Az út határáról

Közúti határ – kulcselem az utak és autópályák építésében. A cikk anyagából megtudhatja, hogy mit jelent, hogyan történik meg és az a használatra. Ezenkívül megmondjuk a paramétereit, és figyelembe vesszük a telepítés kulcsfontosságú pontjait.

Mi és mi szükséges?

Road Borders – építőanyag a közúti javításhoz. Ezek a határ mentelemek, amelyek a gyalogos zónák kerítéséből állnak. Az út mindkét oldalára vannak felszerelve, hogy hatékonyan megvédje és erősítse a titkokat.

Közúti határ szükséges a járművezetők és a gyalogosok biztonságának biztosítása érdekében. Megosztja az utat és a járdát. Ez a megerősítése és védelme járólap a negatív hatása a környező tényezők (mechanikai sérülés, eső, hó, jégeső).

A közlekedési leállások, a gyepek kijelölésére szolgál. Az úthordozást a versenyek és a parkolóhelyek elrendezésében használják. Csúszásmentes felülete és tiszta geometriai alakja van. Ez lehetővé teszi, hogy helyezze el, tökéletes határvonalakat alakítsa ki.

A közúti kőzetek a biztonsági szigeteken láthatók. A védelem és a zónák mellett díszítő funkciót végez.

Road Borders – építőanyag egyedülálló működési tulajdonságokkal. Nem csak a külső károk, hanem a hőmérsékletcsökkenés is stabilak. Esztétikai, tartós, kopásálló, ergonomikus. A csempékkel járó járdákkal szemben (figyelmeztesse az eltolódását), engedje meg őket aszfaltba.

A parkterületek díszítő tervezése. Gyakran használják a magán földterületek elrendezésében. Ezek az útfelület felett vannak (járda vagy aszfalt), ne menj túl mélyen a földbe. Növelje fagyát és nedvességállóságát.

Sajátosságok

Az úthordozást a különösen tartós nehéz beton módszertana állítják elő. A nyersanyag a cement és a durva homok nedves keveréke. A megoldást a betonkeverőkben gyúrjuk, amely a formában van elhelyezve, egyidejű rezgéssel. Ezt követően 40-50 fokos hőmérsékleten szárítjuk, majd csomagoljuk raklapra.

Az öntéssel kapott járdaszegély a költségvetés típusához tartozik. A termelési technológia megerősítésével az erő növeli a termék súlyát.

Azonban a vibrációs módszerek módjában a légbuborékok miatt a határ elosztásának lehetősége csökken.

A végponttól végzős festés miatt a szín megkülönböztethető. Az építőanyagokat szigorúan állítják elő a modern berendezések jelenlegi minőségi előírásainak megfelelően. Környezetbarát, megkülönbözteti a rendelkezésre álló ár, a legfontosabb pártok minimális időzítése.

Fel van szerelve a szakaszok különböző típusú, szóló szintje alatt az alsó réteg (vasbeton, homok és kavics). A telepítés során nagy súly miatt speciális technikákat alkalmaznak (vagy a kullancsokhoz hasonló kézi eszközök). Közúti határcímke (például BR 100.harminc.15 – Univerzális, megerősített és szín).

Útvonal – nincs tisztítás, a telepítési magasság jellemzi. Ugyanabban a síkban és magasságban megy egy burkolattal. Ugyanakkor a vezetési rész maga a kő magassága alatt található. Ennek köszönhetően az autók nem léphetnek be a bekerített gyalogos zónába. Ezenkívül vastagabb flare.

A fajok áttekintése

A közúti határok minden fajtája 3 típusra osztható. Mindegyiküknek saját jellemzője van, és a kinevezés megkülönbözteti.

  1. Főszürke, Egy hangjelzés van az egyik oldalon, amely az úton található. Más analógokhoz képest. A profil dőlésszögének köszönhetően kényelmes tisztítást biztosít.
  2. Radius szürke határ, a kerek metszéspontok központjában, a lekerekített forma szakaszainak kerítéshez. Szabványos magassággal rendelkezik, fordultak be, amelynek sugaraja 10 m-re van. Használt kanyargós utak nehéz terepen, meredek fordulók.
  3. Készült, jellemzi, hogy egy porózus felületi típus, amelynek SCOS felülről van szó. Ez egy azonos méretű és formájú járdaszegélyek lánca. Megkülönböztetve a vízvonal jelenléte (címkék a szennyvíz maximális megengedett szintjére).
  4. Ujj, különbözik attól a ténytől, hogy nem hoz létre akadályokat az autók számára, nagyobb csontvázzal rendelkezik. Különböző a nagy élettartammal, ellenáll a szállítási gumi nyomásával.

A curbstone geometriája határozza meg annak árát és súlyát. Ami a súlyt illeti, eltérhet a szabványos és megerősített típusú termékekben. Az első esetben a tömeg 95 kg, a második – 100 kg.

Ugyanezen márkával a beton M300, a szokásos határ ára körülbelül 200-300 rubel 1 db. A megerősített kő költsége 400-450 rubel tartományban változhat. A festett analóg ára körülbelül 320 rubel lesz 1 modulonként.

A közúti határok minden fajtája univerzális döntések az orosz utakon való elrendezéshez. A 665-91. GOST követelményei szerint a betonerősségben nem kevesebb, mint az M300, a nedvesség felszívódása legfeljebb 5%, fagyálló F200.

Gyakran az anyag fém rudakkal vagy huzalokkal erősíthető. Összetétele tartalmazhat gránit morzatot. A szürke egyetemesnek tekinthető. Szín Ez a pigment hozzáadásával kiderül. Az ilyen termékek drágábbak.

Szabványos méretek és súlyok

Az úthatárra vonatkozó követelmények regisztrálva vannak GOST 6665-91. Az összes városi utak és yardok 90% -ának megszervezésére szolgál. Élete 15-20 év, ami a helytől függ. Az úthatár méretei a fajtáitól függenek.

  1. Fő határ 180 mm széles, 1000 mm hosszú, 300 mm magasságban (legmagasabb), súlya 120 kg. Szélessége, magassága és hossza állandó.
  2. Szabványos út A határ 1 m hosszúságú a magasság és a szélesség – 300×180 mm, Súly 100 kg.
  3. Vörösóra A határ hossza / magassága / szélessége 1000x300x150 mm.
  4. Rádióút A határ 78-100 cm hosszúságú lehet. Szélessége 15 cm, magasság 30 és 32 cm között van. A közúti határ tömege közvetlenül a minőségére mutat, ha kevesebb, mint a megalapozott GOS szabvány, ez azt jelenti, hogy a technológia megsértésével állítják elő.

A Montaja árnyalatai

A közúti határ megfelelő telepítéséhez ismernie kell a használt stílus árnyalatát. A munka azt jelenti, hogy a 100 kg súlyú kövek emelésére és mozgatására képes technológiát. A berendezés hiányában használja a vas horgokat.

A munka nem egyedül történik – legalább kettő ezt teszi.

Először is, gondoskodni kell az árok gödrök készítéséről a meghatározott határ menti anyag teljes hosszára. A bázis előkészítésében a határ elhelyezkedésével határozzák meg, a kötél segítségével nagyobb pontosság érdekében.

Ezt követően szakadt árok. Szélessége az általánosan elfogadott telepítési technológia szerint 40 cm (2-szer több járda, sokkal nagyobb, mint a műanyag analóg). Az árok mélysége nagyobbnak kell lennie, mint az oldalsó kő magassága. Az árok alja, a homok, a homok és zúzott kő rétegek. A hegy kiegyenlítés, újbóli tömítés, amely után beton oldatát öntik.

Ezután meghatározzák a határ magasságával. Ehhez használjon építési szintet és egy kötelet, rögzítse azt a pecséteken, azonos távolságon az aszfalttól. A Bordeur Magasság megmutatja a közúti határon kívüli áthaladás helyét. A szakasz végén a határ telepítésével foglalkozik.

A kövek egymáshoz illeszkednek, és egyidejűleg emelnek és mozognak mindkét oldalon. A határ egy betonoldatba mélyül, szükség esetén gumi kalapács segítségével. Az eszköz segít a magasság beállításához. Ezek messze vannak a 2. síkok határától. Ehelyett használhat egy fából készült táblát és egy vas kalapácsot.

Ha a telepítés során a réseket a kövek, valamint más üresség között kapjuk meg, akkor azokat elkészített oldattal öntjük. Időről időre kell biztosítani, hogy a határok a megoldás fagyasztása, nem esett különböző irányokba. Miközben még nem lezártak, ki kell javítania pozíciójukat.

A telepítés befejezése után a járdák vagy utak elrendezésében részt vesznek. Annak érdekében, hogy a kerítés sokáig álljon, nem volt deformálódott, és nem szakadt meg, mielőtt a munka megkezdése előtt ellenőrizze a köveket. Lehetetlen annak elérésére, ha a nagy repedések és a levegő üregek észrevehetőek a felszínén.

Lehetetlen figyelmen kívül hagyni az alapítvány előkészítését. Néha a rakodók nem használnak zúzott kőből. Ha azonban a talaj nem homokos, akkor nem fog működni nélküle. Biztosan szükség van, ha a talaj agyag, van. Ebben az esetben az előkészítő technológia figyelmen kívül hagyása a tavaszi határokat különböző irányokban fog mászni.

Nem használható törmelék építési szemetet vagy tégla csata helyett. Ha ilyen “anyagot” használ, a határokat nagyon gyorsan értelmezik. Ami az agyagot és a fekete földi talajot illeti, a kavicsos. Ebben az esetben ne tegye a geotextíliák lefektetése nélkül.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: