A hortenzia legjobb fajtái

A Whiteline Hydrangea kiváló hozzáadás lehet a kertben. Azonban fontos, hogy megértsük a jellemzőit a konkrét fajták és az árnyalatok a termesztés, és meg kell tudni, hogy melyik növény alkalmas területek kemény tél, és amely – az alacsony dekoratív telepítések.

Téli hardy fajták és leírásuk

Jelentős hideg ellenállás különbözik Candeleight osztály. Néhány forrásból a nevét oroszul átruházzák, mint Kendllight. Szó szerint ez azt jelenti, hogy “gyertyafény”. Hydrangea “Candelaight” az évelő fröccsenő bokrok, amelyek kerekített vastag koronát alkotnak. A növények legmagasabbsága – 1,5 m.

A hajtások elég erősek, bordó lila színűek. Elhagyja a sötétzöld és hosszabb ideig. Számukra egy fogazott él jellemzi. Az elülső felületen nagyon sok vénát tartalmaz. Bár a kandeleight szárak erősnek tekintendők, virágzás során szükségszerűen támogatásra van szükségük.

De a fajta tökéletesen ellenáll a fagyok és betegségek ellen. Ismert példányok, amelyek 50 év alatt egy helyet töltenek be. Kandeleight esetében mind a nap, mind enyhén árnyékos helyek alkalmasak. A fő dolog az, hogy a talaj elég laza, és mérsékelt savas reakciót kapott. A páratartalom is érdemes megfontolni.

Rendezés “Prim White” Kedvező körülmények között virágzik június és október között. A fagyálló hajtások magassága 1 és 4 m között van. Növény szereti az árnyékot és a nedves környezetet.

Adhat fehér, kék, rózsaszín és lila virágok.

A Leningrád régió tökéletes Nagyfokozatú osztály, 0,3 m átmérőjű virágzatokat adva. A japán növény korona átmérője meghaladhatja a 2 m-t. Ebben az esetben a tenyészet magassága 2,5-3 m. A gyökerek jól fejlődnek és különböznek egymástól. Az ovális lombozat hossza eléri a 0,12 m-t. Az éves növekedés meghaladhatja a 0,25 m-t. Az egyes virág átmérője 0,03 m. Ezek a virágok nem csak fehér, hanem krém, rózsaszín, zöldes színűek is. Egy helyen “Grandiflora” él 30-40 év.

A kertészek jelentős része érdekel, természetesen, és a szibériai növények, az uralok és az európai rész északra történő megválasztása. Tanácsot adhatnak nekik Vanília friss. Ez a hortenzia megítélése 1,5 m magasra hajt. Coniseal ecsetek “Chameleon” -ként festettek. A korai virágok fehér színűek. A fújáskor málna, rózsaszín és más színeket szereznek. De amikor magjait ebből a fajtából, még ideális körülmények között, 70% -a az ültetési anyag eltűnik.

A szibériai régiókban növekedhetnek “Limelaight” fokozat, magas dekorációval jellemezhető. A nagy ecsetek citrom színűek. A Blossom megragadja a július első napját és szeptember második évtizedét. A legalacsonyabb megengedett hőmérséklet -30 fok. Mivel lehetetlen megszüntetni azt még inkább, még Szibéria déli részén is szükségszerűen kell menedéket a télre.

A létesítmény I “Madzhikal gyertya” fokozat. Őszi cserje tartós egyenes hajtások. A kertészek megjegyzik, hogy még a fagyasztott hajtások is jó nyári gondozással regenerálják magukat. A “mágikus gyertya” neve kifejezetten és pontosan jellemzi ezt a növényt. A cserje magassága eléri a 2 métert, és a sötét zöld levelek a kerület körül ruhák borítottak. A virágok fejlődésének kezdetén finom krémes színt jellemeznek.

Később jelentenek, és az ősz elején málna árnyékot szereznek.

I. Elég Rózsaszín daiond. Már szó szerinti fordítás – “Pink Brilliant” – megmutatja, hogy ez a kultúra vonzó. A leírásaiban a nagy látványos virágzat említi. Emlékeztetni kell arra, hogy a “rózsaszín diamant” árucikk neve nem felel meg a valóságnak, és a szakemberek nem használják. A kultúra hajtása viszonylag ritkán csökken a fej nyomás alatt. Ha egy mechanikai sérülés történik, könnyen helyreállítható. Egy növény élettartama eléri a 30 évet.

Mi kíváncsi, mivel a hajtások ereje csak növekszik. A “Pink Daimond” az ellipszis levelek kialakulása jellemzi. Bármely összetett formázó vágás nem igényel. A fehér nyári rügyek fokozatosan egyre telített színt szereznek.

Érdemes figyelmet fordítani a hortenziara “Fantom”. A Földön még a legjobb minőségűek is termeszthetők. Meg kell jegyezni, hogy a gyökérrendszer betegségeik elég ritkák. A tenyészet magassága lehetővé teszi, hogy fa, és cserje formátumban használható. A növény reprodukálása nem jelent nehézséget. Mindazonáltal szem előtt kell tartani, hogy ez a fajta jól fejlődik csak olyan területeken, ahol nincs erős szél és a scorching nap.

Érdemes mondani a hortenzia üresen “Kiuha”. A természetben ez a leveles cserje lakik Japán, Kína és az orosz Távol-Kelet. Ágai nemcsak a hideg, hanem elég erős mechanikusan is. Mivel a növény az élő sövények egyik jelöltjének ajánlott. A bokrok magassága eléri a 2-3 m-t.

A “kiuha” levelei, mint a szív hasonlítanak a szívre. Ezek jellemzik a tippek megosztása és a külső élek elválasztása. A kultúra virágzat úgy néz ki, mint egy olvadás vastag hajú. Hosszuk eléri a 0,3-0,35 m-t. A nagymesek fényes színűek, ami az öngyújtó alján van.

A gyümölcs “dobozok” hossza nem haladja meg a 0,03-0,04 cm-t. Az első virágzás 3-4 évig várható a kiszállást követően. Ez a nyár közepétől késő őszig folytatódik. Kezdetben a rügyek krémes fehér tónusban festettek, a virágzó fehérek csúcsán, az esésben (ugyanakkor megvásárolt kék és zöldes árnyalatokat).

De ha meg kell választanod egy növényt a legmagasabb szintű téli keménységgel, érdemes használni Jegesmedve. Ez a fajta képes -40 fokig ellenállni a fagyok ellen. Amikor létrehozták, átkelt “unoklora” és “limmet”. Kultúra nagy a tájtervezéshez.

Mint a többi fajta, a poláris medve megváltoztatja a színt a vegetatív szezonban.

A középső csík fajtái

Mérsékelt kontinentális éghajlat esetén a növények alacsonyabb, mint a magas jellemzőkkel rendelkeznek. Az ilyen fajta példája “Pinky Vinki”. A kert, ahol az ilyen hortenzia növekszik, azonnal vonzza a fehér-rózsaszín színek elhelyezésére, az édes illat exacerbatingjét. A “Pinky Winks” magassága elérheti a 2-et.5-3 M.

Kíváncsi, hogy a kertészeti gyakorlatban a száraz virágzat nem mindig vágja le. A növény viszonylag kicsi, lekerekített koronát képez. A kúpos virágzat kis virágokat tartalmaz. A lombozat elliptikus formája van. Virágzik, nem csak folyamatosan, ez is nagyon bőséges.

A középső szalag illeszkedik Variety “Brüsszel Leis”. Bár úgy tűnhet, hogy nem annyira illatos, mint “Pinkie Vinki”, de még mindig nagyon népszerű. A növény az elegáns koronával fröccsenő bokrokat képez. Ezeknek a bokroknak a magassága 1,5-ről 1,8 m-re változik. Erős számos lövés festett egy sötét cseresznye színben.

A Blizzard hossza 0,3-0,35 m. A rózsaszín hortenzia szerelmesei valószínűleg tetszik Grace Melba fajta. A kultúra megkülönböztethető a bőséges virágzás, tavasszal az ősztől. A hibrid gyönyörű és nem szabványos színátmeneteket ad. Rózsaszín szirmok a szezon alatt Whitewash, és a fény megszerzése málna énekel.

Nem minden hortenzia fajta alkalmas az északnyugatra. Jó példa Tardiva, amely a törzsre nőhet. A virágokat rendkívüli formában különbözteti meg, ráadásul a mézes illat mellett. A kerekített cserjék átlagosan növekednek akár 2 m magasságig. MEGJEGYZÉS A hajtások meglehetősen gyors díszítése.

Töltse ki a középső sávra tervezett fajták áttekintését, megfelelő ilyen fajoknál “Góliát”. A növény erőteljes, jól fejlett cserjék 3 m-re magasabb. Teljes fajta neve – “Fehér Goliath”. Meg kell jegyezni, hogy a virágzat fokozatosan fehér színezése a halvány rózsaszín hangra változik.

Jellemzői a következők:

  • Később virágzás (július-október);
  • Elegáns kombinációja smaragd zöld lombozat és burgundia merevek;
  • alkalmasság a nyitott területeken és részleges árnyékban;
  • optimális fejlesztés savföldön;

Képes alkalmazkodni (bár valamivel rosszabb) más talajtípusokra.

A legjobb legalacsonyabb kultúra

Ha a tájképek nem csak alacsonyak, hanem a törpe hortenzia is kiváló választás “Bobo” fokozat. A bokrok magassága rendkívül ritkán haladja meg a 0,6 m-t. Először az üzemet 2011-ben a belga tenyésztők képviselik. Elég csak néhány évig, hogy méltóságát nagyra értékeljük a világ különböző országaiban.

A “Bobo” szezonban körülbelül 0,1 m-rel fog nőni. 3-4 éves korában a hortenzia olyan, mint egy buja felfújt léggömb. A piramis virágzat hossza 0,15 m lehet, de a legfejlettebb másolatokra jellemző. A virágok viszonylag kicsiek, de vonzó fényes színűek. A hivatalos leírások alapján a “Bobo” -ot még ott lehet termeszteni, ahol időszakosan téli hőmérséklet -30 fok alatt csökken. A fajta fejlődésének optimális feltételei részleges árnyékolás során jönnek létre.

Elég sok kertész választ “Santa Freiz” fokozat. Ez egy olyan növény is, amelynek egy golyós korona, azonban a labda még gondosabban néz ki, mint Bobo. Ugyanakkor gyakorlatilag nem szükséges további erőfeszítés a mezőgazdaságok kialakulására. A kultúrát széles körben használják a lakások tájtervében, valamint az élő kerítések kialakításában.

A “Santa Freiz” fehér-rózsaszín virágzat nagyon jól fejlődik teljes vagy részleges árnyékban. A fényes nap és az aszály körülmények között sok problémája van. Javasoljuk, hogy a savanyú területek területeit választsák. A bokrok magassága általában 1 m-re korlátozódik. A fajta 2010-ben került bemutatásra.

Új fajták

Népszerű fehér hidruntival együtt “Limelaight” fokozat, Számos újabb kiválasztási eredmény létezik. Ezek közül a legszebb növények – és nem meglepő, mert a legújabb fejleményekben a tenyésztési gyakorlat teljes tapasztalata integrálva van. Jó példa lehet a piros hortenzia fajta “WIMS RED”. A kultúra viszonylag alacsony – maximum 1,5 m. A bokrok megosztása van, ami szokatlanul kifejező megjelenést okoz.

A “WIMS RED” hossza hossza 0,3, néha 0,4 m.

Alakban hasonlítanak a piramisra, csak a tetejére szorulnak. Szem előtt kell tartani, hogy a virágok 50% -a termékeny lesz. A virágátmérő 0,05 és 0,07 m között változik. Ez a méret nem befolyásolja a virág helyét az ecsettel. Az ilyen tulajdonság lehetővé teszi az összes virágzat megnyitását. Azok a virágok, amelyek korai megjelennek, hófehér színűek. De lassúak lesznek és kicsomagolják. Amikor ősz jön, hortenzia “WIMS piros” Borított borvörös virágos tömeg. Még egynél több: nem csak bájos, és terjeszti a méz illatát is.

A sötétzöld lombozat nagyon nagy. Hozzá van adva egy kis vöröses színének. Az őszével a hortenzia levelei külön fragmensekkel vannak borítva fémcsillapítóval. Kíváncsi, hogy ez a ragyogás folyamatosan áramlik:

  • bronz;
  • cseresznye;
  • lila;
  • sárga;
  • Narancssárga színek.

A “VIMS RED” lövés sötét vörös hangon festett. A növény minden évben virágzik a tavalyi hajtások. A fajta leírása azt jelzi, hogy képes lesz túlélni még a hideg és -30 fok között. Azonban a fiatal malacok még mindig az ősz végén esnek, hogy lefedjék és izolálják a mulcsot. A további védelem csak az élet harmadik évében megszabadul.

A “Wims Red” jól növekszik a korlátozott savassággal. Használt virágágyások semleges savval és lúgos reakcióval. Azonban meg kell érteni, hogy egy ilyen földön világos színek nem jelennek meg. Lúgos talajban a Hydrangea meghal. Ezért olyan helyeken, ahol lime-t adtunk hozzá, kategorikusan lehetetlen növelni ezt a fajtát.

De a megnövekedett talaj termékenysége nagyon fontos. A homok nélkül szerves “Vims Red” nem ad jó virágzást. A savasság növelése érdekében használja a tőzeget, fűrészpor.

A figyelem megérdemli és hortenzia “Samara Lydia”. A növényt 2018-ban választották ki, és ezután az Oroszországban és Franciaországban szabadalmaztatták.

A fajta fejlesztője a híres Jean Reno tenyésztője. A fajta 2019-ben kezdte eladni Oroszországban. A legközelebbi ismerőse azt mutatja, hogy egy ilyen kultúra nem található a világbajnokságon. Vonzó növényi tulajdon – viszonylag alacsony növekedése. A kultúra kompakt és lassan növekszik, magasság eléri a legfeljebb 1,3 m, és a szélesség legfeljebb 1,1 m.

A “Samara Lidia” kényelmes növekedés egy konténer leszállásban.

Ráadásul a tartályban legfeljebb 0,6-0,8 m-re nő. Az erős vörös színű hajtások durva zöld színű lombokkal vannak borítva. Ennek köszönhetően a virágok háttere optimális. A Blossom júliusban kezdődik és megragadja az őszet.

Az egyes menekülések tetején virágzást alakítanak ki, amely hasonlít egy kúpra. Hossza 0,15 m. A szín a virágzás során változik. A virágzást sűrű belső szerkezet jellemzi. A virágzat nagy steril virágokat tartalmaz; A közzététel során fehér színű, fokozatosan pózol, majd elpirul.

A virágzó bokrok rendkívül okosak. A fajta a középső sávban nyilvánul meg. A már virágzó formában vásárolhat nagy edényekben. Aztán átkerülnek a földre. A “Samara Lydia” nagyon egyszerű kultúra.

Hogyan válasszuk ki?

Először is meg kell különböztetni a fagyálló és a fajta viszonylag meleg területeinek kirakodását. Ellenkező esetben a “élvezve” az egész tél, az őszi és tavaszi “gyönyörű” menedékfajta.

A következő lépés a gallyak erőssége. Ha törékenyek, az üzemet nem szabad ültetni a házba és a pályák mentén. A leírások tanulmányozásakor azonnal figyelembe kell venni, hogy minél kisebb a virágok termékenysége, annál csodálatos, és a fényűzőek a virágzatban fognak megjelenniük. Vannak, akik nem szeretik a fajtákat, rózsaszín vagy lédús színeket szereznek a szezon alatt. Bizonyos esetekben tiszta fehér szín megőrzése nem lehet kevésbé vonzó. Szintén figyelembe kell venni a növények magasságát is.

És a hidrándulák hiányzik. Ugyanakkor a magasság nemcsak a kultúra megítélését érinti, hanem az együttes megjelenését általában. A konténer leszállás esetén a törpe fajták a legjobbak. Ha a minimális virágzás szükséges, a kertészek inkább a tardiva fajtát. És csak akkor, ha ezeket a pillanatokat figyelembe veszik, akkor gondolkodhat, mint a kultúra szubjektív vagy sem.

A hortenzia fajtáiról a következő videóban találhatók.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: