A “Master” motoros kultivátorról

  A “Master” motoros kultivátor a kis mezőgazdasági gépek egyik legjobb mintája, és megérdemelten népszerű az orosz gazdálkodókkal. A készüléket kiváló minőségű komponens jellemzi, nincs problémája a pótalkatrészek jelenlétével, és nem igényel drága karbantartást.

  Eszköz és cél

  A “mester” motoros kultivátorok gyártása a tíz év során részt vesz az üzemben. BAN BEN. DE. DeTtyarev “, inkább híres a zid rövidítésről. A cég G-ben található. A Vladimir régió szőnyegei és katonai és mezőgazdasági termékek előállítására specializálódtak.

  A mesterséget a vállalkozás szakemberei fejlesztették ki, és az előző generációs MTD T / 240 kultivátora alapján készültek, Ebben az összefüggésben nem csak a mellékleteivel, hanem az elődjének további eszközei is működtethető. Ez egy motoros kultivátor meglehetősen egyszerű. Ez egy benzinmotorból áll, amelynek kapacitása 4-6,5 liter. val vel. (a modelltől függően), a forgácsok, a rotorok, a rotorok, hosszú malmok, forgó lemezek, két kerék, pajzs, kormánykerék és csoroszlya. A kormánykerék viszont a tengelykapcsoló és a gázfogantyú karával van felszerelve, valamint a berakodás és a szállítás kényelmes fogantyúval van felszerelve.

  A mester motoros kultivátor alkalmazási körének meglehetősen széles. Az egység sikeresen használják a fejlesztés a szűz földek és eltávolítást mezőket, hogy eltávolítsuk gyomok és a műtrágya. A kultivátorvágók akár 25 cm mélységig képesek behatolni a talajba, amely lehetővé teszi a Föld kiváló minőségű lazítását, ezáltal javítva levegőztetési tulajdonságait. Ez viszont szabályozza a talaj vízegyensúlyát, és megakadályozza a túlzott festéket vagy túlfeszültséget. És egy kultivátor segítségével már beillesztheti a szántott területeket, hogy a folyók hatékony lefoglalását végezzen, tisztítsa meg a hó, a kaszált fű és a szállítási rakományt.

  Működés elve

  Földkezelés Motoros kultivátor “Mester” A következőképpen történik:

  • A motor indításakor a dugattyú tranzit energiáját a nyomatékra alakítják át, és a sebességváltón keresztül két rövid rotorra továbbítják;
  • A rotorok mindegyike hosszú barbellel van felszerelve, a végén helyezve;
  • A forgó vágók, éles kések levágják a talaj tetejét, finoman festék őket, és alacsonyabb rétegekkel keverjük össze;
  • A vágó ilyen forgása a kultivátor progresszív mozgást okoz a talaj egyidejű feldolgozásával;
  • A talajba való belépés mélysége állítható, és ha szükséges, a maximális kiáramlást, a kultivátort talajkultúrákkal szárítjuk.

  Érvek és ellenérvek

  Mint minden technika, a mester motoros kultivátorai mind erősségét, mind gyengeségeit tartalmazzák. Az aggregátumok előnyei a következők:

  • Erőteljes és kiváló minőségű motorok nagy motívumokkal és képesek egy tucat év hallgatására;
  • A motorokat is meg kell jegyezni, de ez a mutató nagyon feltételes, mert mindkét irányban változhat a terhelés függvényében; Például 2 litert vesz igénybe az áruk szállítására óránként, míg a GIRK kiegyenlítésénél ugyanabban az időben csak 0,8 literes lesz;
  • A szerkezet nagy megbízhatósága és tartóssága;
  • a kormányzás magasságának és eltávolításának módosítása
  • Kompakt méretek, amelyek jelentősen egyszerűsítik az aggregátum szállítását; Ráadásul a kocsi alatt a kormánykerék behajtható a szállítási helyzetbe, amely lehetővé teszi, hogy a kultivátort a személygépkocsi csomagtartójában helyezzük el;
  • Ár – az egység az alap beállítás csak a költségek 20-25 ezer rubelt, a költségek legnagyobb befejezett mechanizmus lesz 35.000 rubel, és a használt modell megvásárolhatók és egyáltalán 15.000 rubelt.

  A kultivátor hiányosságai nem annyira. Ezek közé tartoznak a következők:

  • Viszonylag kis tömeg, ezért a modellnek szüksége van a súlyosságra;
  • Túl vékony oldalsó lemezek, amelyek annyira hazudnak, hogy raboljanak.

  Előírások

  Jelenleg a ZID kétféle motoros kultivátorokat termel, különböző motorokkal.

  MK-265

  Az MK-265 modellek a Lifan motorral 42 kg súlyúak és a fogantyú szélessége 42-60 cm. A készülék méretei a szállításhoz hajtott állapotban 78x57x75 cm. Az összeszerelt formában hossza 130 cm, szélessége – 70 cm és magasság – 98 cm. A talajfeldolgozás mélysége 25 cm, a munkásmalmok átmérője 32 cm. A modell egy kínai egyhengeres négyütemű motorral van felszerelve 5 literben. val vel., A 92. benzinen dolgozik.

  A motort kifejezetten motoros kultivátorokhoz és motoblokkokhoz tervezték, léghűtéssel és kézi indító rendszerrel rendelkezik. A térfogata 118 cm3, az üzemanyagtartály kapacitása 1,8 liter, a maximális teljesítmény 2,8 kW. Val forgatási sebesség 3600 fordulat / perc, motor súly – 12 kg. A Lifan motor egy kis fogyasztás 0,8-1,5 l / óra.

  Az olajszint vezérlésének kényelme érdekében a modell egy mérőcsíkkal van felszerelve. Ez a “mester” kedvezően különbözik más márkák kultivátoraitól, amelyekben ellenőrizni kell az olajszintet, szükség van a leeresztődugó lecsavarására. A készülék kormánykeréke rezgéscsillapító fogantyúkkal van felszerelve, amelyek jelentősen csökkentik a kezelő kezei terhelését. A reduktor leválasztható a motorból, így az utóbbi használható hajtóműként. A kultivátor kompatibilis a MAllood Magnik K és MTD termékek AG-vel. Költségmodell 18 500 rubel.

  BS Quantum XM-650 sorozat

  Motoros kultivátor “Master” az American Engine Quantum XM-650 sorozatú Briggs & Stratton nem kevésbé népszerű. 4.4 kW összes motor (6 l. val vel.) Elektronikus gyújtás és léghűtés (maxi-tiszta szűrő). A térfogata 190 cm3, és a tengely maximális forgási sebessége eléri a 2980 fordulat / perc. A modell egyszemélyes lebegő karburátorral, mechanikus dekompresszorral és állítólagos hangtompítóval rendelkezik. Az olajszintet a szonda is ellenőrzi, a forgattyúház kapacitása 0,6 liter, az üzemanyagtartály – 1,5 liter. A készüléknek 92. benzinje van, mintegy 25 ezer rubel.

  Csuklós felszerelés

  A “Master” motoros kultivátor alapfelszerelése 4 vágót, 2 oldalsó lemezeket és pneumatikus kereket tartalmaz. Azonban az ilyen eszközök egységének valamennyi lehetőségeinek végrehajtása ezért nem lesz elég A legtöbb gazdálkodó egyidejűleg az eszközzel teljes kiegészítő berendezéskészletet szerez.

  • Msu-1 hófúvó. A készülék széles por formájában készült, és egy sebességváltó adapterrel van ellátva, melynek hatalma van a motorból. A berendezés használható -20 fokig üzemeltetési hőmérsékleten és a hófedés maximális magasságában akár 20 cm-ig. Ajánlott sebesség – 2,5 km / h.
  • Groundoshachentes. Ezek az eszközök mély futófelületű fém kerekek. Segítenek húzni a kultivatort, amikor a nehéz és agyag talajokat szánták.
  • SenFather Mks-1. Ez az eszköz a pázsitok farkúja, a gyomok vágása és a széna betakarítása. A komplex megkönnyebbüléssel ellátott területeken és akár 15 fokos meredekséggel is működtethető.

  • Eke. Ezzel a szűz és a pecsétek mélyen szántása, a növények ültetésére és a barázdák vágásához. A kultivátor hátulján van felszerelve a kultivátor hátulján. Ugyanakkor a backlash mindkét irányban körülbelül 5-6 fok, ellenkező esetben a talaj eke ellenállása miatt húzza meg a kultivátort és tekerje meg.
  • Hiller egy egysoros lámpatest, amely növeli a babot, a burgonyát és a kukoricát, valamint a magas gerincek kialakulását.
  • Burgonya és Cooofelesca a burgonyaültetvények tulajdonosai közé tartozik a csatolt berendezések. Képesek nagymértékben enyhíteni a nehéz kézi munkát.

  • Őrlés A vékony ágak, cserjék és gyógynövények őrlésére szolgál. A készüléket széles körben használják a sorrend fenntartása a helyszínen, valamint a baromfi ágynemű, az állati takarmány és a mulonáló szubsztrátum gyártásához.
  • Vízszivattyú Az egyik tartályból a másikba történő szivattyúzásra használják, az öntözőberendezésekre és különböző folyadékok szivattyúzására.
  • Filmelőzetes Lehetővé teszi, hogy a kultivatort 300 kg-ig terjedő traktor- és szállítási rakományként használják.

  Mint látható a listán, kiegészítő berendezések, a „mester” is képes helyettesíteni az közepes teljesítményű motor, amely különbözik a legtöbb kevésbé működőképes analógok.

  Használati utasítás

  Mielőtt elkezdené dolgozni egy motoros kultivátorral, Szükséges megismerni magukat a következő fontos ajánlásokkal:

  • Az új kultivátort a kizsákmányolás előtt 8-10 órán belül meg kell rohanni, és nem teszi túlterheléseit;
  • A talajkezelés két fogadásban kívánatos, minden alkalommal, amikor legfeljebb 10 cm-t mélyíti;
  • Ha a sebességváltó és a forgó kések közötti tér füvével együtt eltömődik, akkor azonnal megfulladják a motort, és törölniük kell az aggregátumot;
  • A kultivátor munkája során a kezét és a lábakat el kell távolítani a forgó részektől, és nem engedélyezni kell a 18 év alatti személyeket az egység irányítására;
  • A kiemelt területeken végzett munkát a lejtőn kell elvégezni, miközben a gép forgásainak speciális pontosságát figyeli;
  • Az üvegházakban és üvegházakban való munkát csak akkor kell elvégezni, ha nyitott ablakok és ajtók, rendszeresen megfulladják a motort és a szobát.

  Egy aggregátum használata során személyi védőfelszerelést, például szemüveget, kesztyűt és speciális fejhallgatót kell használni.

  Arról, hogy a Motor Cultivator Zide Mester szezonban lesz, nézze meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: