A növekvő glicia jellemzői

Wisteria – nagyon világos és kifejező virág a trópusoktól. Ez a növény még más dekoratív fákhoz képest is szép. A kertészek sokkal elveszítenek, ha nem értik, hogyan lehet ilyen kultúrát növelni.

Leszállási időpontok

A Wisteria növekedését nagymértékben akadályozza a növény kizárólagos hőlírása. Teljes erővel csak Oroszország és transzcaucasia déli régióiban alakul ki.

A kultúra második nevét a faj felfedezője tiszteletére adták neki. Hosszú ideig a botanikai irodalom és kertészeti útmutatók uralták. A nyílt talajban a tenyésztést általában tavaszi hónapokban ültetik, várva a föld szilárd felmelegedését; bármilyen fagy károsíthatja azt.

Ha a vegetatív szezon elején a vegetatív szezon elején kerülünk, akkor megtalálhatja a megfelelő időt az ősszel. De ez csak a déli régiókban történhet. Már a külvárosokban olyan manőver nem valószínű, hogy jó eredményt ad.

A glicinia általában csak 10 foknál alacsonyabb levegőhőmérsékleten alakul ki. Mivel a szakértők azt tanácsolják, hogy válasszon egy tavaszi leszállást.

Hely kiválasztása

Liana nagyon igényes a fejlesztési feltételekről. Csak nyitott területek alkalmasak erre, ahol a nap napi 6-7 órát ragyog. Ugyanakkor az a tény, hogy a telek nyitva van, nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül hagyhatja a vázlatok elleni védelmet. Természetesen figyelembe kell venni egy adott hely tervezési jellemzőit. Ez egy dolog, ha a vízszintes fog nőni, a másik pedig, ha a ház falának díszítésére szolgál.

A tápláló és laza földek lehetővé teszik a legjobb eredmény elérését. A talaj gyenge lúgossága is kritikus, mivel mindkét oldalon túlzott eltérés káros. Javasoljuk, hogy adjunk hozzá bizonyos mennyiségű mész. Más talajokon a növekedés kevésbé aktív lesz.

Javasoljuk, hogy jó vízelvezetést biztosítson, mivel a vízszintes vízfelhalmozódásban szenved.

Hogyan kell földelni?

A glicinia rendkívül fogékony a kipufogógázok levegő eltömődésére. Kultúra, mert képes lesz optimálisan kifejleszteni csak olyan helyeken, ahol optimális környezeti helyzet. Előzetesen elkészíthető, 0,6×0,6×0,5 m méretű kúpokkal ültethető. Javasoljuk, hogy lerövidítse a vízvirágok lövését, hogy elérje a leginkább nagyvonalú virágzást. Általában az ágaknak legfeljebb 0,3 m hosszúaknak kell lenniük.

Ahhoz, hogy Liana helyesen helyezze el, akkor azonnal ki kell fektetnie a komposztot a lyukba. A leszállás után a Wisteria óvatosan öntözik. Az adaptáció elején a kultúra megszűnik, ami elég normális. Amint ez az idő befejeződött, a növekedési ütem kellemesen meglepődik a virággal. Gyakran gyakran ültetik a Wisteria-t és a gabonát.

Tavaly alkalmazhatsz és lőhetsz. A tavasz elején szépen feküdnek a felszínen, és elaludnak a talajjal. Helyesen helyezze el a láncot – ez azt jelenti, hogy legalább egy évig szünetet tartson egy teljes körű gyökerezésre.

Néha a magok ligeteit is. Közvetlenül a szabad földön, lehetetlen ülni őket – a leszállást extrudálják. A palántákban lévő magvakat novemberben és decemberi évtizedben javasolják. Ehhez egy szubsztrátot használok:

  • 4 darab levél föld;
  • 1 darab fa talaj;
  • 1 darab homok.

Csak az ültetett magok jobbak az utóbbi (0,1-0,2 cm) azonos homokréteggel. Nagyon fontos: tovább bővülnek a permetezőből. A csíra minden egyes időtartama üvegből vagy polietilénnel zárva van, hogy támogassa a tökéletes mikroklímát. A tartályt meg kell tartani, ahol a hőmérséklet nem alacsonyabb, mint 22, és nem magasabb, mint 25 fok. Folyamatosan figyelemmel kell kísérni a nedvességet.

Elvárhatja az első csírák megjelenését 20-28 nap alatt. Az első hónap végéig a hajtásokkal ellátott tartályt jól megvilágítják, és nem egyenes napfénynek kell kitéve. Amint az első 2 lap jelenik meg, merüljön fel. Ugyanakkor egy másik tárolóhelyiséggel átültetik őket.

Átültetett Liana szükségszerűen elrontott mangán telítetlen oldatára.

Hasznos, hogy figyelembe vegye néhány más finomságot. Így, A láncok használata népszerű a forráspéldány összes értékes jeleinek megtakarításának köszönhetően. A tavasz kezdete közelében néhány (nem mindössze egyszerre, természetesen), az utolsó év hajtása ásni egy sor 0,2 m mélyre. A tápanyagkomponensekkel telített földterületek vannak elhelyezve, és vízzel alaposan kiömlik. Természetesen a földet gondosan meg kell vizsgálni és fertőtleníteni kell.

Menekülni egy kicsit magasabb, mint a vesék egy kicsit fogott, és egy lyukba helyezzük. Elkerülheti a hornyok felemelését a csípéssel. Ügyeljen arra, hogy talajjal tegye őket. A hajtások teteje nem esik el, hogy szellőzést kapjon. Ezek csak függőlegesen vannak kötve egy kis támogatásra.

Ezután meg kell nézni, hogyan gyökerezik a lapcsomópontokban. Ettól függően, a menekülés 12-18 hónapon belül elválasztható. A gyökérrendszer jó fejlesztésével a lánc azonnal átültetik a kertben lévő helyen. De néha a gyökerek nagyon gyenge fejlődnek. Ezután a növény több mint 18 hónapnál hosszabb ideig nem tartja ugyanazon a helyen, hanem a fazekakban.

A virágok kihasználhatják a glicin tenyésztési és viharvert dugványokat. Szükséges az őszi hónapokban levágni őket, és az érett hajtások közepes részeiből a fedélzeti anyagot szedje. Minden alkalmas gallyának legalább egy pár vesét kell rendelkeznie egy 0,05-0,08 m-es telken. A talajvágásban szárazfölddel, amíg a tavaszi hő kialakulását 3 fokos hőmérsékleten tartjuk. Áprilisban vagy májusban (amikor az éjszakai fagyok kockázata eltűnik) A kerti földdel töltött konténerekbe átültetett csíkok.

A nedvesített homok ültetése előtt megszórva. A növényi dugványok szigorúan függőlegesen szükségük van 0,04 m mélységre. A szomszédos palánták közötti különbség 0,1 m. Tavasszal a borsóba kell átültetniük a későbbi növekedés érdekében. 12 hónap elteltével a látóteriát állandó helyre helyezzük a kertben.

Néha téli gyökér vakcinákat használnak. Ezt a módszert fokozott komplexitás jelöli, de lehetővé teszi az összes kulcsfajta jellemzőt. Az őszén el kell tompítania a nem egységes palántákat, és elválasztja a gyökérrendszert (feltéve, hogy a gyökerek vastagsága legalább 0,06 m). A homoktartályokba átültetett csíkok és a sötétben és a hűvösségben. Decemberben vagy januárban meleg helyre kell helyezni őket.

12-14 nap elteltével 0,06 m hosszúságú vágót kell vakcinálnia. Két vesékkel rendelkező fajta ülőhelynek kell lennie. Pontosan az alsó rész alján egy metszést akut szögben teszik. Ugyanaz a bemetszés az állomány számára készült, hogy érintkezésbe kerüljön, sűrűbb. A vakcizációt alaposan rögzítették kerti vakolat.

Az így elkészített palántákat egy tápanyagtartályt tartalmazó tartályba helyezzük. A vakcinázási hely nem csatlakoztatható. Az üveg lefedéséhez szükséges kapacitás. Szükséges, hogy 15 foknál alacsonyabb hőmérsékleten maradjon, és 80% -os páratartalommal. A megfelelő megközelítéssel 14-15 nap elteltével elvárhatja a hajtások megjelenését; Amikor a liana gyökerezik, átültetik a földbe.

Gondozási szabályok

Locsolás

Megfelelően növekszik a glicint anélkül, hogy szisztémás öntözés nem. A növény öntözése tavasszal és nyári hónapokban kell. A talajt folyamatosan nedves állapotban kell tartani, miközben óvatosan kell elkerülni a túlcsordulást. Erősített öntözés szükséges, ha az aszály következik be, különben a virágok összeomlik.

Öntözés szeptember 12-15-től kevesebbet kell tennie, különben a Wisteria nem lesz képes teljes mértékben belépni a téli hibernálásba.

Támogatás

Ehhez a növényhez a megnövekedett vitorlás (szélműködésnek való kitettség) jellemzi. Ezért növekszik Wisteria a nyílt talajban a kertben az első évre, legalább csak egy támogatással lehet. A fiatal hajtások harisnyája sokáig kell szolgálnia, és sikeresen hordoz egy erős szélet. Ha csak támogatást teszel, Liana Chao-t fogja, és meglehetősen nehéz lesz tisztítani a téli előkészítést.

A támogató üzemek nélkül növekszik, egymásba vagy hűtőfolyadékra kerül az első szilárd felületen.

Podkord

Ha a talaj meglehetősen termékeny, akkor a műtrágya havonta legfeljebb 2-szer szükséges. A glicinity etetését csak tavasszal és nyáron gyakorolják. Közvetlenül a leszállás után, a növényi táplálkozás rendkívül ritkán. A leszállási technológia betartásakor nem kellene a tápanyagok hiánya. Ha világos, hogy a fa hamarosan virágzik (de még mindig nem aktív aktív), akkor készen kell állítani a kész ásványi keverékeket.

Kálium- és foszfor-folyadékkészítményeket tartalmazó, egyenlő időközönként havonta 3-szor használják. A nitrogénvegyületek csak a rugó kezdeténél szükségesek, amikor meg kell növelni a zöld tömeget. A szakértők tanácsot adnak az alternatív komplex vegyületekre és az adagolókra a szerves. Leggyakrabban 20-szor hígítják a vízzel Korovyt-tel. 1 alkalommal a nyáron a wisteria bokrok krétával (0,1 kg / 12 liter).

Havonta egyszer, míg a növényzet megy, használjon műtrágyákat kis mennyiségű nitrogénnel. A túlzott táplálkozás a növények zöld részének virágzásának és fokozott fejlődésének csökkenéséhez vezet. Ásványi vegyületek szükségesek a talajban csak az intenzív öntözés után. A rendkívül koncentrált oldat szárazföldön gyökereket éghet. Wisteria a téli hónapokban lehetetlen táplálni.

Ritkítás

Az időszerű vágás vonzó forma elvesztéséhez vezet. Ez fog emelni a kaotikusan, és a virágok elveszítik a szépségüket. Általában szezononként kétszer zúzta meg az üzemet. Válassza ki a megfelelő pillanatot a nyár közepén vagy közepén, és másodszor az eljárást a levél vége után végzik. Először tisztítsa meg az oldalsó hajtásokat, mert zavarhatják az új virágok növekedését.

Néha szükségessé válik a bokor hosszának vagy geometriájának megváltoztatásához. Nincs semmi szörnyű további vágásban. Wisteria csak egy évre hagyja abba a virágokat. Ha mindent jól csinálsz, akkor a Bloom folytatódik.

Az illetékes szisztematikus vágás, sok évnyi vízveszteség garantált, és nem is megköveteli a fiatalítást.

A kultúra termése rendszeresen 2-3 éves fejlődést jelenthet. Augusztusban először a metszést kell tartani. A friss nyereséget 3-4 vesével kell kivágni. Tavaszi tanácsot, hogy megszabaduljon a keverés, szárítás vagy túlzott kifinomult hajtásoktól. A virághalászat része télen lerövidül:

  • fő menekülés;
  • nyáron vágott ágak;
  • Oldalsó hajtások.

Szúrt liana forma, előnyben részesítve egy fejlett futást. Más ágak kegyetlenül eltávolításra kerülnek. A nagyon szűkös virágzással a gyökérrendszer részét levágják. 0,3-0,4 m mélységben le van vágva. A fő törzsből 1,5-2 m-rel visszavonulni kell.

Téli előkészítés

A vízszintes (még fagyálló fajták) a hideg évszakra készülnek, megszabadulnak a száraz virágoktól és a hajtásoktól kezdve. A következő lépés az ágak eltávolítása a támaszokból, és elhelyezi őket a törzs körül. A nyugtatókat mezőgazdasági és műanyag fóliával kell fedezni. A fentiekből ajánlott, hogy elaludjon a Földbe. A Wisteria fiatal példányait óvatosabban borítják, a hordót a talajjal vagy a biztonsági mentéssel.

A kertben lévő növények gondozásának árnyalatai a termesztési régiótól függenek. A külvárosokban korlátozhatja a napszakasz kiválasztását és a földelvezetését. Az ültetési fossa ajánlott mélysége 0,25 és 0,3 m között van. A téli menedéket szükségszerűen meg kell tenni. A hidegebb éghajlat miatt az urálokban gondosan gondoskodnia kell a növényre. Ott gondosan védeni kell a vázlatoktól. A téli megközelítéssel a gyökérrendszert a tőzeg backfillingjével borítják. Még nehezebb feltételei Szibériában, mert a Wisteria nem túléli a hosszú kemény fagyokat. Általában a szibériai régiókban ez a növény az utcán nem termesztett. A kádban termesztik, és csak az utcára kerülnek, ha a fenntartható hő kialakulása.

A középső sávban a termesztés megközelítése megegyezik a moszkvai régióban. De figyelembe kell venni a hosszú hideg kockázatát. Ezért néhány helyen nagyon jó menedéket kell tennie. A középső sávban a Wisteria homokos talajját megtermékenyíteni kell, és agyag – keverjük össze a fűrészporral, nedves és zúzott kéreggel. Ezeknek a szabályoknak való megfelelés lehetővé teszi a hosszú virágzás biztosítását.

A vízszintes Leningrád régióban csak jól megvilágított parcellák lesznek. A homokfoszfát keverékével támogatott leszálló. A palántát börtönbe kell hozni tőlük. A palánták üvegházhatású feltételei a sapkák segítségével jönnek létre. Rendszeresen nyitottak kell a Wisteria szellőztetésére és öntik.

A Rostov régióban, ellentétben a Leningraddal, használható kínai és többvirágú fajták. Északon egy ilyen liana nagyon ritkán nő, és ha nem is meghal – akkor nagyon fokozhatatlan lesz a szűkös virágzás miatt. A déli esély sokkal többet. És még mindig, a Wisteria azt javasoljuk, hogy melegen szigetelje, amikor a téli megközelítés.

Egyszerűsítse a moszkvai régióban egy egzotikus vendég telekét, az urálokban és a keményebb helyeken házi készítőt használhat. A kötetnek legalább 40 liternek kell lennie. Alkalmas erre a célra bármilyen huddle vagy kerti hordó. Őszi Liana átkerül a fűtött szobába. Ott 7-8 nap alatt 1 alkalommal öntözik, és legalább naponta 6 órán át háttérvilágítást biztosítanak.

Még inkább a glicinia sajátosságairól, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: