A motorblokk és a használati utasítás eszközének jellemzői

A MotoBlock a leghíresebb és kereslet, mint egy kis mezőgazdasági gép, és széles körben használják különböző agrotechnikai feladatok megoldására. Az egység népszerűsége sokoldalúságának, egyszerűségének és nagy teljesítményű jellemzőinek köszönhető.

Előírások

A motoblokkok fő műszaki paraméterei a hatalom, a motor típus, a markolat szélessége, a szántás mélysége és az üzemanyag-fogyasztás.

 • A modern modellek motor teljesítménye 3,5-15 liter. val vel. A négy-hat lóerővel rendelkező motorok több mintát használnak a kis háztartási méretű, méretű, 10-50 hektáros méretű szezonális munkákhoz. A kis nyári házak 6 hektárnyi területen, a motoblokkokat általában nem használják, és alacsonyabb a motor-kultivátoroknál. Motormodellek 6-7 l. val vel. tökéletesen megközelítőleg 40 hektárról 1 hektárra, és 8-15 liter motorokkal rendelkező nehézkesek mintái. val vel. Az ültetvényeken 1-4 hektár.

A nagyüzemi területek feldolgozása során a motoblokkok használatát eredményezheti, és ilyen esetekben egy mini traktor segítségére van szükség.

 • A következő fontos működési paraméter a motor típusa. Mint fentebb említettük, a benzinmodellek akár 10 liter kapacitású motorblokkokra vannak felszerelve. val vel., És dízel – 8 és 15 liter között. val vel. Ugyanakkor a dízelegységek sokkal nagyobb motorvizsgálattal rendelkeznek, és nehéz földmunkák elvégzésére használják.
 • Nem kevésbé jelentős technikai mutató a szerelt berendezések rögzítésének szélessége, amely közvetlenül befolyásolja a motoblokock teljes teljesítményét. Így a modell, amelynek kapacitása 2,57 kW képesek megragadni 60 cm a felület, minta egy motoros a 2,94-3,6 kW – 80 cm, az aggregátumok 3,68-4.41 kW – akár 90 cm-es, és a nehézsúlyú A motorok 6,62 és 8,83 kW – Capture 100 cm.

 • Fogmélység A motor teljesítményétől is függ, és 20 cm-rel változik az alacsony teljesítményű modellekben, akár 35 cm-ig, súlyos mintákban.
 • Üzemanyag fogyasztás A modelltől függően változik, és átlagosan 0,9-1,5 kg / óra.

Eszköz és működés elv

A MOTOBLOCK egy olyan mobil kerekesszék, amely egy unixiális alváz alapjain működik, a mini-traktorhoz hasonló funkcionalitásában. A motoblokk nevét a múlt század közepén kapta neki, ennek ellenére a technikát egyértelmű gyalogos traktornak nevezték. A régi kifejezés az aggregált menedzsment egyik jellemzője volt, amelynek során az üzemeltető kénytelen volt mögötte járni, és megtartja az autót különleges fogantyúkra.

Léti létezése során az egység nem volt súlyos változásokon, és a mini-traktor és a motoros kultivátor között létrejött köztes kapcsolódásgá vált, amely mindkét faj legjobb működési jellemzőit szopta.

A modern piac a különböző gyártók motoblokkjainak széles választéka, azonban a formatervezésüknek nincs alapvető különbségei. Minden aggregátum megközelítőleg ugyanaz, és tartalmazza a motor, a futó rész, az átviteli és a vezérlőrendszer.

 • Motor. A modern motorblokkok belső égésű motorokkal vannak felszerelve, és egyszerűbb modelleknél a benzin négyütemű motorokat használnak, míg a nehéz osztályok mintái erőteljes dízelmotorokkal vannak felszerelve. Azonban a kétütemű motorok megtalálhatók a korábbi modelleken, de koruknak köszönhetően az ilyen minták elég ritkán fordulnak elő. A motorok, viszont légkondicionáló rendszerekkel, gyújtás, üzemanyagszűrők, karburátor és kenési rendszerrel vannak felszerelve.

Az elindítási mechanizmust szinte minden modellben kétféle indító – kézi és elektromos típusa képviseli. Ez lehetővé teszi, hogy a motort bármilyen hőmérsékleti körülmények között indítsa el, valamint az aggregátum hosszú távozását követően.

 • Terjedés, A nyomatékot a kerekek, arra szolgál, hogy a sebesség megváltoztatásához az egység, és áll sebességváltó, differenciálmű, kuplung és a gyorshajtás box. Ez utóbbi pedig akár hat elülső és két hátsó fogaskeretet is lehet. Majdnem minden gép van felszerelve egy tápegységes tengelygel, amellyel a nyomatékot a mellékletek forgó elemeire továbbítják. A differenciálmű elsősorban nehéz gépeken van felszerelve, és biztosítja a bal és a jobb kerekek forgását különböző sebességgel. Ez szükséges a komplex részek feldolgozása és a szűz földek szántása.

A híd differenciálásai gyakran blokkoló rendszerrel vannak felszerelve, amikor bekapcsolja, hogy mindkét kerék ugyanolyan sebességgel elforgatja. Ez lehetővé teszi a motoblokk számára, hogy legyőzze a magas akadályokat és a szállítási rakományt.

 • Alváz A motoblokkokat egy erős acél keret képviseli, amelyen a fő csomópontok és a kerekek csatlakoztatva vannak. Az aggregátumok többsége széles pneumatikus kerekekkel van felszerelve, és szintén talajokkal van felszerelve. Az utóbbiak fémes peremek, melynek mély agresszív védője van. A Gruppes célja a motorblokk súlyának növelése, valamint a tengelykapcsoló javítása a talajtól a nehéz földmunkák teljesítménye során, például az eke.

 • Kontrollok Bemutatták egy olyan rendszerkészletet, amely lehetővé teszi, hogy megváltoztassa a mozgás irányát és a motoblokk sebességét, és tartalmazzon egy kormánykereket fogaskerékkarral, tengelykapcsolóval és gázfogantyúval, valamint vészfékgombokkal. A karburátor csappantyú vezérlő karjai és a tápegység tengelye a megfelelő csomópontokon található, és jól is elérhető. A kormánykerék sok modellben az eltávolítás magasságában és mélységében állítható be, amely lehetővé teszi a motoblokk beállítását a magasság alatt.

Hogyan készítsünk dolgozni?

Közvetlenül egy motoblokk megvásárlása után kompetens előkészítésre van szükség, az aggregátum további működésének sikere attól függ, hogy melyik. A készülék elindítása előtt óvatosan olvassa el a használati utasítást. Jellemzően lépésről lépésre van előírva az elindításhoz és az elindításhoz. Ha azonban a készüléket a kezekből szerezte meg, és a kísérő dokumentáció hiányzik, akkor számos egyszerű ajánlást kell használni.

Tehát az első indítás előtt minden menetes egységet ki kell nyújtani, ellenőrizni kell az olajszintet a tartályban, és összerait öntsük az üzemanyagtartályba. Annak ellenére, hogy a motoblokkok legmodernebb modelljei az A-92 márka benzinjén dolgoznak, a 95. benzin is sikeres. A kivétel a régi motoblokkokra telepített kétütemű benzinmotor. Üzemanyagként benzint használnak, hígítva motorolajjal arányosan 4: 1.

Ami a dízelmotorokat illeti, a nyári időszakban ki kell önteni a nyári dízel üzemanyagot, és télen télen.

Ha ezt a követelményt figyelmen kívül hagyják, és a motort negatív hőmérsékleten indítják a nyári dielairn, majd egy rövid idő alatt, az üzemanyag sűrűsödik és pontozza az üzemanyagvezetéket. Ha a motoblokk már nem új, akkor érdemes ellenőrizni, hogy milyen állapotban van a gyújtó gyertyák, és amikor észlelik őket, azonnal ki kell cserélni őket. Az előkészítő tevékenységek befejezése után a motoblokk sík felületre van felszerelve, állítsa be a kormánykerék magasságát és hordozását, és ellenőrizze a gáz és a tengelykapcsoló karok simaságát is.

Hogyan kezdjük?

A benzin és a dízelmotorok elindítása különböző módon történik, ezért el kell jutnia hozzá, meg kell ismernie néhány szabályt.

 • Benzinmotoblock Kezdje az alábbiak szerint: Az alulkeverő “futtatás” (fojtás), nyitott benzinszelep és 3-5-szer szivattyúzott kézi indítóval. Ezután vegye fel a gyújtást, és ismét megismételni az indító kábellel. Amint a motor keres, a felfüggesztő kar átkerül a “Munka” módba (futtatás). Ha a motoblokk elektromos indítóval van felszerelve, akkor elég ahhoz, hogy elindítsa a gyújtást. Az elektrostarter automatikusan elindítja a benzin injekcióját a karburátorba, és az üzemeltető nem igényel további műveleteket.

 • Dízelmotorok Futtasson egy kicsit nehezebb, ami a rendszer meggyőzésének tendenciájának köszönhető, és a dízel üzemanyag a mozgó. Ezért, amikor egy dízelmotor télen elindításakor a megfelelő sűrűségű tüzelőanyagot kell kitölteni a tartályba. Annak érdekében, hogy eltávolítsuk a levegőt a rendszerből, kétféleképpen van. Az első esetben a kézi indító 5-7-szerese és hasonló módon nyithatja meg a rendszer szivattyúzását. Ha ez nem segít, akkor a második, fáradságos, de hatékony módszerre kell használnia.

Ehhez a dízel adagoló daru nyitva van, majd felváltva forog az összes üzemanyag-vegyületet. Amint az Unió izolárja megjelenik a kioldó kapcsolatban, a fonás és a fúvóka felé mozog. Ezután nyissa ki az összes üzemanyag csap, telepíteni gáz a középső pozícióba, és tartja a kibontó ujjaival, nyomjon és öntsük egy párszor. Ezután a dekompresszor kicsit késleltetett, és fokozatosan visszatért a kezdeti helyzetbe. Ezután ismét megnyomja és azonnal megcsavarja a kézi indítót.

Ha minden rendben van, akkor a motornak meg kell kezdenie.

Használati utasítás

Annak érdekében, hogy a motoblokk a lehető leghosszabb ideig szolgáltasson, és vele együtt dolgozott, egyszerű és kényelmes volt, meg kell felelnie számos ajánlásnak.

 • Az új motoblokk futását 25 órán belül állítják elő, majd az olajat a sebességváltóba töltik, és teljesen megváltoztatják a kenőanyagot a forgattyúházban. Egy másik olajcserét minden 50 üzemóránként végezünk.
 • Minden 100 üzemóránként az üzemanyagot a szennyeződésből és a porból tisztítják, megváltoztatják az olajat a sebességváltóba, és telepítsük az új öveket, és 300 óránként a fojtó- és tengelykapcsoló kábelkazás kenését eredményezik.
 • Kiegészítő modulok, például ekék, szivattyú, maróvágó, burgonya vagy fűnyíró telepítése, ha a motor ki van kapcsolva, és a lapos helyen.
 • Amikor a kerekeket nehéz talajokra és agyag talajokra csúsztak, további rakományokat kell felszerelni az egységen, és amikor egy eke a szűz – ellensúly.

 • A 18 éves kor alatti motorblokkok kezelése kategorikusan tiltott.
 • Az akkumulátor élettartamának meghosszabbításához legalább 10 foknál alacsonyabb hőmérsékleten kell tárolni. Ellenkező esetben az elektrolit sűrűsége csökken, és a lemezek kopása éppen ellenkezőleg, növekszik.
 • Ellenőrizni kell, hogy ellenőrizzék a légszűrőt és a hajtószíj feszességét, valamint a stretch dió, amelyek a rezgés hatása alatt gyengülnek.
 • Ha egy idegen kopogás a motorban megjelent, akkor is megjelent, ha más problémák találhatók, tilos a motoblokkot használni.

Bizonyos műszaki ismeretek és készségek hiányában a komplex csomópontok és egységek független javítását nem ajánlott.

Hogyan kell helyesen lovagolni a motorblokkot, nézze meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: