A választott finomságokat és a dízelmotorok népszerű modelljeit egy motoblokkhoz

Motoroblokkok dízelmotorokkal és vízhűtési rendszerrel – megbízható és univerzális segítői az országok és gazdaságok számára. A dízel telepítésből származik, amely a motoblokk működésének jellemzőitől és jellemzőitől függ.

A választás jellemzői

Az erőegység egyik legfontosabb paramétere a hatalom. Ez származik, hogy a terület maximális mérete, amely motorblokk segítségével feldolgozható. Ezért a készülék kiválasztásának folyamatában figyelembe kell vennie az ország területének méretét, amelyen a motoblokkot használják. Ha a terület kevesebb, mint 10 hektár, akkor a legjobb választani egy 5 lóerőmotort. De ha szükséges, feldolgozza a 100-as területet a hűtőberendezésen (legalább 10 liter). val vel.).

Ezenkívül az optimális dízelerőegység kiválasztásakor érdemes figyelmet fordítani más jellemzőkre.

  • Tömeg és méretek. Minél kisebb a dízelmotor, annál könnyebb lesz egy motoblokkkal.
  • Üzemanyag-fogyasztás szintje. Ha olyan modellt vásárol, amely büszkélkedhet gazdaságossággal, akkor a jövőben kevesebb pénzt költenek az üzemanyag megvásárlására. Rendkívül fontos azokban az esetekben, amikor a készüléknek gyakran van.
  • Indító. A motoblokkokra különböző indító opciók telepíthetők. A kéz és a tavaszi modellek a legnépszerűbbek. De az elektromos modelleket nem használják, mivel nagy és nehéz akkumulátorokra van szükségük.
  • Ár. A legtöbb dachnip esetében ez az az ár, amely kulcsfontosságú kritérium a dízelmotor kiválasztásának folyamatában egy farostlemezen. Természetesen nincs értelme egy prémium egység megvásárlásában, hogy minden évben motoblokkot használjon. Másrészt viszont túlságosan olcsó modellt vásárolhat a túlzott időt és a pénzt, mivel folyamatosan javítani és megváltoztatni a pótalkatrészek. Azt szem előtt kell tartani, hogy sok szempontból az egység költsége a hatalomtól függ.

Egy adott modell megvásárlása előtt ajánlott megismerkedni a speciális fórumokon folytatott fogyasztói felülvizsgálatokkal. Ez tájékoztatást fog tenni az eszköz tartósságáról, a szolgáltatás összetettségének, az üzemanyag-fogyasztás és más pontok valódi szintjéről.

A YANMAR motorok jellemzői

A Yanmar cég elismert világméretű gyártója a dízelerőművek, amelyek használhatók a motoblokkokban. Termékek A vállalat kiváló minőségű, kompakt méretekkel és lenyűgöző erővel rendelkezik. Az egyik előny az üzemanyag-fogyasztás minimális szintje, amely előnyös a vállalat modelljeinek kiemelésére a versenytársak hátterével szemben.

Ezenkívül a Yanmar Diesel motorok tökéletesen illeszkednek szinte bármilyen kenőanyaghoz, ami nagymértékben leegyszerűsíti a műveletüket. A legnagyobb igény ma kéthengeres Power egységek Yanmar, amely centrifugális forradalmakkal, indítóval, beállító szelepekkel és egyéb innovatív rendszerekkel büszkélkedhet.

Népszerű motorok

A modern piac óriási számú dízelmotorokat mutat be, amelyeket kiváló minőség és megbízhatóság jellemez. Külön figyelem megérdemli a 186-os fbe modellt, amely 9 lóerővel rendelkezik. Ennek köszönhetően az egyhengeres motor könnyen megbirkózhat egy nagy terület feldolgozásával. Ezenkívül ezt a modellt megkülönbözteti az üzemanyag-befecskendező rendszer jelenléte. Az aggregátum egyetlen hátránya nagy tömegében rejlik, amely bonyolítja a motoblokk használatának folyamatát. A tartály tartálya 5,5 liter, ami elég ahhoz, hogy az egység napi használatához.

A Diesel Motor KM 186FA is nagyon népszerű ma, amely a dízel mechanizmusok területén a fejlett fejlemények legszembetűnőbb példájára tekinthető. Ez a modell rendkívül kényelmes, mert a tervezésben nem csak a kézikönyv, hanem egy elektromos indító. Ez további szabályozási képességeket biztosít.

Annak ellenére, hogy a dízel üzemanyagot szolgálják fel, az olaj nem sikerül. A gyártók szerint az ideális megoldás SAE10W30 lesz. Más fajták használata negatívan befolyásolhatja az aggregátum tartósságát.

Ezt a dízelmotort 6,6 kW kapacitás jellemzi, kis méretű és tömege van. Pozitívan befolyásolja a modell működését. Ezenkívül az újdonság az üzemanyag-fogyasztás minimális szintjét és a munka során kis mennyiségű zajszintet biztosít. A négyütemű levegőhűtéses egyhengeres motor jó választás lesz bármely motoblokk számára.

A Motor Magnum LD 178 F hatalmas mennyiségű motoblokkra van felszerelve. Ez egy négyütemű erőmű, amelyet magas minőségű és megbízhatóság jellemez. Ezenkívül ez a modell lenyűgöző üzemanyagtartályt (3,5 liter) büszkélkedhet. Ez elég még egy nagy terület feldolgozásához is. A Magnum LD 178 F indító rendszere kézi kiindulási mechanizmusként jelenik meg, visszatérő rugóval. A modellben a dekompia is jelen van.

Milyen olajat tölt be?

A MotoBlock, mint bármely más technikai eszköz, gyengéd használatra és állandó gondozásra van szüksége. Hatalmas szerep ebben a folyamatban játszik olajat, ami biztosítja az erőmű stabil működését. Azonban meg kell találni, hogy melyik olajba önthető egy bizonyos motorba, mivel az egység tartóssága attól függ.

Természetesen a legmegfelelőbb lesz a használati utasításban megadott lehetőség. Gondosan el kell olvasnia a dokumentumot, és egyértelműen követnie kell őt. Ha ez az információ nincs megadva, használhatja az American Oil Institute osztályozását.

  • Olaj API CJ-4 Kiváló megoldás lesz olyan olyan eszközök számára, amelyek nagy teljesítményűek. Az erőegységekről beszélünk, amelyek 10-12 lóerőt adnak. Hasonló berendezések rendszeresen hatalmas terhelések. Ez a fajta olaj teljes mértékben megfelel a szilárd részecske-kibocsátási szabványoknak.
  • CH-4 kizárólag a dízel üzemanyagon működő négyütemű erőműveken használható. Ennek az olajnak az előnye a minimális üzemanyagminőségi érzékenységét tartalmazza.
  • CF-2 olaj kiváló megoldás lesz a kétütemű teljesítményegységekkel jellemezhető motoblokkok számára. A termék olyan speciális adalékanyagokat tartalmaz, amelyek biztosítják az erőmű megbízható védelmét a kopásból, és pozitív hatással vannak a tartósságra.

Néha lehetnek helyzetek, amikor a motoblokk munkájában nem olyan sima, mint szeretném. Az ilyen probléma fő okai között többet oszthat meg.

  • PCV rossz munka, ami az olaj visszatér az erőegységbe. A probléma megoldásához ki kell cserélnie a PCV szelepet.
  • Mechanikai hibák a dízelmotor működésében, ami túl sok olajfogyasztást okoz. Ebben az esetben ellenőrizni kell a tömörítést.
  • Régi szelep tömítések, amelyek lehetővé teszik az olajkiverzési lehetőséget a motor belépésére. A pótalkatrészeket rendszeresen ellenőrizni kell és cserélni kell a kopás esetén.

A fentiek közül a dízelmotorok ideális megoldásnak tekinthetők a motoblokkok számára. Ezeket az alacsony szintű üzemanyag-fogyasztás jellemzi, amely különösen fontos a berendezések rendszeres használatával. Ha kiválasztja, győződjön meg róla, hogy figyelmet fordít a telepítési teljesítményre, az olajat, amelyet ki kell önteni, és más műszaki paramétereket.

A dízel telepítés kiválasztásakor a motoblokk egy adott modelljére gondosan vizsgálja meg a gyártó ajánlásait. Ellenkező esetben kaphat olyan erőegységet, amely összeegyeztethetetlen lesz a farostlemezzel.

További információ a dízelmotorok népszerű modelljeiről A motoblokk megtekintése Lásd az alábbi videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: