény.

Szubsztrát és talaj kiválasztása

A gáz ültetésére vonatkozó különleges követelmények nemcsak a világításhoz és a szélhez, hanem a talaj típusához is bemutatásra kerülnek. Általában a gáz szinte mindenféle talajra nőhet. A talaj fő állapota kiváló levegő és nedvességvezetés.

A legrosszabb mindezek a növények agyagra és sűrű talajokra érzik magukat – az ilyen típusú talajt speciálisan homok megkönnyíti. Ideális esetben a gáz a gáznak a Turf talaj, a homok, a tőzeg és a lombhullató föld keverékéből kell állnia. Ahhoz, hogy segítsen a palánták új helyen találkozni, nedves vagy komposztot lehet hozzáadni a talajhoz.

A növény ültetéséhez a talajt kb. 15 cm-re kell átkapcsolni, Ezután adjunk hozzá szerves műtrágyát humusz formájában.

A föld mentése során minden gyomnövényt eltávolítanak, valamint a fák és cserjék régi gyökerei.

A kirakodás utasításai

Alább lesz megadva Részletes utasítások a gáz palánták ültetésére nyílt földön.

 • Miután a talajt a telek javítják és megtermékenyítik, lyukak ásnak. Tekintsük, hogy a gáz palánták állandó helyen átültetik az anyai lakás mellett – ezért a leszállási lyuknak kissé nagynak kell lennie, mint maga a Föld.
 • Mielőtt a lyukon levő hajtást ültetnénk, 5-7 cm-es vízelvezetési réteget szervezünk. Általában kavicsot, kavicsokat, törött téglát vagy agyagot használ.
 • Hogy fájdalmasan távolítsa el a virág vagy edények palántáit, jól kell lennük. Ezt követően egy lapáttal, óvatosan távolítsa el a földön a tartályból.
 • Ha lyukak ásásakor tartsa meg a távolságot legalább 15-20 cm között.
 • A növény egy földi szobájával együtt a talajba kerül, míg az összes lyuk tele van rétes földzel vagy tőzeggel. A talaj kissé elhullott és öntözés.
 • Az utolsó szakasz egy mulcsozott réteg megszervezése, amely nedvességet fog tartani a föld felszínén, és nem teszi lehetővé a gyomok növekedését a növényhez.

Hogyan kell törődni?

Gasani gondozása – ez egy egyszerű. Ez az egyik leginkább nem additív a kerti növények gondozására. Az ellátás teljes folyamata a rendszeres táplálkozási és ritka öntözési eljárásokra csökken.

Locsolás

A Gazania kiváló szárazságállósággal különböztethető meg, és könnyen átszivároghat még hosszú hőt. Ennek ellenére, Nedvességre van szükség ezek a növények fényes és nagy rügyek kialakításához.

Gating esetén a rendszeres öntözés hiánya biztonságosabbnak tekinthető, mint a feleslege. Ez a növény nem tolerálja a nedvességet, ilyen körülmények között, az üzem gyökérrendszere rothadhat, és maga a konvergencia a veszélyes gombás betegségek kialakulásához vezet.

Ideális esetben A gáz öntözését csak száraz régiókban vagy nyár folyamán végzik – Ilyen esetekben a kertésznek folyamatosan figyelemmel kell kísérnie a talaj állapotát az üzem elsőbbségi körében, hogy soha ne szárítsa meg teljesen. Általában legfeljebb 3 bőséges polírozót jelent havonta. Ha a helyszínen hosszú eső hiánya figyelhető meg, akkor az öntözés naponta is elvégezhető, azonban ebben az esetben a nedvesség eltávolítására szolgáló vízelvezető réteg szerveződik a kutakban.

Az öntözés során a talajhitelt a Gazania közelében végzik – ez lehetővé teszi a nedvesség gyorsabban a talaj felszívódását és a gyökerek elérését. A lazadékok folyamatában minden gyomnövény is törlődik, ami zavarhatja a növény növekedését, és szopni a táplálkozási gyümölcsleveket a talajból.

Trágya

Az etetést ezekre a színekre szükségük a bőséges virágzásra, de a műtrágya készítés számát és szabályszerűségét a talaj fertilitásától függ a helyen, ahol a gáz ültetett. Ha kimerült és alföldi talajod van a webhelyén, akkor az etetést 2-3 héten belül 1 alkalommal kell elvégezni, Ha a talaj tápláló és telített vitaminokkal telített, akkor lehet, hogy a virágok nem több mint 1-szer egy hónap és fél.

A kertészek az ásványi vagy komplex műtrágyákkal táplálkoznak, 20-25 gramm műtrágya számításánként, négyzetméterenként. A legjobb adagoló az öntözés után költeni, hogy a műtrágya gyorsabb legyen a talajban, és elérte a gyökereket.

A virág gördülő gallérjának folyamatos és passzív táplálása érdekében felépíthet egy réteget a szerves anyagok mulchingjének: tőzeg, humusz, szalma, tű vagy átdolgozott trágya.

Ritkítás

A gazani vágást minden tavasszal (általában március elején) végezzük, hogy megőrizze a rügyek számát és csökkentse az oldalsó zöld hajtások számát. Általában a metszés minden hajtóművel – a fertőtlenített ollók segítségével, a hajtásokat 5 cm magasságra vágják.

Telelés

Annak ellenére, hogy Gazania évelő üzemnek tekinthető, virágai nem tudnak hosszú távú fagyokat és éles hőmérsékletet átvinni. Télen ez a kerti kultúra általában ásni és tárolási kapacitásba kerül otthon. A szabad helyen a következő leszállást a jövőbeli tavasz végzi – amikor a talaj felmelegszik, és az éjszakák melegebbek lesznek.

Amikor otthon termesztik ezt a virágot, nincs további erőfeszítések a fájdalommentes telekkel.

Planeievodes azt tanácsolja, hogy csökkentse az öntözés mennyiségét, hogy ne ösztönözze a zöldövezet aktív növekedését.

A növekvő házak jellemzői edényekben

Az otthoni garat kissé eltér a kertben vagy az ország területén. Néhány változás pontosan az ültetési folyamatot érinti, míg mások közvetlenül az ilyen növények gondozásához kapcsolódnak.

 • A legjobb a gótok kirakodásához alkalmas térfogat- és mély edényekhez vagy tartályokhoz. A legfontosabb dolog az, hogy a kapacitás lyukak a nedvesség eltávolításához. A jó lehetőség nagy szabadtéri edények lesz, azonban ebben az esetben a virág nem képes napfényben élni.
 • A virágok kirakodása edényekben nem lehet szabványos szubsztrátok a beltéri növények számára. A talaj ideális összetétele közé tartozik a tőzeg, a homok és a rét földje.
 • A nedvesség kilépésének lyukakon kívül a vízelvezető réteg 2-3 cm-ben kell szervezni edényekben.
 • Otthon, az öntözést gyakrabban hajtják végre, mint a nyitott talajban. Ez az esőzések és az alacsony páratartalom hiánya, amely minden otthonra jellemző. Általában az öntözési növényeket hetente több mint 1 alkalommal hajtják végre, télen a szabályszerűség csökken.
 • A Gotania aktív virágzásának legjobb helye jó megvilágított erkély vagy loggia lesz. A helynek melegnek és jól szellőztethetőnek kell lennie, de vázlat nélkül.

Lehetséges problémák

Gazania, annak ellenére, hogy az alacsony követelmények a rendszeres ellátásra, nehezen hívhat egy törékeny növényt. A legtöbb nehézség a virágzás hiánya, problémák a színek tele vagy kártevő megjelenésével.

 • Nincs virág. Sajnos, ebben az esetben a probléma meglehetősen összetett, és számos olyan tényezőre vonatkozik, amelyek befolyásolhatják a rügyek számát vagy távollétüket. A leggyakoribb okok közül kioszthatók: a késői leewamentális fajta kiválasztása; Helytelenül kiválasztott leszállási határidők, mivel a növény egyszerűen nincs ideje virágozni a fagyok előtt; Elégtelen világítás, amely közvetlenül érinti a rügyek bőségét és telítettségét; etetés nitrogén trágyákkal, stimulálva a pontosan virágos hajtások kifejlődését, nem rügyeket.
 • Telelés. A tapasztalatlan kertészek vásárláskor vásárolnak, a tudás, amely egy évelő növény, és ezért teli telek. Sajnos ez a kerti kultúra a legtöbb esetben az otthoni tárolásra van szükség, hogy túlélje a hideget. Mindent a kerti kultúra meleg hazája magyarázza, ahol biztonságosan növekedhet egy egész évben. Mielőtt vásárolna egy bizonyos gazaniát, kérdezze meg, hogy a fagyállóságra vonatkozik-e.
 • Betegségek és kártevők. Ha megbetegedésekről beszélünk, akkor a gáz leggyakrabban szürke rothadt vagy fekete lábnak van kitéve. Ezek olyan gombás betegségek, amelyek a felesleges nedvességtől vagy a leszállás előtt felsorolhatók a talajban. Az antiharyblade készítmények és a fungicidek segítenek ezeknek a betegségeknek. A bevásárlóközpontok között, néha találkozhat egy eszközzel vagy egy webes kullancsdal. A kátrányt kézzel eltávolíthatjuk, és meleg vízzel öntsük, de kullancsokkal kell küzdenie a rovarölőszerekkel.

A Gazania kirakodása és gondozása a következő videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: