A kultivátorok és eszközük osztályozása

A kultivátorokat széles körben használják a személyes leányvállalatok és a mezőgazdasági vállalkozások számára. De ez a fajta technológia belső megosztottságával rendelkezik. Szükséges figyelmet kell fordítani rá és vásárláskor, és üzem közben.

Súlyosztályozás

Ez a súlyosság – a válogató kultivátorok egyik fő kritériuma. A tömegük 9 és 40 kg között változhat. Még a nők és a középiskolás diákok is könnyen ellenőrzik a legegyszerűbb gépek. A legnehezebb, nem minden professzionális gazdálkodó megbirkózik. Az ultright kategória tartalmazza a motoros kultivátorokat, amelynek tömege nem haladja meg a 15 kg-ot, és a motor maximum 1,5 liter. val vel.

FONTOS: A gyártók egy része ebben a kisülésben legfeljebb 20 kg súlyosságú mechanizmusokat mutat, amely képes 3 l-ig terjedni. val vel. Ezért minden alkalommal meg kell látnunk ezt a pillanatot.

Az ultright kultivátorok legfeljebb 8 cm-nél többet megtörhetik a talajt. Javasoljuk, hogy virágágyásokat és hasonló célokra használják. A rögzítés (legfeljebb 30 cm) kis szélessége miatt az ilyen típusú kultivátorok még keskeny légitársaságokat és nehezen elérhető helyeket is kezelhetnek.

Teljesítmény telepítésükben működik, vagy kétütemű, vagy négyütemű üzemmódban. A második lehetőség előnyösebb. Ami a könnyű kultivátorokat illeti, vannak olyan gépek, amelyeknek tömege legfeljebb 40 kg, képes 4,5 liter teljesítmény kialakítására. val vel. A markolat szélességének növelése 40-50 cm-re azonnal kiterjeszti a gazdálkodók lehetőségeit. Végtére is, az általános teljesítmény 50-100% -kal nő (a szuperhigh eszközökhöz képest).

Ha egy kis szőnyeget állít be, könnyen és gyorsan csökkentheti a hornyokat a növények leszállásához. De emlékezni kell arra, hogy a könnyű kultivátorok “ugrálhatnak” a földbe. Tömegük nem elég ahhoz, hogy stabil maradjon egy pozícióban. A központi kategóriák kultivátorok sok 45-60 kg. Ezek, amelyek teljes kapacitása 4-6 liter. val vel.

A növekvő stabilitás mellett az ilyen gépek jóak a nagyobb szalag miatt. A föld termesztésének mélysége növekszik – elérheti a 25-28 cm-t. De érdemes megfontolni, hogy keskeny helyeken és nehezen elérhető területeken, egy ilyen technika zavarja a feladatát. A négyütemű motorok általában közepes kultivátorokra kerülnek. Mind a Sakers, mind a kis ekék használata.

A nehéz osztály olyan motoros kultivátorokat tartalmaz, akik több mint 60 kg-ot mérnek, 6 l. val vel. és több. Minden ilyen gép négyütemű motorral és teljes körű sebességváltóval van felszerelve. Segít növelni a technika funkcionalitásának növelését. A vontatott és mellékletek rendelkezésre álló tartománya bővül. Még a nagy kertek feldolgozása is lehetséges.

Fajták, mint kinevezés

De a tömeg nem minden. A kultivátorok kombinált típusa a tervezők gondos fejlődése miatt egyszerre több mezőgazdasági munkát végezhet egyszerre. Majdnem minden ilyen gépnek tartós kerete van, és nagy teljesítményű. Az ilyen motocultivátorok segítségével a talaj szerkezetét a lehető legrövidebb idő alatt lehet újra feltüntetni.

Azonban nagy jelentőséggel bír az eszköz erejének kiválasztásában.

Kombinált kultivátorok készülnek és hazai és idegen növények. Ezzel a technikával együtt széles körben használatos. Az ilyen kultivátorok létrehozása mély áttöréssé vált a személyes leányvállalatokban.

Segítségükkel:

 • lazítsa meg;
 • takarmány
 • világít.

Egyes soros kultivátorok egyidejűleg képesek a hézagok megtermékenyítésére. A különbségek a feldolgozott szalag szélességére és a lazítás mélységére vonatkoznak. A különálló modellek a folyadékot adhatják be a talajba, és nem csak szilárd műtrágyákba léphetnek. Vásárolhat olyan eszközöket is, amelyek lazítják a földet, és vágják a gyomnövényeket. Hasznos a védőlemezek verzióinak használatához – nem károsítják a növényeket.

A kultivátorok speciális fajtáit burgonyának feldolgozására tervezték. Ha használod őket, lehetséges, hogy megtörje a talajt, és a nagy csomók megszakadnak, és a talajhorizont többet tesz. Az ilyen manipulációk miatt a bokrok gyökerei hatékonyabban vannak felszerelve, a nedvesség levonása.

FONTOS: Ha a talaj nagyon bonyolult, akkor néha több szakaszban kell lazítani.

  A szakemberek becslései alapján a kultivátorok általi burgonya mezők kezelése legfeljebb háromszor emelkedik, míg a terepmunka teljes területe legalább 2-szer csökken.

  Külön figyelmet érdemel egy ilyen típusú berendezést, mint a mély férfi. Ezzel a talaj mélyen megszakad (ami a névből következik), ugyanakkor a rétegek nem fordulnak át. Ennek eredményeként az oxigénellátás, a nitrogén javult. A mélyhűtő használatakor növelheti a hozamot. Ezek az eszközök alkalmasak az Oroszországban használt összes mezőgazdasági üzem termesztésére. A mélyek kiegészítő mellékletekkel felszerelhetők, lehetővé téve a földtermesztés megtermékenyítését, más manipulációt végezhetnek.

  Csatorna típusú kultivátor – szintén meglehetősen közös lehetőség. Lehetővé teszi a gabonafélék és a hüvelyes növények szilárd villanószemélyeit, míg a gyomnövények. Ezeket a funkciókat harmonikusan kombinálják a szemcsés keverékek hozzáadásával és csíkokkal. Az ilyen feldolgozás optimális olyan helyeken, ahol a hidratálás nem elég, valamint olyan területeken, ahol a Földet rosszul megséríti a szélerózió.

  A modern termékek hatékonyan dolgozhatnak a mezőkön, ahol az okok.

  A modellek közötti különbségek:

  • óránkénti teljesítmény (hektárban mérve);
  • munka sebessége;
  • A rögzített csíkok szélességei;
  • A vetőmag és a vontatott bunkerek kapacitása.

  Sok előny lehet egy szövés kultivátor. Valamint a művelet, amelyen a neve jelzi, ez az eszköz képes lenyelni a talajt, megtöri, ellensúlyozza a gyomok gyökereit. Mint más termesztési gépek, a gyenge kultivátorok száraz tömegre és telepített motorra vannak besorolva. Az ilyen fokozat megkönnyíti az adott hely feldolgozására szolgáló mechanizmusok kiválasztását. Alapvetően az ilyen eszközök sweep mancsokkal vannak felszerelve, amelyek speciális állványokra vannak rögzítve, a felesleges növények lazítása és vágása egyszerűsíthető a késekkel.

  Az univerzális kultivátorok külön osztályban állnak ki. Mind a tavaszi, mind az őszi időszakokban, a szántás és a gőzföldön használhatók. Az ilyen technika széles funkcionalitása indokolt a talajösszetételben és a felhasználási rendszerben eltérő mezőkön. Ha a homogén tenyészeteket termesztik, ha a feldolgozási mód meglehetősen közel van, akkor megteheti és az elővágó mechanizmusok használatát. Ezért a kis gazdaságok számára (a zöldségkert esetében), szakosodott és nagy – univerzális technikához.

  Kerek kultivátor a legtöbb esetben a folyékony műtrágyákkal a kerethez csatolva van. Győződjön meg róla, hogy a túlterhelés elleni védelemhez válasszon lehetőséget. Úgy, hogy a tartályból származó folyadék egyenletesen kerüljön, a szivattyút biztosítja. Ha a készülék a hordozó kerekekkel párhuzamosan van felszerelve, akkor sikeresen feldolgozhatja a nehéz talajokat, köveket. Nagy jelentőséggel bír a gyakorlatban a termesztett föld sebessége.

  Gőz

  A kultivátorok feldolgozása párok vonatkozhatnak arra, hogy támadják a típust. Ez a technika általában hegesztett téglalap alakú keretek alapján alakul ki. Az egyes mancsok bevezetésének mélységének beállítása lehetővé teszi a munka minőségének megváltoztatását. A legtöbb modern modellekben a mancsok tavaszi védelmét tervezik. Ez a munkavállalók részvétele nélkül működik, megbízhatóan megakadályozza a bontást, amikor nagyon szilárd, bőséges köveken dolgozik.

  A támogató kerekek telepítésekor a keret felé irányulnak, hogy fenntartsák a munkahelyek működésének azonos mélységét. A mancsok gyomnövények, laza talaj. A különálló típusok mindkét fajtát elvégzik. Nagy érték, ha úgy dönt, mint mindig, mélysége és szélessége a feldolgozott csíkok.

  A kiváló minőségű kultivátorok egyértelműen ellenállnak az előre meghatározott mélységnek, összehangolják a barázókat, a munkavállalóikat egy hosszú élettartam megkülönbözteti, és kevesebbet eltömődik.

  Csalódó

  Úgynevezett csuklós mechanizmusok, amelyek segítik a visszavonás, a napraforgó, a gabonafélék és más egymás utáni feldolgozását. A modellek közötti különbség az egyidejűleg feldolgozott sorozat számához kapcsolódik. Egyes kultivátorok a hálós borona által készíthetők. Gyakran használják a frekvencia-kiegészítést. Ajánlatos olyan termékeket választani, amelyek kevésbé szétszórt szárnyakkal vannak elhelyezve.

  Különleges

  Ez a csoport magában foglalja azokat a kultivátorokat, amelyek nem tartoznak az eltűnési és gőzmodellekhez. Általános szabályként a mancsok szorosan kapcsolódnak a Ramamhoz. Összehasonlítás: Más modellek csuklós kapcsolatot használnak. A mancsok a csuklós felfüggesztésen elhelyezett szakaszok segítségével vannak rögzítve. Az ilyen megoldás javítja a megkönnyebbüléseket.

  A vetés előtti talajra

  Az ilyen eszközök előkészíthetik a földterületet a növények széles skálájára. Fontos: Nem alkalmazható a Stony Földön. Ha a talaj puha, akkor gyorsan megtörheti a földet. A kiváló minőségű feldolgozás során pontos végső igazítás érhető el. Weed vágás különböző szárvastagsággal.

  Az aggregáció módszere szerint

  A kultivátorok forgó típusa előnyösebb a kis országok manuális kezelésére. Annak ellenére, hogy a mechanikus meghajtó hiánya, a munka minőségének és sebességének növekedése a túra, a kapa és a lapátok használatához képest. A tervek túlnyomó többsége különleges kerekekkel van felszerelve. Ezért könnyen tekerhetnek ágyakban és szalagokban. A hosszúkás fogantyúk számára is megengedett, ami lehetővé teszi, hogy minimális erőfeszítésekkel dolgozzon.

  Székek

  És mégis, a legtöbb esetben motoros opciókat használnak. A nagy gazdaságokban a traktorokhoz vezett kultivátorok használják. A vontatott típus a legmagasabb teljesítmény és a munka sebessége jellemzi. Ezzel összesíthető különböző márkák traktorjai. Egyes pótkocsik alkalmasak az elővágásra, és a gőzfeldolgozásra.

  Csuklós

  Az ilyen berendezéseket a könnyű és közepes méretű földszerkezet előtti vetésre szánják. Néhány módosítás alkalmas a nedvesség eltömődésére. A legjobb tervek egy áthaladáshoz teljesen elkészíthetik a vetéshez. Határozottan elfogadhatatlanul a barázdák és a csapatok megjelenése a területen.

  A Föld lazításával ki kell zárni a talaj nedves részeinek eltávolítását, zárja le a talaj bármilyen jelentős frakcióját.

  A munkaterületek típusai

  Tekintsünk több lehetőséget.

  Passzív

  A passzív munkagépekkel rendelkező kultivátorokat széles körben használják a Föld előtti és egymás utáni feldolgozásában. Ezek a növényi növényzet minden szakaszában használhatók. Fényes példa – Univerzális termesztési gép modell USMK-5.4, amely a cukor- és takarmányrépa termesztésére szolgál. A készlet tartalmazza:

  • Univerzális sekély mancsok;
  • lapos fektetési mancsok;
  • Fogaskerék könnyű boronák;
  • rotációs testek;
  • bunkó
  • Védelmi lemezek.
  • Aktív

  A kultivátor marási típusa magabiztosan kezeli a nehéz, gazdag vízzel telített talajt. Jól működik, még akkor is, ha alszik. Ilyen esetekben a passzív berendezés nem megbirkózik. Főszerepet ebben az esetben – Maró típusú dob. Telepítse azt a kerethez csatlakoztatott szakaszra.

  Ha a dob függőlegesen készül, az ésszerű mélységben a granulomometriás struktúrára koncentrált talajkomplexek előkészítését lehet elvégezni.

  FONTOS: A legtöbb ilyen dob helyszín nem alkalmas olyan helyeken, ahol a szélerózió erősen kifejeződik.

   Nem segítenek, ha a Föld 15 cm átmérőjű kövekkel telített. A kőzet gőzzel és lapos kultivátorokkal kezelhető. Mindkét típus mindegyike a talajt legfeljebb 16 cm mélységig lehet tenyészteni.

   A forgó kultivátor olyan eszköz, amely speciális vágókkal van felszerelve. Ez egy olyan munkatárs, amelyet leggyakrabban a rotor hajtanak végre. A lemez típusú vágóit a rotorokra ültetik. Képesek áttörni a burgonya alatt, valamint felkészülniük. Még az ilyen típusú vágó is tökéletesen segít az ágy vágásakor.

   Tavaszi

   Ez a mentesítés elsősorban a sziklás földön dolgozó szőnyegek esnek. A speciális rugós állványok külön-külön vannak helyezve, jobbra és balra. A tavaszi fogakat a nedves kultivátorok használják. Ott segítenek lazítani a talajt különösen instabil zónákban és a folyosón. Ennek eredményeként a berendezés funkcionalitása nő.

   Jelentős liba mancsok érdemelnek különös figyelmet. Ez a név különleges típusú talajvágót kapott. Kezdetben meglehetősen meglátogatottak, és gyártjuk, magas színvonalú acélot használnak.

   Az ilyen eszközök vonzóak a szilárd földterület feldolgozása során.

   Az S alakú mancsokkal rendelkező kultivátor példája a KPZ-9,7 és KSP-8 modellek. Ezek széles körben használják a vetőgép előtt. Ezen a ponton a 6-12 cm mélysége. Ezenkívül felszínre kerülhet, és a párok feldolgozhatók. Állványok négy sorban vannak elhelyezve.

   Eszköz

   Bármely kultivátor alapvető elemei:

   • keret (amely összetevővel rendelkezik);
   • Motorok (leggyakrabban benzin);
   • üzemanyag tartály;
   • Kezelés menedzsment;
   • forgó alkatrészek a vágók csatlakoztatásához;
   • zárójelek a tengelykapcsolókhoz és más mellékletekhez;
   • motorok;
   • kerekek;
   • csigák és övek (a motor és a meghajtás összekapcsolása);
   • Gyertyák és egyéb komponensek a gyújtási rendszer.

    Fontos szerep, amint azt már említettük, játszani a kultivátorok állványait. A fejlesztők gondosan megközelítik a geometriájuk meghatározását. Kiváló minőségű állványt kell készíteni csak egy speciális típusú acélból, nagyfokú rugalmassággal. Ez lehetővé teszi, hogy a kezdeti űrlapot jelentős terhelés után helyreállítsa. Kultivátorok lapos épületek közelíthető kezelésére folyók és pusztai talajok szenvedő elegendő nedvesítő és szélerózió.

    Leggyakrabban a kultivátorok-hízelőket kiegészítik az izzadság lábakkal. Függőleges állványokra vannak felszerelve. Gondosan átgondolt design segít a kertekben, a vízvédelemben és a talajvédő zónában. A kultivátorok fogaskerekei nagy szerepet játszanak. Ezek a részletek kívánatosak ahhoz, hogy a lehető legközelebb legyen az eredetihez, néha akár kopott vagy törött minták is megrendelésre kerülnek.

    A kultivátorral való munkavégzésről lásd a következő videót.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: