A liliomok kirakodása tavasszal nyílt földön

Negyedik liliom alatt bármely személy hatalma alatt, még akkor is, ha messze van a kertészettől. Kevés ember tudja, de tavasszal sikeresen ültethető. Ehhez csak ki kell választania a kívánt fajta izzókat, tegye őket az elkészített földre, és élvezze a csodálatos illatos színeket. A liliomok gondozása meglehetősen egyszerű, és nem igényel sok időt. A folyamat megkönnyítése érdekében meg kell ismerkednie a felhalmozott élménygel, és alkalmazza a virágágyodra.

  Előnyök és hátrányok

  Kezdővirágok, akik úgy döntöttek, hogy liliomok díszítik virágágyaikat, félrevezetik azokat a információkat, amelyeket a leszállás mind a tavaszi, mind az őszi időszakban átadhat. Összességében az izzók ültetik, hogy a hideg előtt gyökerezik. A tavaszi leszállás kissé más, és saját jellemzői vannak. Lehet, hogy a következő előfeltételek lehetnek a leszállási munka tavasszal történő átadásához:

  • Ennek oka lehet banális rövidlátóság, nem minden betakarítás az időben, a liliomok megszerzésének ötlete spontán lehet;
  • Megakadályozzák az őszi leszállás és az időjárási viszonyok – korai fagyás vagy esőzések.

  Mindenesetre, ha a körülmények így fejlesztették ki, megtagadják a tavaszi leszállást, és várják a következő szezont. Ezenkívül ebben a változatban nyilvánvaló előnyök vannak, nevezetesen:

  • Nem minden a hagymákat ültetett ősszel határozottan gyökerezik, és megy fel a tavasz – tudják leállítani vagy szenvednek rothadás, a kártevők, ami akkor fordul elő, annak ellenére, hogy jó védelmet és a felmelegedés virágágyások; Az alacsony hőmérsékleten, a fényerővel és páratartalommal rendelkező mesterséges körülmények között (például hűtőszekrényben vagy pincében) az izzók jobban megmaradnak, és állapotuk figyelhető;
  • Vannak liliomok fajtái, amelyek ellenjavallt a nyílt talajon való telítésben; Különösen, ha merev éghajlatú területeken van;
  • Nem kell időt és erőt tölteni az ágyak felmelegedésén, majd a hő kialakításával – az elszámoláshoz.

  Ugyanakkor nehézségek merülhetnek fel. Ha az izzó nem fejlődik elég, akkor a virágzás gyenge lehet, és bizonyos esetekben egyáltalán nincs rügyek. Ugyanezen okból csökken a gyerekek száma. Mindezek a következmények súlyosbíthatók, ha a nyár hideg volt.

  A helyszíni munkát április végén vagy május elején kell elvégezni, amikor a talaj elég melegszik, és nincs erős fagy. Délen elindulhat korábban, és az északi és szibériai kerületekben – később.

  Ültetőanyag kiválasztása

  A liliomok reprodukálásának legelterjedtebb módja – Izzók. Szükséges, ha a típusuk megvásárlásakor figyelni kell. A liliomok a következők:

  • Éves – Az izzó elveszíti az összes ingatlanát a szezon végén, új (leányvállalat);
  • Évelő – a hagymákat minden szezonban feltöltik az új mérleg, öt évszak növelik majdnem kétszer; Ezenkívül apróbbává válnak – a gyerekek – legalább két évig be kell bolondozniuk, mielőtt virágokat kapnának.

  A kiválasztás során fontos felhívni a figyelmet az izzók méretére, sűrűségére és megjelenésére. Arányosan nehéz és szilárdnak kell lennie. Nyomja meg, hogy a felület ne legyen ismert. A vágások, repedések, kellemetlen szag, kiugró folyadék és a kétes felületi foltok kifogásként szolgálnak, hogy megtagadják. A donyok jó állapota élő gyökerekkel – a jövőbeli üzemek egészségének garanciája. Különös figyelmet kell fordítani a hajtásnak, ha az izzók előre megvásárolják, a csírázás jelei hiányoznak, különben nem tudják teljesíteni az időtartamot, és otthon kell termeszteniük a virágot.

  A tavaszi leszálláshoz a nyár végén vagy a kora ősz végén izzókat kell vásárolnia. Jobb, ha a téli időszakra vonatkozó raktározásra törekszik, mint az alacsony minőségű anyagok megvásárlására. Néha a tavaszi, gátlástalan beszállítók a felügyelet után csúszhatnak az izzókon – ha ugyanazon a szezonban ültetik őket, akkor a színek már nem kapnak.

  A szakosodott kertészek nem garantálják, de több bizalmat inspirálnak. Ezenkívül azonnal megvásárolhatják mindent, ami szükséges a leszálláshoz és az ellátáshoz, valamint tanácsot kaphat.

  Nem titok, hogy a virág mérete és aránya az ültetési anyag minőségétől függ. A legjobb megoldás az, hogy felkészítse magát. Az izzók előkészítése több szakaszban történik, nevezetesen:

  1. Először is, a fészek, azaz az anyai izzó és a gyermekek, gondosan kell eltávolítani; Jellemzően a gyerekek jól elkülönülnek, de ha ez nem történt meg, akkor jobb, ha egy felnőtt izzóra hagyja őket – átirányítani;
  2. Ezután az összes izzót megtisztítják a talajból, távolítsa el a régi halott skálákat, gyökereket és száraz (de nem a nap alatt);
  3. A kész leállítóanyagot elutasítják, aláírják – erre a szellőző zsákok vagy dobozok megfelelőek lesznek (előnyös, hogy az izzók ne érintkezzenek); Hűvös, sötét helyen tárolják, elegendő páratartalmúak, így nem száradnak; Ezt a folyamatot időben ellenőrizni és eltávolítani kell
  4. A beszállás előtt az elkészített anyag megszerzi, ellenőrizze a károkat – győződjön meg róla, hogy a mangán vagy fungicidek gyenge megoldásával kezeli őket; Ne hagyja figyelmen kívül ezt az eljárást – így megakadályozhatja bizonyos betegségeket.

  Tavaszi leszállás esetén az izzók alkalmas csíkokkal. Mentse őket, amíg az ősz nem lehetetlen. Gyakran előfordul, hogy a vetési anyag időzítési vagy tárolási körülményeinek be nem tartása miatt következik be. Ha több mint két hónappal korábban marad, és a hajtások már meglehetősen nagyok, az izzók könnyebben táplálják edényekben vagy tartályokban. Ahhoz, hogy otthon maradjon a konténerekben, meglehetősen magas oldalra van szükség. A csírázott liliomok később bebörtönözték, hogy a szelíd hajtások garantáltak, hogy nem károsítják a természetes bajokat. Azokat a tartályokból eltávolítják az összes lehetséges óvatosan, és megfelelő gödrökbe csökkentik.

  Hogyan készítsük el a talajt?

  Először ki kell választanod a jövő virágágyának helyét. A liliomok esetében egy sima terület alkalmas, amelyen a nedvesség nem halmozódik fel. Annak ellenére, hogy az ilyen típusú színek szeretik a napfényt, a leszállásnak nagyon jónak kell lennie ahhoz, hogy megvédje a szél ellen.

  Az a tény, hogy a szár és a levelek szelídek, könnyen hajlítható és szünet. A védelemhez használhat egy kerítést vagy cserjéket. Ugyanakkor a virágágyás nem lehet az árnyékban, így az ültetvényeket vagy épületeket megfelelő távolságra kell elhelyezni.

  A leszállási helyek körvonalazása után becsülni kell a talaj állapotát. Úgy gondolják, hogy a liliomok növekedéséhez elég könnyűnek kell lennie és lecsökkent. De fontos megfigyelni az egyensúlyt, mert homokos talajban a növény fejlődése nem lesz elegendő nedvesség, és nehéz agyagban felhalmozódik, és vezethet betöltés. Ezenkívül a felesleges agyag megakadályozza az oxigéncserét gyökerekkel, és ez negatívan befolyásolhatja a virágnövekedést. Ezért a talaj állapotára támaszkodni kell, valamint a kirakodás korábbi tapasztalatait. Szükség esetén tőzeg és humusz lehet a homokos talajban, és az agyag hígítja a tőzeg- és homokkeveréket.

  Fontos! A szemen a szükséges konzisztenciát ez határozza meg – a kezében sűrített földnek meg kell őriznie. Ha sűrű csomót képez, számos agyagösszetevőt tartalmaz.

  Ha olyan helyről beszélünk, ahol a víz folyamatosan felhalmozott vagy felszín alatti vizek találhatók, szükség van egy vízelvezető réteget a leszállási yam alján. Lehet, hogy agyag, kavics és még törött tégla, pala. A legtöbb liliom fajtája előnyben részesíti a SWoth gyengeségét. Ahhoz, hogy ezt a jelzőt a kívánt szintre hozza, egy szitált hamut adunk a talajhoz, zúzott tojáshéjba vagy hajú mészhez. Az erősen alkoholtartalmú talaj trágyával, szuperfoszfáttal vagy ammónium-szulfáttal állítható be.

  Ideális esetben, ha meglehetősen nagyszabású leszállást terveznek, és a helyet előre meghatározzák, majd indítsa el a talaj főzését az előző évben. Pontosnak kell lennie, és humuszt (de nem friss). kívül, A jövőbeli virágágyások helyén helyszíneket lehet vetni, ami javítja a talaj szerkezetét, gazdagíthatja azt nitrogénnel, és megakadályozhatja a gyomnövények növekedését. A fő munka 2-3 héttel kezdődik, mielőtt leszállás az izzókra, amikor a talaj még mindig nedves lesz. A kiválasztott területet meg kell tisztítani a levelekből, száraz, idegen hajtásokból, hogy feloldja és terjessze a szükséges alkatrészeket – homok, tőzeg vagy humusz. Ezután mindez jól részeg (legalább 20 cm mélységben). Az ásványi műtrágyákat ebben a szakaszban korlátozni kell, mivel a feleslegük túlzott növekedéshez vezethet, és csökkenti a rügyek számát.

  Fontos! Lilia is díszíthető még az első pillantásra, nem megfelelő parcellák, például – köves. Ebben az esetben a gödrök vagy a mély kutaknak fel kell ásniuk, és megfelelő talajjal kell kitölteniük őket, amelyet minden második vagy három évszaknak frissítenie kell. Ennek az elhelyezésnek, hogy a virágok jól fejlődtek, állandó irányításra és jó gondozásra van szükség.

  A kirakodás rendszere

  Az izzók előkészítése után biztonságosan üzemelhetnek a földön. Ehhez jobb, ha egyedi ételeket vagy hosszú kutakat készítünk. Ha a föld túl száraz, enyhén nedvesíthető. Az alján mindegyiknek le kell öntenie a vízelvezető réteget, legalább a homokból. Pretchiki jobbra a gödrökbe. Ezután bennük szigorúan függőlegesen, az adományok lefelé, a mélypontok telepítve vannak, és elaludnak a föld felett.

  A leszállás sűrűsége eltérő lehet. A liliomok szinte soha nem ültetnek, olyan csoportokban, amelyekben szervesen néznek ki. A virágzága gyakran ültetett virágokkal jobban néz ki, de ebben az esetben az évelőknek gyakrabban kell átültetniük, ahogy bővítik és termelik a gyermekeket. Jobb, ha az izzók közötti távolságot ugyanolyan (5-25 cm-ről), különösen egy lineáris leszállással.

  A sorok közötti hézagoknak elegendőnek kell lenniük, nemcsak a növény fejlődéséhez, hanem az ellátás kényelméről is.

  Egy másik szempont, amely sok kérdést okozott – az ültetés mélysége. Ezen a számlán teljesen különböző véleményekkel találkozhat. Ez a következő tényezőktől függ:

  • A fajta – a leeresztett 10-12 cm, az átlagos magasság liliomja 15 cm, magas – 20-25 cm; Vannak bizonyos fajták alacsony lett levelekkel – elegendőek csak ahhoz, hogy enyhén megszórjuk a földet;
  • Az izzók nagyságai – ha kicsi, akkor a mélység csökkenthető;
  • A kiválasztott terület – laza, puha talaj, a gödröknek mélyebbnek kell lenniük, ez a módszer sokkal megbízhatóbb, és a nedvességet jobban megmenti, különösen, ha száraz régiókról beszélünk, de lehet, hogy egy kicsit késlelteti a hajtások időzítését és a virágzást.

  Természetesen a leszállás nem lehet spontán. A virágágyak kialakításának ötlete sokat, de mindegyikük alárendelte a következő elveket:

  • A liliomok számára fontos, hogy jó háttérrel válasszon – lehet egy páfrány, boróka vagy más ilyen cserjék, míg a magas osztályok nem néznek meg az alacsony és ritka ültetvények hátterét – ezek túlságosan kiosztásra kerülnek; A fordulóban a virágágyás általában a központi részen található;
  • A kis liliomok tökéletesen illeszkednek minden virágágyásba, és alkalmasak a zeneszámok kialakítására, a háztartási telek zónáinak kiválasztására;
  • Annak érdekében, hogy a virágplatform mindig elegáns, mellette nézett, akkor a virágok, virágzás különböző időpontokban, például Phlox, Peonies és Gladioli;
  • A növény és a virág alakja mellett alaposan válassza ki a színtartományt – a virágok ellentétesek a többiekkel, vagy hangsúlyozhatják hasonló árnyalatokat;
  • A különböző típusú színek helyének elosztásakor meg kell tenni, hogy a villogó legalább részlegesen más növények által lezárva legyen;
  • A liliomok különböző fajtái nagy gonddal ültetnek, mivel különböző feltételekkel rendelkezhetnek, és megakadályozhatja a betegségek terjedését a legsebezhetőbb fajokkal.

  Későbbi ellátás

  A liliomokat nem lehet szeszélyes virágoknak nevezni. De ezeknek még mindig szükségük van a megfelelő gondozásra. Természetesen a kedvező feltételek mellett évelők fognak felfelé és virágozni, még akkor is, ha az eső öntözött. De a virágok kicsiek és fokozatosan vannak. Ezenkívül, a megfelelő gondosság nélkül a növény a leginkább sebezhetővé válik a különböző betegségek és kártevők számára.

  A liliomokat szükség szerint öntözni kell. A forró időszakban – naponta reggel és este. A gyökér alatt egy vízáramot kell irányítani, hogy ne sérüljön zöld vagy virágok. Ezenkívül a virágágyásoknak rendszeresen ragyognak, és a folyosó szépen lazíthat, hogy biztosítsa a jó légcserét. Vágja le a liliom szöget, így elegendő magasságú a szár, hogy az izzók tovább fejlődhetnek.

  A növekvő szezon vége után minden szárat és levelét tisztítják. A fenntartható hideg évelők nem tudnak ásni, csak a téli mulcs elrejtésére.

  A műtrágyákat óvatosan kell elvégezni, és szükség szerint. Általában a legsebezhetőbbek csak a liliomok. Annak érdekében, hogy erősödjenek, bármilyen eszközt használhatsz ehhez a színekhez, valamint a nedves, Salterhez, a karbamidhoz. Ezután támogatásra lesz szükség a rügyek és a virágzás könyvjelzője során.

  Gyakran előfordul, hogy még akkor is, ha megfelel az összes feltételnek, a virágok rosszul nőnek, vagy nem elég jóak. Fontolja meg, hogy mi károsíthatja a liliomokat.

  • Fertőzések (rothadás, penicillosis, rozsda). Az ilyen betegségek kórokozója mind a talajban, mind a vízben található. Ezek megakadályozzák a leszállási anyag előfeldolgozásával. A már kezdőbetegséggel küzdve a réz-szulfát segítségével az érintett levelek fungicidekkel permeteznek.
  • Vírusos betegségek (rozetta, mozaik és így tovább). Leggyakrabban a kártevők vagy rovarok átkerülnek. Ebben az esetben a módosított növényeket eltávolítják az izzókkal együtt.
  • Kedvezőtlen körülmények között. Gyakran a levelek a talaj fokozott savasságának köszönhető. Néha külsőleg egy egészséges izzó nem adhatsz hajtásokat vagy érthetetlen okokat, a növények stalking. Általában mindez a következő évre történik, vagy amikor a talaj tulajdonságai, megvilágítás, levegőztetések.
  • Gyakran az izzók nagymértékben szenvednek a rágcsálóktól. Különösen, ha ősszel ültetik őket, és menekülnek a szalma, ahol élnek. A tavaszi leszállás lehetővé teszi, hogy szigetelés nélkül tegyen, és a rágcsálók eltűnnek.

  Arról, hogy hogyan lehet liliomok tavasszal nyílt földön, nézd meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: