Alissaum évelő: leírás és fajták, leszállás és gondozás

Egyre inkább találkozhat egy olyan évelő növény, mint az Alissaum. Ezeket a virágokat gyakran használják hegymászás és kerti áramlások létrehozására. Alissaum számos bájos virágot vonz. Az évelő egy buja kompakt bokor, fényes illatos virágzással. Az Alissium kiváló hangulatot teremt a kertben. A növény előnye az ő megijesztősége. Ebben a cikkben megnézzük a dekoratív színek jellemzőit és a gondozás szabályait.

Sajátosságok

Alyssum egy évelő növény a káposzta családjához kapcsolódó. Gyakran a kertészek csokoládénak hívják. A természetben több mint 200 fajtája van Alissum. A növényi növekedés természetes tartománya az észak-amerikai kontinens. A Pumpochka Európa és Ázsia sziklás területein is megtalálható. Korábban ez a virág segített az embereknek a kutyák elleni küzdelemben, ez a tény, és befolyásolta az üzem nevét. A latin nyelvű Alissaum Fordítja, mint “deneial of Dog Rabies”.

Ez az alacsony sebességű talajipar 40 centiméterrel nőhet. A buggy az ágakszárnyas szár, a levelek és a hajtások enyhén kocsmák. A virágzási időszak a nyár elején esik, és a hidegig folytatódik. A növényi virágokat kis virágzatban gyűjtik össze, és hatalmas színpaletta van. Gyakran sárga, rózsaszín és fehér színek fordulnak elő.

Az őszi bokrok kezdetével a gyümölcsök kis hüvelyek formájában jelennek meg. Alkalmas, mint leszálló anyagként. A magok 3 éve megmenthetik csírázását. Az aktív virágzó virágzás során a Corpusk számos méhet vonz, mivel ez egy méz.

A tájtervezésben gyakran határos növényként használják, mind a csoportban, mind az egyetlen kirakodásban néz ki. Általában az Alissaumot hosszú távú üzemként termesztik.

Fajták

A természetben sokféle alisszió van, amelyek többsége alkalmas Oroszországban való növekedésre. A kertészek azonban csak néhányat termesztenek. Fontolja meg az évelő legnépszerűbb fajtáját.

Skal

A felnőtt növény magassága 30 centiméter. Az ágai cserje hajtások félig alakú alakot képeznek, átmérője elérheti a 40 centimétert. A levelek a feltűnő fecskék jelenléte miatt még a legrosszabb időben is megtartják frissességét. Festették őket egy kukorica árnyalatában.

Ráadásul a kis virágok vastag kefét alkotnak, a virágzat elég rövid. A tavasz végén az Alissum virágzik. Ez a folyamat körülbelül 40 napig tart.

A Rock Alissum leghíresebb sziklái közül a következőket kell osztani.

  • “Aranyhullám”. A felnőtt évelő szakács magassága 20 centiméter lehet. Egy ilyen hiba virágzása arany árnyalatú. A virágzás a nyári szezon elején esik. A levelek, mint például az Alissum sok fajta leengedése. Ezüstös zölden festettek. A növényi ellátás nem jelent szinte semmilyen nehézséget. Ez a fajta az év szárazságát veszi igénybe.

  • “Afrodité”. A növény egy alacsony szellemű bokrok, amelyek virágok sötétvörösben festettek. A hiba júniusban virágzik. A virág jobb, ha enyhén választott helyen, és figyeli a mérsékelt öntözést. A kirakodási helyszínen lévő talajt hasznos összetevőkkel kell gazdagítani. Időről időre az üzemnek táplálkoznia kell.

  • “Plenum”. Az ilyen Alismum fő különbsége az a frottírfajkák, amelyeknek arany árnyéka van.

Tengeri

Az ilyen évelő gyakran LObuliaria-tengernek nevezik. A hivatalos besorolás szerint azonban ez a név helytelen. A tengeri alisszió termálvágyó bokora akár 35 centiméter magasságig nőhet. Dobás hajtások egy buja bokorot alkotnak. A növényi levelek ovális alakúak, gazdag zöld színben festik őket. A virágzás az egész évszakban tart.

Népszerű tengeri Alissum fajta.

  • “Witelet Konigin”. A lila színben festett ampel növényének csodálatos virágzatja, amely alkalmas a felfüggesztett zabkása növelésére.

  • “Princesses in Pöllben”. Ez a fajta is ampel. A hiba jellemző bárja lóg, így gyakran kashpo-ban termesztik őket. Ha a virágágyás évelőjét ápolja, akkor egyfajta szilárd szőnyeg lesz. Az ilyen Alissum virágzatát lila színben festették.

  • “Timi Tim”. Ezek a bokrok teljesen érettek a kis fehér virágban. A fokozat megjelent, maximális magassága 8 centiméter. Az ilyen jellemzők miatt az évelőnek van a fajta tengeri hab.

Hegyi alissza

Ez a fajta sokéves növény tökéletesen tolerálja az alacsony hőmérsékletet. Felnőtt magasság Kusty 20 centiméter. A csípős szárak és a pazesejtek által jellemzett hiba esetén. A Wild Grade Florrorescences sárga színű. A kulturális fajták a sokszínűbb színskálát tartalmazzák.

A virágzási időszak a tavasz végéig esik, és késő őszig folytatható.

Hogyan kell ültetni?

Az AliSum csak a termékeny kissé lúgos talajra ajánlott. A semleges talaj alkalmas. A leszálláskor ajánlatos egy szerves műtrágya előzetesen készíteni. Ezt a helyet egy jól megvilágított telken kell elhelyezni. Lehetetlen engedélyezni a víz stagnálását a talajban.

Vetőmagok nyitott földön

Amikor a talaj teljesen felmelegszik, és a fagyok lehetősége kizárt, akkor a leszállási anyagot lakhat. Általában ez a folyamat a tavasz végén történik. Ön is vetheti magokat az ősz végén. Így átadják a természetes rétegződést, ami később befolyásolja a növény kitartását. Ebben az esetben az első hajtások tavasszal figyelhetők meg.

A magok félig acetiméterbe kerülnek a talajba. Így a szponzorok elegendő erővel rendelkeznek ahhoz, hogy egy kis talajrétegen átjusson. Vezérzés után egy filmmel vagy üveggel kell önteni és fedezni. Heberichka hozzájárul a hajtások gyorsabb növekedéséhez. Nem lehet sűríteni a leszállást, mivel provokálhatja a gomba megjelenését. A magokat 20 centiméter távolságon belül helyezzük el. Az első csírák után elvékonyodhat, ha szükséges. Egy évelő virágzik egy hónap és fél óra után számos hajtás után.

Vetőmag magok

A palánták ültetési anyaga március második felében evett. A vetés talajának telített táplálkozási összetevőinek kell lennie, gyengén savval. Általában ez a módszer tenyésztés pacule van szükség annak érdekében, hogy a korai virágzás, gyakran használják a régiókban nem eléggé kedvező éghajlati viszonyok között. 30 centiméter távolságban ülő palánták egymástól. Gress palántákat üvegházhatású körülmények között. A szobahőmérsékletnek legalább +15 ºC-nak kell lennie. A vetésnek rendszeresen szellőztethető és rendszeresen vízzel kell lennie. Megtermékenyítse a növényeket az első szórólap megjelenése után.

A szedés három lapkal történik.

Hogyan kell törődni?

Az Alissum Care nem sok időt és erőt vesz igénybe, ráadásul a növénynek még nem kell átültetni akut szükségesség nélkül. A legfontosabb dolog az, hogy az évelő kényelmes helyet növeljük, majd gyorsan növekszik, és jó virágot mutat.

Locsolás

Ez az egyszerű növény gyakorlatilag nem igényel öntözést. A kicsapódás miatt nedvesített talaj. Alyssum az árnyékolás hiányában száraz napokon veszíti el frissességét. Ezért a hőségben bőven hidratálni kell a leszállást.

Fontos, hogy az öntözési víz meleg volt, mert a hideg károsíthatja az évelő székhelyét. Az öntözés kora reggel vagy késő este.

Podkord

Rendszeresen megtermékenyíti a virágot opcionális. Elég ahhoz, hogy növényi növényt termelje a termékeny talajba. A kirakodás helyszínén a jótékony anyagok hiánya miatt az Alissum évenként legfeljebb 2-szer táplálja. Ez átfogó ásványi műtrágyát igényel. Perekritinál csak az évelő penetrációját. Szükséges elkerülni a leeső műtrágyát a leveleken.

Ritkítás

A kertészek ajánlott a kardos rügyek rendszeres vágásához. Ha időben vágsz egy növényt, kedvező, hogy tükrözze a virágzást. Az új rügyek új erővel kezdődnek. A hajtások legfeljebb 8 centiméterrel rövidebbek.

Magvak gyűjtése

A vetőmaggyűjtés szeptember végén történik. Az időjárás egyidejűleg száraznak és széltelennek kell lennie. Ehhez a bokor alatt a kabát kabátot és a késleltetést manuálisan. A leszálló anyagot megszárítani kell. A szezonban kis szövet táskákban tárolja magokat.

Telelés

Ha az évelő üzemnek tartja a fogantyút, akkor a virágzási időszak vége után meg kell előállítani, majd a virág elrejtése után elrejthető. A tavaszi szezon közepén a menedéket tisztítják. A leszállásnak előre kell csökkenteni, ha szükség van rá. Alissaum rendszeresen folyékony műtrágyával és hidratálással táplálja. A Blossom júniusban kezdődik.

Egy kemény éghajlatban kemény télen az ültetvények teljesen befagyhatnak. Ezért el kell kerülnie a magvakat a leszállásra, majd távolítsa el őket. A következő évben az új virágok növekedésének módja.

Betegségek és kártevők

A Pumpochka állandó növény, és ritkán különböző betegségeknek van kitéve. Azonban annak ellenére, hogy az évelő teljes körűen gondoskodik, meg tudja érni a betegséget. Az Alismum államát nagyon rosszul befolyásolja a víz stagnálása a rhizomában. A következmények lehetnek pusztító a növény számára. Ebben az esetben A gyökérrendszert szürke rothadással lehet befolyásolni. Ez vezet a gyökerek és az évelő teljes halálának megerősítéséhez.

Gyakran előfordul, hogy a kertészek fungális betegséggel szembesülnek Puffadt harmat. Ezzel a diagnózissal az üzem levelei érintettek. Fehér virágzik. A betegség által érintett leveleket el kell távolítani a nyüzsgésből, majd egy speciális gyógyszerrel kezeljük. A kolloid kénének megoldása. Puffy Dew – nem az egyetlen gombás betegség, amely hosszú távú virágot érhet el. A vastag ültetési kiütések nedvessége megjelenéshez vezethet Fehér rzavchina. A megoldás az üzem elvékonyodása a betegelemek eltávolításával. A nyüzsgés hátralévő részét megfelelő gyógyszerrel kezeljük. Használjon réz-oxi-kloridot is.

A rovarirtó kártevők negatív hatással lehetnek az Alissaumra. Köztük vannak elosztva:

  • Keresztes bolhák;
  • MOL Cabping;
  • Repon Belyanka;
  • anyajegy.

A probléma megoldható úgy, hogy a növény megfelelő inszekticid hatóanyaggal kezelhető.

Használat a tájtervezésben

A szopás tenyésztése esetén egy véletlenszerű módszer nagyszerű lehetőséget jelent egy kis dekoratív alpináris létrehozására a háztartási telken. Egy rocory létrehozásával is dolgozhat, hiszen egy ilyen növény tökéletesen néz ki a kőösszetételekben. Ez az évelő nagyszerűen néz ki a kőművesek kőburkolatának vagy repedései között. Az Alissum magas fajtáit általában a határok díszítésére használják. A talajok nagyszerűen alakulnak ki a virágágyásokhoz magas növényekkel. Szivattyúzás virágok Gyönyörű megjelenés a csoport leszállásában. Ezek tökéletesen kombinálják a felejtés-nem, heliotrop és az éjszakai lila. Gyakran a tervezők szintén vegyes növények bal és pelargonium.

Illeszkedik egy hibára és egyetlen leszállásra. A kertben élő szőnyeggel fekszik, és a mézes aromájával kedveli a tulajdonosokat. Az üzem nem csak a nyílt talajban, de otthon. Évelők ültetett egy potba, díszítik a loggiákat és az erkélyeket. A csodálatos és vastag sapka teljesen lefedi a potot, és a szakácsok hajtásai egyre elágazóbbá válnak, és a szélek körül lógnak. Az Alissum Virágok inkább üresek lesznek. Az öntözést szükség szerint elvégzik. Ugyanez vonatkozik a metszésre. A hátrány ebben az esetben a télen a beltéri állapotok intoleranciáját hajtja végre. Ezért, egy potot egy pot termesztésével, évente következik.

A következő videóban további információkat vár a sokéves alisszió termesztésével, gondozásával és jellemzőivel kapcsolatban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: