A laptop metszése: Feltételek és módszerek, hasznos ajánlások

Dekoratív-folyó növények, kétségtelenül bármilyen süllyedés díszítése. Néhányan meglehetősen szeszélyesek, és nehéz megnövelni őket, míg mások, éppen ellenkezőleg, nincs szükség különleges gondozásra, és sok éven át örülhetnek a tulajdonosukat. Az utolsó és a Lappache cserje, vagy Kuril tea. Ez egy évelő (az élet idejének meghaladhatja a 20 évig), számos fajtának különböző paraméterei vannak (50-100 cm széles és magasság).

Azonban a fokozatok bármelyikének időszerű metszésre van szükség ahhoz, hogy vonzó megjelenést biztosítson. Arról, hogyan készítsük el helyesen, olvassa el az anyagunkat.

A munka feltételei és kinevezése

Ahhoz, hogy megértsük, hogy mikor van a legjobb az Nepochny bokor megvilágítására, el kell dönteni a fodrásznak való hozzárendeléséről. Összesen 3 féle Kuril tea vágás.

Egészségügyi berendezés

Ez egy megelőző intézkedés a különböző betegségek ellen, megakadályozza a rosszindulatú rovarok hatalmas támadását. Az összes szárított, törött vagy parazita eltávolítása a paraziták által érintett. Emellett levágott és elhalványult virágok. Az egészségügyi vágást a vegetatív időszakban végezzük: tavasszal, nyáron és ősszel.

Fiatalító eljárás

Azt hajtják végre, hogy meghosszabbítsák az üzem életét és javítsák díszítő tulajdonságait. Ezt követően 5-7 év végén késő ősszel vagy kora tavasszal a lágyság kezdete előtt. Az eljárás más néven a laptop “a csonkon”. Ilyen módon lehet, hogy csak azok a bokrok, amelyek a leszállási helyen találkoztak, jól vannak, és több mint egy éve van.

Általában az eljárás 3 szakaszra oszlik:

 • Az ősz kezdete 5 nagy régi ágak eltávolításra kerülnek, vágják őket a gyökér alatt, és 15 cm hosszúra hagyják;
 • Egy évvel később eltávolítják a ½ fennmaradó ágakat ugyanúgy;
 • A vágás harmadik szakaszát egy évvel később töltik el, eltávolítják a fennmaradó gallyakat.

Ez hozzájárul a bokor fokozatos megújulásához, és megakadályozza a növényi kimerülést.

Formáló (dekoratív) vágás

Mennyire világos a név, hogy a baba mellkasának és a virágzásának stimulálása. Határidők – május-október, azaz az egész vegetatív időszak. Egy növényként vághatsz, így egy golyó alakja, vagy bármely más, és egy cserjék csoportja élő sövény formájában ültetett cserjék.

Mondd el egy kicsit, hogyan készítsünk egy dekoratív alakot. Először döntse el, hogy ez lesz: egy labda, egy kocka vagy egy téglalap. Javasoljuk, hogy az egyszerű geometriai ábrákból kezdjünk, és amikor ebben az esetben profi leszel, a fantázia akaratát adhatja meg, és kreatívabban vágja a tenyerét.

Van egy forma létrehozása: “A szemen” és a csontváz. Az első lehetőséggel minden világos: csak a jövőbeli figura elképzelésére összpontosít, és túl sok mindent eltávolít. A keret módszer magában foglalja a vezetékes elrendezés gyártását, amelyet a növényre helyeznek, és minden olyan ágazat, amely túlmutat a korlátait.

Szükséges eszközök

Beszélj arról, hogy milyen felszereléssel Szükséges felkészülni a metszési eljárásra bármilyen típusú:

 • Speciális kerti kesztyű (kesztyű) durva ruhával;
 • Erőteljes, élesen élesített szecátor, amely könnyen vágja az ágat 1,2 cm átmérőjű vastagságban;
 • A ventilátor-gerebek lesz szükségük a bokor és az ágak között, valamint a szárított gyógynövények kiemelt körének tisztítására;
 • Építési rulett szükséges a vágott ág pontos hosszának méréséhez;
 • Táska, amelyben összegyűjti az összes vágott gallyat.

Tavaszi szabályok

Itt az ideje, hogy elmondja, hogyan kell a Nepochki bokorát tavasszal.

A vágás fő szakaszai.

 • Vegyünk ventilátor Rake-t, és távolítsuk el segítséget a levelek és a szárított fű a gördülő körből. Azt is javasolják, hogy “harcoljanak” a Kuril Tea gallyakkal, hogy megtisztítsák őket a régi szárított virágokból és levelekből.
 • Nézzen óvatosan a bokoron, csatolja, hogy milyen formában van a legjobban. A leggyakoribb egy labda fodrász. Figyeljen a következő NUANCE-ra: Ha a laptopot egyenletesen megvilágították, akkor az ágai szigetelt oldala hosszabb lesz, és a szimmetria elérése érdekében különböző oldalakon különböző hosszúságúak lesznek. Nyomon kövesse ezt a pillanatot az egész hajvágás során.
 • Crusting A gallyak a legjobbak az 1/2, optimálisan – 1/3 hosszban. Ez természetesen csak a fiatal és erős ágakat érinti – szárított és törött eltávolítás a kerti szálak, feldolgozó szakaszai.
 • Az összes munkák végén a foszfátot tartalmazó műtrágya (25 g / 10 liter víz) vagy kálium-szulfátot tartalmazó műtrágya (30 g 10 liter). Ez történhet az első zöldek megjelenése során.

Tavaszi Curlean fodrász eljárás elősegíti a buja virágzó stimulációt.

Hogyan vágunk egy bokorot ősszel?

A laptop cserje őszi vágása a fagy megérkezése előtt és a levél kezdetét megelőzően történik. Ellentétben egy tavasszal, amelynek célja a dekoratív növény megadása, az egészségügyi ellátás, és a megszabadultság megszabadulása megszabadul a szárított és gyenge ágaktól és a bokor belsejében növekvő hajtásoktól.

A vágás szakaszai.

 • Kezdeni, ellenőrizze a növényt. Mivel a lombozat még nem opál, és zöld színű, azonnal látni fogja azokat az ágakat, amelyeket szárított és elhalványult. Vágja le őket alulra vagy egy életképes vesere, ha igen.
 • Ezután töltse ki a hígító ágak problémáját a cserje belsejében, törölje az extra hajtásokat.
 • Részben levágja a fiatal stroke-t az erős ágakhoz – ez segíti a szükséges alakot (gömb alakú, négyzet), hogy a tavaszi tavasszal új hajtásokkal borították és tartják azt.
 • Az eljárás végén távolítsa el az egész szemetet a törzs körül: tündér lombozat, száraz gallyak, fű, és megtörje a talajt, hogy megszüntesse a káros rovarok és lárváik lehetőségeit, amelyek károsíthatják a gyökérrendszert.
 • A megelőzési célokra permetezze a növényt a Bordeaux folyadék által.

A téli télen nem szükséges a télen, nem kell elrejtenie – jól fogja venni, mert nem fél a fagyoktól.

Általánosságban elmondható, hogy a Kuril tea csökkenése az esésben ajánlott azokban a régiókban, ahol elegendő meleg ősz és Naurus tél. Ha északon élsz, ahol az év hideg időszakában a hőmérséklet eléri a nagyon alacsony jelet, jobb hagyja a növényt sértetlen: a régi ágak megtartják a hó tömegét, ezáltal a bokor.

És tavasszal eltávolíthatja őket anélkül, hogy kárt okozna. A fő dolog az, hogy meg kell tennie a lé mozgalom kezdete előtt.

Későbbi ellátás

Kuril tea – népszerű cserje. Ezzel az élő sövényeket alkothat, készítsen kompozíciókat más dekoratív, áramló növényekkel, vagy egy bokrokkal kiszállt. Gondoskodik, de néhány eljárásnak továbbra is költenie kell.

 • Rendszeresen elloptunk a kirakodásokat, lazítsa meg a talajt az egyes növények gazdag körében, bőven víz száraz időszakban.
 • A tavaszi mulching ajánlott a tőzegen vagy a faforgácsok használatával – akkor az összes fenti művelet kevésbé valószínű.
 • Azt akarja, hogy a Curil Tea bőségesen virágozhasson – fogadja el komplex ásványkeverékét virágzó növényekre.
 • Ha az udvar a forró nyárba kerül, a tenyér elkezdheti a virágokat. Annak érdekében, hogy ezt a naponta este elkerüljük, öntözzék vízzel a permetből. Aztán a növény “lélegzik”, és a virágzás folytatódik.
 • Ha megtartja az összes szabályt a Curil Tea gondozására, erős egészséggel fogja örülni. Vannak azonban olyan betegségek, amelyek a leginkább érzékenyek erre a növényre: Ash, Rust és Prefy. Velük megbirkózhat a fungicid hatóanyag – Bordeaux folyadék, “fittoosporin” feldolgozásával.
 • A rosszindulatú rovarokból a cserjék többnyire dokumentálják a scoops-t (éjszaka). Ezek azok az éjszakai pillangók, amelyek vehetetlen lárvái gyakorlatilag elpusztíthatják a növényt, és lombokkal eszik, és károsíthatja a gyökérrendszert. A küzdelem érdekében szerezzen be az inszekticid ügynököt – “Phytoverm”, “decis” – és folyamatosan a kirakodásokat 1,5-2 héten keresztül.
 • Korábban azt mondtuk, hogy a Lappache cserje – egy fagyálló növény, amely nem igényel téli menedéket. Ez azonban csak felnőttekre, jól gyökerező bokrokra vonatkozik – a fiataloknak fel kell melegíteniük a lombozat palotáját.

A tenyerét, nézd meg a következő videót.

     Értékelje a cikket
     ( Még nincsenek értékelések )
     Megjegyzések hozzáadása

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: