A szovjet lapátról

  A szokásos szovjet lapát az egyik legrégebbi eszköze. A munkaeszköz története azért kezdődik, mert a primitív személy egy hétköznapi botjával jött létre a napi használatában, amellyel sokkal kényelmesebbé vált, hogy megtörje a földet ehető gyökerek keresésében. A “lapát” szó eredete az a tény, hogy egy nagy állat csengett csontja eredetileg a bothoz kapcsolódott, amelynek köszönhetően sokkal könnyebb volt ásni és laza. Idővel a lapát alakult ki az emberiség kialakulásának szükségleteihez, de megtartotta az egykori nevet.

  Sajátosságok

  A lapát olyan eszköz, amely nélkül lehetetlen a munka nemcsak dacket vagy építője bemutatni. Ez az eszköznek jelen kell lennie a bányászok, a tűzoltók, a janitorok és a hatalmas számú ember számára mindenféle szakmában. Ha beszélünk egy ásóról az űrlapon, ahol használtuk, akkor eredetileg szilárd faanyagból készült. Ugyanakkor a munkafelület csatlakoztatva lapos formában volt. Az ilyen adaptáció kényelmét számos kézművesség képviselői nagyra értékelték, például egy ilyen lapátot használják erre a napra.

  Később, egy kovácsfejlesztéssel, a lapátot réz munkakörnek tűnt, Később vasat kezdett válni a nagyobb erő és a könnyű használat érdekében. Fokozatosan a vas elkezdte teljesíteni az eszköz teljes lapos részét, mivel az ilyen lapátok élesebbek voltak, kényelmesebbek voltak a munkában és tartósak. A lapátok annyira szilárdan vették helyét egy személy mindennapi életében, amelyet nemcsak a mezőgazdaságban, hanem katonai ügyekben, építésben, bányászatban és sok más gömbben is találtak.

  Előírások

  A modern szovjet lapát, vagy hogy még mindig úgy hívják – egy kagyló, egy összes fém tálca, amelyhez hozzá van ragadva. A hajszálak hossza, általában egy felnőtt hónaljába kell venni. A GOST SCOOP mérete 235×275 mm (a titán lapát szélessége 300 mm), a súly nélkül vágó – 0,92 kg.

  Mi áll?

  Attól függően, hogy az anyag egy lapátból készült, azokat több típusra osztják.

  • Acélból. Ez a termék hagyományos fémlemezből készül, a merevséggel ellátott szilárdsághoz. Az eszköz leggyakoribb és olcsó nézete.
  • A vasúti acélból. Ez a típusú lapát speciális acélból készül, amely szén-dioxidban van, amely nagyon nagyobb szilárdsággal rendelkezik a termék viszonylag kis súlyával. Azokban az esetekben, amikor magas szintű rugalmasságot igényel, például a sínes acélból készült lapátok kettős keményedési módszerrel, maximális terheléssel végzett munka elvégzésére szolgálnak.

  • Titan-tól. Ez az eszköz könnyűsúlyú, emellett az anti-acélpokkákban alacsony fém tapadással rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy nedves talajjal végezzen munkát anélkül, hogy ragaszkodna a sárhoz, hogy lefedje a terméket. Ez nem senki más, de ez a mínusz kompenzálódik a munka kényelme, a szép megjelenés, a matt bevonás a termék, a tartósság és a karcolások hiánya.
  • Rozsdamentes acélból. Ez a leggyakoribb Option Garden Shovel. A rozsdamentes acél terméke nagyobb az élettartammal szemben, mint az egyszerű acél, miközben könnyen élesíthető.

  • Alumínium lapát. Hó tisztítása, vagy a könnyű ömlesztett anyagokkal való munkához.
  • Műanyagból. A shockproof műanyagból származó scoop gyakori a végrehajtó munkavállalók között, főként télen alkalmazva. Van egy széles vödör és hajlító oldalak. Ez egy nagyon egyszerű eszköz, de nem túl hosszú. A szövedék szilárd vagy javul a ribbies; Vannak lehetőségeket egy kényelmes vágóélrel. Kényelmes a hó tisztításához.

  Típusok és azok kinevezése

  A cél és a specifitás a következő fajtákat osztja ki.

  • “Amerikai”. Az ilyen szerszám érdekes tulajdonsága egy szokatlan ívelt fém penge. Ásni egy ilyen pengével egy ilyen pengét észrevehetően könnyebb, mint a hagyományos bajonett lapát, és mivel a penge teflon bevonattal rendelkezik, a talaj nem ragaszkodik a pengehez. Egy másik létesítmény védőhab gyűrű, amely egy száron helyezkedik el, hogy elkerülhető legyen a calluses.

  • Bányászat (szén). A széntartalmat a bányák széles körben használják. Különleges vékony acélból készült, és konkáv formája van, ami megkönnyíti a szén és a sziklák működését.

  • Csiszoló kanál (más név – LSP). A termék tömeges anyagokkal való munka elvégzésére szolgál: homok vagy agyag betöltéséhez. Ezenkívül kisebb sűrűségű talajjal is alkalmazható.

  • A betonhoz. Ez a típusú lapát tartós vasúti acélból készül, struktúrák. Elég széles ahhoz, hogy mindenféle építési megoldást gyúrjunk, a feldolgozott terület széleit és szükség esetén szilárd felületeket.

  • Zúzott kőszál. Ez a termék ívelt hajlított ruhával rendelkezik a széleken és egy kis öntött alakban. Az ilyen kanál kényelmes a zúzott kőből vagy kavicson. Két merevségű bordával van felszerelve, akut csúcsot tartalmaz, amely lehetővé teszi, hogy sok erőfeszítés nélkül merítse meg a dugót szilárd anyagokba.

  • Shovel szovjet megerősítette. Ez a fajta törmelék lapátok. A terméket a merevségi bordák erősítik, amely lehetővé teszi az agyag talajjal és nehéz anyagokkal való együttműködést.

  • Tüskés. A szerszám tartós acélból vagy ötvözetből készül, és hosszúkás szárral rendelkezik a hajók tisztításakor. Bronz lényegesen biztonságos lapát – Kötelező alkalmazás a tűzvédelemhez.

  • Scoop a csemetékhez. Ez a kertész kötelező eszköze. Függetlenül attól, hogy milyen típusú anyag, amelyből készült, ez az eszköz rendelkezik egy kiterjesztett és szűkült vászon, ívelt a tetején, úgy, hogy kényelmesebb volt pihenni a szélén a coam palántákhoz.

  • Hó eltávolítása Scoop autóhoz. Ismerős az összes autótulajdonosnak, ez a kis penge általában polipropilénből készül, átlagosan 500 g súlyú, könnyű szárral rendelkezik, amelynek műanyag bevonata van, kis szélessége a munkakörnek (kb. 20 cm), amely nem foglalja el túlterület a törzsben. Különösen kényelmes összecsukható fajta.

  • A scoop lerövidült. Ez a lapát egy másik változata, amely ismeri a járművezetőket, és szűkös körülmények között a munkára szánták. Ez az eszköz nagyon kompakt, kényelmes az autóipari csomagtartóban tárolva.

  Népszerű modellek

  A szovjet lapátgyártók közül egy márkát meg lehet jegyezni:

  • Gigant;
  • Truper;
  • Hatályban;
  • Fiskars;
  • Zubr.

  Ezek sikeres hazai és külföldi gyártók, akik termékeik minőségének köszönhetően hírnevet és stabil keresletet szereztek.

  Gigant

  2015-ben a piacon a kézi eszköz és kertészeti leltár termelésének kereskedési jele 2015-ben jelent meg a piacon, és az egyik vezető helyet foglalta el, ötvözve az Európában és Ázsiában működő vállalkozások ergonómiáját és fejlett technológiáját. A márka eszközeinek fejlesztése a kívánságok és az ügyfelek véleményének statisztikáján alapul. A közvélemény-kutatások a termékre vonatkozó követelményeket alakították ki, amely végül a fogyasztó kéréseinek teljes betartásához vezetett. A márka eszköze Kína és Oroszország modern vállalkozásaiban történik. A márka lapátának egyik jellemzője a hajszálak és fogantyúk egyedülálló alakja, amelynek következtében a terhelés jelentősen csökken.

  Truper

  A DRUPER egy kicsit több mint ötven évvel ezelőtt volt Mexikó szívében. Napjainkban ez egy fejlett vállalat, amely mindenféle célt szolgál. A termékek tartománya körülbelül ötezer elemet tartalmaz, és a truper lapátok a Latin-Amerikában a legnépszerűbb munkaeszköznek számítanak. A vállalat alapvető prioritásai – a termékek minősége, tartóssága és megbízhatósága. A gyártó a lapát teljes spektrumát termeli, homokos és zúzott kőfoltoktól kezdve, és az amerikai végződéssel végződik.

  Hatályban

  Információ megjelent a műszerpiacon 2015-ben. Ez egy orosz cég, amelynek mottója “magas minőségű – a megbízhatóság garanciája!»A vállalati termékek nagyon változatosak: a gyártó kiszabadítja a spatulától a spatulától a hegesztőgépig. Információs lapátok – az ár és a minőség stabil egyensúlyának kombinációja, mivel a termékek költsége nem függ a pénznem idézetektől.

  Fiskars

  A Fiskars 1949-ben alakult Finnországban, és ma az egyik legsikeresebb szerszámgyártó Európában. Mark Globális hírnévvel rendelkezik a mezőgazdasági berendezések gyártása miatt. A tartomány évente frissül, kiegészítve az új termékek széles skálájától. A Brand Fiskars nagy figyelmet fordít a háztartási tárgyakra és a konyhai eszközökre: mindenféle lapátok és lapátok a napi házak, a kertészet és a kert termesztésének kényelmét szolgálják. A Fiskars név a kiváló minőségű termékek zálogjogává vált.

  Zubr

  ZUBR (ZUBR) kiemelkedik a másik széles tartományban, alacsony áron és terméktarthatóság között. A cég 2005-ben alakult, amikor a fény látott univerzális fúró, mely különösen népszerű a hétköznapi vásárlók és különbözött a magas funkcionalitás. Később, amikor a termékcsaládot észrevehetően növelték, a vállalat képes volt belépni a nemzetközi piacra. A különböző lapátok gyártása a márka egyik prioritása, így a vevő elég nagy választékot kínál.

  Hogyan válasszuk ki?

  Amikor egy lapátot választ, figyeljen a web típusára, amelyből készült, szárak és standok. A fő munkatárs, amely a fő munkatárs, nem lehet zsetonja és repedései, és maga is tervezik a lapátot. Szintén figyelmet kell fordítania a vágás és az eszköz rögzítésére is. A legjobbak közül, ha a szár egy csavar vagy egy gyűrűs nyakkendő. Abban az esetben, ha a rögzítés egyáltalán hiányzik, a termék nem fog sokáig szolgálni.

  Az a lapát, amelyet meg akarsz dolgozni, 10 cm-nek kell lennie a válla alatt, és az ujjaid szabadon lefedniük kell a szerszámcsöveket. Ezt a szerszám tárolásának módjára is kell kifizetni. Bármelyik lapát az eső, a hő vagy a hó hatása alatt nem tart sokáig, ezért a szerszámot zárt helyiségben kell tárolni, például garázsba, shed t. Ns. Ezenkívül a szerszám sokkal hosszabb időt szolgál, ha a munka végén a szennyeződésből tisztítja, kenje meg, hogy megakadályozza a korróziót és javítsa a szerszám vágóélét.

  Ezek az egyszerű tippek lehetővé teszik, hogy ne csak a megfelelő lapátot választja, hanem az élettartam kiterjesztését is, ezáltal megkönnyítve a munkáját és a pénz megőrzését. A modern lapátok megbízható asszisztensek a személy sokféle és nehéz körülmények között, csak meg kell állítanunk a választott kérdésre.

  Hogyan válasszuk ki a scooping lapátot, lásd a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: