A víztisztításhoz

A kényelmes nyári vakáció egy vidéki házban elválaszthatatlanul kapcsolódik a saját tartályba való belépéshez. Sajnos előbb-utóbb mindenféle vízobjektum eltömődött, ezért különleges tisztításra és mélyedésre van szükség. A feladat gyakorlati és hatékony megoldása lesz a hulladéklerakó használata.

Ami?

A Dredger úszószer, amelynek fő célja a fűtött talaj szivattyúzása a tartály aljáról. Ez egy népszerű telepítés, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan és hatékonyan eltávolítsa az összes vagy erős betétet. Az ilyen rendszereket a természetes vagy mesterséges víztestek, csatornarendszerek és egy kis táncbutás tisztításánál elosztották.

A gyakorlat mechanizmusa két funkcionális csomóponttal rendelkezik:

 • Fő blokk – A primer, csővezetékek, erőteljes szivattyú és telepítés mechanizmusa az ILOVA Pulp szállítására;
 • Segédblokk – másodlagos szivattyúk, emelő- és leereszkedési mechanizmus, elektromos energiaellátó rendszer, biztonsági modul, vezérlési mechanizmus, mérési és felügyeleti eszközök, tűzvédelem, fűtési és szellőztető eszközök, kommunikációs eszközök.

A fajok leírása

A Dredgers számos modellben kerül bemutatásra, amelyek különböző jeleket vesznek figyelembe.

A teljesítményparaméterekkel összhangban kiosztja:

 • Különösen kicsi – kevesebb, mint 50 m³ / h;
 • kicsi – 50-200 m³ / h;
 • Átlagos – 200-500 m³ / h;
 • Nagy – 500-1000 m³ / h;
 • Szuper-rirul – több mint 1000 m³ / h.

Szerkezeti paraméterekkel:

 • monolitikus;
 • Összecsukható.

Vezérlés szerint:

 • távirányítón;
 • az elektronikus ellenőrzésen;
 • Kézi vezérlésen.

Ezen kívül minden típusú úszókotró lehet saját áramellátó rendszer, berendezés elhelyezése paraméter, szállítás jellemzőit és a szivattyúk számát a kerítés Ilova Pulp. A modellek a felhasználó kabinokat tudnak biztosítani.

A Diesel Domesels a legnagyobb terjesztést kapta. Azoknál vannak abban az esetben, ha a víz tele van szennyező elemekkel, vagy ha a vízi utak áthatolhatatlanná válnak. Az ilyen rendszerek tisztítására használják a gazdaság lagúna, a tároló tavak a tisztító létesítmények, valamint a tisztítás bármilyen tavak kereskedelmi célokra használják. A dízelegységek számos olyan módosításban jelennek meg, amelyek lehetővé teszik, hogy a levegő legfeljebb 5-6 m mélységben történjen. Az exkavátor teljesítménye 75-225 liter. val vel., És a szivattyúk teljesítménye lehetővé teszi, hogy óránként 30-120 köbméter szennyezést biztosítson.

A komplex munkakörülményekért a preferencia jobb Elektromos kempingek. Optimálisak az alsó üledékek kerítéséhez a csapadékok, valamint más műszaki tározók számára. A többfunkciós tűzoltó készülékeket az alapvető munka elvégzésére használják.

Az ilyen létesítmények nemcsak a tisztításra, hanem a partok helyreállítására, a gátak és az ömlesztett struktúrák fenntartására is szakosodnak.

A lebegő szemétgyűjtés a víz felszínéről, elengedhetetlenül Szkovács. Ez a gép nagy mennyiségű szemetet gyűjthet, maximum 100 cm átmérőjű. Az ilyen termékek vízben vannak mobil, könnyen szállíthatók a part mentén, és a telepítés telepítése a környezetbarát technológiák használatán alapul. Ezenkívül, azonnal bekapcsolás után a telepítés a teljesítmény korlátozására kerül.

A magán tavak tisztításához általában használják Mini telepítés. Az ilyen berendezések előnyei az, hogy olyan vizeken használható, ahol a nagyobb berendezések nehéz. A kompakt méretek és a megfelelő teljesítmény miatt a tavakon és a tavakon több hektár hosszúságú. Az ilyen berendezéseket gyakran használják az elhagyott strandok helyreállítására és a kényelmes rekreációs területek létrehozására.

Népszerű gyártók

 • “Rák”. A berendezés Vologda-ban készült. Ez az egyik legkisebb kompakt modell, kis méretű, a hajtogatott formában, könnyen szállítható a szokásos “gazella”. Teljesítménye 15 és 30 m³ / h között van. Költség körülbelül 200 ezer rubel.

 • A hasonló tulajdonságok kotrófákkal rendelkeznek “Neptun”.

 • “Fenékjáró küllő”. Yaroslavl termelés technikája. Eltér a ponton alapon, ezért gyakran használják az ipari tisztítás a tavak. A beépítési súly közel 1,5 tonna, ezért speciális technikát igényel. A “Pescar” legnagyobb terjedése, amikor a víztestek tisztítása, amelyben saját parkolója van. Az órás teljesítmény magas – eléri a 200 m³-t. Ár – 750-850 ezer rubel.

 • “Piranha”. Ez a kotró az Egyesült Államokban készült, ott volt, hogy a kis települések lakói elkezdték alkalmazni, hogy megszabaduljanak a homoktól és az alsó YLA-tól, amelyet az áramlás okoz. A kotró adatbázis egy katamarán, ahol mindent, amire szüksége van. Az egység benzinmotorral van felszerelve a szabad vízmozgáshoz. A “Piranha” elismert a legjobb megoldás a tulajdonosok a magán tavak és tavak. A termelékenység 15 m³ / h – ez elég ahhoz, hogy teljesen tisztítsa meg egy kis telket a móló közelében, vagy nevessen egy kis strandot. Telepítési költség – 600 ezer rubel.

Használati feltételek

A tartály tisztításához a következő esetekben kell lennie.

 • Az árnyékolás és a víz átlátszóságának megváltoztatásakor – Általában a biogén mikroorganizmusok túlhatalmazásának következménye lesz. Ezenkívül jelentős mennyiségű felfüggesztett agyag és finom homok van.
 • Az algák túlzott bővülésével vagy összeszerelésével – A stroke felhalmozódása a víz kicsi, ennek eredményeképpen a víz gyorsan felmelegszik, és serkenti az összesféle növényzet aktív növekedését.
 • Éles szaga megjelenése A tartályokban a gombák és patogén baktériumok aktív tenyésztésének következménye lesz.

Végezze el a takarítási munkát a legjobb májusban, míg a vegetáció virágzása csak a tartályban kezdődik. A manipulációk optimális időszaka – 1 év. A kis magán tavak és tavak önmegtakarítására általában mini-dredgert alkalmaznak.

A kompakt méretek ellenére meglehetősen erőteljes szivattyúval vannak felszerelve, így képesek minőségi és gyorsan összegyűjteni az alsó üledékeket.

Az összes típusú dredgerek működésének folyamata egyetlen elv szerint épül fel:

 • Először is, a számításokat elvégezzük, amelyekben az alsó keverék etetési sebességét figyelembe veszik, valamint a csőszelepek általános paramétereit;
 • Ezután a szivattyú leereszkedik a tó aljára a víz szivattyúzásával;
 • Ezután elindítja a motort, és elvégzi az összes levegő kisülését a szívócsőből;
 • A vákuumnak köszönhetően vákuumot képezett, a vizet az iszapal együtt húzva;
 • Az összeszerelt keverék partra van szivattyúzva, vagy összegyűjti a trumot.

A tisztítási eljárás végrehajtása után újabb 3-4 hónapot vesz igénybe. Amikor a víz újra visszaadja az átláthatóságát, halat futtathat a tóban. A tó tisztítás az ajánlott eljárás. A túlzott szennyeződés megsérti az ökoszisztémát.

Ezenkívül a tisztítás szükségessége a tó esztétikai megjelenésének szükségességének kell lennie. Egyetértek, mindenki sokkal kellemesebb lesz, hogy pihenjen egy tiszta vízi tárgy partján, és ne maradjon a hulladék lyuk közelében.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: