A rózsaszín tulipánok fajtái és sajátosságai

A tulipán úgynevezett virágzó bulbas évelő, amely a liliom családhoz tartozik, és az egyik leggyakoribb világméretű. A lágyszárú növény virágának egy glade van. A tulipánok termesztésének divatossága Hollandiából elterjedt, ahol ezeknek a színeknek a tenyésztése 5,500 évvel ezelőtt kezdődött. A kiválasztásnak köszönhetően több tízezer különböző típusú tulipán van, jellemezve a virág árnyalatai, a szirmok és egyenletes méretek formája.

Üzem leírása

A gyökér tulipán rendszert egy izzó formájában, egy tojáshoz vagy körte hasonlít. Minden évben az izzók frissülnek – a régi generáció helyébe egy másik, új. A vegetatív időszakban a növény fiatal mélypontokat képez, míg azok, akik ebben az évben megverték, meghalnak. A jövőbeni virágok, mint maga a virág, fokozatosan alakulnak ki a nyári időszakban. Őszi, fiatal tálak befejeződnek, és a tavasszal gyökerezik, hogy életet adjanak az új fiatal tulipánokhoz. A természetben ez a ciklus évről évre megismétlődik.

A réteg magassága a fajta tulipán akár 30 centiméter is elérheti, de ez nem a határ – néhány fajta találkozik és fél méteres virágok. A levelek a tulipán széles, sűrű, mintha borítják a szár ágytakarót. Az űrlap formanyomtatvány, amely egy nyúlással emlékeztet, a lap csúcsát – éles. A száron lévő tulipán öt levelet lehet elhelyezni, de vannak fajták és két.

Szabályként a tulipán virágok egy hat szirmokból álló egyetlen virággal, bár vannak fajták és több virág termesztése egy izzóból. A virág belsejében vannak olyan porok (a számuk is hat) és egy három arcú pestis. A virágok szerkezete hasonlíthat egy üveg, liliom, tál, tojás alakjára. Gyakran találkozhatsz olyan fajkön, amelyet a szirmok frottír és többszörösek. A tulipán színe változatos, de a leggyakoribb rózsaszín tulipán, fehér-rózsaszín, fehér, piros, sárga, lila, narancssárga. A herbaceus évelő virágzása áprilisban kezdődik és júniusban végződik.

Fajták

“Columbus”

Ez a dekoratív tulipán fajta értéke a virág színéhez – telített rózsaszín szirmai fehér szegélye van a tippeken. A frottír. A feltárt rügy egy gyönyörű virágba fordul, amely 10 centiméter átmérőjű. A “Columbus” virágzási időszaka korán kezdődik, áprilisban, így ez a fajta korán hívják. A kiterjesztett tulipánvirágok két héten keresztül örülnek a szépségükkel. Columbus 38-40 centiméterrel nő. A növény nagyon szépnek tűnik, ha a virágágyak vagy a határ előtérébe ültetik.

A “Columbus” növekedése érdekében az áglók ültetése az őszi időszakban készül. A legjobban szeptember második évtizedében és az októberi első évtizedig. Az izzók 15-20 centiméterre vannak csatlakoztatva, míg az egyes virágok közötti távolságnak 10-20 centiméterrel kell szembenéznie.

Öt évente, az izzók kirakodási helye újnak kell lennie: segít megvédeni az üzemet a betegségekből, és megtartja a dekoratív tulajdonságokat.

“Tukánmadár”

A tulipán szokatlan fehér-rózsaszín minőségű többszintű. Ez azt jelenti, hogy egy izzóból több színtömítést kaphat. A virágok egy pohár megjelenését mutatják, és a szirmok fehér festettek, rózsaszín zárványokkal az oldalsó széleken. Blooms “Toucan” májusban, a virágom két, és néha három hétig tart. Ez egy nagy tulipán: Legfeljebb 45 centiméter magassága nő. Átlagos sebességgel és jóval a virágágyások és a csokor vágása. A növény ugyanolyan jól érzi magát a fényes világítással, és fél alatt.

A tél alatti tulipán ősszel készülnek – szeptembertől október közepére. Leszállási mélység – Legfeljebb 20 centiméter, az izzók közötti távolságnak legalább 10 centiméterrel kell elvégeznie. Virágzás után az izzók évente ültek fel, és egyszer 4-5 év alatt a leszállási hely változása.

“Angyalgyökér”

Ez egy frottír és késő tulipánfajtás. Szokatlan megjelenése megjelenése – Ha még soha nem találkoztál vele, akkor nem fogod azonnal megérteni, hogy te vagy a tulipán előtted. Tulipán “Angelica” Külsőleg hasonló egy kis bazsarózsa, aki pályázat-rózsaszín frottírszirmokkal rendelkezik. A virágzási időszak májusban kezdődik. Ez átlagos sebességgel nő, és legfeljebb 40 centiméter magassága. Teljesen feltárott virág átmérőjű, 9 centiméterrel. Az “Angelica” nagyon szépen néz ki egyetlen növény, mindannyian kiderül egy csodálatos szépségcsokor.

Tájterek tervezik ezt a fokozatú tulipánok a virágágyak, a határok, az alpesi dia, valamint a vázák növényi díszítéséhez a terasz díszítéséhez.

Az 1 négyzetméteres virágterület fedezésére 45-50 izzót igényel, amelyeket ősszel (szeptembertől októbertől) kell ültetni).

“Foxtrott”

Utal a korai frotter tulipán tulipánokra, amelyek április végén vagy május elején virágzik. Ez a virágzó évelő elég magas: akár 45 centiméterrel nő. A virág alakja egy nagy pohár kellemes rózsaszín árnyalatú. A szirmok többszöröse, az egyes sziromok közepén fehér széles stroke vannak. Az oldott bimbó mérete legfeljebb 10 centiméter, és az egyes sziromok magassága 8-9 centiméter, teljesen feltűnő virág néz ki, mint egy motley labda.

A virágzó “foxtrot” egy másik méltósággal rendelkezik – nagyon illatos illatú. A Blossom legfeljebb két hétig folytatódik. A virágból származó száron 5 levelek vannak, sötétzöld színű, sűrű és húsos. A növény jól néz ki mind a virágágyáson, mind a csokorban. A legtöbb győztes “Foxtrot” a fehér jácintra néz, valamint az örökzöld cserjék hátterében.

A növekedés feltételei

A tulipánok nagyon könnyű szerető növények, ezért szükség van egy jól megvilágított helyet a leszállásra. Jobb, ha a fény enyhén szétszóródik. Ez akkor érhető el, ha fák, bokrok vagy más, magasabb, mint a tulipán, növények. A növekedés helyét nem szabad a szélben helyezni: a vázlat és a gusztus szél ellenjavallt ennek a törékeny jóképűnek.

Az évelő talajnak szüksége van fényre, laza, de ugyanakkor elég tápláló. A tulipánok rosszul érzik magukat a savas szubsztrátumokban – a gyengén lúgos környezet a legjobb számukra. A talajt hosszú ideig megtermékenyíteni kell, mielőtt a tulipánok kimerülnek – ezek a növények rosszul átkerülnek a friss szerves komponensek táplálására.

A foszfor-kohófélék és a nitrogén komplexek csökkenthetők. A talaj közelében lévő talaj folyamatosan laza és ragyog a gyomláló gyógynövényekből.

Az évelő nem tolerálja a vízben lévő víz stagnálását, így a felület, ahol ez a virág növekszik, sima, jó vízelvezetéssel. Ne menj az izzókra azokon a helyeken, ahol a talajvíz közel van. A tavasszal, amikor az izzók növekedni fognak, a talajt mérsékelten meg kell nedvesíteni, nem engedheti meg, hogy megszáradjon. Gyakori öntözés A bootonizációs üzem megjelenése előtt nem szükséges, a napi öntözésre való áttérés csak az érett rügyek szakaszában végezhető el. Az öntözés során fontos annak biztosítása, hogy a nedvesség ne essen a levelekre. A legjobb a vízsorok közötti víz öntése. Szükség van korán reggel vagy este, amikor a nap inaktív. A virág nem szeret hideg vizet, ezért előre kell védenie, és melegíti a nap sugarait.

Miután a növény véget ért a virágzási időszakra és a virágfej hurokra, meg kell vágni. Ugyanakkor a talajból származó évelők izzója nem kell ásni. Most az üzem minden erejét elküldi, hogy új generációs fiatal mélységet hozzon létre, hogy tavasszal újra látjuk ezeket a szelíd és szép színek virágzását. Tehát a tulipán az életciklusát maga a növényre szánták.

Meg fogja tanulni a tulipánok tapogatását a következő videóból.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: