Astilboides: leírás és agrotechnológia

Tájképervezés – népszerű célpont a tájépítészet területén, amelyet minden évben egyre népszerűbb és népszerűbb lesz. A terület szakemberei nemcsak a magán helyi területek, hanem a városi parkok és a sikátorok is részt vesznek. A tenyésztők és a botanika hosszú és fájdalmas munkája a dekoratív növények nagyszámú fajtájának kialakulásához vezetett, amelyek nagy része a termékeny és napláncokat preferálja.

Astilboides: leírás és agrotechnológia

Az árnyékban lévő terület dekorációja a nap nagy része nehéz feladat. Vedd fel a virágokat ezen az oldalon nagyon problémás. Ilyen esetekben a floristák figyelmet fordítanak egy asztilboid szokatlan növényére, amelyek nemcsak az árnyékot és a nedvességet szeretik, hanem meglepődnek a levelek méretét és a színek megjelenését is.

Astilboides: leírás és agrotechnológia

Leírás

Tabularis Astilboides Tabularis (Astilboides Tabularis) – szokatlan növény, amely természetben nő, árnyékos és nedves erdőkben, víztestek közelében, valamint a szakadékokban és a lejtőkön. A virág születési helye Kína, Korea és Manchuria.

Astilboides: leírás és agrotechnológia

Kezdetben a virágot a Camneur családjára utalták, De egy darabig ez a növény az azonos nevű Astilboides családhoz vonzotta, amelyben ez az egyetlen képviselő.

Astilboides: leírás és agrotechnológia

Astilboides – füves évelő növény, amely lenyűgöző méretű, és nyitott földterületben növekszik. A levelek maximális mérete egy felnőtt üzemben elérheti a 150 cm-t, és a szárak magassága meghaladja a 120 cm-t.

A levelek megkülönböztető jellemzője – a meredekség formájában, a meredek és rugalmas szerkezetük formájában egy merőleges felület és a tűszélek jelenléte.

A lapos lemez fényes zöld árnyalatú, a háttérben, amelynek hátterében könnyebb eredmények különösen látványosan megjelennek.

Astilboides: leírás és agrotechnológia

Különös figyelmet kell fordítani a növény színeire, amely fehér, bézs és sárga lehet.

A harangok formájú virágokat nagyon nagy virágzatban gyűjtik össze, amelynek magassága elérheti a 170 cm-t. Virágzó időszak – Nyári középső. A növény öröme lesz a tulajdonosoknak virágokkal az egész hónapra.

Astilboides: leírás és agrotechnológia

A virágzatok szépsége ellenére gyakorlatilag nem illeszkednek. Miután elhalványult a színek helyükön, a magok jelennek meg, amelyek hatékonyan felhasználhatók a reprodukáláshoz. A felületi gyökérrendszer hossza eléri a 35 cm-t, és a gyökér vastagsága 30 mm.

Astilboides: leírás és agrotechnológia

Ültetési rendszer

Astilboides egy nedvesség-szerelmes növény, amely nem tolerálja az aszályokat. Ha a virág közelében lévő talaj érzékeny a gyakori lélegzetekre, akkor nem lesz képes a virágzat kialakítására, és nagyon lassan növekszik. Ezekkel a sajátosságokkal kapcsolatban a szakemberek ajánlott különös figyelmet fordítani a kirakodási helyek megválasztására, amelyet maximálisan védeni kell a közvetlen napfénytől, és folyamatosan nedves talajjal kell rendelkeznie.

Astilboides: leírás és agrotechnológia

A kezdő kertészeknek szükségszerűen meg kell érteniük, hogy ez a virág egy nagyon nagy növény, Ezért nagy számú szabad helyet igényel. A virág maximális mérete 5 évet kap a leszállás után, és az egyik bokor elfoglalt területe körülbelül 3,5 m2.

Astilboides: leírás és agrotechnológia

Ezeket a paramétereket figyelembe kell venni a zöld ültetvények megismétlődésének elkerülése érdekében.

A bokrok közötti optimális távolság 150 cm.

Astilboides: leírás és agrotechnológia

Korrendisége miatt a virág jól érzi magát a talaj bármely típusán, de még mindig inkább táplálkozó lamok. A virág ültetése során a szakértők azt javasolják, hogy a kerti talaj, a tőzeg, a nedves és a folyó homokból álló tápanyagkeveréket használják. A felszíni gyökérrendszer jelenlétének köszönhetően a leszállási gödörnek nem lehet mély, de nagyon szélesnek kell lennie.

Annak megakadályozása érdekében, hogy a gyökérrendszer megakadályozza a gyökérrendszert, a szakemberek ajánlottak a kútok alján, hogy vízelvezető anyagot tegyünk.

Astilboides: leírás és agrotechnológia

A leszállás során a gyökérrendszert a lehető legnagyobb mértékben meg kell erősíteni, és egy tápanyagkeverékkel megszórjuk, amelyet óvatosan kell lezárni a virág közelében. Az ültetett növényeknek bőven kell öntsük tiszta és pihenő vizet, És hogy megakadályozzák a gyökérrendszert, hogy megakadályozzák a gyökérrendszert, az egész területet a virág közelében kell meditálni tőzeg vagy apróra vágott fa kéreg.

A kezdő kertészeknek figyelmet kell fordítaniuk az ültetési anyag minőségére, amelyből a virág szépsége és egészsége közvetlenül függ.

Astilboides: leírás és agrotechnológia

Az egészséges palántáknak hatalmas gyökérrendszernek kell lenniük, a rothadás és a gombás betegségek jelei nélkül. Az üzem gyökereinek ültetése előtt a maximális gyökerezés érdekében különleges megoldásban kell áztatni, felgyorsítani a gyökérrendszer növekedését és képződését.

Astilboides: leírás és agrotechnológia

Gondozási szabályok

Astilboides egy olyan szerény növény, amely minimális figyelmet igényel, És az ellátás egy szabványos eljárásokból áll – öntözés, talaj lazítás, etetés, szaniter vágás és kártevők védelme.

Annak köszönhetően, hogy a virág nagyon nedvességet szeret, a tapasztalt kertészek ajánlott rendszeres öntözés, de nem szabad azonnal nagy mennyiségű vizet készíteni, amely stagnálás, amelynek stagnálása.

Astilboides: leírás és agrotechnológia

A nyári időszakban, amikor kis mennyiségű csapadék esik, növelni kell az öntözési frekvenciát. A talaj leghatékonyabb nedvesítéséhez a szakértők azt javasolják, hogy a csepegtető öntözés, amely lehetővé teszi a talaj számára, hogy fenntartsa az optimális páratartalmat. A talaj hidratálásának legkedvezőbb ideje az este.

Astilboides: leírás és agrotechnológia

A virág jól reagál a talaj dúsítására szerves és ásványi komplexekkel, amelyek lehetővé teszik, hogy a növény nagy leveles lemezeket és fényes virágzatot képezzen. Tavasszal a talajt nitrogénnel kell dúsítani, ami segít nagy mennyiségű zöld tömeg kialakításában, De ősszel, a virágnak olyan ásványi komplexumokra van szüksége, amelyek nagy kálium- és foszfortartalmúak.

Ezek a nyomelemek segítenek a kisállatnak, könnyen átvihetők az alacsony hőmérsékleten és az éghajlati ingadozásokon.

Astilboides: leírás és agrotechnológia

Annak érdekében, hogy gazdagítsa a gyökérrendszer oxigént és a gyomnövények időben történő eltávolítását, a szakértők ajánlották a fiatal ültetvények rendszeres szüneteltetését, de a felnőtt bokrok ebben a manipulációban nem kell a vastag zöldségeknek köszönhetően, ami nem teszi lehetővé a gyomnövény növekedését és fejlesztését.

Astilboides: leírás és agrotechnológia

A zöld levelek megjelenése után ajánlott gondosan ellenőrizni a növényeket, és győződjön meg róla, hogy vágja le a teljes száraz lombozatot. Gyakran tavaszi fagyok károsítják a fiatal hajtások, hogy később elkezdenek bezárni. A rontott leveleknek is győződjön meg róla, hogy eltávolítja az egészséges és gyönyörű leveles lemezeket a helyükön. Ezt a manipulációt meg kell ismételni ősszel. Virágzás után minden száraz virágot és sárga levelet kell vágni.

Astilboides: leírás és agrotechnológia

A nagy és sűrű levelek jelenlétének köszönhetően, amelyek az ősz végén elhalványulnak és esnek, a virágnak nincs szükség további szigetelésre télen. A levelek olyan vastag védőréteget hoznak létre, amelyet a virág könnyen átszállítja a legsúlyosabb fagyokat, De ha nagyon kevés hó esik a télen, akkor tapasztalt daches azt javasolja, hogy mesterséges sodródásokat hozzanak létre.

Astilboidz téli ellenállási terület – Oroszország középső csíkja.

Astilboides: leírás és agrotechnológia

A tenyésztési módszerek

A fiatal növények megszerzése érdekében, A szakértők javasolják a következő tenyésztési módszerek alkalmazását:

 • mag;
 • Rizómák megosztása.

Astilboides: leírás és agrotechnológia

  A legnépszerűbb reprodukciós módszer a rizómák hasadásának módja.

  Az, aki szereti a kertészeket és a dacketeket használni. Annak érdekében, hogy ültetési anyagot kapjunk, szükség van az oldalsó ágakra az anyai rhizoma vesékből az ősz közepén. Ezt a manipulációt egy speciális kerti eszközzel kell elvégezni, éles pengével.

  Astilboides: leírás és agrotechnológia

  A proges beszerzéséhez csak bokrokat használhat, amelyek kora meghaladta a 4 évet. Ha a palánták ültetése után egy darab után virágozni fognak, akkor az összes virágzást el kell távolítani annak érdekében, hogy a növény minden erőt biztosítson a gyökerezéshez.

  Astilboides: leírás és agrotechnológia

  A reprodukció vetőmag-módja is hatékony, lehetővé téve a nagy számú fiatal növény megszerzését.

  A vetőmag vetőmagjainak legkedvezőbb ideje – késő ősz.

  A vetéshez szükséges cruchear-t szerves és ásványi anyagokkal kell gazdagítani. Az első hajtások a tavasz közepén jelennek meg. A törékeny megjelenés ellenére könnyen hordozhatják a pickupot, és gyorsan megtanulják egy új helyen. A fiatal növények 2 év után gyönyörű virágokkal rendelkeznek saját tulajdonosokkal.

  Astilboides: leírás és agrotechnológia

  Néhány kertész ajánlott a kora tavaszi magvak szopni, de vetés előtt hűtőszekrénybe kell fordulni.

  A vetőmagot könnyű és tápanyag talajjal kell használni. Tapasztalt Daches azt javasolja, hogy ne merítsen a vetőmag anyagot, és miután rengeteg rá. Az egész ágynak biztosítania kell, hogy lefedje a polietilén fóliát, amely csak az első csírák megjelenése után eltávolítható.

  Astilboides: leírás és agrotechnológia

  Betegségek és kártevők

  Annak ellenére, hogy a különböző betegségekkel és veszélyes kártevőkkel szembeni ellenállást és veszélyes kártevők ellenállása, a zöld ültetvények gyakran szenvednek csigákat és csigákat, amelyek kényelmesen érzik magukat a nedves talajon a lombozat alatt. Ezek a rovarok elpusztíthatják az összes lemezlemezeket, amelyekben csak a durva testek elhagyják.

  Astilboides: leírás és agrotechnológia

  A paraziták megjelenésének megakadályozása érdekében a szakértők azt ajánlják, hogy a talaj a virág alá kerüljön, hogy elaludjon apróra vágott tojáshéjakkal, tűlevelű tűkkel és használta a kávét, ami megnehezíti a rovarok mozgatását és károsíthatja a bőrt.

  Ha nagy mennyiségű kártevőt észlelnek, akkor különleges vegyi anyagokkal kell kezelni, amelyek segítenek megszabadulni a parazitáktól.

  Astilboides: leírás és agrotechnológia

  Jól sikerült jól megalapozott kártevők. Néhány taxisok speciális csapdákat használnak sörrel a helyükön, hogy belsejében a csigák nem tudnak kijutni és meghalni. A rovarok pontszáma segít az illatos paprika, a rozmaring, a kiszinza és a szárított petrezselyemben. Ezeket a fűszereket egyszerűen szétszórják a bokrok közelében és a leveleken.

  Astilboides: leírás és agrotechnológia

  Példák a tájtervezésben

  A szokásos megjelenésnek köszönhetően az asztilbowid megsértése és nagy mennyiségei széles körben használják a tájkép kialakításában. A virág lehet egy független növény és a virágrendezés része. Ez a növény jó háttér lehet a legtöbb szín, a kontrasztos levelek színével, valamint világos és telített színekkel. Az Astilbowide közelében, a Barberry, a Viburnum, a csipkebogyó, a Rowan és a buborékozott bokrok és az erdei anemon, Geranium és Zelenchuk.

  Annak érdekében, hogy a festékek zöld összetételét tavasszal adják, a tervezők a virág közelében javasolják, hogy ilyen virágzó évelők, például a primrosok és a crocuses.

  Astilboides: leírás és agrotechnológia

  Sok projektek díszítő víztározók, a szakértők inkább ez a virág, a hatalmas levelei, amelyek nagyon szépen nézett a háttérben kövek különböző formák, és a megnövekedett páratartalom a terület teremt a legkedvezőbb feltételeket a növekedés és a fejlődés. A virág orosz kombinációja lehetővé teszi, hogy az érintetlen vadvilág hatása legyen.

  Astilboides: leírás és agrotechnológia

  Az egyetlen bokrok képesek lesznek díszíteni az árnyékolt területet a ház és a háztartási épületek, valamint a hosszú kerítések mellett. Ha nagy kaszpóban ülünk egy növényt, akkor megváltoztathatjuk a webhely dekorációját a tulajdonosok kívánságaitól függően.

  Astilboides: leírás és agrotechnológia

  Gyönyörű és jól ápolt háztartási telek – minden tulajdonos büszkesége. Mindegyik kertész megpróbálja ültetni a legszebb növényeket a területükön, ami örülni fog egész évben. Az épületek és a háztartási épületek jelenléte nem mindig teszi lehetővé a racionálisan minden sarkot. Ebben az esetben a szakértők azt javasolják, hogy figyelmet fordítsunk az árnyékban, amelyek nagyszerűen érzik magukat az árnyékban.

  Az ilyen típusú színek egyik legszembetűnőbb képviselője az astilbowide lamelláris.

  Mielőtt megvásárolná ezt a növényt, gondosan meg kell vizsgálni annak jellemzőit, a leszállás és a finomság jellemzőit.

  Astilboides: leírás és agrotechnológia

  A következő videóban megismerkedhet az astilbojdes termesztésének szabályaival és az indulással a nyílt földön.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása