A népszerű alacsony szellemű boróka és termesztéseinek áttekintése

A Juniper egy tűlevelű örökzöld növény. A színek és formák, a szépség és az eredeti megjelenése miatt gyakran válik díszítő díszítés virág, parkok, ország és háztartási telkek. Valójában a növény faja annyira származik, hogy minden ízlésre lehet választani egy növényt. A különleges hely között az alacsony szellemű boróka csoportja.

Sajátosságok

Az alacsony sebességű boróka legtöbb fajtája nem nevezhető meg. Bizonyos gondot igényelnek, és meglehetősen nehézek. Azonban ez a tűlevelű cserje helyettesítheti a hagyományos gyepet, ha a boróka peeling fajtáit ülteti, amely kizárólag, és kérjük, a megjelenésünk egész évben. Ezenkívül a boróka tisztító tulajdonságai széles körben ismertek. A cserje nagyon hatékonyan tisztítja a levegőt körülötte, kiemeli a speciális anyagokat – fitoncidek, amelyek megölhetik a mikrobákat a környező térben.

A növény illata segít enyhíteni a feszültséget, növeli a hangulatot, erősíti az immunitást, harcol a megfázás.

Hogyan nőjünk?

Az otthoni ellátás és a termesztés különleges feltételeket végez.

 • Alapozás. A legalacsonyabb boróka a talaj minőségét követeli meg. A gyökérrendszerük laza és tápanyagot igényel, különben a növény nehéz lesz gondoskodni. Elkészítheti a tőzeg, a föld és a homok keverékét, és megvásárolhat egy speciális keveréket a boltban.
 • Vízelvezető rendszer. A gyökérrendszer sajátosságai miatt lehetetlenné válik, hogy nedvesség legyen, mert cserje halálhoz vezethet. A vízelvezetéstől függetlenül a törmelék vagy agyag.
 • Elhelyezkedés. Törpe boróka kedveli a hőt és a fényt. Ezt a leszálláskor figyelembe kell venni.
 • Locsolás. A növény rosszul tolerálja a nedvesség bőségét. Ezért nagylelkű és rendszeres öntözés negatívan befolyásolja. De a száraz időjárás nem fél.

Fajták

A népszerű alacsony szellemű boróka fajtáinak leírása megerősíti a sokszínűségüket.

 • Zöld szőnyeg (“zöld szőnyeg”) – a juniper magassága egyik legalacsonyabb fajtája csak körülbelül 10 centiméter. A bokor átmérőjű, fél méterrel nő. A szín világos zöld, a tű nem világos, puha. Miután népszerűvé vált a kertészek, mivel a talaj összetételének megsértése, egy félig és hosszú ideig öntözés nélkül mozog. Fagyos, még 40 fokos fagy ellenáll.

 • Wiltonii (Wiltony). Ez is az egyik a legalacsonyabb faj, amely eléri a magasságot 10 cm. Ez a fajta nagyon lassan nő, így a cserje átmérője nehéz meghatározni. Ebből a funkciónak köszönhetően nagy csoportokkal, valamint az alpesi diákokkal ültetik.

 • Arany szőnyeg (“Golden Carpet”). Szokatlan színű – a szelíd arany árnyalatú tű színe. 15 centiméter eléri a magasságot.

 • Repanda (“Repanda”). Törpe kúpos boróka. Legfeljebb egy és fél méter széles, körülbelül 30 centiméter magassága. A környékre gyakorolt ​​ritkaság érdekében: fagyálló, öntözés nélküli költségek. Lágy tűk.

 • Jégkék (“jégkék”) – törpe nézet szokatlan hosszú ágakkal, alacsony (kb. 15 cm). Érdekes a színe: télen – lila, és a meleg évszakban kék színűvé vált egy kék színnel.

 • Kék szőnyeg (“kék szőnyeg”) különböző pikkelyes alacsony boróka. 30 m-ig magasabb cserje és 1,5 m átmérőjű szélesség, gyönyörű kék ​​színek, lassan növekszik. A killy tűk, ezért óvatosan kell választania a leszállást.

Nem túl jól tolerálja az erős fagyokat, de a talaj minőségére nem kerül sor.

 • Spotty Spreader (“spotti sprider”). A flutter borító alfajja eléri a két métert átmérőjű és 30 cm magasságban. Óvatosan zöld lágy tűk, tippek az ágak bézs, de az árnyékban sötétben. Könnyű szerelmes növény és fagyálló.

 • Pfitzeriana Compacta (Pfitzerian Compact). Ez egy átmérőjű cserje legfeljebb két méter, és akár 30 centiméter magas. Magas növekedési ütem, kézi puha, szép zöld.

 • Prostrata (“Prostrath”). A bokor szokatlan megjelenésű: körülbelül 30 cm magassága, nagyon hosszú, az acélok a földön (legfeljebb 4 méter hosszúak). Sikeresen kiválaszthat egy helyet, ahol az ágak leállnak.

 • Kék chip (kék chip). Törpe alfajok, a szélesség növekszik több mint egy méter, akár 30 centiméter magas. Alacsony növekedési ütem, gyönyörű kék ​​tűk, szép tüskés. Jól tolerálja a nagyon alacsony hőmérsékletet is, előnyben részesíti a jó világítást. Ne hagyja a víz túlzott öntözését és stagnálását.

 • Wales herceg (Wales herceg). Az egyik legnépszerűbb fajta, amelyet gyakran a lejtőkön ültetnek a talaj erősítése érdekében. Megváltoztatja a tűk színét az évszaktól függően: nyáron – kék, téli – piros. Körülbelül 30 cm magas, szélességben – 2,5 m.

 • Holger (Herger). Pikkelyes kilátás a boróka. Van egy eredeti kétszínű szín – egy fiatal tű az arany színű hajtások tippjein, és több régi – zöld. Nagyon szélesre nő.

 • Variegata (“variagat”). A kozák-boróka típusának egyik képviselője, az összes legkisebb. Ez is ötvözi a 2 színt – zöld és bézs. Fény és fagyálló minőségű.

A következő videóban a zöldebb szakértő a Juniper leszállásáról és gondozásáról szól.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: