A kanadai park rózsák leírása, fajtáik és gondozási tippjeik

Kedvenc virág sok – rózsa. Adjon előnyben ezt az elegáns növényt, nem csak a hétköznapi polgárokat, hanem a kertészeket is. A közelmúltban a kanadai Park Rózsák sokkal népszerűbbek voltak. Ha szeretné tudni, hogy ezek a virágok jellemzői, megismerkedjenek az üzem leggyakoribb fajtáival, valamint tanulmányozzák az ültetés és gondozás szabályait, majd továbbra is olvassa el az anyagunkat.

Sajátosságok

A kanadai park rózsákának fő jellemzője – alacsony hőmérsékletű ellenállás (általában úgy vélik, hogy az ilyen virágok növekedhetnek -45 Celsius fokig. Ezért ezek a növények még kedvezőtlen éghajlat mellett (például Oroszország északi régióiban) is termeszthetők.

Többek között a kanadai rózsák pozitív jellemzői a következők:

 • a hőmérsékleti mutatók éles ugrásainak átvitele;
 • Abban az esetben, ha a növény szelektálható, könnyedén visszaállítható;
 • hosszú virágos időszak;
 • Különböző kártevők és betegségek ellenállása;
 • Az a képesség, hogy még nagy mennyiségű fény hiányában is kialakuljon;
 • Kellemes esztétikai megjelenés;
 • vastag lombozat és buja virágok;
 • Különböző színek, árnyalatok és címek.

Fajta

Fontolja meg részletesebben a fagyálló kanadai rusztikus fajtákat.

  “Louise Bagnet”

  Ez a virág nem természetes, a tenyésztő tudósok munkájának gyümölcse. A “Louise Bagnet” 1960-tól eltávolították, és azóta számos kertész és tájtervező szívét nyerte el.

  A virágzás folyamat 2 szakaszban történik: A Rose Blooms első alkalommal június elején (ez a szakasz körülbelül 30 napig tart), majd a “Louise Bagnet” egy kis szünet után újra virágzik. A virágok a növény van egy szokatlan árnyalat: így, először a telített cseresznye színű bimbó, majd a szirmok egy nem szabványos árnyékban egy könnyű Greenstone jelennek meg, és néha a szélek körül az ilyen szirmok van egy Bordeaux színe.

  FONTOS: Ne félj, ha a rózsák virágai 1-2 napig engedelmeskednek – ez jellemző, hogy ez a fajta, néhány nap múlva a hullámok cseréje új lesz.

  “Martin Frobisher”

  Ezt a fajtát 1968-ban választották ki. A virágnak szelíd rózsaszín árnyéka van, néhány színe hasonlít az elefántcsont árnyékában. Sok kertész úgy gondolja, hogy a növények hiánya hiánya, így a fajta rózsa megtalálható ritkán.

  Ami a cserje magasságát illeti, általában 170 cm-t ér el, míg a maximális szélesség körülbelül 100 cm. A cserjék virágok nagysága eléri a 6 centimétert, általában 3-5 darab csoportokig nőnek.

  Ezt a virágot az angol navigátor után nevezik, aki észak-amerikai partra vezetett.

  “Prici Joy”

  “Prairi Joy” egy rózsa, amely eléggé virágzik. Sűrű és buja virágok, sok tapasztalt szakember hívja ezt a rózsafűtést “az ősi stílusban”. A virágok 6 darabig egyedülállóak vagy csoportok termeszthetnek.

  Rózsák színe – telített rózsaszín. Annak ellenére, hogy ez az árnyék hajlamos az aktív kiégésre, ha a rózsák napsütésben nőnek a napfény közvetlen befolyása alatt, ez a folyamat nem rontja a rózsák árnyékát, de még néhány választást és eredetiséget is ad nekik.

  “Adelaide Hudlass”

  Az Adelaide Hudlass minőségű virágok gazdag vörös árnyékot (és akár 15 darabig nőnek), és a levelek világos zöld színűek.

  FONTOS: Az aktív növekedéshez Rose-nek szüksége van egy támogatásra, ezért ajánlott kötni. A fajta közötti fontos különbség az, hogy a növény képes arra, hogy nem csak erős hideg, hanem száraz és forró éghajlati viszonyokat is átvihető. A virágok 2 szakaszban emelkedtek.

  “Catback Grant”

  Ez a virág szokatlan fűszeres aroma. A rózsák 3-5 darabot termesztenek a virágzatban, és a virág mérete elérheti a 8 centimétert. “Catback Grant” – különféle, jól hordozó különböző nedves üledékek (hó, eső, eső).

  Fontos megjegyezni, hogy ez a rózsa képes meglehetősen hosszú virágok megszakításokkal. Ezek a szünetek virágzásban vannak, a kertészek szerint, és a fajok legnagyobb hátránya. A bokor nem szétszóródott, de rázatos.

  “Alexander McKenzy”

  Ezt a rózsát a skót utazó után nevezik. A virágok világos vörös árnyalattal és szokatlan “Terry” textúrájúak, cserje lombozat fényes, világos zöld. Az illat a virág távolról emlékeztetett egy édes-rod eper illata, az a növény értékes nemcsak a kertészek, hanem a szokásos virágok szerelmesei.

  Kertészők Fontos megjegyezni, hogy ez a fajta rendszeres vágást igényel. Ha elhanyagolhatja ezt a szabályt, a cserje gyorsan romlik és megállítja a virágozást.

  “Modern Blasch”

  A fent leírt fajtával ellentétben a növény virágai meglehetősen gyengéd fényes rózsaszín (gyakorlatilag fehér) színűek. A Rose “Modern Blass” az összes kanadai park rózsa közül az egyik legnépszerűbb. Gyakran a virág lesz az esküvői csokrok fő összetevője.

  A virágok sokáig képesek ahhoz, hogy holisztikus tiszta alakjukat tartsuk, szétszórva és nem kiömlött (legfeljebb 2 hét). A rózsák elszigeteltek, vagy ecsetekben.

  “John Davis”

  Ez a rózsa a híres amerikai gyártó és forgatókönyvíróból kapott nevét. Szokatlan, de “vintage rózsák” formájában van. A virágzás elején a virágokat egy fényes rózsaszín árnyékban festik, azonban idővel kiégnek, és elhalványulnak, megváltoztatják színeiket a legvilágosabb és gyengéden.

  Ezt a növényt gyakran használják a tájkép különböző elemeinek kialakítására – A cserje magzati szerkezetének köszönhetően lehetséges.

  “Champlain”

  Ezt a virágot klasszikus piros árnyékban festik, nagyon bőségesen és intenzíven virágzik. A növény hosszában eléri a 100 centiméter. Roses “Champlain” 5-7 darabos csoportokat termesztenek. Virágok emelkednek, amíg a fagy megjelenik.

  Fontos megjegyezni, hogy ez a cserje meglehetősen szögesdrés, így amikor termesztik, és a növényellátás folyamatában meglehetősen figyelmesnek és óvatosnak kell lennie.

  A fent leírt fajták mellett más népszerű típusú fagyálló kanadai park rózsák is kiosztásra kerülnek. Közöttük:

  • “Remélem Humaniti”;
  • “Lambert Kloss”;
  • “Modern Centennial”;
  • “John Franklin”;
  • “Ja Pi Coneel”;
  • “Modern tűzoltó”;
  • “Heidi”;
  • “Mari-Victorin”;
  • “Modern Ruby”;
  • “Modern napfelkelte”;
  • “Teresa Bagnet”;
  • “Nicholas”;
  • “Vasaehiming”;
  • “Modern hó szépség”;
  • Henry Hudson.

  Leszállás

  A kertészek ajánlottak a kanadai rózsák napos helyszínen történő üzembe helyezéséhez, akkor is olyan hely, ahol öntik (például a moszkvai régió területe tökéletesen alkalmas). Tilos a “holtpont” vagy szögletes helyszíneken, ahol a kanadai rózsák növekedniük kell, jól szellőztethetőnek kell lenniük. Ezenkívül nem szükséges külön területet átirányítani ezeknek a növényeknek a tisztításához – jól szomszédos más színekkel.

  Ami a leszállási időt illeti, érdemes megjegyezni, hogy az optimális időszak ősz. Olyan hajtások, amiket a hosszú lábakkal választott növényeket választhatsz; A száron is jelen kell lennie a felső levelekre (ha vannak közepes és alsó levelek, el kell távolítani őket).

  Mielőtt folytatná a közvetlen leszállási eljárást, egy kicsit kell lennie a gyökér kivágásához és eltávolításához (ha van ilyen) olyan elemek és alkatrészek, amelyek alkalmatlan a leszállási állapotra (például egészségtelen).

  Nos, amelyben egy kanadai rózsát ültetni kell, legalább 70 centiméterrel kell lennie. Szükséges hozzá a természetes trágya a mélyülő (tökéletesen alkalmas humusz), akkor is hozzá tőzeg és a fa hamu (megpróbálja felvenni a különböző típusú műtrágya azonos mennyiségben). Ezután 7-10 centiméter mélységig helyezze Roses Bush-t (előzetesen meg kell adnia). A palánta alapja a földet és a homokkeveréket.

  Növekvő

  Annak érdekében, hogy egészséges és gyönyörű virágokat termeljenek, Meg kell ragaszkodnia néhány egyszerű ajánláshoz:

  • Ha észrevette, hogy a növényen halottak vannak, akkor a pesterek vagy betegségek megütnek (lehet virágok, levelek, szárak vagy fiatal hajtások), azokat azonnal el kell távolítani;
  • A rózsák aktívabb növekedéséhez tapasztalt és professzionális kertészek ajánlott a talaj specializált műtrágyák, például nitrogén, foszfor, kálium;
  • A szárazság és a hő időszakában gyakran szükség van a színek gyakran és intenzívebbé tételére;
  • Néhány év múlva meg kell tennie a metszést – általában ezt az eljárást tavasszal végezzük, egy ilyen vágást megfiatalítónak nevezik.

  Általánosságban elmondható, hogy a kanadai Park Rózsák gondoskodnak. Abban az esetben, ha követi a szakemberek egyszerű tanácsát, könnyen növelheti a kiváló minőségű növényeket.

  Példák a tájtervezésben

  Kanadai Park Rózsák – Kedvenc virágok Tájterek tervezők. Leggyakrabban az életben tartozó összetevők létrehozására szolgálnak, nagy színes virágágyakat is hoznak létre, és más dísztárgyakat hoznak létre a kerthez.

   A virágos ívek különösen népszerűek a magánszálltulajdonosok körében, és a rózsákat a Gazebos keretezik. Ebből a célból a fajtákat leggyakrabban használják: például a Catback Grant, a John Cabot és mások.

   A kanadai rózsák fajtáinak áttekintése.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: