A weekeepers fűzfa típusai

Nézd meg az IVA – egy szerény fát, a vadon, főleg a tavak és folyók partján. A kertben bélelt, minden bizonnyal a legvilágosabb díszítés lesz. Milyen típusú IV-segélyeket vásárolnak a modern kertészek növekedéséhez? Milyen árnyalatok vannak az elegáns fa ültetésére az országban? Hogyan növekedni és gondoskodni vele?

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

Általános leírása

IVA – kiterjedt nemzetség képviselői a IV család, amelyek egyaránt magas és törpe fa növények koronával különböző formájú. Willow az űrlapformák koronájával élvezi a kertészek legnagyobb népszerűségét, tekintettel a csodálatos díszítésükre, a tartósságra, a gondosságra.

Úgy gondoljuk, hogy azokat a fűzfák, hogy a korona fő ágai lefelé irányulnak. Néhány típusú ágon rövid távolságra szétválasztható a hordóra, hajlítsa meg az ívet, és rohanjon a föld felszínére. Más típusú IV ágak elválaszthatók a törzstől a derékszögben és csepp, esernyő alakú korona. Az ágak harmadik fajjait csak kissé elhagyja a törzstől, és szigorúan függőlegesen csökken, keskeny csiszolási forma koronáját képezi.

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A morzsák fajtáinak kijelölése érdekében a szakemberek a következő tudományos kifejezéseket használják (latinul):

 • Inversa – hígítás, lógott;
 • Pendula – csomagolva;
 • Reflexa – élesen lefelé halad.

A felnőtt magasság elérheti a 10-15 métert. Vannak alacsony dekoratív fajták is, amelyek magassága nem haladja meg az 1-2 métert. A WWI-t a hosszú életviteli növényeknek tulajdoníthatják. Átlagosan az ilyen jellegű képviselők körülbelül 100 év alatt élnek.

Érdemes megjegyezni, hogy a fák ismertek a Nerds-nek, akinek kora régóta leküzdi az öreg vonalat. Tehát a Moszkvai Állami Egyetem Botanikus Kert egyikének egyik látnivalója IVA, amely több mint 300 éves.

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A fűzfa lyukasztása erős és jól elágazó gyökérrendszerrel rendelkezik. A gyökerek ilyen szerkezete lehetővé teszi a fák száraz éveit, hogy nedvességet kapjanak a víztartóból, mély földalatti. A fajoktól függően a fűzfa, a fajtól függően gyógynövény-zöld, ezüst-zöld vagy ezüstfehér lombozat lehet. A legtöbb dekoratív fajta levelek – hosszúkás, hegyes, elliptikus vagy lancile, szilárd vagy szolgált élek. Bizonyos típusú IV-ben a levelek külső felülete alig észrevehető.

Willow – erős erős fa, számos karcsú törzsével, vastag borított vékony és rugalmas ágakkal, matt piros vagy zöldes-szürke lombokkal. A virágzási fázisban a legtöbb IV család képviselője belép a kora tavasszal vagy a nyár elején. Virágok – kicsi, forralt, összegyűjtött bolyhos virágzatban (fülbevalók) aranyszürke szín. A növények virágzása után a gyümölcsök képződnek – a kis fehér magvakkal töltött kéthéjú dobozok.

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A IV család összes képviselőjének egyik jellemzője az élet első éveiben gyors növekedést jelent. A kedvező környezeti körülmények között a fiatal fúrások nagyon gyorsan növekednek, növelve a fenti talajrészt mind a magasságban, mind az átmérőben. A kertészek növekvő fűzfa a háztartási telek irányítják a növekedés sebességét a vágás kialakításával, amelyet a fák jól tolerálnak.

A tájtervezésben a szövés fűzfák széles körben elterjedtek, mivel megsértették, hideg és szárazságállóságuk, valamint vonzó megjelenésük. A mai napig a tenyésztők számos érdekes fajtát és dekoratív formákat kaptak, amelyek kemény éghajlati viszonyokhoz igazodtak.

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

Típusok és fajták

A koronai koronákkal rendelkező IV-ek modern hibrideket és fajtáit a vadfajokból származó tenyésztők termesztették. Meg kell jegyezni, hogy a dekoratív IV tartománya nemcsak magas és közepes minőségű és fajtákat tartalmaz, hanem leengedett, sőt törpe is.

Babiloni

Iva babylonian – vad megjelenés, a szülőhely, amely Kína. Az űrlapot gravily fák képviselik, amely 10-12 méteres magasságot ér el. Krone Babylonian Yves – áttetsző, levegő, buja, amely számos vékony és rugalmas hígító ágakból áll, borított vöröses szárítóval vagy szürke-zöld kéreggel. Levelek – hosszú, hegyes, lanceális, gazdag zöld szín a külső és ezüst-zöld – belső. A fajok fűzése mindenféle talajra jó.

“Tortoosa” – magas hőmérsékletű fagyálló minőségű wavilonian. Egy kompakt fát képvisel egy buja lyukasztó koronával. A felnőtt magasság nem haladja meg a 6 métert. Hajtások – hosszú, vörösbarna vagy olíva zöld, keskeny és hosszú levelek borítva. A virágzás időtartama – március-április.

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

Rózsás

Iva Mozgó Rosoye (Egyéb cím – szibériai Shelyuga) – Kilátás a magas és erős fák közös Kínában és az ázsiai részét Oroszországban. Az űrlapot magas (legfeljebb 15 méter) és erőteljes fák képviselik, egy buja crook. Ágak – Drooping, meghívott, vékony, sötét drone vagy vöröses-sárga kéreg. Levelek – lándzsa, keskeny, hegyes, telített zöld, hosszúságú 10-12 centiméterrel.

A fajok képviselőit nagyon gyors növekedés jellemzi (a fenti földrész növekedése egy nyáron körülbelül 2 méter) lehet.

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

fehér

Waway White – tipikus nézet Európában és Malaya Ázsiában. A magas fák (legfeljebb 30 méter), a Tolten vagy sírásos formában. Ágak – vékony, kanyargós, vöröses furattal borított. Levelek – hosszúkás, hegyes, fényes, fényes zöld. A fehér fúlyakat fagyállóság jellemzi, a talaj összetételére nézve. A fák jól átadják a vágást, könnyen elhagyhatják a városi környezetben.

“Trustis” – A Waway Willow látványos fokozatja, amely széles körben elterjedt a tájtervezésben. Egy nagysebességű fa (legfeljebb 15 méter), szétszórva koronával. Cora – barnás sárga, barna festmény megszerzése őszére. Levelek – hosszúkás, lanceális, hegyes. Sárga fa hajtások őszi egy látványos narancssárga-burgundi árnyalatot szereznek.

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

Sárga

Sárga fűzozás figyelése – az alacsony fák vagy az európai országok területén elosztott nagy cserjék nézete. A növények nagyon szokatlannak tűnnek az aranysárga színű hosszú hajtások miatt.

A sárga fűzfák nem igényesek a talaj összetételére, a könnyű, fagyálló, fájdalmasan tolerens vázlat és szél.

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

Sárga

A sírva sárga bálna kétféle Yves – babiloni és fehér hibridációja. Ez egy magas fa (legfeljebb 20 méter), hosszú, sima hordóval és egy buja koronával. Különleges vonzó növény adja a látványos hosszú sárga hajtások. A hibrid nagyon egyszerű növény, könnyen elhagyva kemény éghajlati körülmények között.

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

Solista

IVA Solidiste – A Primorye és Japánban közös alacsony és törpe cserjék nézete. A felnőtt növények maximális mérete körülbelül 3 méter magasságot és 1-1,5 métert tesz ki a korona átmérőjében. Ágak – rugalmas, elterjedt, vastag, sötétzöld levelekkel borított. A növény koronájának segítségével mind a penész, mind a gömb alakú alakzatok adható.

 • “Hakuro Nishiki” – Chenical Willow Grade alkalmazkodott a kemény éghajlati viszonyokhoz. Ez egy üres bokor vagy egy alacsony templom elegáns leeső ágakkal. A törpe fűzfa borítja az eredeti fényes rózsaszín foltokat. A fokozat a moszkvai régió kontextusában jól tolerálja a fodrászat.

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

 • “Ideál” – Hybrid Iva, a híres hazai tenyésztő által. Shaburov. Egy erős és nagyon karcsú fa magassága legfeljebb 10-12 méter. Krone – csodálatos, öntés, széles körben elterjedt alakú. Lövések festése – olíva zöld vagy barna-piros. Ne virágzik. A fajta növényi palánták azonnal állandó helyen.

A növények újratelepítenek.

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

Leszállás

A fűzfa beszállás előtt helyesen kell felvenni egy helyet a telken. Ezek a növények a kert napos sarkát preferálják, védve a vázlatokat és a széleket. A fiatal növényeket és enyhe fele lehet. A legjobb módja a IV-es mobcsai számára, a területek alkalmasak jól nedvesített homokos vagy vékony talajokkal. Emlékeztetni kell arra, hogy a vad fűzfa-ban szívesebben növekszik nedves helyeken – a folyók ártalmait, a tavak és tavak partján. A leszállási gödrök méretei kissé meghaladják a gyökér kóma palánták nagyságát. A tapasztalt kertészek ajánlották a gödröket legalább 60-70 centiméter mélységben.

A palánta ültetése előtt a gödörre szükség van egy harmadikra, hogy töltse ki a kerti földterület, a párás és a komposztot tartalmazó tápanyagkeveréket. A keverék alján elalszik, majd a Holmik származik. Ezután a vetőmagot eltávolítjuk a tartályból, gyökereire növelhetjük és függőlegesen lyukba helyezhetjük. Ezt követően a gödör kitölti a kerti földet a szélekre. A földfelszín a gördülő gallérban lapáttal vagy tenyérrel van ellátva. A kiszállást követően a fiatal növény öntözött. Ajánlott vízmennyiség – 2 vödör.

Az öntözés után a talaj felületét a talajtakaró – faforgács, az agyagolás vagy a tőzeg.

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A gondozás jellemzői

Tapasztalt kertészek azzal érvelnek, hogy meglehetősen könnyű törődni a scab. Ezek az egyszerű növények könnyen elviselik az aszályokat, a fagyokat, gyorsan alkalmazkodnak az új körülményekhez a transzplantáció után. Az első szezonban a kirakodás után a fiatal növények nagy mennyiségű vizet igényelnek – 10-25 liter (a palánták típusától és méretétől függően) hetente. A nem Jarny Summer Willow-ban 10-14 nap alatt ajánlott bőven vízzel tölteni.

Ha Krona Willh szárított, de ugyanakkor a növény rendszeresen öntözés – ez jelezheti a levegő nedvességének hiányát. Annak érdekében, hogy a fa ne veszítse el a dekorációját, meleg időben (este vagy reggeli), hogy a szórófej részét képezzük. Nem szabad délután a fűzozás permetezését költeni, amikor a nap aktivitása maximum.

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A fa rendszeres vágása lehetővé teszi, hogy visszatartsa a hajtások gyors növekedését, és kompakt korona formát képez. A kertészek ajánlott első vágás után a falu magassága körülbelül 1 méter. Vágja a növényeket virágzás után, rövidítés után 20 centiméter. A vágás során több vese van az oldalra, és felfelé a sokkolt hajtásokra. A jövőben ezekből a vesékből hosszú lecsökkentő hajtások lesznek, amelyek egy tiszta síró koronát alkotnak.

Az etetés során gyakorlatilag nem kell viselni – ebben a tekintetben “önellátó” növények tekinthetők. Azonban sok kertész még mindig táplálja a rugójukat a szépségű szépségekkel, szerves műtrágyákkal. Egy ilyen táplálkozás lehetővé teszi a fák számára, hogy növeljék a gyökér és a zöld tömeget a tél után. A növények táplálásához általában nedves vagy túlterheltek. A nitrogént tartalmazó késztermékes átfogó műtrágyákat alkalmazhatjuk. A téli szövés menedéke nem igényel. Azonban a súlyos fagyos téli régiókban a fiatal fák ajánlottak a mezőgazdasági és a napnik fedezésére, hogy védjék a fagyasztást.

Néhány kertész a fiatal Yves számára a téli menedékhelyek több rétegburkolatból készülnek.

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

Tenyésztésként?

A vadonban a IV-es fizetések reprodukálása főként magvak. Miután megrepedt a gyümölcs dobozok a fűz magvak, borított egy repülés, könnyen alkalmazható a szél hosszú távolságokra. A kertészek előnyben részesítik a formázó fűzöket a megütéssel – olyan módon, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan megkapja a kívánt típusú és változatos fa növények új generációját. A dugványok vágását tavasszal vagy ősszel végezzük.

Az ültetési anyag alapja az egészséges fiatal ágak 2-3 évesek. Az ágak középső részéből 25-30 centiméter hosszúságú dugványokat vágott le, amelyeket üvegházban vagy házi mini-üvegházban ültetnek, és a földön alacsony szögben (átlósan). A háztartási üvegházba való leszálláskor a dugványokat megfelelő méretű vagy keretfilmfóliával borítják.

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A gyökeresedés teljes folyamata során a dugványokat rendszeresen öntözik, a talajt nedves állapotban tartva. Ne engedje, hogy a hő szárítása üvegházban vagy üvegházban. Az a tény, hogy a párnák viasz tudták aggódjon biztonságosan, akkor arról tanúskodnak, hogy a fokozatos növekedése a menekülési magasság és megalakult az első szórólapok rajta. A tapasztalt kertészek azzal érvelnek, hogy a rajz segítségével szinte mindenféle Wreaker Willow-t hígíthatsz.

Miután a gyökerescsapok erősödöttek, és teljes körű növényvé válnak, lehet, hogy állandó helyen ültethető állandó helyen. Tavasszal a gyökeres dugványok a nyílt talajon csak a fagyok visszatérésének veszélye után kerülnek. Az ültetés bukásakor gyökerező dugványok nem ajánlottak a külső környezet gyors változó körülményeinek (a levegő hőmérsékletének éles csökkenése) miatt.

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

Betegségek és kártevők

A WC egyik leggyakoribb betegsége jelszónak tekintendő. Abban az esetben, kár, hogy egy pár fa vagy egy bokor megáll a növekedésben, és a levelek, fekete és zöld foltok tetszőleges alakú jelennek meg a levelek. A növény ágaira a sötét fekélyek elkezdődnek, és a hajtások fekete leszek. A jövőben (időben történő kezelés hiányában) az érintett IVA visszaállítja a feketeformált lombozatot. Ezzel együtt a fa immunitása jelentősen csökken, ami gyorsan megszárad, és elhalványul.

A pasa Yves kórokozója patogén gomba, aktívan szaporodott viták. A betegség elleni küzdelem fő módszerei a következők:

 • a növény érintett részeinek megsemmisítése;
 • A bokor vagy fa teljes kezelése a széles körű fellépési körök (“fundazol”, “ciproconazol”, “alin-B”) fungicid készítményekkel;
 • A szomszédos bokrok kezelése és földje a gombaölő szerek gördülő gallérjában.

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A betegség megelőzése érdekében a sírásos kívánságokat a növekvő szezon alatt legalább 3-5 alkalommal fungicidekkel permetezzük. A növények fungicidek által végzett első feldolgozását kora tavasszal végezzük, az első levelek megjelenése előtt. Fontos megjegyezni, hogy a paszta kórokozó előnyben részesíti a parazitációt az elesett száraz lombozatban. Ezért, mielőtt a száraz levelek tele, veszélyes az Yves-szel, javasoljuk, hogy összegyűjtsük a rablókat és az égetést.

A Plakuchi Yves egyik legveszélyesebb kártevője a Weevils családjának képviselője, amely az “Road-Crusader” név. A felnőtt rész nagyon kicsi fekete-fehér színű hiba, amelynek hossza nem haladja meg a 2,5 mm-t. Különös veszélyt jelentenek a kártevők lárvái, amelyek a szellőztető leveleken kialakult Gallahban találhatók. A pesti küzdelem főbb módszerei az üzemet érinti az érintett részeit és gondos kezelését az inszekticid gyógyszerek. Különösen az ilyen rovarirtókat felhasználhatjuk, hogy elpusztítsa, mint:

 • “Aktara”;
 • “Spark-kettős hatás”;
 • “Phytoverm”;
 • “Fufanon Nova”.

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

Gyakran, a Weekeeper-t egy meglehetősen veszélyes szárnyas rovarok támadják meg – görbületi harcos. Ez a kártevő egy nagy szürke-barna pillangó, hernyók és lárvák, amelyekből a levelek, a vesék és a fiatal növények táplálása. A fűzfájás kártevőkének aktivitása következtében a Lejátlás áldozatainak elkezdenek megfordulni és meghalni. Az érintett bokrok feldolgozásához ajánlatos inszekticid készítményeket használni – “Aktara”, “Phytoterm”, “Carbofos”, “Leposocid”.

Annak érdekében, hogy megakadályozzák a különböző betegségek pazarlásának pazarlányának és kórokozóinak vereségének megakadályozását, kiváló minőségű és rendszeres gondozóüzemeket kell biztosítani.

A dekoratív cserjék gondozásának elmulasztása az immunitásuk gyengülését okozhatja, és ennek következtében csökkenti a kártevők és a patogén mikroorganizmusok ellenállását.

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

Alkalmazás az ország területén

És magas, és a törpe síró fűzfa általában a tájtervezők által használt növényi solo növények. Gyakran nőnek a smaragd herbaceous pázsitok és a dekoratív virágágyások hátterében a kövekből és a talaj növényekből. A lehető legegyszerűbb, az IVA, a tájtervezők állítása szerint, a mesterséges víztestek – kis dekoratív patakok vagy tavak hátterében néz ki. A dekoratív tóhoz jó alternatíva lehet egy kompakt kerti szökőkút, amely természetes kővel díszített.

A fűzfa lyukasztása jól néz ki a csoportos kompozíciókban, alacsony dekoratív éves és évelőkkel. Tehát a saját ajtó a fa számára ajánlott a gazdagépek (különösen fényes változatos formák), nasturtiums, alacsony szellemű páfrányok, völgy, proleski, crocuses.

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

Ezenkívül rétes gyógynövényeket fognak ösztönözni a szövés füvekkel – legelő rongyok, zabpehely, mattik, kakukkfű, Ivan-tea, alacsony kamilla, harangok, lóhere.

Ahhoz, hogy gyönyörűen gondoskodjon hely, üres por, tájtervező ajánlja a színes agyagot. Ez az öko-barát ömlesztett anyag képes arra, hogy nemcsak a növény alatti prioritási kör dekorációját, hanem egy kiváló mulcsot fogja elkapni, amely megakadályozza, hogy a talaj nedvességének gyors elpárolgása forró időben.

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

A weekeepers fűzfa típusai

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása