Áthelyezés: Leírás és fajták, leszállás és gondozás

Dicentra – szervek kétszikű növények, akinek a neve által feltalált Karl Linnem, lehet fordítani a latin, mint egy kétirányú vagy egy virágot két sarkantyú, a modern rendszertan szereplő Popaveraceae család füstös (Fumaracacia).

A virágáramlások népszerűsége nagyon szokatlan virágot hozott, sok emlékezetes szívvel. A természetben a Dyumyankolovaya terület az éghajlati kataklizmák eredményeként megszakadt, amely a bolygó történetének utolsó millió éve a gleciáció titkosságát eredményezte. Jelenleg, a külsőleg hasonló növények Eltalálkoznak Kelet-Ázsiában és Észak-Amerikában. Az európai kertben és a park kultúrájában ezek az eredeti virágok elkezdtek behatolni a XVII. Században Japánból és Kínából, De még inkább az amerikai telepekből származtak.

Sajátosságok

A DICENTRA virág alakja, amely hasonlít egy lapított stilizált szívre, a legtöbb ilyen növények nagy népszerű nevét. Mindegyikük, egy vagy más módon, a népi legendákkal és a tizedes mesékkel társulnak. Az orosz hagyományban a virágok megkapták a “megtört szív” nevet. Bár valójában a színek szív alakúak lehetnek minden fajtától. Az Észak-Amerikából származó legtöbb bevándorló virágokkal rendelkezik, amelyek szívvel nagyon feltételezhetőek.

Bár az ázsiai növény volt az első, kap egy tudományos leírás, és ez volt az alapja a formáját a színei, hogy az egész nemzetség Dicentra kapott, a modern genetika kínált kiosztani azt a saját nemzetség Nagy Szívvirág.

A kertészek számára természetesen a tudományos bálások és a nagy jelentőségű spórák nem rendelkeznek. És az amerikai, és az ázsiai formák ugyanolyan vonzóak és eredetiek.

A legtöbb kert dicentr-évelő gyógynövények, néhányan a cserjéknek tulajdoníthatók.

A díszített gyermekek disztribúciója, határ, alpesi dia lehet egy független elem a dekoráció bármely telek. Még a virágzó bokrok végét is meglehetősen vonzónak tűnnek a szétszórt levelek és a színek miatt.

A természetben a különböző típusok egyenlőtlen körülmények között nőnek, a készítmény általános nagy igényei és a talaj szerkezete továbbra is fennáll. A DotCentrat szubtropiáinak lakói nem szenvednek a konvergenciát, hanem a szárazság nem szeretik. Az ellenőrzési rendszer nem kevésbé fontos. A fagyok képesek megsemmisíteni még a magas hegyvidéki fajokat, amelyek ellenállhatnak a téli békefenntartás során a hőmérséklet jelentős csökkenése.

A legtöbb fajta szárai eldönthetők, és különböző fajok lehetnek 15 cm-tól (bányászati ​​amerikai korcsokák) 1,5 m magasságig. Minden növény esetében kifejlesztett húsos rizómákat jellemeznek, nagyon érzékenyek a hidratálásokra és a nedvesség feleslegére vagy az öltésére.

A tipikus kerti kártevők inkább a dicentro-t nem szívesen befolyásolják.

A megjelenésük oka a leggyakrabban a termesztési feltételek által okozott stressz (alacsony hőmérséklet, napfény hiánya vagy károsodott nedvesítési mód), és ennek megfelelően gyengül a növény.

Az összes dicentre gyökere mérgező alkaloidokat tartalmaz, amelyek száma nagymértékben változhat a növények típusától függően. Súlyos mérgezést okozhatnak, így a gyökerekkel való manipulációkkal, és még általában is ajánlott kesztyűt használni a növényekkel. Fontos továbbá védeni a kapcsolatot velük gyermekekkel és háziállatokkal.

Típusok és fajták

Az első-európa, amint azt már említettük, az ázsiai forma az ázsiai forma, amely a csodálatos című modern osztályozásban kapott. Úgy gondolják, hogy Japánból származik a XVII. Század végén, bár egy vad formában nő, aki Kína északkeleti részén és Koreában nő. A növény elég gyors a kultúrában. A parkokban és a bírósági kertekben tenyésztették. Aktívan díszített szerzetesi területek. Fokozatosan nyert és kevésbé tiszteletre méltó kertek és még a szokásos inádók gyűjteményei, akik romantikus és mindig könnyű szomorúsággal rendelkeztek, egy virág formáján alapulva – a szív – a középső rés, amelyből a virág reproduktív részei (Stamens és Pestles) vannak.

A Nagy Charles Lynnea besorolásában ez az ázsiai vendég egy füst nő (fumaria spectabilis) fajnevét kapta.

A XIX. Század közepén, az amerikai rokonai pedig a Dicentre nemzetségben szerepelt a név alatt (Dicentra Spectabilis).

A növény teljes mértékben igazolja a nevét. A menekülési magasság közel egy méterre érhető el. A komplex levelek hosszú mereveken találhatók. A tetején sötétzöld, alulról – egy könnyű füstös árnyalattal, teljesen sima, fényes visszaverődésekkel.

A virágok meglehetősen ritka kétoldalas szimmetriát és kifejezett szív alakúak. Az autószerű virágzatban akár 15 is van. Külön virágméret közel két centiméterhez. A külső szirmok színe túlnyomórészt rózsaszín van a vadon, a kultúra szinte fehérre változik. A virág hazai szervei nagymértékben fejlettek. A nagy porszívók úgy néznek ki, mint a szirmok, nem kevésbé erőteljes a mészáros. A Blossom májustól nyár közepétől 1-1,5 hónapot folytat. De miután virágzás után a növény a gyönyörű levelekkel tetszik a szemnek. Néha ez a nyáj augusztusban virágzik, és szeptember végéig virágzik, ha nincsenek fagyok, hogy nem tolerálja.

A XIX és XX Évszázadok során olyan fajták sorozata, amelyek a színben különböznek a színben és a virágokból származó virágok számában, néha kissé kitűnő színűek a levelek, és még a szárak alakja, a vad alakja alapján váltotta fel a spectabilis.

A leghíresebb ilyen fajták csodálatos dicentárok Alba, Aurora és Snowdrift, fehér virágokkal rendelkező és néha fehér DTSCentra, “Arany szőlő” vagy arany szíve aranysárga levelek és rózsaszín virágok. Vannak olyan fajták, amelyek vörös virágokkal rendelkeznek, például Bacchanal, még népszerűbb a valentin változatossággal. Az utolsó fajta, kivéve a vörös rózsaszín virágokat, megkülönbözteti a szokatlan szürke-zöld levelek.

A népszerű fajták egyike volt Tajvan Dicentrája (Dicentra Formosa), Európában, a gyönyörű név.

Megkülönbözteti a rövidebb hajtások (legfeljebb 40 cm) és a fehér és a krém fényes árnyalatú virágok. Ellentétben a csodálatos rokonával Kínából, a tajvani vendégek virágzik ősszel.

Egy másik eredeti dicentra-skandetet hozták a Himalaya-ból Európába (Dicentra Scandens). Ez egy igazi liana, és legfeljebb két méter hosszúságú. A virágok rózsaszínek, de gyakrabban fényes sárga színűek. A mérsékelt éghajlat körülményeiben a növény nagyon óvatos gondot igényel, és gyakrabban nőnek éves.

Nem kevésbé hatékony és alacsony szellemű amerikai faj.

Kiváló vagy kivételes dicentra (Dicentra Eximia) jellemzően telített piros virágokkal rendelkezik, Bár vannak olyan fajták, amelyek rózsaszín és még csaknem fehér virágok is vannak. A Blossom körülbelül két hónapig folytatódik. A hegyi erdők lakói, legfeljebb 25 cm-es lövés. A levél levéllapok, gyönyörű zöld és kék árnyalatú levelek.

CUCULLARIA DICENTRA CUCUCULLARIA (DICENTRA CUCUCULLARIA) az egyik legalacsonyabb. A hajtásai csak 15 cm-re érnek el. Növekszik a Woody hegyi lejtőkön a Nyugat-USA-ban. A növény tápanyagokat állítja be a karcos rizóma. A virágok nagyon eredeti alakúak, emlékeztetnek egy szokatlan fejdíszre – egy olyan motorháztetőre, amely a papok használata, amelyre ez a dicentre, és kapott egy faj nevét. Színes szirmok általában fehér, néha rózsaszín.

Kanadai Dicentra (Dicentra Canadensis) – egy másik alacsony sebességű amerikai forma. A fehér virágokkal rendelkező növény ritkán meghaladja a 25 cm-t. Ez az egyik legkedvezőbb időjárás Voiczes.

Dicentra Peregina (Dicentra Peregrina) is megkülönbözteti a miniatűr méreteket – akár 15 cm-ig. Nagy méretű, bár néhány, lila-rózsaszín virág és gyönyörű diseated levelek. Tökéletes az alpesi dia tereprendezéséhez.

Az amerikai videók kereszteződése és későbbi kiválasztása és a kiváló kiválasztás, az eredeti hibrid – égő szívek, amelyek ezüstös levelei és fényes vörösvirágok.

Egy másik eredeti amerikai nézet Dicentra Chrysantha (Dicentra Chrysantha), Növekszik Mexikóban, megkülönböztetve a világos sárga virágok. Ez az évelő fű bokrok akár egy és fél méterig is nőhetnek. Ez a növény tavasszal és ősszel virágzik. Ez a hegyi dicentre nagyon igényes a körülmények között, és a kultúra ritkán fordul elő.

A legkisebb méret eléri DICENTRA UNIFLORA (DICENTRA UNIFLORA) a Highguard Cordiller-től. A hajtások ritkán haladják meg a 10 cm-t. A virágok nagyok, általában egy, néha 2-3. A virág alakja, azt is nevezik “Wolveya fej”. Az ellátás nehézségei miatt gyakrabban nőtt, mint egy szobanövény.

Esztergálás idő

A diszperzióval vagy transzplantációval kapcsolatos összes manipuláció, valamint egy új üzem kirakodása, a tavasszal virágzásra kell gyakorolni, azaz áprilisban. Ha az éghajlati viszonyok lehetővé teszik, ezeket a műveleteket, és szeptemberben lehet, de ebben az esetben fennáll annak a veszélye, hogy a növények nem lesznek ideje, hogy vigyázzanak a fagyok kezdete előtt, és elpusztuljanak.

Hogyan kell ültetni?

A kirakodás az elkészített lyukban történik. Méreteit még kicsi decímekkel vagy egy magvakból termesztett fiatal növény ültetése esetén a következők: legalább 40 cm átmérőjű és ugyanolyan mélységben. Csak azért, hogy megérintse a palántákat vagy a törlést, lehetetlen előkészíteni a vízelvezető anyag rétegét a kútban – Tégla morzsák vagy törmelék, amelynek feladataik közé tartozik az extra nedvességi felelősség, amely a rossz időjárás miatt megjelenhet.

Az ültetésre szolgáló talajt előre kell előkészíteni – szépen öntsön egy fiatal vagy transzplantációt. Könnyen kell lennie ahhoz, hogy a rizómák hozzáférjenek a levegőhöz, és a vizet ne töltsék be, így homokot vagy tőzeget kell hozzáadni a kertbe. Szükségszerűen elegendő számú humusz jelenléte. Néha szükséges mész.

Hogyan kell törődni?

Úgy gondolják, hogy az egzotikus ázsiai díszárok alaposabb ellátást igényelnek.

Nagyon akut, hogy reagálnak a fagyra. Nem mindig fájdalommentes télen tolerál. Abszolút nem tolerálja a konvergenciát vagy a szárító talajt.

Az amerikai fajokat és fajtákat alapulóan szánalmasnak tekintik, bár ebben a csoportban vannak növények, amelynek termesztése valódi kihívás lehet a virág számára.

Locsolás

Öntözéssel időjárási körülmények között kell vezetni, és előrejelzést kell irányítani, mivel a bőséges öntözés nehéz légköri csapadékokkal kombinálva meghallgathatja az üzem rizómáját és halálát. Normál öntözési mód – hetente 1-2 alkalommal. A levegő hőmérsékletének csökkenésével az öntözési intenzitást is csökkenteni kell. Ez augusztusban és szeptemberben az üzemnek kevesebb vízre lesz szüksége, mint júniusban vagy júliusban. Amikor a pihenés állapotára vált, amikor a hajtások elkezdődnek, öntöznek, általában meg kell állniuk.

Podkord

Minden dotcenter nagyon igényes a talaj ásványi összetételéről, és reagál az etetésre. A helyszínen, ahol a Dotscentra-t ültetik, már ősszel fogják ültetni, ajánlott szétszórni a szerves műtrágyákat, például egy korovyanot, és a leszállás előtt – karbamid.

A növények ültetése vagy átültetése, hogy átfogó műtrágyák legyenek. Tavasszal a virágok világosabbak, a szuperfoszfátot a növény alá kell helyezni. Ez a műtrágya a nyár folyamán is hasznos lesz, további 3-4 alkalommal.

Az újonnan ültetett növénynek nitrogén-műtrágyákkal kell benyújtaniuk, nem lesznek feleslegesek a virágzás végén, mielőtt a dicentárok pihenése.

Ritkítás

Meg kell néznie a Dotentre-telek, így nem érdemes hosszabb ideig hagyni a perselyt felügyelet nélkül. A vadon élő államban egy növényi közömbös rügyek, és virágok minden dicsőségükben, és már a gyümölcs dobozokból származó virágzatok. Fokozatosan, kivéve az élő hajtásokat és a virágokat, elhalványult levelekkel szárítottak.

Az ilyen növények, amelyek a természetes élőhelyekre szervesek teljesen nem megfelelőek a helyszínen.

Rendszeresen a két részegységet ki kell vágni az összes halott rész eltávolításával. Jelenlétük nemcsak nemcsak nem csak nem csak hanema, hanem a középső csík éghajlatának körülményei miatt a betegségek megjelenését okozhatja, mivel a halott hajtások és a virágzat tökéletesen felszívódik a nedvesség, a tápközeg, vagy egy menedékhely a különböző kártevők.

Győződjön meg róla, hogy az összes fejlécet a télre vágja – az alsó, annál jobb.

Átruházás

A növények megfiatalításához javasoljuk rendszeresen átültetni. Ha ez nem történik meg, az életed ideje nem haladja meg a 6 évet, a legtöbb faj kevesebb van. Ugyanakkor szükség van a gyökér állapotának felülvizsgálatára, mivel az ő öregedése általában az egész növény elszalasztása, és ennek eredményeként a halála. A gyökér összes szilárd részét el kell távolítani, és a gyökér kissé hozzáadódik. A már leírt módszerrel elkészített jól felkészült, valamint az új üzem kirakodáskor, az újonnan előkészített talajban.

Jobb, ha tavasszal tavasszal virágzás előtt, amikor a talaj már eléggé melegszik, Bár néhány virágnövény ajánlott átültetni a dométert az ősszel, amíg a növény a téli béke állapotába kerül, hogy egy új helyen kerüljön sor.

Virágzás után

Virágzás után óvatos elhagyást kell tennünk az üzemből, elsősorban az összes halott hajtás eltávolítása, virágzás, virágzat és levelek. Ez lehetővé teszi számodra, hogy felnőjön a fiatal csiszológépekkel minden dicsőségében, és a díszes virág nélkül is örülje a szemet.

Ha a virágzási idő hosszú, akkor a bokor szárított részeinek eltávolítása szükséges, és virágzás közben.

Néhány korai pohárfajtákat nitrogén trágyázókkal lehet kitölteni – segít a buja lombozat megszakításában.

A tenyésztési módszerek

A dotcentratok magvai magvak érése 3-5 darab gyümölcsökben, a középső zenekar körülményei között szinte képtelen. Gyakran magok, általában nem érettek.

Ha még mindig igazán akarsz kísérletezni, akkor türelmet kell szereznie. Vetés a helyiség körülmények között, ugyanolyan esik, ha magokat gyűjtenek. Az ültetett magokat mikroklímának meg kell teremteniük, amely műanyag üveggel vagy üvegedényekkel rendelkezik. A hajtások egy hónap alatt megjelenhetnek. Ha ez a boldog esemény megtörténik, akkor nem kell megnyitni a palántákat – szükséges az üvegházhatású körülmények között csírázni. Fontos figyelemmel kísérni a talaj páratartalmát: lehetetlen megengedni a konvergenciáját, de nem szabad száraz. Ha szerencsés vagy, a tavaszi fiatal növény a nyitott földön elkészített lyukba leszállítható.

Általában a növényt más módon tenyésztik. A legmegbízhatóbb a rizómák hasadása. A szegmenseknek legalább 3 vese kell lenniük.

A rizómákkal való együttműködésre van szükség a kesztyűben – amint azt már említettük, a lé nagyon poisond. Elkészített anyag, amelynek ellenállnia kell néhány órával a levegőben (diplomás), és csak a rizómák enyhén fagyott, folytassa a felosztást.

Túl fiatal növények a hazómákhoz való hasadékhoz nem illeszkednek, valamint a már táplált gyökerek zavarása, jobb, ha 3 éves korig tart.

A dicentrum rugójában az edényekben beültethető a növekvő növényből származó dugványok formájában. Leszállás a kertben ebben az esetben csak a következő évben lehet.

Betegségek és kártevők

Minden dicentárt megkülönbözteti a hagyományos kerti kártevők és a közepes szalag kulturális növények tipikus betegségeit. Az egészséges növények legnagyobb veszélye képviselhet Tl út és csigák. Azonban könnyen megszüntetik a megfizethető gyógyszerek segítségével, amelyeket a legtöbb szakterületen vásárolhat.

A növényi tartalom megsértésével a vírusfertőzések befolyásolhatják. Az egyik módja annak, hogy megakadályozzák a megelőzésüket egy olyan webhelyre, ahol ültetik őket, valamint az összes kapcsolási és haldokló szervek időben történő eltávolítását.

Használat a tájtervezésben

A méltóságok határozottan megnyerték méltó helyüket egy ilyen aktív fejlődő iparágban, mint tájkép kialakítását. És nagy ázsiai fajták, és az amerikai alacsony szellemű fajok egyformán széles körben használják mind a csoportos kirakodásokat, mind egyénileg.

És ezek és mások az alpesi csúszdák szinte kötelező elemévé válnak.

A szétszórt könnyű ázsiai díszárok rajongói tökéletesen kombinálják a tűlevelű fákkal, és az amerikai hegyi és erdei fajok tökéletesen kiegészítik a magas gyógynövények vagy cserjék kirakodását.

Hogyan üzembe és gondoskodjon a DTSCentroy Next-ra.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: