A termesztési eustomok jellemzői a magokból

Eustoma – egy szelíd növény, amely képes díszíteni a kifinomult szépségét. Külsőleg a virág emlékezteti a virágos tulipán vagy a rózsát, ezért használják a virágüzletek, amikor élő tájat terveznek és esküvői csokrok létrehozásakor.

Az estoma rendes városi nyüzsgésénél a vágott virágok formájában találhatók, azonban ez a csodálatos növény a saját kezével felemelhető. A cikkünkben elmondjuk az eustomok termesztésének sajátosságait.

A kultúra leírása

Eustoma – szokatlan virág. A szegfűszeghez hasonló struktúrájú tartós szárak és velük együtt akár 1 m magasságig terjedhetnek. Az egyik eustoma ág hasonló a kész csokorhoz, és mindezt a szár megnövekedett ágai miatt. Az egyik ágon lévő szép rügyek száma 35 darabra van. Váltakozva virágzik, mintha egymás helyettesítené. Az estoma levelek szürke vagy szorított színűek matt felületen. A lemezlemezek hosszúkás oválishoz hasonlítanak.

Az érett virágok tölcsér alakúak. Az átmérőjű csészék 5-8 cm-es tartományban ingadoztak. Sokkal gyakrabban vannak eustomok rózsaszín és lila virágokkal, bár vannak fehér és lila rügyek.

És a virágok színe lehet egy foton, vagy a csészék szélső oldalaiból áll. A szemistle állapotban a rügyek egy rózsát hasonlítanak, és virágzott virágokat lehet összehasonlítani a mákkal.

Estoma – nem a fenséges virág egyetlen neve. Leggyakrabban a kerti beszélgetések említik ezeket a neveket, mint Lisianthus, ír Rose vagy Blue Bell.

A vadon élő, az Eustoma csak 2 évet él, de egy ilyen létezési időszak, a növény elnyerte az anya természetét. A növekvő folyamat az 1. szezon. A Vazonban, az Estoma-ban növekszik a tulajdonosainak szemét 4, és akár 5 év alatt. A nyílt kerti földön növekvő Eustoma élete 2-3 év.

A növekvő eustomok folyamatát nem lehet egyszerűnek hívni. Először is, sokáig tart. Másodszor, minden lépés legpontosabb végrehajtását igényli. Természetesen, Estoma – a növény szeszélyes, de ha mindent megtesz, az eredményül kapott eredményt a kerti telek tulajdonosa fogja élvezni.

A kezdő kertészek és a beltéri növények kétségesek lehetnek erőikben és türelemmel, amelyeknek a Lisianthus növekvő növekedésére kell alkalmazniuk. És ha az érvek “nem” lesznek több lesz, akkor nem érdemes dolgozni.

A vetés előkészítése

A vetés munkájának elkészítésének folyamata elvben nem igényel különleges készségeket. Elég csak a megfelelő kapacitás, szubsztrátum és vetőmag kiválasztása.

A vetőmagok bármely virágboltban vásárolhatók. Kis csomagokban értékesítik őket, minden egyes magnak dragee formája van. A Guddersnek tisztában kell lennie azzal, hogy a megvásárolt magvaknak nem kell előfeldolgoznunk. A boríték elegendő mennyiségű tápanyagelemet és más előnyös anyagot tartalmaz.

Ha nincs vágy vételi anyag megvásárlására, akkor saját kezével össze kell szerelnie. Bármilyen egészséges Lysianthus szülőként fogják használni. Gyűjtsük össze az anyagot egy dudoros üzemből, óvatosan kell lenniük. Az ilyen magok nagyon kicsiek és törékenyek, ezért sérülést okozhat nekik.

Az Estoma lakosságának növekedésével foglalkozó kertészek észrevették, hogy a szülői magvakból termesztett virágok nem ugyanazok a rügyek formájának őseikel.

Optimális határidők

Oroszország közepén a Lisiantus vetőmagjainak legsikeresebb időszaka a tél vége és a tavaszi pórus kezdete. Sietve nem érdemes – a korai vetés a világítás hiányához vezet, ami negatívan befolyásolja a felvételek kialakulását és megfelelő fejlődését.

A késői vetés elvégzése során az eredmény a virágzás késedelme lesz. Az első virágok közelebb kerülnek az őszi hűvösséghez. Azonban egyes kertészek az eustoma magokat kizárólag márciusban vagy áprilisban vetik ki. Azt is vitatják, hogy a tavaszi időszakban a túlzott fény segíti a februári palántákat “felzárkózik” szponzorokat.

Oroszország északi régiói számára a Lisiantus vetésnek a leginkább ésszerű időtartama március vége és április eleje. Csak a levegő melegebbé válik, ami pozitív hatással van a palánták növekedésére. A déli részben megfelelő idő van január-februárban.

A bemutatott dátumokon való vetés során a kertész képes lesz látni az első színeket a nyári időszak első napjaiban.

A tartályok és a talaj kiválasztása

A magvak képzésének következő lépése meglehetősen bonyolult, és rendkívül óvatosnak kell lennie. Az estoma semleges vagy gyengén savval nő. Ezenkívül a földnek laza, könnyű és a legfontosabb, termékeny. Megfelelő primert készítsen a saját kezével.

Ahhoz, hogy az Eustoma számára előnyben részesített talajt kapjon, a földből ugyanazon csalásokkal kell keverednie a földből, a folyóparton, a tőzegből. Az összetevők alaposan keverednek. Továbbá a talajt egy maroknyi hamut tesz ki – semleges talajreakciót biztosít. Ezután a kapott keveréket nagy mélyedéssel szitán kell szitálni. Így megszabadul a kézzel készített szubsztrát a földes csomókból. A következő lépés megköveteli, hogy egy száraz keveréket tekerje a sütőben. Két óra lesz elég.

Valaki úgy tűnik, hogy ez az eljárás egyáltalán nem szükséges, valójában nem szükséges nélkül. Hőmérséklet-kezelés megöli fertőzések kórokozók, vírus baktériumok és gombás betétek.

Az eustoma növekedésének legegyszerűbb módja a tőzegpillák leszállása, amely bármely virágon vagy bevásárlóközpontban vásárolható. A tabletta a vízbe esik, néhány órán belül nedves tápközegben megduzzad, majd talajösszetételként alkalmazható. Különösen, mivel a fertőtlenítés nem szükséges.

kívül, A palántákat hagyományos műanyag tartályokban lehet termeszteni, például a joghurt, a papír vagy a tőzegcsészék csészében. A falak magassága mindössze 6-7 cm, ami meglehetősen alkalmas otthoni vetésre. A fő dolog az, hogy a vízelvezető lyukak a tartályok alján vettek részt. Segítenek megszabadulni a felesleges nedvességtől a földön, ami a fiatal gyökérrendszer rothadásához vezethet.

Vetőmag feldolgozása

Az eustoma szeszélyes növénynek tekinthető. És ez nem meglepő, még a vetőmagot sem a legtöbb esetben egyszerűen nem növeli. A statisztikák szerint mindössze 30% csírázik a vetőmag-lisianthus teljes számából.

A vetéshez gyűjtött magvak minőségének javítása érdekében különleges előkészítő eljárást kell végezni az áztatásra, a keveréknek fel kell készülnie magukat. A kertésznek meg kell választania a vetőmaganyag kezelésének legmegfelelőbb és elfogadható módját.

 • Az első módszer megköveteli, hogy áztassa magokat a mangán sötét oldatában, 30 perc lesz elég. Ezt követően a vetőmagot a fertőtlenítő oldat borítja, és szárításra. Így a magok további mentelmi jogot szereznek, ami jelentősen csökkenti a betegségek okozta csírázás hiányának kockázatát.
 • A második módszer a magok hasonló áztatásában rejlik. Csak a permanganát kálium helyett 1 csepp oldatot használ, 100 ml meleg vízben hígítva. A feldolgozási folyamat 6 óra. A megadott idő után a magokat eltávolítják az oldatból, és szobahőmérsékleten szárítjuk. Ez a módszer stimulálja a magvakat a növekedésre.

A kertészek, nem pedig az Eustoma tenyésztésének első ideje, mindkét módszert különböző napokban alkalmazzák. A legfontosabb dolog az, hogy az eljárások közötti magokat teljesen szárítjuk.

A boltban vásárolt Lisianthus magvak kissé eltérnek, mint a kézzel összegyűjtöttek. És nem igényelnek előzetes előkészítést, mivel a gyártót előre feldolgozzák. De még ebben az esetben is lehetetlen garantálni 100% -ot.

A gyártók maguk azt mutatják, hogy az ipari feldolgozással rendelkező magok csírázása a teljes leszállás 40-60% -a.

Hogyan kell vetni?

Az előkészítő munka elvégzése után elkezdheti ültetni magokat. Ez az eljárás nem bonyolult, de speciális trükkök használatát igényli.

Kezdjük, meg kell tölteni a tartályok által készített talajt. Fontos, hogy a kiválasztott ételek és a föld széle között 2 cm-es különbség volt. Minden csészében 3-4 vetőmagot halmozott. Ez Lisianthus rossz gyöngyszeme miatt történik. És olyan számos leszállási anyagból legalább egy csemete, de fel fog menni. Abban az esetben, ha a palánták 2 vagy 3 magot adnak, a kertésznek meg kell szabadulnia a gyenge palántáktól, és csak erős hajtásokat kell hagynia.

Ha a vetőmag-ültetést közös kapacitással állítják elő, akkor meg kell próbálnod az elkészített magokat egyenletesen terjeszteni az egész területen. A növények közötti maximális távolságnak 2 cm-re kell lennie. A magokat kézzel öntsük, de néhány helyen elkezdenek kialakítani és alakítani vastag kirakodást, és néhány rész egyáltalán üres lesz. Hogy ez ne történjen, kihasználja a fogpiszkálót. Ezzel összefügg, hogy mérje meg a szükséges vetési távolságot, és leesik a talajt a kívánt helyeken.

Magok, amelyek a talaj felszínén voltak, rögzítve a földre. Csak az embernek nem szabad túlzottan, különben a vető anyag megtagadja a csírázást. Ezután a talajt meg kell nedvesíteni. Az öntözés vízzel történő öntése az öntözésből nem elegendő a szórópisztoly használatához.

A talaj nedvességtartalma után ültetett magvakkal ellátott kapacitás üvegborítással borítva, de nem szoros. Győződjön meg róla, hogy maradjon egy kis lyuk, amely lehetővé teszi a belső környezet levegőjét. Ezután a leszállás átkerül a meleg helyre, ahol a jó fények jelen vannak.

Növekvő palánták

Elvileg növekszik Estoma palántákat. Azonban nagyon fontos, hogy megfeleljen azoknak a feltételeknek, amelyek lehetővé teszik a kiváló minőségű hajtásokat. Ha teljesíti az összes előírást, 10-12 napig kiderül, hogy az első menekülés hogyan történik. Abban a pillanatban, hogy a kertész büszke lesz magára és képességeikre. Csak ebben az eufóriában lesz elfelejteni, hogy kövesse virágzó “gyermekeiket”.

Szedés

A 2 hónapos Eustoma kezdetével a merülési eljárásnak kell alávetnie. Ez megköveteli a konténerek, például kis edények vagy papírcsészék előkészítését. Az ételeket a mangán gyenge oldattal kell kezelni. Utána a vízelvezetés az edények alján van kialakítva. Lehet kavics, morzsolók vagy törött téglák darabjai. Felső A vízelvezető réteg alszik. Összetételének meg kell felelnie a magvak leszállásakor. Fogpiszkáló, mérkőzések vagy ceruza segítségével kis mélyedésekre van szükséged.

A tartály a szemcsézettséggel az öntözés. A penge segítségével a teljes tömeget el kell távolítani a legerősebb hajtásoknak, és óvatosan átrendezhetik őket az elkészített hígítási kapacitásba.

Kissé fújja be a hajtásokat a talajba a levelek szintjére, és nedvesítse meg a kapott eredményt a permetezőből.

Podkord

Életük első két hónapjában az Estoma rendkívül lassú. A csermek megjelenése után 6 héttel a palánták első lapjai jelennek meg. De ez nem jelenti azt, hogy a palántákra van szükség. A megadott idő megfelel a Lisianthus normális fejlődésének. És a kirakodáshoz használt talajban tartalmazzák az összes szükséges ásványi anyagot és hasznos anyagot, amelyek elég elégségesek.

Esztergálás

Amint a fiatal palánták virágozták az első 6-8 levelet, akkor nagyobb kapacitású, például edényekbe vagy 0,5 liter térfogatú csészékké kell átültetniük. A transzplantációs folyamat hasonló a merülési eljáráshoz. A legfontosabb dolog az, hogy óvatosan távolítsa el a hajtásokat, hogy ne károsítsa a fiatal gyökérrendszert.

Az átültetett növények későbbi ellátása nem nehéz. Fontos, hogy figyelemmel kísérjék a talajösszetétel páratartalmát, szükség szerint a vízhez. Ugyanez vonatkozik az etetésre is.

A potba transzplantált növény nyáron az utcán, a hideg érkezésével, az üvegházba történő küldéséhez, ahol a téli szezonban virágozhat.

Leszállás nyitott földön

Lisianthus egy gyönyörű növény, amely nemcsak az ablakpárkányon lévő edényekben virágozhat, hanem díszítheti a bárót a házban is. Az Estoma leszállási eljárás nyílt talajon közvetlenül a meleg szezonban történik. Az első napsugarak azonban nem tudnak felmelegíteni a palántákat. Csak akkor, ha a spontán fagyok valószínűsége a minimálisra csökken, akkor egy növényt lehet szállítani az utcára. Ha a hűtés továbbra is várható, a kertészet át kell adni a fiatal palántákba a film alatt.

De az Estoma lakóhelyének elkészítése ősszel kell foglalkoznia.

További gondozás

Lisianthus – szeszélyes növény, igazán szeret egy forró éghajlatot. Emiatt A leszállási palánták helyének naposnak kell lennie. A fő dolog, hogy a gyomok a közelben nőttek.

Annak ellenére, hogy a szár erődje, az estoma nem tudja mozgatni a szél erős impulzusait. A termesztett palánták károsodásának elkerülése érdekében kis szélvédő alanyokat kell felszerelni, amely könnyen ellenállhat a legerősebb terheléseknek.

A talajösszetételnek meg kell felelnie a Lisianthus követelményeinek is. A talajnak lélegzőnek kell lennie, nem savas, savul, trágyázott komposzt vagy humusz. Ha a talaj megnövekedett savassággal rendelkezik, szükség lesz arra, hogy hozzáadjon néhány mészet a készítményhez.

Analógként előnyös, ha dolomit lisztet használunk.

Locsolás

A lengyel munkához, szükség van a rendkívül óvatosra. A LiantiThuses a gombás betegségek támadása, amelyek gyorsan szaporodnak a nedves környezetben. Ebből következik, hogy az öntözésnek mérsékeltnek kell lennie, és csak a talaj felső rétegének szárítása után kell előállítani.

Az Eustoma vízének táplálásához bizonyos követelményeket biztosít. Egy nagyon pozitív növény az esti öntözéshez tartozik. Ebben az esetben a vízhőmérsékletnek helynek kell lennie. Az esős időjárással az öntöző növények nem szükséges.

Trágya

Az eustoma műtrágya eljárás 4 héttel a palánták nyitott földön. Csak egy növény teljesen gyökerezik. Mivel a növekedést stimuláló műtrágyák nitrogénkeveréket kell alkalmazni. A rügyek kialakulása során előnyös foszforral ellátott virágok takarmányozása, amely hozzájárul a virágzás növekedéséhez.

A kertészek a vízben oldódó műtrágyák használatát javasolják. Az öntözéssel való kölcsönhatáskor az etetési készítmény többször is erősebb lesz.

Harisnyakötő

A mai napig az eustoma fajták széles választéka van, amelyek mindegyike saját jellemzői és megkülönböztető jellemzői vannak. Tehát, ha a kertész választása a Lisianthus magas szintjére esett, minden virágot a támogatáshoz kell ragasztani. Így, Az üzem védve van a szárról, és könnyen ellenáll a saját tömegüknek, ahol több súly van rügyekkel.

Betegségek és kártevők

  Eustoma – növény karakterrel. A növekvő Lisianthus növekvő folyamat megfelel a növényi erkölcsnek, és rendkívül nehéz. Ugyanakkor nem a fizikai munkáról, hanem a türelemről szól. De még akkor is, ha az Estoma átkerül a nyitott talajra, a kertész nem szabad pihenni. A vezetés mellett fontos, hogy a Lisianthus ne beteg legyen.

  Az Estoma fő kártevője a gombás kórokozók: Szürke rothadás, fuzariózis és penész. Ezeknek a betegségeknek a megjelenése és fejlesztése a kertész figyelmetlenségétől beszél, amely bizonyos értelemben megsértette a virágzási folyamatot. A fungicideket a gombás betegségek kezelésére kell alkalmazni. De a legjobb, ha megakadályozza a gombás fertőzés fejlesztését.

  Általánosságban elmondható, hogy a kártevőket rendkívül ritkán támadják meg az eust, számukra ez a növény nem tekinthető érdekesnek. Azonban, patogén baktériumok lehetnek hordozók más betegségek, amelyek behatolnak a szerkezet virágok keresztül érintett területeken a levelek vagy szárak. Sajnos nem lesz lehetséges Lisianthus kezelésére, az egyetlen helyes döntés a színek teljes populációjának megsemmisítése.

  A láthatatlan kártevők mellett lehetnek a kertben lévő kocsikat az eustban. A házi lisianthus a Whiteflinking Raids és a Paustic Tick. Az inszekticidek vagy népi módszerek segítenek megszabadulni ezekből a parazitáktól.

  Az eustoma a magvakból származó megfelelő termesztésén lásd még.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: