A tisztelgős motor kultivátorokról szól

Ha viszonylag kicsi háztartási telek, de szeretném megkönnyíteni a munkáját, és elérni a magasabb hozamokat, érdemes gondolkodni egy kultivátor megszerzéséről. Ugyanakkor nem lesz felesleges, hogy megvizsgálja a tisztelgős motor-kultivátorok jellemzőit és modellkategóriáját, valamint olvassa el a tapasztalt gazdálkodók tanácsát a választásukért és üzemeltetéséhez.

A márkáról

A tisztelgésgultivátorok felszabadulása a Moszkvában található üdvözlőleges gázbulfutás NPC-ben van. A céget 1912-ben hozták létre, és eredetileg a repülőgép-motorok kibocsátásában vett részt. A Szovjetunió létezése során az üzem folytatta a légi közlekedést, és csak a 80-as évek végén a konverziós program végrehajtása során részt vett a vállalkozás részleges átirányítása a háztartási cikkek termeléséhez,.

2014-ben a tisztelgős védjegy-kultivátorok gyártása Oroszországból Kínába került.

Sajátosságok

Minden művelőinek által kínált Moszkva NPC jellemzi használata öv tengelykapcsoló és a jelenléte egy fordított függvény, észrevehetően megkönnyíti a manőverezést a helyszínen. Az erőmű, a különböző teljesítményű és különböző gyártók benzin motorjai. Az aggregátumokra telepített gáztartály mennyisége 3,6 liter.

A tápegységek jelenléte nemcsak az orosz kultivátorok vágóit, hanem egy másik csatolt felszerelést is lehetővé teszi, Ami jelentősen bővíti az aggregátumok alkalmazását. A tisztelgés termékei segítségével nemcsak termesztést végezhet, hanem a talajt, a kirakodást, a kerti területet és a rakományt. Haladó állítható kormánykerék két standard pozícióval, hogy továbbítsa az aggregátumot.

A tisztelgésgultivátorok viszonylagos hátránya, szemben a versenytársak hasonló termékeihez képest, a differenciálmű hiánya, amely egyrészt növeli a sebességváltó erőforrását, másrészt – észrevehetően bonyolítja a manőverezést a webhely, különösen a fordulatok végrehajtása.

Modellek

A cég három alapvető kultivátor modellt kínál.

 • “Salute-K2 (SH-01)” – A motor-kultivátor legegyszerűbb és költségvetési modellje, amely 7 liter kapacitású Shineray SR210 motorral van felszerelve. val vel. A szerelési szerelvény súlya 65 kg, és a különböző vágók szerelése miatt a feldolgozási szélesség 30, 60 és 90 cm lehet. A hajtóművel felszerelt drágább modellekkel ellentétben ebben a kiviteli alakban a csomópont lánctervét alkalmazzák. A telepített sebességváltó 1 átutalást biztosít és 1 – vissza.
 • “Salute-5” – eltér a 75 kg súlyú korábbi modelltől, fogaskerékkel és a sebességváltó felszerelésével, amely biztosítja a két elülső és 1 hátramenet jelenlétét. A telepített motor változatától függően a kultivátor teljesítménye 5,5-6,5 liter lehet. val vel.
 • “Salute-100” – a legdrágább, nehéz (78 kg) és egy modern változat, amely 4 elülső és 2 hátsó sebességgel felszerelt sebességváltóval rendelkezik. Lehetőség van telepíteni egy kocsi telepítésére, amely lehetővé teszi, hogy a rakományt 100 kg-ra szállítsa.
Olvasson tovább  Köd harangja: Jellemzők, termesztés, reprodukció

Amellett, hogy az alap beállítás, a cég kínál számos módosítást a grubber „Szaljut-100”, jellemzi a kapacitás és eredete a beépített motor rájuk:

 • 100 L-6.5 A kínai gyártás motorja 168F-2B kapacitással 6,5 liter. val vel;
 • 100 hpw-01 a kínai motor Hwasdan 7 “lovak”;
 • 100 k-m1 a kanadai Kohler SH-265 motorral, amelynek hatalma 6,5 ​​liter. val vel.;
 • 100 BS-6.5 az American Motor Briggs & Stratton RS 950 vagy Briggs & Stratton intek I / C (mindkét motor hatalma 6,5 ​​liter. val vel., A fő különbség a tömeg, az INTEK I / C modell 3 kg könnyebb);
 • 100 x-m1 japán gyártósmotor HONDA GX 200, kapacitása 6,5 ​​lóerő;
 • 100 r-m1 a japán motor SUBARU EX-17-el, amelynek kapacitása 6 liter. val vel.

Tippek a választáshoz

A telepített motor paraméterei – a legfontosabb jellemző bármely kultivátor számára. A kiválasztáskor nemcsak a megadott motor tulajdonságait, hanem az adott országot is figyelembe kell vennie. A gazdálkodók és a tisztviselőkészítmények tapasztalata azt mondja, hogy a legkevésbé megbízható az orosz termelés motorjával, Ezért ma az orosz erőművel rendelkező új modelleket nem adják ki, és csak a használt berendezések használt piacán találhatók. Észrevehetően több erőforrás van megfigyelhető a kultivátorokban, amelynek teljesítményét Kínában állítják elő. Végül a kanadai, amerikai és különösen a japán motorokkal kapcsolatos aggregátumok magukat mutattak. Ezért választotta, például a 100 X-M1 modellek – 01 és 100 X-M1, érdemes inkább pontosan egy lehetőség egy japán motor, még annak ellenére, hogy kisebb legyen 0,5 liter. val vel. jelzett teljesítmény.

Ha Ön a tulajdonosa az ország területén, amelynek területe 60 hektáros, akkor ahelyett, hogy egy lelkiismeretes tanulmányozása a különbségeket a különböző módosításokat a „Salute-100” modell, nyugodtan megszerezni „Salute-K2 ( W-01) “, amelyek képességei elegendőek lesznek az ilyen típusú gazdálkodáshoz. Még a költségvetés is, ez a modell jellemzőiben a félig professzionális kultivátorokra utal, így képes a dachens minden igényét biztosítani.

Használati utasítás

Közvetlenül a készülék beállítása után legalább 25 órán át kell futtatni. A futás során nagyon óvatosan kell dolgoznia, anélkül, hogy a készülék túlzott terhelést adna volna.

Az optimális hőmérsékleti tartomány a kultivátor használatához – + 1 ° C és + 40 ° C között. Az az eszköz használata alacsonyabb hőmérsékleten tele van fagyasztás olaj és hollowing csuklós eszközök, és annak használata emelt hőmérsékleten vezethet túlmelegedés a motor.

A mezőgazdasági gépek hosszú élettartamának biztosítása érdekében nagyon fontos a tél megőrzése. A kultivátor tárolásának szabályainak elmulasztása a hideg időjárás során a súlyos bontások megjelenésével és a felújításának szükségességével. A kerti munka végén és a kultivátorral való hideg időjárás előtt a következőket kell tenni:

 • Az üzemanyag maradványait a tartályból ürítse ki;
 • Szétszerelje az eszközt, és ellenőrizze az összes részét, cserélje ki az újra sérült;
 • Töltse le az olajat a sebességváltóból és a motorból, szűrje vissza, és töltse ki (ha nagy mennyiségű maradék az olajban, jobb, ha egy új, mert az olaj jelenléte kritikus a harcban korrózió ellen);
 • Tisztítsa meg a kultivatort a szennyeződésből alaposan, majd szárítsa meg, hogy nincsenek nedvesség az alkatrészeiben;
 • Élesítse a kultivátor csatlakoztatásának vágó részeit;
 • Ha az akkumulátor telepítve van a technikára, távolítsa el, és tartsa egész télen meleg helyen;
 • Gyűjtsük össze a kultivátort, helyezzük egy helyre, ahol tárolják, és fedjük le a ponyert vagy a filmet.
Olvasson tovább  Szakállas íriszek: fajták, leszállás és gondozás

Egyes gazdálkodók azt tanácsolják, hogy elhagyják a benzobak megőrzését, nem üres, de éppen ellenkezőleg, teljes “a string alatt”. Egyrészt a tartályban lévő üzemanyag jelenléte teljesen megvédi a korróziótól, a másik oldalon – tavasszal, az üzemanyagot még mindig frissíteni kell, így a telek optimális változatainak megválasztása neked.

A szezon elején meg kell vizsgálnia az aggregátumokat, tisztíthatja vagy cserélje ki a korrózió alatt végzett alkatrészeket. Ezután ki kell cserélnie az üzemanyagot a tartályban, ellenőrizze a gyújtógyertya állapotát. Ezt követően nyissa ki az üzemanyag csaptelepet, zárja be a levegő csappantyút, indítsa el a motort. A motor jelenléte, amikor a motor először megkezdődik az olaj égetése, és nem a törésről.

A hosszú és megbízható munka technikának kulcsa a tanúsított pótalkatrészek, valamint a négyütemű motorolaj gyártója.

MOTOBLOCK Áttekintés “Üdvözlet” az amerikai motorral 6 literben.val vel. Várom.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: