Aktív oxigén a medencéhez: mi az, és hogyan kell használni?

A medence az országházban segít pihenni, pihenjen az alkalmi fuss, az úszás hasznos minden korosztály számára. Különösen kedves úszni tiszta átlátszó vízben. De ahhoz, hogy tartalmaz mesterséges víztározók tökéletes állapotban, rendszeresen ápolni a medence speciális vegyi anyagok van szükség. Az egyik aktív oxigén.

Ami?

A medence mechanikus tisztítása mellett fertőtlenítőszerekre van szükség a patogén mikroorganizmusok vízben történő elpusztításához. Ezeket gyakran olyan anyagokat használnak, mint a klór, a bróm, az aktív oxigén. Aktív oxigén a medence tisztításához hidrogén-peroxidból készül. Ez egy különösen tiszta vizes hidrogén-peroxid-oldat.

Ennek az eszköznek a hatása az oxigéngyökök radikális tulajdonában alapul, hogy elpusztítsa a baktériumokat. Sikeresen elpusztítja a vírusokat, a mikrobákat, a gombákat és más mikroorganizmusokat.

Előnyök és hátrányok

Az aktív oxigén használatának előnyeihez A következő pontokat a következő pontok tulajdoníthatja:

 • Nem irritálja a szem nyálkahártyáját;
 • Nincs szaga;
 • nem okoz allergiás reakciókat;
 • Semmi sem befolyásolja a víz pH-ját;
 • Hatékony és hideg közegben;
 • azonnal és rövid idő alatt fertőtleníti a vizet a medencében;
 • nem hoz létre habot a felületen;
 • Használható aktív oxigént, kis mennyiségű klórt;
 • Nincs negatív hatása a medencefőzőre.

De az összes felsorolt ​​előnyök ellenére tisztában kell lennie azzal, hogy az aktív oxigén a második veszélyességi osztály anyagaihoz tartozik, ezért szigorúan követni kell az utasításokat.

kívül, A vízhőmérséklet +28 Celsius fok felett jelentősen csökkenti a gyógyszer hatékonyságát. A klóratartalmú eszközökkel összehasonlítva az aktív oxigén magasabb költséggel jár, és hozzájárulhat az algák fejlődéséhez.

Nézetek

Jelenleg a medence aktív oxigént készít különböző formákban.

 • Tabletták. Ezek megfelelnek a víztisztításnak a medencékben. Az aktív oxigén aránya ebben az űrlapon legalább 10%. Általában az ilyen tablettákat 1, 5, 6, 10 és akár 50 kg-os vödörben csomagolják. Azt is figyelembe kell vennie, hogy az ilyen típusú kimeneti oxigén drága, mint a granulátum vagy a folyadék.
 • Granulátumok. A víztisztítás komplexuma az aktív oxigén alkalmazásán alapulva, koncentrált formában granulátumban. Tartalmazza a szükséges fertőtlenítőszereket, és tisztázza a hatását. A granulátumokat a medence sokkfeldolgozására és a későbbi szisztematikus víztisztításra tervezték. Általában az 1, 5, 6, 10 kg-os vödörben csomagolva van, és 25 kg-ot tartalmazó táskák.
 • Por. Az ilyen felszabadulási forma leggyakrabban aktív oxigénből áll por és folyékony aktivátor formájában. Ez utóbbi fokozza a fő anyag hatását, és megvédi a mesterséges tartályt az algák bővítéséből. Gyakran 1,5 kg-os csomagokban vagy 3,6 kg-os speciális vízoldható csomagokban van csomagolva.
 • Folyadék formájában. Egy többkomponensű folyékony termék a vízben lévő víz fertőtlenítésére. A 22, 25 vagy 32 kg-os konyhákban található.

Hogyan kell használni?

Először is emlékeztetni kell arra, hogy az aktív oxigénnel rendelkező pénzeszközök dózisa a medence feldolgozásához javasolt a csatolt utasítások követésére. A fertőtlenítés előtt meg kell mérnie a víz pH-ját különleges tesztekkel. Ideális – 7.0-7.4. Ha jelentős eltérések vannak, akkor speciális kábítószerekkel kell megadni ezeket az értékeket.

Az aktív oxigént tabletták formájában egy skimmerbe helyezzük (eszköz a felső réteg vízrétegének és tisztításának gyűjtésére), vagy használja az úszót. A granulátumokat egy skimmerbe öntjük, vagy külön tartályban oldjuk. Dobd el őket közvetlenül a medencébe, mivel a tervezési anyagok elrettenthetők. A folyékony aktív oxigént és az oldott port a medence oldalán lévő vízbe kell önteni a peremén. Ha a folyadék típusának első tisztítása 1-1,5 liter per 10 m3 vizet vesz igénybe, az újrafeldolgozás után 2 nap után az aktív oxigén mennyisége csökkenthető, a fertőtlenítést hetente kell elvégezni.

Biztonsági tippek

Annak érdekében, hogy aktív oxigént használjon, hogy károsítja magát és a környező embereket, Óvatosan olvassa el a következő ajánlásokat.

 • Az aktív oxigén hozzáadása során a medencében lévő vízben nincsenek emberek.
 • A víz biztonságossá válik azok számára, akik a tisztítás után nem kevesebb, mint 2 órát fizetnek. A legjobb megoldás az, hogy éjszaka fertőtlenítést készítsen.
 • Ha ez a termék fáj, akkor a lehető leghamarabb vízzel kell mosni. A fehér foltok fokozatosan eltűnnek.
 • Ha véletlenül lenyelte a gyógyszert az aktív oxigén alapján, akkor legalább 0,5 liter tiszta vizet kell inni, majd hívja a mentőalványt.
 • Ismeretes, hogy általában az ilyen alapok eltarthatósága nem haladja meg a gyártás időpontjától számított 6 hónapot, amelyet a csomagoláson megadottak.

A vízkezelő létesítményben az aktív oxigén puha és könnyen a Bayrolban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: