Alyssum Rock: Leírás, leszállás és gondozás

Sok kertész az Alissaum Rock vagy a korrupt országában és háztartási telkeken termesztik. Ez az egyszerűen talaj füves növény lehetővé teszi, hogy lenyűgöző kompozíciókat hozzon létre. A tavaszi virágok fényesek és nagyon elegánsak, amikor az Alissa virágzik, egy nyitott sárga “napos” szőnyeg kialakítása.

A kultúra jellemzői

Anyaországi növények – Közép-Európa és kis ázsia. Mint egy díszes évelő, Alyssum elkezdte termeszteni a XVII. Század végétől. Tökéletes az Alpinarias és a határok létrehozásához, beleértve a gyepeket és a kerti pályákat.

Az Alissaum egy félgömb alakú alakja gyönyörű flittereket képez, amelynek átmérője általában nem haladja meg a fél métert. A fajta függvényében a növény elérheti a 30 cm-t. A szárak élesek, nagyon elágazóak, az alapon megvastagodott és keményen. Kis levelek, szürkés, serdülő és hosszúkás. Virágok – fényes, sárga, buja virágzatokban összegyűjtött, erős aroma, amely a pillangók és a méhek vonzza.

Alissaum körülbelül 40 napig virágzik. A gyümölcsök az őszi pálcákban érkeznek. A növény tökéletesen télen van, anélkül, hogy ellenállhatna -15 ° C-ig.

Népszerű fajták

Az Alissum fajták sokan ismertek. A leggyakoribbak az “Golden Rosyper”, “Aranyhullám” és sárga. Az alábbiakban rövid leírás.

  • “Arany” Elég jól bizonyította: a szokásos, hidegálló, nem igényel gyakori öntözést, a legjobb a napsütésben. Igaz, virágzik a második évben. A virágzás a tavasz vége óta tart, és a nyár teljes első hónapja. A bokor időszerű és megfelelő vágása a második virágos hullám által kiváltható, amely közelebb kerül az őszhez.

  • Alissaum “Golden Wave” 40 cm átmérőjű buja bokrokat képez, és legfeljebb 25 cm magas, ezüst árnyalattal ellátott lombokkal. A tavasz végéig elérik a legmagasabb díszítést, amikor fényes aranysárga virágzatúak borítják őket. Kedvező körülmények között a Bloom a nyár folyamán folytatódik.

  • Alyssum sziklás sárga A magasság ritkán eléri a 10 cm-t. Ez a fajta jól illeszkedik a Nap által felmelegedett, sziklás talajjal.

Hogyan kell ültetni?

Az Alissaum hűvös éghajlati termesztésével foglalkozó területen jobb, mint valaha. A déli régiókban a sőt a földön lévő magokat megítélheti, miután a hó megtakarítása és a webhely varrása.

Az Alissum magjai, amelyek megkülönböztetik a jó csírázás, a palánták vetőmagja márciusban vagy áprilisban. Ehhez a speciális doboz alján feküdt egy rétegelső keveréket, majd a talajt öntjük, ami egy finom föld, párás és homok keveréke. Az elkészített föld jobb a fungicid, hogy elkerülje a “fekete láb” megjelenését.

A magokat 1-1,5 cm távolságra helyezik el. Ezután meleg vízzel öntözik őket, és üvegbe vagy filmbe kerülnek.

A csírák megjelenése előtt a vetőmagos magvakkal ellátott tartályt sötét helyen lehet elhelyezni, miközben a hőmérsékletet körülbelül 15 fokos hőhőmérsékletet tartja fenn. A leszállás nem ölte meg a penészgombákat, a napi doboznak fáradtnak kell lennie.

Egy hét múlva megjelennek a hajtások. Amint a palánták egy pár valódi leveleket képeznek, a növényeket külön tartályokban lehet keresni. Az öntözésnek mérsékelten kell lennie, mivel a Föld kóma szárítja, úgyhogy a felhalmozódó nedvesség nem vezet a gyökér forgáshoz.

Állandó helyen, fiatal növényeket ültetnek, amikor meleg időjárást alakítanak ki. A palánták a virágos módszerre lépnek.

Mivel az Alissaum nem végzi el a nedvesség stagnálását, kívánatos, hogy a kút alján lévő nagy homokból vízelvezetést végezzen. Növények 30 cm egymástól egymástól. Elég gyorsan nőnek – egy hónap elteltével egy nagy területet lefedhetnek. A nedvesség gyors elpárologtatásának elkerülése érdekében a bokrok körül a crust vagy fűrészporral van formázva.

Egyes kertészek gyakorolni a prémium vetés a Alissum, amely lehetővé teszi a rétegződés a vetőmagok és megszerezni az erős növények alkalmazkodtak a feltételeket Nyitott talaj következtében. A magokat késő ősszel vetik a talajban, hogy nincs ideje megduzzadni és csírázni. Közel 2 cm mélységig közel vannak a talajhoz. Hogy a vetőanyag ne induljon el, a barázdák alja szükségszerűen megszórja a homokkal.

Hogyan kell törődni?

Vasút Az Alissum Rock nem sok nehézséget okoz – még egy kezdő kertész is sikeresen megbirkózik ezzel a feladattal. Végtére is, ez a “napsütéses” virág egy helyen növekszik, anélkül, hogy több éve átültetné, miközben szinte nem igényel gondoskodást. De Ahhoz, hogy egy látványos virágcsönbséget hozzon létre, amely a nyáron él a szemét, meg kell felelnie a termesztési szabályoknak.

A webhely kiválasztása

A természetben az Alissum Rock növekszik a hegyi lejtőkön. Ezért az ország területén biztonságosan elhelyezhető a sziklás talajra, a nap nagy részében a nap jól felmelegedett.

Locsolás

A száraz nyáron az Alissumnak legalább egy vagy kétszer öntöznie kell. Ebben az esetben óvatosan kell eljárni, mivel a talaj megfiatalítása hozzájárul a betegségek kialakulásához. Ugyanabban az időben A nedvesség hiánya miatt a dekoratív növény csökken és a virágzási idő csökken. Vízgyorral kora reggel vagy késő este a gyökérben vagy a megszórás módszerrel. Hogy a talaj ne tömörüljön, győződjön meg róla, hogy az öntözés előtt lazítsa meg. Így a gyökerek jobb lesznek a levegőbe.

Podkord

Annak ellenére, hogy az Alissaum mindenképpen jól érzi magát, mindazonáltal egy rozsdás növekedéssel és hosszú virágokkal reagál. Abban az esetben, ha a talajon lévő talaj termékeny, az adagoló a második évre kerül sor. A tavasszal a nitrogén-műtrágyák öntözését követően folyékony formában adják meg, amely segít az Alyssumnak a zöld tömeg növelésében. Nyáron (10 napos intervallummal), növényi potál és foszfor műtrágyákkal.

Ritkítás

A rugó kezdetével az Alissum hajtásai ajánlott egy kicsit vágni, hogy a bokrok jobban és buja növekedjenek. A vágás során minden beteg, sérült és gyenge szárat eltávolítanak, egyidejűleg a bokrok gyönyörű formáját adják. A második virágos hullám elérése érdekében nyáron minden hajtást több centiméterrel rövidítik meg.

Téli előkészítés

Alissaum tökéletesen télen. A hideg időjárási ültetvények kezdetével száraz levelek, lucfenyő vagy fenyőszövet borítottak. Télen, figyelte a telek meglehetősen magas hótakaró.

A tenyésztési módszerek

A növény tenyésztő magvak, a bokor megosztása és az elakadás. A magvakat a palántákban vagy közvetlenül nyitott földön kell lefoglalni, amikor eléggé felmelegszik. A csírázáshoz a magok napfényre van szükségük, így szétszóródnak a föld felszínén, és kézzel nyomják. Néhány napos vetés polietilén fóliával borítható. A fejlesztők megjelennek, az extra növények eltávolítása és 10 cm közötti távolság.

Nyáron az Alissaum vegetatív módon szorozható. Ehhez a vágott hajtások termékeny talajban gyökerezik. A dugványok előnyösek az üvegházban történő üzembe, ahol védve lesznek a vázlatoktól és a hűtésektől.

Áprilisban megpróbálhatja terjeszteni a bokor Alyssum részlegét. Ez egy ásó és megsemmisíti a lapátot több darabra. Delili állandó elkészített helyre és öntözött.

Betegségek és kártevők

Alyssum rock – Kedvenc finomságú keresztes gyapjú, amely képes elpusztítani az összes lombozatát. Az ilyen vegyi anyagok mint “intavir”, “Aktara”, Borea, Tsunami és mások megszabadulnak a kártevőtől. A népi utak meglehetősen hatékonyak: a kirakodásokat fa, infúzióval vagy száraz dohányporral kezeljük.

Az Alissum leveleiön gyakran észlelhető előléptetések. Ezek kézzel összegyűjthetők, ugyanakkor megpróbálnak speciális pillangók csapdákat telepíteni.

A felesleges nedvességgel az Alissum szenved a drone rothadás és penész. A növény részei sötétebbek és szárazak. Ettől a támadástól segít megszabadulni a fungicidektől. Szükséges továbbá, hogy a gyomnövényeket időben eltávolítsuk, ami a gombabetegségek szaporításának forrása.

Ezenkívül az Alissum tápanyagaiból és árnyalatokból vezet, anélkül, hogy egy növényt fejlesztene.

Használat a tájtervezésben

Hol nőne az Alissaum, amely a lehető legtöbb helyet kíván felvenni, nagy bokrokat alkotva. A tulajdonságnak köszönhetően az expozíciós üzem gyorsan húzza az alpesi dia, különböző lyukak és hornyok kövek közötti résidőket.

Az Alissaum nagyszerűen néz ki a kerti pályákon és a virágágyásokon, ahol a virágágyás előtérének fő díszítése. A tervezők szerint a növény jól kombinálódik az ampel és a talaj petunias, a pelargónium és a török ​​szegfűszeg. Szintén szakértők ajánlottak az ilyen alacsony sebességű talajművek, például a diszkosz, a phlox és a vágás.

Az Alissaum segíteni fogja, hogy felismerhetetlen legyen, hogy egy törhetetlen kőblokk átalakuljon a telken. Elég, ha egy kis mélyítést találhat, és kitölti, és töltse ki, ahol az Alissum ültetése. Kicsi illatos virágokkal fogja lefedni a kőt, és a kerti belső tér festői részletére fordítva.

Alyssum Rock a következő videóban kerül bemutatásra.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: