A Siberia és az ápolási ajánlások alagcsait

Thua örökzöld fák vagy cserjék, amelyek a Cypress családjához tartoznak. Az ilyen növények bizonyos típusát akár 70 méteres magasságig is növelhetik, valamint akár 6 méteres átmérőjű. Az ilyen növények azonban, amelyek akár 10 métert is termelnek, sokkal választottak az otthoni szektorok számára. Bár Tuya és utal a tűlevelű fákra, a tűk kicsit más. Lágy az érintéshez, és az SCA alakú szerkezetének megfelelően. Azok, akik úgy döntöttek, hogy díszítik a telek használatát a növény használatával, figyelembe kell venniük az éghajlat összes jellemzőjét. Ezenkívül meg kell választani a TUI megfelelő nézetét, és megismerkednie is megismerkedni az indulással.

Megfelelő fajták

Szibériák esetében a fagyálló dolgokat kell kiválasztani, hogy hideg tél és szibériai fagyokat tudjanak átvinni. Ezek közé tartozik a következő növények.

“Brabant”

Magasságban ez a fa 4 méterre nőhet. Krone a növények C30-as, akár egy és fél méter átmérőjű. A Thuja teljesen zöld sajt borítja, amely télen bója lesz. Tuya nagyon gyorsan növekszik “Brabant”. Tehát szó szerint egy év alatt hozzáadja a magasság legfeljebb 35 centiméter, és styling – akár 15 centiméter.

Maga a növény meglehetősen szerény. Tökéletesen érzi magát a megvilágított telken, és fél alatt. De végül is védeni kell a vázlatoktól. A virágzás májusban kezdődik, kis formációk jelennek meg a fán, amely alakjában hasonlít egy ütközésre. Ezt a típusot a fekete talajba kell alkalmazni.

“Smaragd”

A fajta Thuja legfeljebb 4,5 méteres magasságban nő. A fa korona kúp alakú, a tűket sötét zöld színben festik, amely télen még nem változik. A Tuya nem túl gyorsan növekszik, de ugyanakkor rendszeres öntözést igényel. Ezek a növények többet használnak a háztartási telkek jelölésére. Nem szabad túl gyakran vágnia.

“Oszlop”

A TUI magassága eléri a 6 métert, és átmérője akár egy és fél méterig is. A korona meglehetősen sűrű és kompakt, vízszintes hajtásokkal rendelkezik. Tű Az egész időszak sötét zöld marad. Egy év alatt egy ilyen thua legfeljebb 20 centiméter magassága.

Olvasson tovább  Fenyő cédrus: leírás, leszállás és összehasonlítás a cédrussal

Az “oszlop” nem túl igényes gondoskodás, tökéletesen átadja a fagyokat. Annak érdekében, hogy jól nőtt, rendszeresen víz legyen.

Túl sok aszálynál a növény meghalhat.

“Hollstrup”

Ezt Dániában hozta. 3 méterre van, és a korona átmérője – akár 1 méterig. A növények tű nagyon sűrű, ugyanakkor göndör. Szinte egész évben sötétzöld színű. Egy év alatt 12 centiméter növekedést ad. A maximális mennydörgés csak 40 évvel a kiszállást követően nő. Képes lesz fennmaradni bármilyen körülmények között.

Fastigiat

A TUI formája az oszlop alakja, szorosan kötődik a növény középpontjához. A fa magassága 6 méterre kerül. A tűje zölden festett. Évente 30 centimétert termeszthet, és tökéletesen és egy fodrász után is nő. A fa kúpjai nagyon kicsiek és szinte láthatatlanok rajta. Ez a tui fajta fagyállósággal rendelkezik.

Szankista

A fa magassága nem haladja meg az 5 métert, és a korona átmérője – két méter. Festő tűk sárga-arany, idővel bronzból készült. Tökéletesen elviselni az alacsony hőmérsékletet, emellett, túl szereti a fényt. Csoportokkal és egy csoportokkal lehet ültetni.

“Vagnery”

A növény magassága eléri a 3 métert, és a koronát, egy kicsit hasonlít egy tojásra, átmérőjű – akár egy és fél méterig. A tű szürke-zöld színű. A Tuya sok fényt és nedvességet igényel a leszálláshoz.

Nagyon ritkán vágott, mivel ő maga is megtarthatja az űrlapot.

“Arany vérrög”

Ez több cserje, mint egy fa. Magassága legfeljebb két méter, de a korona átmérője 1,5 méter. Krone egy kicsit emlékeztet az ellipszis formájára. Festett tűk rézben vagy citrom színben. Nagyon lassan növekszik a cserje. Ha az öntözés során nedvesség túl sok lesz, akkor a növény egyszerűen meghalhat.

Ha jobb tervezni?

Leggyakrabban Tuyát tavasszal ültetik a földön. Tehát a gyökérrendszer képes lesz jól megvédeni a tél támadását, különösen a szibériai régióban. Azonban léteznek ilyen fajták a TUI, mint például Smaragd, amelyet ősszel ültetnek. De ebben az esetben jól kell elrejteni, hogy túlélje az erős hidegt.

Hely kiválasztása

Leszálláshoz szükség van egy jól megvilágított hely kiválasztására. Azonban árnyéknak kell lennie. Ha a növény a megfelelő napfény alatt található, túl sok nedvességet veszít.

Olvasson tovább  Hydrangea "Earmie Senseishen": leírás, ajánlások a növekedésre és a reprodukcióra

kívül A talajnak szükségszerűen Turfnak kell lennie, homok és tőzeg hozzáadásával. De nem zárja ki és agyag talaj.

Hogyan kell ültetni?

Olyan, mint a dudorok, azaz magok és dugványok vagy palánták. Ugyanakkor meg kell emlékezni, hogy ha a vetőmag vetőmagot nem lehet megőrizni az egyik vagy egy másik változatának fajta tulajdonságai.

A leszállást speciális leszálló gödrökben végzik. Méretüknek meg kell felelnie a földön, aki a Tui gyökereiben van. A gödör mélysége olyannak kell lennie, hogy a gyökér nyaka simán legyen a földszint.

A tió közötti távolság közvetlenül a magasságuktól függ. Tehát, ha az autó magassága nem haladja meg a 10 métert, akkor a köztük lévő távolságnak legalább 5 méternek kell lennie. Azoknak a növényeknek, amelyek magassága legfeljebb 6 méter, a távolságnak legalább két méternek kell lennie. Ha a Thuza ültetett, hogy hozzon létre egy élő sövény, akkor a távolságuknak legfeljebb 1 méternek kell lennie.

Mivel a gyökérrendszer nagyon közel van a Föld felszínéhez, akkor a leszállási helyet a mulcsréteg tetejére kell elhelyezni. Ez nyáron nedvességet takarít meg, és nem kell lazítani.

Ezenkívül a leszállás földje homok, gyep és tőzegből kell állnia.

Hogy a víz ne érjen túl a gyökerek közelében, meg kell vigyáznia a kavicsos vagy zúzott téglából.

Hogyan kell törődni?

A leszállási ellátás nem ér véget. Annak érdekében, hogy egy teljes és egészséges fa növekedjen egy olyan régióban, mint a szibéria, akkor is jó öntözés, és rendszeres lazítás. kívül, A fáknak rendszeresen kell vágniuk és táplálniuk kell.

Locsolás

Mivel Tuya olyan növény, amely szereti a nedvességet, rendszeres és időszerű öntözést kell biztosítania. Amikor az udvar forró és napos időjárás, hetente legalább kétszer kell előállítani. Ugyanakkor minden növénynek legalább két vödörre kell öntenie. Este öntözött. kívül, Thuja jól fejlődik az esőzések során. Ezenkívül, ebben az időben az egész felhalmozott port a koronából mossuk le.

Lazítás

Laza földre van szükség a lehető leggyakrabban. Győződjön meg róla, hogy mindegyik eső után, valamint minden egyes öntözés után csinálja. de A lazításnak meg kell elégednie, és nem túl mély. Végtére is, a gyökérrendszer a föld felszínéről túl közel van.

Olvasson tovább  Mint a clematis takarmányozásához?

Ritkítás

Ez a folyamat az egyik legfontosabb. A szakemberek ajánlásai szerint évente kétszer kell elvégeznie. Tavaszi és őszi időszakban vágás szükségletet. Először is, szükség van az egészségügyi vágás, azaz az összes száraz, valamint a gyenge ágak eltávolítása. Következő, már formáló vágás. A szibériai régió esetében az újraindítás a második nyári időszakban történik.

Podkord

Thuya olyan növény, amely tökéletesen és további műtrágyák nélkül alakulhat ki. Ha szükség van erre, akkor a kora rugót a nitrogént tartalmazó műtrágyák segítségével lehet elvégezni. Nyáron megengedett, hogy a műtrágyák káliummal. Amikor a leszállás során komplex műtrágyák készültek, a jövőben csak egy évvel később készülhetnek.

Téli menedékhely

Még annak ellenére is, hogy Tuya egy elég kemény növény, szükség lesz arra, hogy erősítse meg a téli. Az ősz óta elkezdheti a képzést. Ebben az időben teljesen meg kell hagyni az öntözést, bármilyen műtrágyát, valamint a vágás minden munkáját.

Először is meg kell húzni a Thui rugalmas kábel összes ágait. Szükséges ahhoz, hogy túl nagy szél, valamint bőséges hóval rendelkezzen, nem töröttek. Ezután kell rajzolnia, emellett meg kell tennie, mint fent. Ezután szükséged van egy mulcsrétegre.

A törpe Thu számára elegendő lesz a kartonpapírral vagy a nemszövött kannával. A szibériai régióban a kis mini üvegházak leggyakrabban felkészültek számukra. Amikor a tavasz jön, a karton helyettesíti a Loutrasil-t. Szükség van annak érdekében, hogy túl fényes napsugarak ne égetjenek a fák ágai. Amikor az időjárás teljesen helyreállt, ez a menedék eltávolítható.

Több felnőtt növény nem igényel. Azonban a Thuy ágak leginkább kötődnek a kötélek segítségével a csomagtartóba. Ez lehetővé teszi anélkül, hogy sok erőfeszítés lenne a szibériai tél minden súlyosságának átadására.

Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy lehetséges az ország bármely régiójában, beleértve a Szibériát is. Az egyetlen dolog, amire szükség lesz, hogy válasszon a TUI fagyálló minőségét, valamint biztosítsa a megfelelő gondosságot. Csak ebben az esetben a választott fa vagy cserje képes lesz a családtagok zöld lombozatát, valamint a vendégeket az egész évben.

A Landing Landing Tui Szibériában lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: