A határok és a típusai közötti határok leírása

A Stone Borders elegáns kialakításúvá válhat a kert és a vásárlási terület számára. Jól néz ki, mint a kőhatárok a hálóval a virágágyások és a kert dekoratív korlátok a pályákhoz. De fontos tudni, hogy mi a gyenge és erős helyük, hogyan lehet őket saját kezével.

Előnyök és hátrányok

A legfontosabb dolog az, hogy a kő határa szilárd és stabil építés. Az anyag megfelelő munkájával és az anyag jó kiválasztásával sokkal hosszabb, mint a fa, műanyag vagy egyenletes fémszerkezet. A kőszerkezeteket ideálisan a hagyományos megjelenés fejezi ki, a régimódi környezetet hangsúlyozni kell. Ezt az eredetiséget is megmutathatja, és rugalmasan változtathatja meg a terület kialakítását. A határok független konstrukciója lehetővé teszi, hogy jelentősen mentse el.

A helyes megközelítés, hogy a tervezés virágágyások vagy szám, még a leginkább feltűnő helyet fog keresni sokkal érdekesebb.

Az érdemes előnyökből:

 • A megjelenési lehetőségek széles választéka (mint különböző kőkőzetek alkalmazható);
 • a kerítés mechanikai megbízhatósága;
 • az egyszerű feldolgozás lehetősége (lágy mészkő, homokkő, tufa) kiválasztásakor;
 • környezetvédelmi biztonság;
 • Természetes megjelenés és természetes kegyelem.

  Ami a hiányosságokat illeti, emlékezni kell, hogy:

  • A kőből származó határok létrehozása komoly erőfeszítéseket tesz a projekt esztétikai kialakításához, a komoly hibák könnyen rögzíthetők, sokkal nehezebb helyesbíteni, mint fa, fém, műanyagok használata esetén;
  • A kő eléggé feldolgozásra kerül, a manipulációja dolgozik vele, és sok időt vesz igénybe, ráadásul nagy pontosságot igényel;
  • Még a legegyszerűbb lehetőségek is viszonylag drágák.

  Milyen köveket használnak?

  A határok létrehozásakor különböző típusú kőeket használnak.

  Bazalt

  Készíts egy kerti fürtöket a virágágyakhoz vagy a bazaltból származó útvonalakhoz. Egy ilyen kő kiválóan néz ki. Ezenkívül ellenáll a környezeti hatással.

  A bazalt szerkezetek erősítik az útit, és sikeresen elkülönítik a szokásos járdát.

  Szleninek

  Ez is kiváló módja annak, hogy előkészítsen egy kőhatárot. Különös laminálás ad ezt a korlátot természetes kőből. Kiváló dekoratív jellemzők. A pala kerítések elég erősek és áthatolhatatlan víz. Kezdeti esztétikai tulajdonságok sok évtizedes időt takarítanak meg.

  A különböző vegyi anyagoknak ellenálló, hőmérsékleti ingadozások.

  Mészkő

  Az ilyen fajtát egy porózus felület jellemzi. Leggyakrabban a szürke, fehér vagy krémszínű szín (és különböző árnyalatai) sajátos. A természetes mészkő korlátok lehetnek rózsaszín vagy kék színek. De az idő múlásával meg kell érteni, egy mészkerítés lesz osztva.

  Megakadályozzák vagy legalábbis gyengítsék a repedések megjelenését a talajszigeteléssel való telítettséggel, valamint a talaj növények használatával.

  Gránit

  A vadon élő gránitterveket szokatlan erővel megkülönböztetik. Meg kell azonban érteni ezt Az ilyen struktúrák kevés a kert és a kerti ágyak számára – hátrányosan befolyásolják a föld savasságát. De javára a gránit szerkezetek, a nagy fagyállóság, a szolgáltatás egyszerűsége, az anyag nagy sűrűsége és a festmények sokfélesége.

  Érdemes megfontolni, hogy a gránit keménysége miatt csak speciális berendezéseken kezelhető.

  Vannak ilyen fajták:

  • fűrészelt;
  • csiszolt;
  • Koloti;
  • Rács.

  Homokkő

  A homokkő határa nem túl tartós. De a fényes festékek megkülönböztetik, és tökéletesen átadják a levegőt. Egy ilyen kő használatakor figyelembe kell venni a porozitását, és speciális intézkedéseket alkalmaznak.

  És mégis nem szükséges a hosszú élettartamra számítva. Ezért a homokkővel való opciót legalábbis figyelembe kell venni.

  Egyéb

  Tuf – azaz mészkő altípus – elég ígéretes. A Tufa számos árnyalatú. Mechanikusan erős és viszonylag egyszerűen feldolgozott. Quartzit dicséret a ragyogás a napfényben és az elegáns túlcsordulásokért.

  Felszerelheti a járdát és a csikkkőet. A dolomitok vagy más eredet ténylegesen nem számítanak. De ugyanakkor csak tiszta, megfosztották az eltömődést és a hibákat, az anyagot, az építésre. A blokkok nagysága 7,5 és 3,5 cm között van.

  A legjobb kilátások megnyitják a dekoratív butt kövek használatát, de a tapasztalat és a pontosság érdekében dolgoznak.

  A telepítés jellemzői magad

  A kőhatárok megkezdése előtt meg kell találni, hogy milyen típusúak vannak, és amelyek jobban alkalmazhatók egy adott esetben. A legfontosabb érték a virágágyások, a termesztett növények jellemzői. A legnagyobb dekoratív jelentés alacsony a rendelkezésre álló, gyakorlati anyagból származó határokhoz képest. Gyakran előkészíti a gabionokat a rácsról, töltve őket, majd:

  • valójában egy kő;
  • terméskő;
  • Folyó és tengeri kavicsok.

  Ez a módszer alkalmas még komplexképződésre a többszintű virágágyások kialakításában. A gabionok különböző mértékben tölthetők, emellett független termelésük és kivitelezésük megengedett. A Gabion építése olyan sokkal hosszú és vonzónak tűnik. A negatív oldal azonban a speciális rács használatának szükségessége lesz, és szigorúan elvégeznie kell a tervezés megszerzésének technológiáját.

  A jó alternatíva a cement (vagy inkább egy konkrét megoldásból).

  Lépésenkénti utasítások, amikor a kő kerítések létrehozása segít mindent. De a munka kezdete szerint raktáron kell lennie:

  • természetes kő vagy betonblokkok;
  • bajonett és tünetek;
  • tétek;
  • kötél;
  • Építési mérőszalag;
  • Fából készült cyanka;
  • Cementhabarcs.

   A kiválasztott szakaszból az egész szemetet és a felesleges növényeket eltávolítják, a pálya pályáit, a virágágyakat. Amikor a kötelet a tétek között feszítik, egy bayonet lapátot a eszterganövények, valamint az aljzat több centimétere pontosan a jelölésen. Ez lehetővé teszi, hogy a határt könnyű alapot szervezzen.

   Kilátással az árokra, töltse ki a kavicsot és a homokpárnát. Ezután viszonylag alacsony zsaluzat készítsen, összeszerelje a megerősítés rúdjait, és oldatot öntött a cementből. Amint az alapítvány lefagy, a zsaluzat eltávolítják. Ezen a ponton elkezdheti feltölteni a határt. Az összes része a cementhabarcson van rögzítve.

   Miután befejezte az ilyen színpadot, maga a virágágyást kell készítenie, és a pályát meg kell tenni, mielőtt egy járdaszegélyt létrehozna.

   Gyönyörű példák

   Számos példa segít megérteni, hogy a befejezett határ hogyan fog kinézni.

   • Így nézhet ki az egyik lehetőség. A teljesítmény aláhúzott szabálytalansága csak speciális külső varázsa.

   • Nagyon alacsony ömlesztett határ a fehér kőből is vonzó megoldás lehet.

   Az egyes kövek látszólagos kaotikus tartalma szigorú jól átgondolt sémát vet fel.

   • Nem számít, mennyire furcsán hangzott, még a kerek beton blokkok is teljesen vonzó megoldás lehetnek.

   Arról, hogyan készítsünk egy határt a kő, lásd a következő videót.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: