A motoblokkok fajtái és funkciói

A motoblokkok nagymértékben megkönnyítik az életet egyszerű gazdálkodókkal, akiknek pénzeszközei nem teszik lehetővé a nagy mezőgazdasági gépek megszerzését. Sokan tudják, hogy a felszerelt berendezések csatolásakor növelheti a motorkerékpár által termelt műveletek számát, és jelentősen javíthatja minőségüket. Ez a cikk ilyen számos további felszerelésről beszélünk, mint egy hub.

Cél és faj

Az ilyen fontos részletek jelenléte, mint egy hub, lehetővé teszi, hogy jelentősen javítsa az egység manőverezhetőségét, a föld feldolgozásának minőségét és más mezőgazdasági műveleteket.

Megkülönbözteti a 2 fajtát a motoblock kerekekhez.

  • Egyszerű vagy rendes. Az ilyen részeket az építési és meglehetősen alacsony hatékonyság jellemzi – csak az aggregált manőverezhetőség javítására képesek.
  • Differenciális. A motoblokkok minden modelljéhez szinte illeszkednek, ennek következtében univerzálisnak nevezik. Differenciál alkatrészek szükségesek a modellekhez, amelynek kialakítása nem biztosított a kerekek felszabadítására, és az aggregátum forgó és megfordulási manőverei nehézkesek. A csapágyakkal azonos típusú alkatrészek a kerekek manőverezhetőségének javítása.

A differenciálműpontok kialakítása egyszerű – egy rögzítőből és egy vagy egy pár csapágyból állnak. A technológia megfordításához el kell távolítania a zárat a kívánt oldalról.

Ezeknek a részeknek a keresztmetszetének átmérője és alakja eltérő lehet:

  • kerek;
  • Hexagon – 32 és 24 mm (23 mm átmérőjű részek is vannak);
  • Csúszó.

A kerek hubok eltérőek lehetnek – 24 mm, 30 mm és t. Ns., A készülék márkájától és modelljétől függően a kerekek (primres), amelyeknek célja.

A keresztmetszet alakja a hatszögletű kerékalkatrészek, mint logikai elemek a név, a megfelelő hatszög – hatszög. Célja őket – a nyomaték simább átvitele a motorblokk kerékpárján, és megkönnyíti a forgó forgó manővereket.

A két részből álló csúszó hub elemek vannak. Ezek célja ugyanaz, mint más hasonló elemek, plusz lehetővé teszik, hogy beállítsa a rut szélességét. Ezt a belső cső mozgásának mozgása végzi. A kívánt távolság rögzítéséhez speciális lyukak vannak, amelyekben a rögzítőelemek be vannak helyezve.

Általában a kerékelemek műszaki jellemzőiben a sebességváltó sebességváltó tengelyének megfelelő átmérője jelenik meg, például S24, S32 és T. D.

Szinte egy különálló fajban is, a félig differenciált hub elemek megkülönböztethetők. Működésük a nyomatékot a tengelyről a hubrészről történő átvitelének elvén alapul, amelyek ezen elemeken kiemelkedik. A Wheeler pár nem mereven van, ami lehetővé teszi, hogy raktárkészlet nélküli manővert készítsen, gyakorlatilag a helyén.

A pótkocsik számára speciális megerősített hubokat állítanak elő – az úgynevezett Zhigulevsky. Általában megfelelő márkák öntöttvas vagy acélból készültek.

A részletek hossza és súlya jelentősen eltérhet.

Hogyan lehet magad?

A rajzok jelenlétében ezeket a részleteket nem nehéz önállóvá tenni.

Először is gondoskodjon az anyag minőségéről, amelyből ezeket az elemeket megteszi. Az optimális lehetőség nagy szilárdságú acél, mert a hubok folyamatosan súlyos terhelés alatt dolgoznak. Ezután hozzá kell adnia a rajzon megadott méreteket, az esztergabb részt. Természetesen használhatja az egyszerűsített opciót – a karima élesítése és csatlakoztatása egy csővel vagy fémprofilmal való hegesztéssel.

Miután elvégezte az elemet, telepítse azt a szálra, és ellenőrizze, hogyan működik. De ne hagyja, hogy a maximális terhelés a frissen gyártott elemre – a deformáció valószínűsége nagy. Ellenőrizze a készüléket egy lapos részen, ha több fordulatot és megfordulást eredményez a minimális vagy közepes sebességen. Egy ilyen típusú törlőkendő után biztonságosan használhat egy farostlemezt a háztartási telek munkájához.

Továbbá sok mezőgazdasági termelő és kertész gépkocsi alkatrészeket használ a házi blokkeszközök házi hub elemeinek gyártásához.

Az alkalmazás jellemzői

Hallgassa meg a szakemberek tanácsát A motorblokk eszközök beszerzésével kapcsolatban hubokkal.

  • A HUB alkatrészek egységének megrendelésénél ne felejtse el adatokat küldeni a technológia formájára és modelljére, valamint a kerekekre – például az úgynevezett nyolcadik hub alkalmas a 8 kerékre.
  • Általában a teljes konfigurációban lévő motoblokk vásárlásakor egy hub elemkészlet. Ellenőrizze azonnali 1-2 – Ez növeli a különböző mellékletekkel való munkavégzés kényelmét, nem kell megváltoztatnia vagy átrendezni a hubot, ha további elemek cseréje.
  • A pneumatikus kerekek jelenlétében a hub elemek jelenléte szükséges.

További információ a motoblokkok hubjáról lásd az alábbi videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: