Az amerikai peonies leírása és termesztése

A nagy és világos bazsarózsa bokor díszíti a kertet, és büszke lesz a tulajdonosára. Ez a többéves virág a természetben növekszik, és sikeresen megszorozza az Eurázsia és Észak-Amerika szubtropiáit. A peonies fából és lágyszárúak. A virágágyásánál megszoktuk, hogy láthassuk az árnyalatok és formák széles skáláját.

A kedvezőtlen tényezőkkel szembeni rezisztencia miatt a bazsarózsa széles körben elterjedt az egész országban. Buja, hatalmas virágok virágoznak a május végén, és továbbra is örömteljenek minket július közepéig, attól függően, hogy a fajta.

Az amerikai peonies leírása és termesztése

Egy kis történelem

1976-ban az American Breeding Rudolph Clem a vad-növekvő tenyésztési bazsarózsa több crustingjével új fokozatot kapott az üzemnek. A látszólag egyszerűségének ellenére a virág széles körben elterjedt és elismerte a világ számos országában.

“Amerika” – több világdíjas tulajdonosa:

  • A hibrid – Alm Prémium eltávolítása évében;
  • 1992-ben aranyérmet vettek fel az amerikai peonies társadalmából;
  • 2009-ben – APS-díj a tájképre.

Az amerikai peonies leírása és termesztése

Jellegzetes

Varietyi “America” ​​- Egy univerzális kilátás a hibrid által származtatott bazsarózsara. A virág széles nefon hullámos szirmai szirmos szirmai szirmos vagy sötétvörös, amelyek két sorban találhatók. A kihagyott rügyek úgy néznek ki, mint a tulipánok. A mag látványosan kifejezve: világos zöld pestle, amelyet világos sárga porszívók és anthers veszi körül. A virágok nagyok, átmérőjű elérés 20 cm-re.

A leírás szerint a bokor magassága akár 80 cm-ig terjed. A sötétzöld színű dekoratív levelek a masszív szárakon találhatók. A növény nagy számú virágot képez. A virágok simaak, és nem esnek ki sokáig. Alig fogható instabil illat.

Pion “America” ​​- Rankerty Sorror. A virágzás után azonban a levelek még mindig zöld maradnak.

Az amerikai peonies leírása és termesztése

Az amerikai peonies leírása és termesztése

Tenyésztés

Tetszett, hogy a növényi fokozat mindig azt szeretné, hogy nincs egyetlen másolatban. Ehhez meg kell terjeszteni a meglévő bokorot. A tenyésztési peonies legnépszerűbb módja a bokor megosztása. Az eljárás legkedvezőbb idő lesz a nyár vége vagy az ősz kezdete. A transzplantáció során maximális termelékenység elérése érdekében:

  • Válassza ki a megfelelő talajjal rendelkező megfelelő leszállóhelyet;
  • Óvatosan ásni egy bazsarózsa bokrot a gumók károsodás nélkül;
  • osztja meg a rizómot töredékekre, hogy heteroacexin oldattal kezeljük őket;
  • Az előkészített kutakban, hogy homokos párna legyen.

Az amerikai peonies leírása és termesztése

Az amerikai peonies leírása és termesztése

Az amerikai peonies leírása és termesztése

Az amerikai peonies leírása és termesztése

A transzplantáció előkészítése

Tehát a bazsarózsa “America” ​​leszállására a legkedvezőbb lesz az oldal napsütéses oldala vagy egy palilla, amely szublinos talajjal rendelkezik. A kutaknak előre kell ásniuk, hogy kitöltsük őket föld, tőzeg és humusz keverékével. Adjon hozzá egy maroknyi nyírsütőt is, és emellett támogatja a szuperfoszfátot és a vas-erőt.

A keresések esetében meg kell választania egy nagy bokorot, amely több mint 3 év volt. A száraknak bizonyos távolságra kell növekedniük egymástól, és fontos, hogy a számuk több hét. A bazsarózsa ásónak kell lennie a kertben, hogy elkerülje a gyökér károsodását.

Itt keményen kell dolgoznod, ahogy a gumók nagyon törékenyek és 1 méterre mélyen mennek.

Az amerikai peonies leírása és termesztése

A rhizome-t előnyösen jól öblítjük, hogy felfedje a hibákat és megszabaduljon az elesett alkatrészektől. A zöld szárak levágnak, és körülbelül 10 cm-t hagynak. Annak érdekében, hogy a gyökerek ne merüljenek el, amikor elosztják, akkor több órát kell helyezni hűvös helyen a törékenység elvesztésére.

Most megoszthat egy bokorot. A rizómát körülbelül 15 cm-es fragmensekre vágjuk 3-4 vese és több látszólagos gyökerei. Az ültetőanyag ezen mérete a legoptimálisabb. A delletek több vagy kisebb további gondozásra és túlságosan szálra van szükség.

Az amerikai peonies leírása és termesztése

Leszállás és növekvő

A borsó bokor vágott részeit fertőtleníteni kell kálium-permanganát oldatban körülbelül fél óra. Friss szakaszok vágások spray apróra vágott szén. A túlélések növelése érdekében minden egyes megtévesztőnek egy vastag agyagoldatba kell merülnie, 2 heteroacexin tabletta hozzáadásával a vízvödörön és 50 gr. Réz. A gyökerek egy sűrű bevonat kialakulása előtt.

Az elkészített lyukban, hogy elmélyüljön, tegye a homok aljára. Helyezze a peoniákat egy lyukba, megszórjuk egy korábban főzött keveréket. A vese-t 3-5 cm-en kell elhelyezni a talajszinttől.

Először a növények gyakori és bőséges öntözése látható. Annak érdekében, hogy elkerülje a talaj szárítását, amire szükséged van.

Az amerikai peonies leírása és termesztése

Az amerikai peonies leírása és termesztése

Gondoskodás

Annak érdekében, hogy az amerikai tenyésztés gyorsabb gyümölcsét barna zöldövezetben és élénk színekkel kezeljük, meg kell adni a megfelelő elhagyó növényeket. Ebbe beletartozik Időszerű öntözés, lazítás, kártevővédelem és metszés.

Az első két évben a növényzet, meg kell vágni a színek fájdalmait anélkül, hogy a bokrok virágoznak. Ez egy erős gyökérrendszer fejlesztésére történik, hogy a következő évek mindegyike élvezze a bazsaregszínű “America” ​​színeinek szépségét és eredetiségét.

Az amerikai peonies leírása és termesztése

További információ az “America” ​​peoniesről.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása