Az Aquiegia fajok és fajták áttekintése

Akvilia, vagy egy másik virág, az úgynevezett, Orlik, vízgyűjtő, egy gyógybous évelő növény a nyílt talaj a Lutikovy családból. Észak-Amerikában. A mai napig 120 kulturális fajok vannak, de csak 35 találhatók Oroszországban. Sok kertész leállítja a kiválasztást a növény fajtáiban, mivel sokáig megkülönbözteti a bőséges virágot. Emellett az Aquille segítségével élénk és különböző árnyalatú virágágyások készíthetők.

Ha érdekel egy vonzó táj létrehozása ORLIK segítségével, akkor részletesebben meg kell ismerkednie az Oroszországban gyakori, meglévő fajtákkal, és mérsékelt éghajlatokban is jól érezhető el. Mindezek és sok más dolog megvitatásra kerül a cikkben.

Legjobb európai fajok

Van egy nagy kategória, amelyen mindenféle vízgyűjtő megosztott – ez a származási hely. A legnépszerűbb európai fajok között szokásos az alpesi, a bőr, a szibériai és a fanoid kiemelésére. Teljes leírásukkal meg kell ismernie, hogy megértsük, mi a legfőbb különbségek közöttük, és mi az egyes fajok egyénisége.

Minden típust és fajtát lehet használni, mint egy alpesi dekoráció a kertben, valamint Rabata vagy keverők. Még a száraz panelek létrehozásakor is ezek a növények nagyszerűnek tűnnek a jellemzőiknek és a színezés széles skálájának köszönhetően.

Aquille Alpina

Ebben az esetben a név önmagáért beszél: ennek a fajnak a szülővárosa az azonos nevű hegyek. Ez a virág a természeti környezetben elsősorban a hegyi buja vagy erdőtiszta a magasságban 2.5 ezer méter tengerszint feletti magasságban. A vad közegben a növény magassága eléri a 40 cm-t, és a kertben megfelelő gondossággal rendelkezik, a növény mérete még nagyobb lehet.

Többek között számos fő jellemzőt kell kiemelni.

 • Virágzó idő – nyár (június).
 • Növekedési időtartam – 5 év.
 • Virágok – akár 8 cm átmérőjű. Lehet kék vagy lila árnyék.
 • Plap – ívelt és kicsi (csak akár 2 cm).
 • Levelek – kétszer terápia és mély disszekcióval. A sült lombozat van, és szunja – ülések.
 • Gyökerek – olyan sztrippelő rendszer, amelyben az anyai gyökér a legnagyobb.

Az Alpesi Aquailia fajták leggyakoribb fajtái: Alba, Carlziepke, Atroviolacea, Bluespurs, Superba, Caerulea.

A szakértők azt javasolják, hogy az ORLIK ilyen típusát könnyű homokos talajba állítsák, amelynek savassága 5,6 és 7,5 pH között. Ami a szaporodás a faj, az alpesi Aquaille elválhat segítségével magvak (maggal és vakmerő módon leszállás), shilling vagy elválasztó bokrok. Maga a növény meglehetősen fagyálló és ellenáll -28 ° C-ra fagyva. És a virág stabil, és a hőt, és egy hosszú szárazság, de még a szakemberek javasoljuk, hogy ne feledkezzünk meg a nedvességet az „pet”, különösen a nyári szezonban. A legjobban az árnyékolt kertszakaszokban.

 Akveliya Skinner

Ez a fajta növény a vad körülmények között elsősorban az észak-amerikai kontinensen belül a Csendes-óceán partján vagy az Észak-Mexikó területén nő.

Ez egy évelő egy egyenes szárral, amely akár 80 cm-ig is nőhet.

 • Növekszik egy helyen 4-5 év.
 • Virágok – akár 4 cm átmérőjű. Drooping formában és sárga (lehet egy arany chip). Fényes narancssárga seashelisztika.
 • Plap – egyenes és vékony, egy monofonikus színben.
 • Levelek – Twoubled, zöld szürke chip.
 • Gyökérrendszer – a nagyon bázis (rúd) tömörítésével.

Az ilyen növény ültetése a legjobb a talajban, ahol a homok vagy a lágyítás érvényesül. Valamint a talaj savasságát nem szabad túlmutatni 1.6-7.8 ph. Ellentétben sok más fajtával, Skinner orlik nem olyan fagyható. A növény csak -12 ° C-ig terjedő fagyzal képes túlélni. A kemény tél túléléséhez a virágnak jól kell szigeteltnek lennie.

Ami az üzem gondozását illeti, meglehetősen szerény, és csak állandó öntözést, gyomnövényeket és elhalványulási virágcsökkentést igényel.

A faj legnépszerűbb változata tequila napkelte. Fő jellemzője a fényes skarlát árnyékának nagy színeiben van. Ezenkívül ez a fajta ismert, mivel hosszabb virágos időszak – majdnem az egész nyári szezon. Ugyanabban az évben virágzik, amelyben ültetett. A Skinner vízelvezetésének más fajtáihoz képest a tequila napkelte is jobban átadja a fagyot.

 Akveliya Sibirskaya

Ez a faj széles körben elterjedt Szibéria nyugati és keleti részén, valamint az Altai és a fenyőerdők a Katuni folyó közelében. A vadon élő állatok körülményei a hegyi és erdei réteken nőnek. A Kulturális nézet 1806 óta. A virág 30-60 cm-ig terjedhet, attól függően, hogy a gondozás minősége és a növekedési feltételek.

 • Életciklus – 4-6 év.
 • Virágok – akár 5 cm átmérőjű, kék lila tipp. Néha fehér vagy sárga van a széleken.
 • Rövidebb – vékony és rövid.
 • Levelek – Troy, nyitott, vöröses zöld árnyalattal.
 • Gyökérrendszer – egy nagy anyai gyökérrel, amely a közepén tömörül.

A virágzás időtartama május végén esik, és általában körülbelül 25 napig tart. A magok július második felében érkeznek. Ugyanakkor fokozatosan megkezdi a sárga és a levelek megoszlását. Rendszerint a második alkalommal, amikor az Eagle Siberian nem virágzik. Javasoljuk, hogy az ilyen típusú növényeket könnyű, laza, tápanyagú területekre és a nedves talajok mérésére. Ami a fagyállóságot illeti, a szibériai Orlik jól tudja mozgatni a kemény télen, de ez nem jelenti azt, hogy a növénynek nincs szükség melegítésre és megfelelő gondosságra ebben a szezonban.

E fajból származó egyik legnépszerűbb fajta az Alba. Virágok fehér növényekben. A hideg időjárás jó tolerálhatósága mellett ez a fokozat nem szenved a sulry nyári napokon is. A virág képes elfogadni még a legkedvezőbb feltételeket sem sok más növény, mint például a szárazság vagy a nap a napi sugarak alatt.

Akveliya nagyon

Természetes körülmények között ez a fajta “élet” a hegyi erdőkben Sakhalin, a Kuril-szigetek és az északi része Japán. Ezek többnyire sziklák vagy csúcsok a hegyek, és néha még a lökött pázsitok is. Ha az Orlik szikláin, a pánikföld többnyire egyedülálló vagy szétszórt, akkor a csodálatos lejtők nőnek fel. A növény maga alacsony lehet – 15 cm-ről, így akár 60 cm-re is elérheti.

 • A növekedés időtartama egy helyen 5 év.
 • Virágok – akár 6 cm átmérőjű. Előnyösen lila fehér szegélyű.
 • Levelek – Troy, hosszú merev. Magukat a gyökér rozettában gyűjtik össze.
 • Plap – hosszú, rosszul hajlított a végén.
 • Gyökérrendszer – rúd típus, amely az alapon rejlő tömítéssel rendelkezik.

Ideális hely a leszállás Aquieghegia Jeroid egy telek törmelék vagy homokos talajon. Általában a virágon minden 1-5 virágból nő. Ha az üzem megfelelően gondoskodik, akkor hosszabb lesz, és a színek mérete kissé növekedni fog. A Ferry virágzó Aquaille átlagos időtartama – 2-3 hét május közepén. Adhat önmamintát és felnőni, hogy felnőjön, kicsi, de buja bokrok.

Maga a nézet elég fagyálló és képes túlélni még egy kemény télen, bármilyen probléma nélkül.

Amerikai fajták

Mindezek alatt a felsorolt ​​kultúrák nemcsak az árnyalatok, hanem más paraméterek is különböznek. Ha szeretné díszíteni a kertjét különböző fajtákkal, akkor tudnia kell a természetes növekedési helyükről. Ez segít elősegíteni a növények gondozási folyamatát.

Sötét aquaille

A faj természetes élőhelye – mészkő sziklák az alaláb és az alpesi övek Alpok és apennin. A virág akár 80 cm-ig is nőhet.

Ami a többi jellemző tulajdonságokat illeti, több funkciót is tartalmaznak.

 • Levelek a sizem árnyalattal.
 • 4 centiméter virágok átmérőjű, amely lehet bíbor, lila vagy sötétkék. Lehetőség van a szirmok széleire.
 • Megzavarja, hosszú és rövidített Spurs, amelynek szélessége legfeljebb 3 cm.

A virágzás elsősorban május végén – június elején. A leszállás helyszínén a legjobb, ha megáll a homokkövek vagy agyag talajon (Sandstone-Clay). Amellett, hogy az Aquaille Sötét nem szereti a közvetlen napfényt, így szükség van a felére.

A növény használható Alpinearia-ban vagy keverőkben, valamint jól kombinálva a csokrokban is.

 Orlik kanadai

Ez a fajta gyakori az Észak-Amerika keleti része hegyeiben. Növény, mint minden kongor, évelő. 20 és 90 cm között nőhet. A virágból egyenesen szárad.

 • Virágok – akár 4-ig.5 cm átmérőjű. Egy száron akár 3 darab is lehet. A szirmok színe túlnyomórészt piros árnyalatú narancsszínű szegélygel.
 • Chaselisztikus – hosszúkás vagy ovális forma. Színük sárgás árnyalattal.
 • Félek – a végén, hosszú és egyenes vörös verejték.
 • A levelek – telített zöld szín és a Sisaya belső oldala. Az első forma kétszer terápia és szétszóródott.
 • Gyökérrendszer – rostos, és a fő folyamat az alapításon tömörül.

Cumproof arany bogár

A fő hely a faj élőhelye ennek a fajnak a vadon élő állatok feltételei Mexikó északnyugati részén és az Egyesült Államok déli részén. Ez a növény mind a megemelt nedvességtartalmú területen, mind pedig legfeljebb 3 magasságban növekedhet.5 ezer méter tengerszint feletti magasságban. És megfelel az akveliya aranynak és szurdoknak vagy szakadékoknak. Ennek a fajnak a megkülönböztető jellemzője a dimenziók. A vízgyűjtő arany bogár maximum 1 méteres magasságig terjedhet, és a bokor maga is olyan szárak, amelyek különböző irányokban elágaznak.

 • A virágok körülbelül 8 cm átmérőjűek. Különbözik a világos sárga színükkel.
 • A hűvösek vékonyak, növekednek akár 10 cm, míg teljesen egyenes.
 • Leaves: Stem – ülés, és hosszú lábakon égett. A gazdag zöld színű levelek színe, és a hossza elérheti a 4 cm-t.
 • Gyökérrendszer-rúd típusa.

Ez a fajta Orlik különbözik másoktól, hogy a virágok nem defláltak. Ami a leszállás helyét illeti, a tapasztalt kertészek ajánlottak az ilyen típusú talaj növényeinek átlagos savtartási jelzőjét 7-re.8 ph. Ideális esetben a földnek homokos agyagnak kell lennie.

Kínai és japán Aquail

Ezek az Orlik fajták nem csak a természetes növekedés helyétől eltérnek, hanem a köpés hiánya is. Ezért van a legtöbb növény “alacsonyabb” előtagja. Leginkább a meglévő fajok Koreában, Kínában, Mongóliában, Japánban és Közép-Ázsiában találhatók.

 Liezodosborne szélfalak

Ez a fajta általában Parakviligesnek tulajdonítható. Természetes élőhelye a sziklaterületre, pontosabban, a sziklákban. Ebből a fajból származó fajták általában erős gyökérrendszerrel rendelkeznek. A szár maga kb. 20-30 cm. Az általa választott szerkezet alatt. Ebben az esetben a lombozat hatalmas és kicsi. A tetején telített zöld, és a Sizy könyve. Pályázati lila virágok. Elérheti az átmérő max. 4 cm-re. Ebben az esetben a gyümölcs kis magvakkal járó szórólapot vonz.

Lhey-tenyésztés Melligital

Mint az akvilia, az anémiás-nagymellék, a mellite sas, és a paraméterek nagy részében is Paraklevigesnek kell tulajdonítani. Ugyanazok a kis magvak, csak több hosszúkás alakú és sima felület. Ez a növény rövidnek tekinthető. A fő különbségekből a következő jellemzők megkülönböztethetők: a virágok kisebbek, mint a szél alakú legenda, mindössze 3 cm átmérőjű. Színük – világoskék. Nagyszámú mélyen boncolt levelek.

Akveliya adoksova

A növény a Seveniacvilia nemzetségéhez tartozik. Ez a virág alacsony évelőnek tekinthető. A szár maximális magassága csak 30 cm-re érhető el. A virágok kubádi formájúak, és a szirmok egy könnyű fahéjas színárnyalatban vannak festve. Ugyanakkor, vöröses-barna seashelisztika. Különleges formációk vannak a porszívók körül a membránokkal. Felhívjuk a figyelmet arra a tényre, hogy ez a fajnak nincs spur.

Leginkább az ORLIK ilyen típusú fajta fajtái alpinariák vagy járdaszegélyek építése során alkalmazzák.

Az Aquille-ről részletesebben az alábbi videóból tanulhat.

Közös fajták

Az AquilleGia típusának leírása hiányos lenne, anélkül, hogy megemlítené a leginkább keresett fajtákat a szokásos vízgyűjtő.

 • “Harangláb”. Örök. Magasnak tekinthető (akár 70 cm-re nő). Lehet, hogy akár 7 szín is van a virágokon. A szín lehet fehér és szelíd rózsaszín vagy kék. A virágok nagyok és terrottél.

 • “Kacsintott kettős piros és fehér”. Akár 5 évig is növekedhet. A virágok nagyok (legfeljebb 6 cm átmérőjűek) és irányítva. Színes besorolás: piros vagy málna árnyalatok fehér szegélyekkel az élek mentén. Nagy fagyállóság: -34 ° C-ig.

 • “Vinki kék és fehér”. Mint sok más fajta, ez a virág alacsony. A szárai erősek és nem 20 cm felett vannak. Kék árnyalatú virágok fehér szélekkel és irányítva. Lombozat sűrűn oroszul. A levelek magassága akár 35 cm-re is elérheti.

 • “Ministar”. Élesen évelő növény. A fajta maximális magassága – 15-20 cm. Ellenállhat -34 ° C-ig. Lombozat nyitott, a zöld egyik oldalán, és hátsó – sisaya. A virágzási időszak május végén – június eleje. Shorts nagyon fáj a könyv. A virágok kék és lila árnyalatokban nőnek, könnyű kanállal.

 • “Adelaide Eddison”. A fent leírt fajtákkal ellentétben ez a növény magasnak tekinthető, mivel a szárak akár 55 cm magasságig is elérhetők. A gép virágok maguk és különböző színekben festhetők. Slap vékony és hosszú. Lombozat Ferricide.

 • “Ruby Port”. A fajta fő jellemzője egy virág formája (három szirmok több sípálya). Maga a növény átlagos magasságnak tekinthető, legfeljebb 40 cm-re. A színezés sokféle árnyalatú lehet.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: