A Gladiolus nem virágzik: okok és módszerek, hogy megszüntessék őket

A hőt a kerti helyeken virágzik gyönyörű gladioli. Ezt a kultúrát szándékosnak tekintik, amelyhez ez azzal kapcsolatban, hogy nagyon népszerű a világ minden tájáról származó darkitások között. Ezekkel a színekkel azonban néha problémák vannak. Megpróbáljuk megvizsgálni a lehetséges okokat, amelyek zavarják a Gladiolus teljes virágzását.

Amikor virág?

Gladiolius lenyűgöző, statikus virágok. A rejtély halogén vannak, és számos legenda van körülöttük. Az elegáns növény születési helye forró Afrikának tekinthető. A modern tenyésztők mintegy 5000 fajta gladioles.

Ez a növény kiürül az izzókból. A virágzás időszaka a növények sokféleségétől függ. Például a korai fokozatok elégedettek a lenyűgöző rügyekkel 60-70 nappal a leszállás után (idén). Ami a közepes és késői fajokat illeti, általában 80-100 nap elteltével virágoznak.

Néha a gladiolus (vagy a shinters) megtagadják, hogy örömmel fogadják a tulajdonosukat gyönyörű virágzatokkal vagy rügyekkel – túl kicsi és tompa. Sok ok van erre. Értjük.

Miért nincs virágok?

A tapasztalt kertészek több okot osztanak ki, hogy a gladiolus “fék” virágzása.

Minőség Lukovitz

A régi és gyenge ültetési anyagok megvásárlásával a kertész szomorú képen csinálja: a virágok nem virágoztak időben. Először is fontos olyan fajták és fajták kiválasztása, amelyek alkalmazkodhatnak a régió éghajlati viszonyaihoz. Érdemes, hogy néhány fajta pihenhet néhány évvel az első virágzás után, felhalmozódó erő után. Holland Gladiolusról beszélünk. Egy másik fontos pont: anyaggyűjtés magát, a kertész köteles betartani az összes vonatkozó szabályok tárolására virághagymák és ne feledkezzünk gondos kiválasztása. Ellenkező esetben a Gladioles virágzása nem várhat.

Helytelen hely kiválasztása

Ez a növény nagyon szeret egy napos szín, de jobb, ha elrejti a veszélyes délutáni napot. A maximális világításnak reggel és esti órákban kell lennie. A Gladiolus árnyékában valószínűtlen, hogy örömmel tölti a buja virágzást, vagy a rügyek kicsi és élettelen lesz. Különösen szükség van a közép- és késői gladioli fajtákra. A leszállási telek a nyitott és a fény kiválasztása jobb. Azonban védje meg a törékeny virágot az erős busting szélből még mindig érdemes.

Egy másik ok, amiért a Gladiolus nem engedi meg a nyíllal az első évben – a talaj állapotát. A talaj, amely nem továbbítja a friss levegőt, hátrányosan befolyásolja az üzem gyökérrendszerének fejlődését. Ennek eredményeképpen a gladiolus-betegség gombák vagy más fertőzések kockázata nő. Néha a Gladiolus nem ad egy nyíl, mert túl közel volt egy lakóhelyiséggel. Egy másik fontos pont: A gladiolusok több mint 2 éve nem nőnek.

Az ilyen típusú dekoratív növények újratelepítése szükséges a talaj összetételének megváltoztatása. Például, ha a virágok a csernozjomban telepedtek le, akkor a következő leszállás alkalmas talaj.

Az ültetési technológia megsértése

A növényi virágok hiányának oka a rossz ültetési folyamatban rejlik. Néha a kertészek számos hibát tesznek.

 • A legtöbb esetben ez a talaj minőségének köszönhető. Az Skathers előnyben részesíti a légi áteresztő, lecsapolt talajt, amely fontos mikroelemeken és ásványi anyagokban gazdag. A talaj előkészítése előzetesen kezdődik (őszi időszakban). A hő megérkezésével a talaj ismét megijedt és megtisztította a gyomokat, és meghozza a szükséges műtrágyákat is. Ha a talaj nem készül megfelelően, akkor a szegénysége virághiányhoz vezet.
 • A túlzott szerencsés mélyedés is befolyásolja a virágzási folyamatot. A veseelégtelenségnek a Föld felszínén maradnia kell. Túlzottan mélyen késés a növény fejlődését. Ezen kívül, nemkívánatos leszállás a fiatal és a felnőtt izzók egyik helyén. Legújabb egyszerűen kérje meg a fiatalokat.
 • A túlzottan nedves talajban (például az esős évszakban) szintén túlterhelt talajban (például az esős évszakban). Lehetőség van arra, hogy a felesleges nedvesség az izzók halálához vezet. A tapasztalatlan kertészek fontosak, hogy megértsük, hogy az izzók ültetése a mozgatható talajba vezet a halálukhoz. A talaj hőmérséklete nem lehet alacsonyabb, mint +10 fok.
 • Nem engedélyezett szoros leszállás. Az esetek közötti távolság nem lehet kevesebb, mint 20 cm.

Rossz feltételek a növekedéshez

A Gladiolus tudatában ismeretes, és nem igényel gondos gondosságot. Azonban az újonnan érkezők gyakran lehetővé teszik a széles körű hibákat.

 • Először is magánszedményről beszélünk. A Skump Skajniki természetesen bőséges talajnedvességre van szüksége. Mindazonáltal rendkívül nem kívánatos, hogy lehetővé tegyék a víz stagnálását, mivel az izzók villogása elkezdődik.
 • Ritka öntözés is elpusztul egy lenyűgöző virágért. Ha a talajfelszínt egy kéregvel borították, akkor a talajnak nedvességre van szüksége.
 • Ami a vágást illeti, egy bokorra 3-ról 5 levelre kell hagyni, hogy az izzók megkapják az összes szükséges anyagot. Ellenkező esetben a következő évben a növény blöfföl.
 • Egy másik ok, amiért a gladiolusok nem adnak nyilat, az etetés hiánya. Ha a kertésznek nincs ideje, hogy a műtrágyát közvetlenül a növény ültetése után tegye meg, akkor ne várhassa meg a gyönyörű virágokat a telken.
 • Ezenkívül néhányan virágzás alatt továbbra is nitrogént készítenek. Ez az eljárás tilos, mivel a rügyek nem nyithatók meg, ne nyissa meg.

Ne felejtsd el a talajvilágot. Az oxigén hiánya a cserje halálához vezet.

Pestek és betegségek

A káros rovarok betegségei vagy támadásai miatt egyetlen növény sem biztosított. A Gladiolus nem kivétel.

Fuzariózis

A cserje betegségeinek megütése lassítja a gyökérrendszer és a levelek növekedését. Ha a betegség július-augusztusban alakul ki, a lombozat sokáig nem változtathatja meg az árnyalatot, az őszi hideg érkezésével sárga színűvé válik. Barna foltok jelennek meg az érintett izzókon. Beteg cserjék kívánatos elpusztítani. Az ilyen riasztás fejlesztése hozzájárul a talaj megnövekedett páratartalmához, vagy éppen ellenkezőleg, aszály.

Kirándulások

Kis hibák elrejtenek a rügyekben, és táplálják őket gyümölcslével. A betegség a következőképpen manifesztálódik: A virágzat megváltoztatja az árnyékot a legvilágosabb, majd sárga és végső soron. Paraziták, mint általában, támadják meg az üzemet augusztus végén.

Drótvirág

Ezek a pests-férgek, amelyek a föld alatt élnek és csodálkoznak Gladiolus izzók. A bouse cserje nem rendelkezik esélye, hogy a kertész virágzával.

Tippek szakemberek számára

A növény védelme a paraziták támadásából és a különböző betegségek meglehetősen lehetséges. Ehhez elegendő megelőző intézkedéseket hozni. Például fontos a fuzariózis elleni védelem érdekében, hogy megfeleljen számos szabálynak:

 • a virágokat meleg talajba helyezték;
 • Ne vigyázzon az öntözésre;
 • laza föld;
 • Idővel a műtrágyák (nitrogén, foszfor-potash).

Ne feledje, hogy meglehetősen nehéz megbirkózni ezzel a betegséggel, ezért az ültetés előtt kívánatos, hogy ellenálljon az izzóknak a “fundazola” megoldásban (0,2%) 20-30 percig.

A kártevők elég ahhoz, hogy kezeljék a raideket az “Aktar” vagy az “Actellik” vegetációs időszak alatt. A feldolgozás ismétlés 2 hét után. A szezonban elegendő 4-5 megelőző eseményt tartani. A téli időszakban a ásott izzók védelme a következőképpen szükséges: a tisztított ültetési anyagot a “karbofos” oldatba merítjük (3%). Majd alaposan mossuk és szárítjuk. A viemantól elég ahhoz, hogy a gyógyszer “védelmet” hozza (10 ml).

Arról, hogy miért nem virágzik a Gladiolus, és mit kell tennie vele, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: