A Topolate Balsamicról szól

A nyár az egyik leggyakoribb fák, nem véletlen, hogy a latin nyelvén úgy hangzik, mint a “populus”. Ez egy magas fa díszítő koronával és illatos vesékkel. Kevés ember tudja, hogy ez a növény sok fajtával rendelkezik, az egyikről beszélünk a felülvizsgálatunkban.

Leírás

Nyár Balsamic található Országunk minden éghajlati régiójában, Sok alfaja nő, Amerikában, Kanadában, Kínában és Mongóliában. A kultúrát magas növekedési ütem és jó termelékenység jellemzi. A növekedés energiájával megkerüli az ilyen sziklákat, mint szövés nyír- és rendes hamu. 20 évenél fogva a balzsamos nyár magassága elérheti a 18 métert, és a fa állománya 400 m3 / ha. Nem véletlen, hogy ez a növény széles körben elterjedt az építőiparban az Ural Régió területén.

Broon széles alakú, kiskorú. Fiatal hajtások kis Ryuber – ők észrevehető csak egyetlen erős szigorúság, de idővel, és elvesztik ribbies és megszerezni lekerekített körvonalai. A vesék barnás-zöldek, a tengelyre mutatva, illatos szagot bocsátanak ki. A levelek hosszúkás, hossza – 8-12 cm. A laplapok alapformája Kerekített vagy szélesebb ék alakú, felső ék-szűkült, kis szemcsés szélei. A sötétzöld levelek fölött, az alsó – fehérek, a fiatalok az illatos szagot exudes. A fiatal levelek a petiole vetett, a régi meztelenül. A férfi fülbevaló hossza 7-10 cm, Női – 15-20 cm.

Balsamic Poplar virágok április-májusig, amíg a levelek fel nem oldódnak. A gyümölcsök nyár közepén érlelődnek. A magok szőrszálak vannak, amikor érlelés, a doboz megreped, és a szél egész vetőmagja a környező területen keresztül terjed, a talaj és a levegő bevétele. Ezért csak a férfiak ajánlottak a településeken.Kedvező feltételek mellett a balsamin nyárok 160 évig élhetnek. Szorodott dugványok, gyökér utódok és magvak.

A legjobb ilyen típusú nyár termesztése és fejlesztése az ártéri területeken termékeny alluviális talaj. Előnyben részesíti a napelemeket, de könnyű fele nőhet. A nyár intenzív öntözést igényel. A kultúra rezisztens a fagy és a gázok, ez toleráns a kemény hideg körülmények között, északra nőhet, mint az összes többi nyárfajta. A hő, amelyek ezeket a növényeket is könnyen átruházzák. Sikeresen fejlődnek a szárított folyókon.

Ismeretes, hogy még 45 fokos hőt Dél-Kaliforniában.

A gombás és a bakteriális fertőzésekkel szembeni ellenállás nem érzékeny a kártevők rovarokra, megtartják állapotukat, amikor támadják a rágcsálókat. Az ilyen növény egyetlen ellensége – egy popolémiás mole és rozsda, amelyek gyakoriak a városi tulajdonságokban.

Nagyon gyorsan növekszik, az éves növekedés eléri az egy métert. Gyakran ültetett erdei park területeken, négyzetekben egyetlen növényként vagy csoportos leszállások részeként termesztik.

Kereslet a tartályok partján, és amikor a lejtők.

Az alfajok áttekintése

Nyár balzsamos P. Balsamifera A természetben Észak-Amerikában találhatók, ott nő az Amerikai Egyesült Államok és Kanada északkeleti ártalmainak alluviális ártalma miatt. Ezen körülmények között akár 30 m magasságot is elérhet. A kéreg száraz, sárgás szürke, az alap fekete színű. Fiatal gallyak – a fénytől egy sötétbarna árnyalatig. A rügyeket Balsamny gyanta ragadós réteg borítja.

Észak-Amerika nyugati részén, Alaszkából Észak-Kaliforniából származó balzsamos nyár – P. Trichocarpa. Ez az egyik legnagyobb típusú nyár, magassága elérheti a 60 m-t. A botanikában a kultúra értéke nagy – ez az egyik legfontosabb a kultúrák kiválasztásában. Tehát 2006-ban fekete nyár volt, amelyet az első fa típusú, az egész genomok teljesen hibridizáltak.

Simonova Poplar – P. Simonii – Természetes körülmények között nő Kína északnyugati részén. Azonban gyakran az Észak-Európa városaiban ültetik az árnyékolás részeként. Ez egy dekoratív növény, fehéres kéreggel. Rhombikus levelek, 6 cm hosszú, megjelenik a fa már kora tavasszal.

Poplar Maximovich (P. Maximowiczii) és Topol USSURIYSKY (P. Ussuriensis) A balzsamos nyárfa fajtái is. Természetes élőhelyi feltételek – Japán, Korea, Északkelet-Kína, valamint Kelet-Szibéria. Az ilyen fáknak szélesebb levelei vannak. A vizuális hasonlóság a mongólia nyár-laurelével rendelkezik – P. Laurifolia. Az ő fiaiból megkülönbözteti a Laurels-i szűk levelek.

A mai napig nincs konszenzus arról, hogy a Sichuan Poplar tartozik-e – P. Szechuanica – Balsamic alfajokhoz. Néhány botanika az aszánhoz tartozik. Hasonló viták nem kerülnek ki a nyár Yunnan – P. Yunnanensis.

Alkalmazás

A Balsamic Poplar kerttel és parkterületeken és természetes tartalékokban termesztik a Polar Circle-tól a déli régiókig. A növény népszerűségét a növekedési üteme, dekoratív fajok és kellemes aroma magyarázza tavasszal. Az üzemet a városi területek zöld elrendezésében használják: egy sikátor létrehozásakor, élénk utcák és autópályák burkolata. Mindazonáltal csak a férfi példányai alkalmasak erre – Nő jó ismeretséget ad mind a lefelé, ami gyakran allergiákat okoz a metropolisz lakóiból.

Az erdei tenyésztésben és a part menti tulajdonságok erősítésében.

A Balsamic Poplar az egyik vezető, mint egy fa kultúra. Ezeknek a növényeknek a fája puha, alacsony, de súlyos fibritás van. Ezért az anyagot széles körben használják raklapok, dobozok és egyéb csomagolókészülékek gyártásához, valamint a mérkőzések gyártásában.

Néhány balzsamos nyár hibridet specifikusan hoztak létre a fűrészáru gyártásához.

Jelenleg az aktív fejlesztések jelenleg kapcsolódnak a nyár balzsamok bioüzemanyagként való használatának lehetőségéhez. A modern tenyésztők próbálják használni a genetikai hatás módszereit a növényi szervezetre, hogy az ilyen nyarak vastagabbá váljanak, és kisebb polcok legyenek – lehetővé teszi a kis helyet, hogy több fát nőjön fel. A tudósok másik feladata, hogy optimalizálja a cellulóz és a lignin arányát a növekedés mellett. Ennek köszönhetően az etanolban és a cukorban lévő fa feldolgozása lényegében leegyszerűsíthető, és ez viszont az anyagot termelékenyebbé teszi természetes üzemanyagként használják.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: