A “Top Brass” peonies és termesztési szabályaik leírása

A virágzó évelők rengetege között különösen megkülönböztethető a “Top Brass” pion. Egyedi fajta, akinek virágja egyszerre több különböző árnyalatú. Jóak mindegyike egyidejűleg, mind hegymászásban és különböző vegyes leszállásokban. A virágcsökkentőket gyakran a kertek mentén ültetik.

Széles használatú, hogy a csokrok előkészítésében és mindenféle virágos kompozícióban kapott peonies. A virágüzletek értékelik a “felső réz” fokozatát, hogy ezek a csodálatos virágok megállhatnak, anélkül, hogy elveszítenék vonzó fajukat.

Leírás

Variety “Top Brass” – közepes ágy, virágzó évente egyszer. Az amerikai tenyésztő által kiváltott. Clem 1968-ban. Ez egy magas lágyszárú növény egy tejreplux csoportból, amely egy bokorot képez, amely 90-120 cm magasságot ér el.

Tartós szárak, sötétzöld sima levelek meglehetősen nagy méretű. Virágok frottír, gömb alakú. Buthon leggyakrabban van egy rózsaszín mag, amelyet sárga szirmok, majd a kerület körül – fehér alsó szirmok. A díszes virágokat a csodálatosságuk befolyásolja, és nagy méretű – körülbelül 22 cm átmérőjű. Mindegyik száron 3 rügyek alakulnak ki. Blossom bőséges, körülbelül 3 hétig tart: június közepétől július elején. A virágok kellemes diszkrét aromája.

A termesztés jellemzői

Ideális hely a peonies ültetéséhez egy szabadtéri napsugárzással vagy kis felében. Ezek a szolubuláris növények szükségesek Elegendő fény, Ezért a cserje elhelyezése az árnyékos terepen hátrányosan befolyásolja a virágzás járhatatlanságát, a bokor színek és magasságának méretét.

A felső sárgaréz peonies nem ajánlott az épületek és a fák közelében történő közelségbe történő üzembe, hogy elkerülje a forró időszakban túlmelegedés, a nedvesség hiánya és hasznos anyagok elvesztése.

A bokrok körül sok szóköz kell lennie, hogy biztosítsák az egységes légi mozgást. Segít megvédeni a növényeket kártevők és betegségfejlesztés.

A fajta peonies kiválóan gyakorolhat semmilyen talajon. Nem felelnek meg csak olyan területeken, ahol magas talajvíz és helyek vannak, ahol a tavaszi víz stagnálás valószínűsége van. Ez a fajta könnyen elviseli a hószegőket éles hőmérsékletcseppekkel.

Kirakodás

A peonies leghatékonyabb virágzásához a talaj jobb választani termékenyet. E fajta esetében a loamosok alkalmasak, laza és frissek. Ebben az esetben elegendő könnyen felemelni a talajt, és komposztot vagy humuszt készíthet a lombozatból. A talaj a következőképpen készül: a leszállási lyukakból a talajt kapják, és ugyanolyan arányban keverjük össze, hogy egy komposzt, tőzeg és homok, adjunk hozzá egy maroknyi szokásos fa hamut.

Az agronómusok azt javasolják, hogy a tervezett leszállás előtt 3-4 hétig előkészítő munkát készítsenek.

A fajta képviselői nagy gyökerek, fájdalmasan reagálnak a sérülésekre, így a leszállási gödröknek 60×70 cm méretűnek kell lennie. A túlzott nedves talajon a gödrök alja elalszik egy 20 centiméternyi nagy vízelvezető réteggel. Gödrök kitöltése táplálkozási keverékekkel, hagyja őket rendezni őket, és megtalálja a szükséges sűrűségét. Ha nincs ideje várni a települést, a rétegek vízzel és szabotázsokkal vannak ellátva.

A peonies átruházható a virágzási időszak vége után, augusztus vége vagy szeptember végén. A bokrok közötti távolságnak körülbelül 1 métert kell hagynia.

Az ilyen távolság lehetőséget ad arra, hogy a bokrokat sima és vastag, és ne ívelt.

A peonies nehéz átadni a transzplantációt, szükség van a gyökérrendszer gyengéd kezelésére. Ez a hosszú élettartam és a hosszú virágzás előfeltétele.

  • Csemeték Tegye ki a homokos párnát oly módon, hogy az utolsó zsugorodás után egy kicsit mélyreható volt. Ezenkívül vese referenciát vehet igénybe: 3-5 cm-nek kell lennie a talajszint alatt.
  • Rizóma 4-5 cm-rel kell borítani. Ha elmélyíted a növényt, növekedni fog, és bokorot alkot, de nem virágzik. És túl nagy leszállás csökkenti a növény azon képességét, hogy ellenálljon az alacsony hőmérsékletnek.
  • A talaj kirakodásának folyamatában manuálisan kell megsemmisíteni, és rendben kell lennie. A talajnak lezárnia kell, hogy a gyökerek között nincs üresség.
  • A leszállás végén A bokor szükségszerűen rengeteg.

A termékeny talajban ültetett bokrok, nem kell megtermékenyíteni az élet első 2-3 évében. Meg kell jegyezni, hogy visszaállítás után a fajtulajdonságok teljes mértékben csak 2-3 év után nyilvánulnak meg.

A bazsarózsa növekedésének első évében a szakértők azt javasolják, hogy mászni a rügyek. A következő években a nagy rügyek kialakulásának elérése érdekében ajánlott a rügyek hajtásait elhagyni.

A felesleges rügyek törlése az átmérőjű időszakban, amikor körülbelül 1 cm átmérőjű.

Összességében, kb. A fagyok kezdete előtt a fiatal bokrokat télre kell mulasztani. Ehhez a bokrokból maradt kender tőzegréteggel vagy éretlen komposztdal borított. A térben, ahol a tél nem túl fagyos, a felnőtt bokrok fedezésére nem feltétlenül.

Vélemény

A tapasztalt kertészeket ünnepeljük, elsősorban, vonzó nagy virágai bizarr színű, a “felső sárgaréz” fajta, ami figyelmet okoz. Az előnyök közül az előnyök között szerepel a fajta peonieseinek szándékos stonikái, a rouse virágzásuk és a vágási színek hosszú ideje, hogy frissességet tartsunk egy vázában.

A “Top Brass” fokozat rövid áttekintése, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: