A “Shirley Templom” peoniesek leírása

A kezdő kertészek általában nem oldódnak meg, hogy néhány ismeretlen “tengerentúli” fajtákat hozzanak közzé. Ennek oka egy közös meggyőződés, hogy az elit fajtáknak valahogy másképp kell törekedniük, hogy ezek a növények szeszélyesek és rövid életűek. Ennek eredményeként az új tételek megvásárlására fordított pénz a “szélen”. Ez a vélemény teljesen megcáfolja a Peony “Shirley Templomot”.

Leírás

A fajta 1948-ban eltávolították az Amerikai Egyesült Államokban. A szerző egy tenyésztő-tenyésztő Luis Smirnov. Nevét a Peony nevét megkapta a Hollywood színésznő Shirley Templom tiszteletére, aki lett az Oscar-díjat.

A “Shirley Templom” a lágyszárú peonies osztályához tartozik. A legfeljebb 90 centiméter magassága nagyon tartós, ne támaszkodjon a nagy frottír színek súlya alá, amelynek átmérője körülbelül 20 cm.

Sharo alakú színek alakja, sűrű, megjelenésük hasonlít rózsákra. A gyengéd aroma miatt a hasonlóság javul.

A booton színpadán a virágnak van egy rózsaszín színű, amely fokozatosan változik a hófehérre. Az illat május végén kezdődik, a virágzási idő mindig más. Sötétzöld levelek, nyílt munka, nagyon dekoratív. Az ősz kezdete légy bíre. Felnőtt bokrok, köszönhetően az erőteljes hajtásoknak, nincs szükség támogatásra.

A fajtát fokozott fagyállóság jellemzi, könnyen transzfer -40 fok. Téli menedék nélkül. Fokozott ellenállással rendelkezik a betegségekkel szemben, és a kártevők kevéssé csodálkoznak. A kultúra kertjében lévő helyet nagyon felelősségteljesen kell választani, mivel ez az évelő évelő napig terjedhet, harminc évig átültetni.

A termesztés jellemzői

A “Shirley Templom” követelményei ugyanazok, mint a legtöbb Pünkösdi rózsa.

 • Szereti jól világít, nyitott területeket. Itt van, hogy feltárja az összes pompáját. Azonban a meleg időjárás, ez lesz egy könnyű menedéket túl fényes napfénytől.
 • Nem kell elfelejteni, hogy nincsenek bokrok és magas fák a közelben, és jobb, ha három méter távolságra van a legközelebbi épületekhez, nem kevesebb. A peonies két méterre helyezkedik el a másikból. Ez a hely hozzájárul a jó szellőzéshez és megakadályozza a betegségek megjelenését.
 • Az ültetéshez tartozó gödör alapos, mélyre készül, a rendkívül kisebb gyökerek kiszámításával.
 • Még akkor is, ha a talaj meglehetősen laza, jobb, ha az alsó részre helyezkedsz el: kavics, zúzott kő, homok vagy legalább törött tégla.
 • Annak érdekében, hogy először olyan fiatal növényt biztosítsunk, amelyben a táplálkozással ellátott táplálkozással, körülbelül három vestor, fél perces faburkolat és fél csésze ásványi trágyázó, amely magában foglalja a káliumot és foszforot (például szuperfoszfát, kálium-szulfát). Mindenki alaposan összekeveredik a Földkel.
 • Ez a kultúra előnyben részesíti a fényt, gyengén savas talajt. Ezért szükség esetén lime add hozzá a földre.

A Herbat mellett van egy fa alakú “Shirley Templom”. Vannak különbségek a leszállás módjában. A fa mélyebbre került, hogy a növény gyökerei teljesen kialakultak, de gyógynövény, éppen ellenkezőleg, nem szeretik a nagy mélységeket.

Miután a gödör teljesen elkészült, folytassa a leszállást. A palánta közepén van felszerelve, és elalszik a föld, hogy a felső vesék mélységben 3-4 centiméter – gyógynövényes fajták és akár 8 cm – a fa számára.

A tereszte körüli talaj kissé lezárt, öntözött, száraz nedves, zúzott kéreg, fészer vagy szárított fű.

Az első két-három év további távozása a következő.

 • Gyakori, de mérsékelt öntözés. A növény számára mind a nedvesség hiánya, mind a feleslege ugyanolyan elpusztult.
 • A talaj állandó lazítása, az eső vagy az öntözés után tartott napon.
 • A gyomok időben történő eltávolítása.
 • Ősszel, az első hideg kezdete után, A fenti talajrész szinte a talajszintre vágódik.
 • Annak ellenére, hogy a fokozat a fagyálló, A fiatal bokrok jobbak a télen, Egy humusz vagy komposzt réteg felett esik.
 • Tavasszal, amint a fagyok fenyegetése, Felmelegedés eltávolítása.

  3-4 évig a bazsarózsa először virágzik. Ettől kezdve elkezd táplálni. A kényelem érdekében az eljárás öntözéssel kombinálható. A szezonban három takarmányt töltenek.

  • A korai tavasszal a szerves trágyák hozzájárulnak. Segít abban, hogy a növény inkább gyógyuljon és erősödik télen.
  • A második alkalommal virágzás előtt esett, amikor a rügyek megduzzadnak. Itt van szükség ásványi trágyák foszforra.
  • A harmadik öltözködés közelebb kerül az ősszel, amikor a kardos peoniák a telekért készülnek. A káliumnak műtrágyában kell lennie. Semmiképpen sem lehet nitrogén, mivel a hajtások növekednek, és a gyökereknek nincs ideje, hogy felhalmozódjunk elég tápanyagot.
  • A fagyok után a növények szárát 7-8 centiméter magasságban vágják le a felületről. Felnőtt bokrok peonies nyugodtan szállítják téli hideg.

  A formatervezés alkalmazása

  Egy ilyen fényűző növény, mint a “Shirley Templom” megérdemli a tiszteletreméltó helyet bármely kertben. Különösen azért, mert nagyon könnyű gondoskodni vele.

  Íme néhány ötlet a kultúra használata tájképeiben.

  • Egy vagy csoport leszállás a gyepen, lehet a talaj 40 éve, mint például Badan.
  • Egy nagy kerek virágágyás közepén, Körülvéve az alacsony sebességű fényes éves, különböző virágzó időzítéssel: Petunia, Astra, Gerber.
  • A kerti pálya mentén buja határ. Itt “társaik” szolgálhatnak Gladiolus, Internsinka, Akvilia.
  • Egyformán jó lesz a bazsarózsa A tea-hibrid rózsák mellett Alkalmas. Válassza ki a pasztellt vagy a rózsaszín színeket.

  Bárhol is ültetik ezt a virágot, mindig vezető pozícióba kerül, és mindenki más szolgálja neki, csak a háttérben.

  Arról, hogyan kell törődni a peonies, nézd meg.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: