A súrlódó gyűrűk a hófúvó számára

A hóeltávolító berendezések számos részletet és összetevőt tartalmaznak. És azok, akik el vannak rejtve a kíváncsiskodó megjelenés nem kevésbé fontosak, mint a jól látható szegmensek kívül. Minden részletet a maximális figyelem érdekében kell megadni.

Sajátosságok

A hófúvó súrlódási gyűrű érzékeny a nagyon erős kopásra. Mert gyakran rövid idő alatt megszakad. Eközben nagyrészt a gyűrűktől függ. Anélkül, hogy lehetetlen szinkronizálni a kerekek összeomlását. A bontás a leggyakrabban a leggyakrabban van, és nyilvánul meg, hogy a sebességváltó egy sebességet állít be, és az eszköz egy másik ütemben működik, vagy kaotikusan megváltoztatja azt.

Alapértelmezés szerint a legtöbb gyártó az alumínium súrlódástól felszereli a hóeltávolító termékeket. Sokkal kevésbé gyakran észlelt termékek acél részletekkel. Függetlenül attól, hogy ez a gyűrű az űrlapon hasonlít a lemezre. A gumi tömítésre helyezett lemezelemből. Természetesen a kritikus fontosságú a felhasznált gumi megbízhatósága.

A súrlódó gyűrűk a hófúvó számára

A súrlódó gyűrűk a hófúvó számára

Miért kell elhúzódni?

Minden reklámban lévő gyártók, és még a kísérő dokumentációban is azt mutatják, hogy a súrlódó gyűrűk nagy erőforrással rendelkeznek. De ez csak normál helyzetre vonatkozik. Ha a berendezés használatára vonatkozó szabályok megszakadnak, a lemez gyorsan lebomlik. Ugyanez vonatkozik a gépek által működtetett gépekre, ha helyes, de nagyon nagy terheléssel.

Veszélyes hatások merülnek fel:

  • Shift fogaskerekek egy mozgó snowplow-on;
  • Megpróbálja eltávolítani a túlzottan nagy hótartót, annál több sodródás;
  • A nedvesség mechanizmus lenyelése.

A súrlódó gyűrűk a hófúvó számára

A súrlódó gyűrűk a hófúvó számára

Ha a készülék tulajdonosa az átvitelt az eszköz leállítása nélkül kapcsolja be, kezdetben nem észlel semmit rosszul. De azonnal hatalmas csapást vetnek fel a pecsétre, amely a lemez védelmére szolgál. Még a leggazdagabb és stabil gumi is nem lehet ilyen hatások állandó eltérésében. A súrlódás hatása alatt gyorsan elhasználódott. Amint a védőanyag megtört, repedések, súrlódás kezd a súrlódási lemezen.

Ő is összeomlik, bár nem olyan gyorsan. Az eredmény azonban a rész teljes degradációja lesz. Emiatt egy hófúvó megáll. A kopás jellegzetes jelei hornyok, a csengőgyűrű kívül. Értesítve ezt a jelet, jobb, ha azonnal dobja az elemet, és felveszi az új cserét.

A súrlódó gyűrűk a hófúvó számára

A súrlódó gyűrűk a hófúvó számára

Ami a nedvességet illeti, minden világos itt – nincs esély arra, hogy ellenálljon neki. A hóeszközök definícióval történő eltávolítása a vízzel érintkezik, bár egy másik aggregált államban. A folyékony érintkezés korróziót okoz.

A gumi mechanikai védelme nem szenved víz, de ez nem segít elkerülni annak hatását a fém részekre. Csak szigorúan megfigyelheti a tárolási módot, valamint a korróziós kompozíciók használatát.

A súrlódó gyűrűk a hófúvó számára

A súrlódó gyűrűk a hófúvó számára

A rögzítés gyártása és cseréje

“Újraéleszteni” A súrlódó gyűrű szinte lehetetlen. De nem kell félnie – a kerékcsere meglehetősen egyszerű. Korábban megfullad a motort, és várjon, amíg lehűl. Húzza a gyújtó gyertyát, öntse ki az összes üzemanyagot a benzin tartályból. További:

  • távolítsa el az alternatív kerekeket;
  • távolítsa el a dugók csapát;
  • Csavarja ki a csavarokat;
  • szétszerelje az ellenőrzőpont csúcsát;
  • Távolítsa el a csapok tavaszi bilincsek tartásához.

A súrlódó gyűrűk a hófúvó számára

Következő lépés – A tartó karima eltávolítása. Blokkolja a súrlódási készülékhez való hozzáférést. A kopott lemez eltávolítása marad (törmelék). Ehelyett egy új gyűrűt helyeznek el, és a hófúvó összeszerelve (ismétlődő manipuláció a fordított sorrendben). Az újonnan szállított lemez szükséges, hogy alaposan ellenőrizze, melegíti a motort, és úgy, hogy egy hó fúvó a helyszínen szabad állapotban.

A súrlódási lemezek megszerzése nem mindig nyereséges. Gyakran megmentik őket saját kezével. De meg kell érteni, hogy a házi elemek is meglehetősen elvégezhetők még egy makacs, több órás munka után. Az alumíniumból vagy más viszonylag lágy ötvözetekből kell tennie. Az egykori gyűrű külső kontúrja körbe fog készíteni.

A súrlódó gyűrűk a hófúvó számára

Ebben a körben meg kell előkészíteni a leginkább sima lyukat. A legegyszerűbb fúrót használni. Viszonylag vékony fúrók vannak rögzítve. Ha több csatornát végeztek, a jumperek szétválasztóit vésővel távolítják el. A fennmaradó burrokat egy fájlral tisztítják.

Amikor a lemez készen áll, a tömítés be van helyezve. A megfelelő méretű poliuretán gyűrű, például 124x98x15. A “folyékony köröm” segít a gyűrűt a lemezre helyezni. A függetlenül gyártott lemezek telepítése ugyanúgy történik, mint az ipari termékek esetében.

Ha rendelkezik a szükséges készségekkel, cserélhető részeket készíthet a hófúvó egész életében.

A súrlódó gyűrűk a hófúvó számára

A súrlódó gyűrűk a hófúvó számára

További részletek és árnyalatok

Ha a lemez minden technikai szabályozásban készül, próbaüzemvel, minden egyes sebességváltó a legkisebb hangok nélkül történik. De még kisebb kopogások is adnak egy tekercset, hogy mindent megrémítsen a semmiből. Általában körülbelül 2 percig. Ami a poliuretán védőelemeket illeti, a szilárdabb lehetőségek leggyakrabban kék színűek. A leggyakoribb formátum a leggyakoribb formátum a 124x98x15 rugókhoz.

Rugalmasság, a poliuretán messze van minden fém. Azonban nem elegendő a súlyos fűtéshez. Ezért a hófúvó működése csak szigorúan korlátozott terheléssel megengedett a súrlódásban. Ami fontos, a modell gyűrűje csak a tisztítóberendezések szigorúan bizonyos módosításaihoz igazodik. A kompatibilitást előre kell érdekelnie.

A súrlódó gyűrűk a hófúvó számára

A súrlódó gyűrűk a hófúvó számára

A súrlódó gyűrűk a hófúvó számára

A gyártók ajánlani a súrlódási kerekek egészségi állapotát 25 óránként. Ennek a szabálynak való megfelelés lehetővé teszi a sörfunkciós problémák azonnali észlelését. Ennek eredményeképpen a bontások súlyosbodása, az új hibák megjelenése.

Fontos paraméterek A gyári termék kiválasztásakor mind a belső nyílás és a külső rész átmérője. Természetesen kívánatos választani ugyanazon cég termékeit – így biztonságosabb és nyugodtabb.

Hogyan lehet önállóan cserélni a súrlódási gyűrűt egy hófúvóban, nézd meg az alábbi videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása