Akant: leírás, fajták és termesztés

Akant, Akantus vagy “Bear Paw” a füves évelőkhöz tartozik. A növény különlegessége rendkívül szép faragott lemez lemezek meglehetősen nagy méretű és nagy csúcsok virágzat. A virág egyformán szép mind az egyetlen kirakodásban, mind a csoportban.

Akant: leírás, fajták és termesztés

Akant: leírás, fajták és termesztés

Sajátosságok

Az Acanthus (Acanthus) díszes lombhullató növényekre vonatkozik, amelyek közül a fél munkavállalók vannak. Az Akant egyenes, alacsony fordulatszámú fajták szárítása 40 cm-t, és magas – akár 2 m-ig. A lemezlemezek hosszúkás mereveken helyezkednek el, egy meglehetősen terjedelmes kimenetet alkotnak. Ők gördülhetnek vagy boncolhatók, éles csúcsokkal. Színes sötétzöld, gyakran vannak tüskék.

Akant: leírás, fajták és termesztés

Virágok kicsi, obroat, fehér, rózsaszínes, piros vagy lila tónusok fényes hordozó bracts. Forma magas szállás virágzat. AKANT alkalmas nyitott talajban és tartályokban történő növelésére. Jól megőrzött vágási formában, és alkalmas száraz csokrok előállítására is. A virágzó hosszú, a határideje a régió fajtájától és éghajlatától függ.

Miután a növény csodálkozik, a gyümölcs-hüvelyek érlelődnek, ami akár 10 m-ig is lőhet magokat.

Ugyanazon a helyen Kuste Akant körülbelül 10 éve nőhet. A legtöbb fajta fagyálló tulajdonságokkal rendelkezik.

Akant: leírás, fajták és termesztés

Akant: leírás, fajták és termesztés

Típusok és fajták

Akantnak van egy meglehetősen nagy faj, sokféle kertészetben, és néhány és beltéri növények. Leginkább az üvegházakban, a hő-szerető növények termesztése: hülye és badyanoliste.

AKANT hülye más nevekkel rendelkezik – mollys vagy puha. A növény nem különösebben magas, és eléri a 70 cm-t, bár a természetes közegben 150 cm-re nőhet. Nagy lapos lemez hosszúsága 30-60 cm, szélessége 7-15 cm, így egy kellően volumetrikus gyökér rozetta, festett sötétzöld. A levelek gyönyörű alakúak, nagyjából fényes felületűek. Más fajokkal ellentétben az Akant lágy a tüskék hiánya jellemzi.

Akant: leírás, fajták és termesztés

A növény egyenes sztálija, amely hosszú szárnyú virágzást finál 20-40 cm hosszú. A virágos nyafogás mérete körülbelül 5 cm, és fehér hangon festett lila vénák jelenlétével. Braff sötét shada lila vagy rózsaszín szín, ovoid alakú. Ezt a fajt nagyon gyakran használják a tájkép kialakításában a lemezlemezek és a gyönyörű virágzat szobrászati ​​formájának köszönhetően. AKant Soft számos népszerű fajtával rendelkezik.

 • Tasmani angyal 50-70 cm-re nő. A lemezlemezeket nagyméretűek (hossza 30-60 cm, szélesség 5-15 cm), fagyasztott és fehér foltokkal díszítve. “Tassansky angyal” virágok fehéres bimbó, vénák lila tónus, amely egy buggy típusú virágzatok. A mérsékelt növekedés és a fagyállóság jellemzi, érdemes a téli, különösen a fiatal bokrok számára.

Úgy érzi, általában a városi környezetben lévő növény, de jól megvilágított helyeket szeretne, fényes termékeny talajjal.

Akant: leírás, fajták és termesztés

 • Fehér víz Megkülönbözteti az ívelt nézet meglehetősen nagy variális leveleit, hosszan 90 cm-re nőhet. A leveles lemezek vágóélei látványos kilátást nyújtanak a növényre. A bokor magasságában maximalizálhatja a 90-120 cm-t, és szélességben – körülbelül 90 cm. A virágzat krémes rózsaszín, kevésbé gyakran fehér színű. A növekedés kedvéért az árnyékos szakaszokat jó páratartalmú, optimálisan ülteti a növény a fák alatt.

Akant: leírás, fajták és termesztés

 • Reggel gyertya White Corpid virágzat, bracts festett lila hangon, szaggatott. A levelek nagy méretben különböznek fényes felületen és egy lapát alakú, kissé borítva a barbs. A fokozat alkalmas a konténerek növelésére, szintén vágott. A télnek menedékhelyre van szüksége.

Akant: leírás, fajták és termesztés

A Bajianal vagy a hegyi Akant gyakran üvegházakban vagy edényben termesztik. Ez az örökzöld évelő 1,5-2 m-re nőhet. A növény fényes és sima az érintéshez, sötétzöld színű. A gyönyörű kilátás a szegélyek mentén van. Hossz lemez – 20-30 cm, szélesség – 6-10 cm.

Akant: leírás, fajták és termesztés

Hosszú virágzat képződik nagy fehér-lila rügyek növekvő egyesével az orrmelléküregek murvalevelek. A növekedés érdekében a nézet világos és meleg helyekre vonatkozik, bár a fény megosztására van szükség. A természetben a növény egy csodálatos növekedés a mangrove ligetek károsodott vízben a Csendes-óceánon és az Indiai-óceán megkülönböztetett területeiben.

Akant: leírás, fajták és termesztés

AKANT tüskés vagy akut, amelyet leggyakrabban kerti helyeken ültetettek díszítő üzemként. Természetes körülmények között a virág megtalálható a mediterrán országokban, ahol akár 80-150 cm-re nő. A fajok képviselőinek jellemző jellemzője a szirmok színe: a felső-lila és az alsó fehér festett fehér.

A süllyedések és a lemezlemezek tüskékkel vannak borítva, a megjelenés hasonlít a bogárra. A virágzási periódus a nyár közepén történik.

Akant: leírás, fajták és termesztés

Akant: leírás, fajták és termesztés

A nézet kerti formájú, erősen kötött levelekkel – Akant csoda. Úgy vélik, hogy a nemzetség egyik legnagyobb képviselője, a levéllemezek akár 90 cm-re nőnek. Van egy lövész alakú, hosszúkás tüskék a levelek szélén. A növény megkülönböztethető és olyan ingatlan, mint a téli keménység. Ez a faj augusztusban virágzik, fényes rózsaszín-lila és fehér sok buton.

A balkáni vagy a magyar Akant mindenféle legmagasabb fagyállóság jellemzi, de és később virágzik. A faj jellemző jellemzője olyan lombos lemezek, amelyek mély vágásokkal és részvényekkel rendelkeznek, amelyek közelebb vannak az alaphoz. Színük van matt zöld, növekszik akár 60 cm hosszú, különböznek és hiányzik a tüskék. Bimbók festett fehér és rózsaszín hangon, bracts lila.

Akant: leírás, fajták és termesztés

Diacorid – egy ritka faj, amely nem volt nagyon régen a hegyvidéki helyen Yerevan közelében. A növénynek van egy darabból álló lemezlemezei és a lila tónusú bővített virágzatok.

Akant: leírás, fajták és termesztés

Hogyan kell ültetni?

Akant rossz transzplantációt vesz, így a kirakodási hely az üzem összes preferenciájából származik. Optimálisan alkalmas a vázlatoktól védett jól megvilágított telek, valamint a gyökerek korlátozásainak jelenlétére, mivel nagyon képesek nőni. Szükséges továbbá, hogy elegendő szabad hely van a bokor körül, mert a sikoltozás, az Akant meglehetősen térfogati formákat szerez. A kirakodás talajja alkalmas, előnyösen jó nedvességpermeabilitással, nem savas. Megteszed a megfelelő összetételt. Ehhez:

 • 1 része humusz;

 • 1 része a tőzegnek;

 • 1 része a gyep földje;

 • 0,5 darab homok.

Akant: leírás, fajták és termesztés

A növénynek szükségszerűen szüksége van egy jó vízelvezetésre, különben meghalhat a felesleges nedvességtől. A lyukakba öntött vízelvezetés, majd egy réteg egy csapda, és egy bokor a tetejére kerül. Rohanó a föld és hidratálja. Akant termál-szerelmes, annyi kertész növekszik a kádban, és télen kerül sor.

Akant: leírás, fajták és termesztés

Akant: leírás, fajták és termesztés

Helyes ellátás

A növény nem különösebben szeszélyes, és nem igényel különleges gondosságot. Szüksége van egy gyomokra, lazításra és mulasztásra, Amely segít megmenteni a bokor megjelenését és növeli a zöld tömeget. Az öntözés jobb meleg vizet készíteni, nyáron elegendő két bőséges nedvességet hetente. A hideg időszakban a növény is öntözött, de lényegesen kevésbé gyakran.

Acanta jól hordhatja a nem szilvaszályát, ez nem befolyásolja a megjelenését, csak érdemes megnézni, hogy a bokor körüli föld nem esett.

Akant: leírás, fajták és termesztés

Az üzemet rendszeresen (2 hétenként), márciusból és szeptemberi véget érve. Ehhez komplex ásványi etetés. A fiatal bokrok menedéket kellenek a Sweetheave vagy Agrovolok télen. Ha a növény fagyott, a következő virágzás szűkös lesz. A felnőtt Ankant képes lesz elviselni a téli jól, így nem szükséges erősíteni. AKANT gyorsan növekszik és lefoglalja a kiterjedt területeket, még akkor is, ha más növények nőnek rájuk. Lehetőség van arra, hogy korlátozza az eloszlását olyan korlátozásokkal, amelyek a talaj körül kerülnek be a talajba. Ez lehet asztalok vagy fajták.

Akant: leírás, fajták és termesztés

Betegségek és kártevők

AKANT-t jó ellenállás jellemzi a betegségek és a paraziták károsodásának. Azonban, túlzott nedvességgel, pulzus harmat (a fehéres plakk levéllemezén) szenvedhet. Károsodás esetén a betegeket eltávolítják, és a növényi spray fungicidekkel. A megelőzés megelőzése érdekében rendszeresen el kell hagyni a virágot, hogy a levegő hozzáférjen a bokor közepéhez. Továbbá, magas páratartalommal a növényen, csigák vagy csigák is megjelenhetnek, ezeket mechanikusan gyűjtik és öntözöttek.

Akant: leírás, fajták és termesztés

Akant: leírás, fajták és termesztés

A tenyésztési módszerek

Oszd meg az Akant-t Többféleképpen lehet:

 • magvak;

Akant: leírás, fajták és termesztés

 • dugványok;

Akant: leírás, fajták és termesztés

 • Bush elosztása;

Akant: leírás, fajták és termesztés

 • gyökér folyamat.

Akant: leírás, fajták és termesztés

Vetőmag módszer Használja, ha friss magvak állnak rendelkezésre. A szaganyagnak vannak kitéve, vagyis egy szilárd héjat kapnak, majd vízben áztatják (lehetnek stimulátor hozzáadásával) 2-3 napig. Lehetőség van egy meleg állapotban. A laza talajtartályban a magvak szétszerelhetők, filmekkel borították, és a héten sötét helyen tartják.

Amikor a hajtások megjelennek, a tartály átrendeződik és fokozatosan eltávolítja a menedéket. Az öntözés mérsékelt. Mivel a palántákat hallják, akkor a május végén – június elején helyezkednek el, amikor az éjszakai fagyok fenyegetése végül áthalad. A bokrok között 60-80 cm távolságra van.

Akant: leírás, fajták és termesztés

Az Acanta magjait közvetlenül a nyílt talajban gyógyíthatja tavasszal. A gondoskodás rendszeres nedvességben és gyomnövényben lesz.

A dugványok reprodukcióját a következőképpen hajtják végre:

 • Körülbelül 15-20 cm hosszú vágás, az alsó vágást a vese alatt kell elvégezni;

 • levelek, kivéve a tetejét, távolítsa el;

 • Nedvesített homokba ültetett és fedett, a 20-25 ° C-os hőmérsékletnek ellenállása.

Akant: leírás, fajták és termesztés

A dugványok nagyon gyorsan elindítják a gyökereket, és 2-3 hét elteltével a palántákat a nyílt talajba lehet ültetni.

A bokor megosztása tavasszal történik, miután a levelek növekedni fognak, vagy ősszel. Az ásás több részre van elkülönve, és minden növény külön növekedési helyen.

Akant: leírás, fajták és termesztés

A tenyésztés Ackant, a gyökér dugványok segítségével tegye a következőket:

 • Rugóban egy fragmenst levágnak egy húsos rizoma rugójában;

 • Osztjuk több részre 5-8 cm hosszúságú;

 • A felső vágás vízszintesen történik, és az alsó végét a hiba határozza meg;

 • A tartályt egy nagy frakció tőzeg és homok keverékével töltjük, és a 5-8 cm-es mélyedésben a gyökereket úgy helyezték el, hogy a felső szelet a talaj szintjén volt;

 • Az oktatás után 3-4 pár leveleket hajtogathat nyitott talajban.

Akant: leírás, fajták és termesztés

Akant: leírás, fajták és termesztés

AKANT bármilyen probléma nélkül ültethető a helyszínen, és hosszú ideig a kert elegáns és szokatlan díszítése lesz.

Akant: leírás, fajták és termesztés

Akant: leírás, fajták és termesztés

Akant: leírás, fajták és termesztés

Akant: leírás, fajták és termesztés

Arról, hogy az akadálya úgy néz ki, nézze meg a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása