A magnólia leírása és a növekvő szabályai

Magnolia egy vonzó fa, amely szinte minden telken szépen néz ki. Ez a növény szeszélyesnek tekinthető. De ha helyes, hogy gondoskodjon róla, akkor rendszeresen örülni fogja a webhely tulajdonosait finom és illatos színekkel.

A magnólia leírása és a növekvő szabályai

A magnólia leírása és a növekvő szabályai

Ami?

A Magnolia egy nagy lombhullató cserje vagy fa. Ez a növény a magnólia családhoz tartozik. Magassága 5 és 25 méter között változhat. A Magnolia kéreg általában barna vagy szürke-hamu színű. A növény gyökérrendszere nagyon érzékeny. Ezért fél a mechanikai károsodástól, valamint az éles hőmérsékleti különbségektől.

A magnólia bokrok leírásakor figyelmet kell fordítania a virágára. Méretük általában 5-35 centiméteren belül van. A rügyek fehérek lehetnek, szelíd rózsaszín, alumínium vagy krém. A magnólia virágzás lehet mind a tavasz tetején, mind a nyár első napjaiban. Virágok nagyon édesek. A virágzatok helyszínén kialakított gyümölcsök alakú alakúak. Belül fekete magok. Ezek a növény és a természetes környezetben szaporodnak.

A magnólia leírása és a növekvő szabályai

A magnólia leírása és a növekvő szabályai

Terjesztés

A szelíd növény szülőhelye – Kína. Innen Magnolia-t hozták Európába. Most ez a növény sok országban látható. A természetes övezetben Kelet-Ázsiában, valamint Amerikában található.

Oroszországban a magnólia is nőtt. Általában az üzem előnyben részesíti a meleg régiókat. De ha kívánatos, akkor az Oroszország középső sávjában felemelhető. A legfontosabb dolog az, hogy kiválassza a legmegfelelőbb fajtákat erre.

A magnólia leírása és a növekvő szabályai

Népszerű fajok és fajták

Most már sokféle fajta magnólia van. Másnak tűnnek, és az igényeikben különböznek.

 • Zibold. Ez a fa általában 9-11 méteres magasságban nő. Nagyon nagy lombozat van. A virágok 8-10 centiméterig nőnek. Ez a növény a fagyállóság listájára utal. Ezért Oroszországban vagy Fehéroroszországban termeszthető.
 • Túlságosan alakú. A fa átlagos magassága 13-15 méter. Nagyon tartós törzsével és ágakkal rendelkezik. Kéreg az ilyen magnólia sötétszürke. Az összes szár végein széles és nyújtott levelek. Az ilyen magnólia virágok nagy méretűek és emlékezetes illatúak. Krémes színben különböznek. Az ilyen növények nagyon jól néznek ki, nem csak a virágzás során, hanem az év hátralévő részében. Ez a magnólia is fanyolható. Jól nő az árnyékban. De az üzem mögött még mindig óvatosnak kell lennie. Különösen fontos, hogy rendszeresen öntsük.
 • Hegyes. Ez a magnólia kék néven ismert. Egy ilyen növény az Észak-Amerikából származik világszerte. A természetben az erdőkben növekszik, valamint a hegyi folyók mellett. Ez egy nagyon nagy fa. Magasságban, eléri a 25-30 métert. A fiatal növénynek hosszúkás formája van. Idővel a magnólia több körben lesz. A lombozat zöldes szürke árnyalattal rendelkezik. A Grade Magnolia virágai nem túl nagyok. De nagyon szépek.
 • Drog. Ez a fajta magnólia megjelent Kínában. Az illatos virágok a megjelenésükkel látványos vízi liliomokkal hasonlítanak. Ugyanakkor a szirmok élesebbek és szűkültek az élekhez. Európában és Oroszországban ez a növény elég ritka.
 • Csillag. Az ilyen magnólia nagyon elegánsnak és finoman néz ki. Japánban jelent meg. A Bush Magnolia kis méretben különbözik. Barna-szürke ágak vannak. A színek átmérője átlagosan 10 centiméter. Nagy csillagokkal hasonlítanak az alakjukkal. Vannak ilyen magnólia rózsaszín és fehér.
 • Liliecetene. Ez a fajta magnólia kifejezetten népszerű a kertészek körében. Homeland – Kína. Európában Liliece Magnolia 200 évvel ezelőtt jelent meg. Virágzik a buja és nagyon szép. A szaga nagyon könnyű és diszkrét. A könnyű fehér szirmok belső felülete, és a kültéri – piros. Az ilyen magnólia április végén vagy május első napjaiban virágzik.
 • Cobus. Ez a növény Japánban és Dél-Koreában kerül elosztásra. Európában 150 évvel ezelőtt esett. Az alsó bokrok megtalálhatók a kertekben és a parkokban. Az ilyen magnólia telített zöld levelek. Az alsó részük világos színű. A virágzó magnólia csak 10-12 éves korig kezdődik. Ez történik a tavasz közepén. A virágokat nagy méretű és kellemes aromával különbözteti meg. Az ilyen színek átmérője 10 centiméter.
 • Nagyvirágozott. A luxus magnólia törzse henger alakú. A fa korona nagyon vastag. A levelek sötét zöld színűek, és a fehér virágok fehérek. Nagyon szépek és édesek. Virágzás után a fényes gyümölcsök jelennek meg. Van egy kötegszerű alakú és kis méretük. A növény fejlődik és elég lassú. Ez nem rossz fagyállóság. Ez a fajta magnólia jól növekszik a városi körülmények között.
 • Sulanja. Ezt a népszerű hibridet eltávolították a XIX. Század elején. A tudósnak nevezik, aki megteremtette. Most az ilyen magnoliák népszerűek a világ minden táján. Oroszországban meglehetősen meg lehet termeszteni a moszkvai régióban. Ellenállnak a hőmérsékletcsökkenéseknek, és nem nagyon igényesek a talaj összetételére. A magnólia cserje átlagos magassága 5-7 méter. A virágok nagy méretben különböznek. Színe különböző lehet. Megfelelnek mind a világos, rózsaszín magnóliókkal, mind a sötétben.
 • fehér. Ez a fajta magnólia kompakt méretek jellemzik. A fehér virágok korai tavaszi cserjéken jelennek meg. Nagyon szép illatuk van. Magnolia szereti a napfényt, amelyek jól védettek a széltől. Az ilyen cserjék csak egyedül és más növények közelében fog kinézni.
 • Brooklynskaya. Magnolia “Hello Berd” eltávolításra került a múlt század végén. Egy egyedülálló hibrid kellemesen elégedett a látványos színekkel. A fa elég gyorsan növekszik. Átlagos magassága – 5-6 méter. A korona Brooklyn Magnolia kicsi. Van egy gyönyörű piramis formája. Az első rügyek megjelennek a késő tavasszal, és a gyümölcsök – az ősz elején.

A magnólia leírása és a növekvő szabályai

A magnólia leírása és a növekvő szabályai

A magnólia leírása és a növekvő szabályai

Leszállás

A természetben a magnólia magas páratartalmú és meleg éghajlatú helyeken nő. Ezért úgy döntött, hogy úgy döntött, hogy növekszik a webhelyén, érdemes gondoskodni a leszállásra vonatkozó helyes választásról. Helyezze a magnólia egy napos helyen. Javasoljuk, hogy széles koronákkal távolítsa el a magas fákat. Ellenkező esetben folyamatosan az árnyékban lesz. A fát is jól védeni kell a széltől. Figyelmet kell fordítania a talaj jellemzőire. Magnolia szereti a semleges és gyengén savas talajt. Nagyon fontos, hogy termékeny volt. A csemetéknek is meg kell választaniuk. Végtére is, az ültetési anyag minősége attól függ, hogy a növény milyen gyorsan képes lesz gyökerezni a helyszínen.

A palánta magasságának 90-100 centiméteren belül kell lennie. Az egészséges növény fiatal törzsén egy-két vesékből származik. A magnólia gyökérrendszerét jól fejlettnek és hidratálni kell. A kiválasztott palánta ültetése a telekre, mind a tavasszal, mind pedig az ősszel. De sok kertész ünnepli, hogy az október második felében a legjobb, ha ezt megteheti. Így az üzemnek van ideje, hogy vigyázzon a fagyok kezdete előtt. A tavaszi palántákat áprilisban ültetik.

A beszállás előtt nagyon fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az időjárás az elkövetkező hetekben meleg lesz. Végtére is, még a kis fagyok is nagymértékben károsíthatják a fiatal tétét.

A magnólia leírása és a növekvő szabályai

A magnólia leírása és a növekvő szabályai

A magnólia ültetésének folyamata több szakaszból áll.

 • A talajt jól kell mozgatni. A kiválasztott területen meg kell ásni egy megfelelő méretű kút. Meglehetősen nagynak kell lennie. A kút nagysága általában meghaladja a gyökér méretét háromszor.
 • A gödör alján található, szükség van egy vízelvezetési rétegre. Ehhez használhatja a kerámia csempe törött tégláját vagy maradékát. A fentiektől mindenről érdemes leesni egy homokréteg, majd a tápanyag talaj.
 • A gödör közepén meg kell erősíteni a vetőmagot. Ezután fel kell tölteni a talaj és a tápanyagok keverékével is.

Ezt követően a földet meg kell tiltani és önteni. A folyadék teljes felszívódása után a törzs alján található hely, hogy mászni kell. Ehhez száraz fűrészpor vagy tőzeg használata. Időben Talaj Mulch lehetővé teszi, hogy megvédje a fa gyökereit a szárításból.

A magnólia leírása és a növekvő szabályai

A magnólia leírása és a növekvő szabályai

Gondoskodás

Mint azonnal a kiszállást követően, és a jövőben a magnólia különleges ellátást igényel. A kertészeknek rendszeresen végre kell hajtaniuk a szükséges eseményeket.

 • Locsolás. Magnolia nedvesség-szerelmes növény. Rendszeres és teljes nedvességre van szüksége. Szorosan figyelemmel kell kísérnie a talaj állapotát. Nem lehet konvergálva. Öntözőberendezések, amiket gyökerezni kell. Ehhez mindig meleg vizet kell használni.
 • Lazítás. Ha a roller körben lévő talajt nem borították mulkával, akkor a helyet ebben a helyen rendszeresen lazítják. Nagyon szép. Általában a talaj laza. Más kerti eszközök könnyen megsérülhetnek a pályázati magnólia gyökerei.
 • Podkord. Annak érdekében, hogy a növény gyorsan fejlődött, és rendszeresen is virágozott, rendszeresen megtermékenyíteni kell. Az első két évben az etetés nélkül tehetsz. A növény elegendő tápanyagot adtak be a talajba, amikor egy bokorba kerültek. Feed magnoliák, amelyek a nyílt talajban nőnek, általában tavasszal. A legjobb, ha a legtöbb üzletben megvásárolható komplex műtrágyák használata. A fa táplálásának eldöntése, fontos, hogy gondosan olvassa el a gyógyszer utasításait. A műtrágya a megfelelő dózisokban van. Nem érdemes Magnolia dobni. A lombozat szárításához vezethet.
 • Ritkítás. Amikor a magnólia a kertben növekszik, fontos, hogy rendszeresen vágja a bokorot. Ezt az eljárást a virágzás vége után végezzük. Minden gyengített és száraz ágot eltávolítanak, valamint a koronát megvastagoló hajtásokat. Nagyon fontos, hogy helyesen vigyázzon a bokorra a vágás után. A friss vágások gondosan zsírkertre van szükségük. A Magnolia tavaszi bokrokban nem vágják le. Ez az eljárás akkor vezethet, ha az üzem gyengül. Tehát a gyönyörű és nagy magnólia meglehetősen nehéz lesz.
 • Téli előkészítés. Mind a hideg régiókban, mind a középső csíkban, a bokrok fontosak a téli felkészüléshez. Végtére is, a Magnolia különleges hideg érzékenységgel különböztethető meg. Az őszi bokrok megelőzhetők. Az első fagyok előtt a magnólia hordóját burkolatba kell csomagolni. Ugyanakkor fontos, hogy ne próbálja meg a növény ágait károsítani. A görgős körben lévő talajnak jól kell emelkednie. A fűrészpor vagy a huzatos rétegnek elég vastagnak kell lennie.

Ha helyesen törődik a magnólia, gyorsan növekszik és virágzik rendszeresen.

A magnólia leírása és a növekvő szabályai

A magnólia leírása és a növekvő szabályai

A tenyésztési módszerek

A Magnolia otthoni módosítása számos fő út lehet.

Magok

Magnolia magvak érlelődik a nyár végén. Ebben az időben a bokrokból gyümölcsöt kell gyűjtenie. Le kell bontani a papírra vagy az újságlapra. Amikor a gyümölcsök megbetegednek, amelyeknek a magvaknak meg kell kapniuk. Ez az ülőanyag víztartályba kerül. Ott vannak több napig. Ezt követően a magok törlik a szitán. Rolling őket tiszta vízben, üresek egy nedves homokkal ellátott csomagban. Három hétig a hűtőszekrénybe kerül.

Ezután a magokat fertőtleníteni kell, és egy tartályba kell helyezni, nedves moha. Élelmiszerfilmvel kell lefedni. Csírázott magokat helyeznek egy tartályba talajjal. A kiszállást követően meg kell várnod, amíg a fiatal palánták csíráznak. Az állandó növekedési helyre való újbóli újratelepítő növények csak korai tavasszal lehetnek. A talajnak termékenynek és nagyon jól meg kell nedvesítenie kell.

Elég lassú. A téli leszállás után az első évben teljesen tőzeggel vagy fűrészporral kell fedezni őket. A jövőben a palánták melletti talaj egyszerűen alaposan áttelepül.

A magnólia leírása és a növekvő szabályai

Cherencia

Az ültetési anyagot a tavasz elején betakarítják. A munkához szükség van a fiatal ágakra, furcsa alapon és zöld lovaglással. Július második felében a dugványok, amelyeket hűvös helyen tároltak, üzem a leszállási keverékben. Legjobb helyezze őket üvegházba vagy üvegházba.

Néhány hét múlva a növény képes lesz gyökerezni. Annak érdekében, hogy a magnólia gyorsan áthaladjon, a szobát rendszeresen szellőztetni kell, és a talajt – vizet kell. Általánosságban elmondható, hogy a rajz meglehetősen egyszerű módja a magnólia tenyésztésének, amely alkalmas még újonc kertészek.

A magnólia leírása és a növekvő szabályai

Ásás

Ez a módszer alkalmas cserjékre. A tavasszal ki kell választania egy olyan ágat, amely közel van a talaj felületéhez. Az alapon meg kell húzni a rézhuzalba és éget a földre. A menekülést pontosan rögzíteni kell. Az ág szélén egy tiszta gyűrűs metszés szükséges.

A vágást a root növekedési folyamatot felgyorsító gyógyszerrel kell kezelni. Ezután az ág ezen részét meg kell adni egy nedves moha és tartsa az élelmiszerfilmet. Néhány héttel később kis gyökerek jelennek meg a helyszínen. Amint elég hosszúké válnak, a csatornákat le kell vágni a bázisból. Az üvegházhatású körülmények között forduljon. Már a következő nyáron a növény elkészíthető egy elkészített szakaszon.

A magnólia leírása és a növekvő szabályai

Betegségek és kártevők

A magnólia normális növekedése és fejlődése gyakran zavarja a betegségeket. Az egyik leggyakoribb betegség – klórózis, amelyből a magnólia levelei sárga színűek. Ennek a betegségnek a kezelését hagyományos réz erdei. A gomba betegségek is károsíthatják a dekoratív TRE-t. A cserjék betegségeinek megakadályozása érdekében a talajnak nem kell flip vagy újratelepítenie. A gombás betegségek jelei, a magnólia azonnal fungicidekkel kell kezelni.

A cserjék veszélyei szintén kártevők, mint a tll, hármas és egy webes kullancs. Akaricidokkal kell harcolnod velük. Ha rágcsálók vannak a helyszínen, akkor a Magnolias vagy a Poison melletti csapdákat helyezheti el.

A magnólia leírása és a növekvő szabályai

A magnólia leírása és a növekvő szabályai

Példák a tájtervezésben

Magnolia szépen néz ki mind a többi fák, mind a csoportos kirakodás. Tervezés, hogy földre kerüljön a telken, érdemes figyelmet fordítani a gyönyörű példákra a tájkép kialakításában.

 • Sikátor. Ha elegendő hely van a helyszínen, akkor ott lesz egy egész sikátor a magnólia. A legfontosabb dolog az, hogy mindannyian elég napfény legyen. Egy sorban a magnólia nagyon szépnek tűnik, és valóban mesés helyet készít.
 • Egyedülálló leszállás. Úgy néz ki, hogy a magányban bélelt és magnólia van. Alatt nem szabad ültetni vagy más növényeket.
 • A pavilon mellett. Gyönyörűen virágzó a tavaszi magnólia a pavilon mellett néz. Ültetés olyan helyen, amely magas fákat fogyaszt, növekvő ágakkal.

Ha helyesen választja ki a Magnolia megfelelő minőségét, valamint a szeretetet a szerelem és a gondossággal, akkor örömmel fogadja az oldal tulajdonosait, gyönyörű tavaszi virágokkal.

A magnólia leírása és a növekvő szabályai

A magnólia leírása és a növekvő szabályai

A magnólia leírása és a növekvő szabályai

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása