Azalea: leírás, telepítés és gondozás

  A vágy, mint a legjobb módja annak, hogy felszerelje otthonát, hozzon létre egy légkört a kényelem és a szépség minden rendes személy számára rejlik. Az általános ötletek a kényelemről nem egyértelműek, de a legtöbbünk biztosan inkább az otthoni virágzó zöld szelet gondolkodni fog. A “Green Island” egyik tárgya lehet egy szoba virág azalea.

  Leírás

  Azalea (azalea) – bőségesen és hosszú távú virágzó üzem a Mersaek család Rhododendrons nemzetségéről. A virágzó azalea a szépségével komoly verseny a virágok királynőjében – egy rózsa, amelyre nagyra értékelik a szakemberek körében virágok és amatőr virág. Ez egy alacsony növény, Severewited hajtásokkal és lanceális levelekkel, alaposan alul. A tenyésztők sokéves tenyésztőinek eredményeképpen jöttek létre az azáleák sok fajtáját, amelynek különböző dekoratív jellemzői, amelyek csodálatos képzelet.

  A virágok 3-4 éves korában kezdődnek különböző méretű és formákból (egyszerű, frottír, félidős, perem). A fényűző virágzási időszak alatt a luxus virágzás, mégis látható levelek. Azalea virágokat főként fehér, rózsaszín vagy piros színskálában festik, és az átmeneti árnyalatok mindenféle változata. Ez a növény gyulladáscsökkentő és baktericid akcióval rendelkezik, enyhíti az erős túlmunkákat, tisztázza a gondolatokat. Elég az, hogy néhány percet üljön az illatos virág mellett, lélegzik a vékony illatában, és szemlélje a nyers virágzás csodálatos szépségét, hogy érezze az ilyen aromaterápia jótékony hatását.

  Néhány modern téli keménységű fajtákat sikeresen alkalmazzák a virágágyások és a rekreációs területek tervezésében a parkokban és kertekben, de a szélességünkben elsősorban az azáleákat otthon és üvegházakban gyakorolják, ahol könnyebb létrehozni a szükséges feltételeket.

  Típusok és fajták

  Az otthoni termesztéshez az Amateurs inkább az azálea-tól – indiai és japán típust választja ki, de sok érdekes lehetőséget kínálnak a kreatív formatervezési minták megvalósításában az otthoni gyűjtemények megteremtésében, mivel a fáradságos munkájuk tenyésztői sikerültek, hogy a növények sok faját sikerült elérni különböző díszítő tulajdonságokkal. Indiai kilátás Azalei (rhododendron sims) Kompakt bokrok (legfeljebb 50 cm) különböző virágzó időzítéssel, számos virágzási színezéssel, és különbözik a színek formájában és méretében. Elterjedt.

  Japán kilátás az Aaleei (rhododendron hülye) nagyon gazdag buja virágos. A virágos időszak alatt a Kis Kicsi (30-50 cm) korona szó szerint alszik virágokkal, amelyek a fajok több százféle fajtájának nagy népszerűségét szolgáltatták a virágüzletek között. A fő különbség a japán azáleb között az indiai – kisebb virágokból. Tavasszal, amikor a fagyok veszélye, a japán Azalia fazekaként lehet venni a kertbe. Talán néhány fajta termesztése a nyílt földön a kertekben.

  Az azáleák meglévő fajtáit csoportok osztályozzák:

  • Rannetwear Bloom a tél folyamán decemberben – januárban;
  • Firoswerving Január – márciusban virágzik;
  • Késői ventilátor Kezdje virágozni a szezon végén februárban – áprilisban.

  Az azaleák fajtái közül a Nabucco a legnépszerűbb “arany fények”, “Pontica”, “Arima”, “Kijev Waltz”, “Hópehely”, “Scarlet Flower”, “Melin”.

  Megtalálni néhány fajtát különböző virágzó időzítéssel, és helyesen okozza őket, csodálja az Azalia csodálatos virágát szinte egész télen.

  A tenyésztési módszerek

  Az azaleák hazai termesztésével 2 fő tenyésztési módszert használnak: a bokor shilling és felosztása.

  A legjobb idő egy ilyen eljáráshoz – tavaszi és kora nyár. Erős félig nyugtalan menekülésből a dugványokat betakarították (7-10 cm méretben). A dugványok éles fertőtlenített késsel vágják le a festőt, és figyelik a veséket minden cutkenen. Az alsó szórólapoknak fel kell vágniuk a kisállat felét, a többi – fél lemezlemez. Az alsó szelet dugványai a “Kornin” megoldásba kerülnek (a gyökerek jobb képződéséhez), és körülbelül 6 óra elteltével ellenállnak.

  Ezután a talaj egy kis bummba (egy kis kavicsos és folyami homokba készül, és tűlevelű földön vagy moha sphagnum tetején). Ebben az aljzatban a dugványokat 1,5-2 cm mélységre helyezzük egymástól 3-4 cm távolságra, bőséges és átlátszó csomaggal van ellátva, hogy “üvegház” feltételeket hozzon létre. Várakozás a gyökerek megjelenésére, rendszeresen vízre és szórási lehetőségre meleg vízzel. A formanyomtatvány megjelenésének elkerülése érdekében napi levegőztetést végeznek egy órán belül és újra. A virágos vese megjelenésével azonnal el kell távolítania, és csípő dugványokat csíptetni.

  Ilyen körülmények között a dugványokat kb. 1,5-2 hónappal gyökerezik. Amikor a saját hajtások kialakításának jelei a dugványokon jelennek meg, azokat edénybe kell átültetni.

  Bokor

  Ez az eljárás csak olyan felnőtt egészséges növényekkel lehetséges, amelyek már 3-4 évesek voltak. Jobb, ha ezt tavasszal tavasszal a nagy aktivitás időszakában és a növényvédő erők legnagyobb mozgósításában. Az azali gyökérrendszerének jellemzői – számos kis, de fontos gyökér és specifikus mikroflóra jelenléte. Fennáll annak a veszélye, hogy a beavatkozás a termesztéssel fog felmerülni. A bokor megosztását tapasztalt virágosok végzik, szélsőséges óvatossággal, éles fertőtlenített eszközökkel. Az új bokrok sikeres helyreállításához egész évben szoros figyelmet és megerősített gondot igényelnek.

  Az azalea reprodukciójának vetőmag-módja is van, de főként tenyésztési munkákban használják. Ez egy nehéz időigényes folyamat, így a ház magjai Azalia jobb, ha nem tenyésztik.

  Leszállás

  A talaj ültetés azaliy virág termékek leggyakrabban vásárolnak iparcikk – ott értékesítik kész formában az optimális tápanyag készítmény acidophilic ( „oxigén” pH 4-4,5) növények (azálea az egyik ilyen). Egyedül elkészített talajnak savanyú reakciónak kell lennie, és egy tűlevelű talajt, folyót és moha (2: 1: 1). Ha felemelte az ültetési anyagot a dugványokból, vagy megosztotta a bokrot, tegye kis az azálát vagy a bokor részeit külön sekély edényekben. A virágzáshoz való leszállás óta általában 2-3 évig tart.

  Ha kész bokorot szeretne vásárolni, óvatosan vigyázzon a választásra. Ellenőrizze a bokor minden oldalról – hogy nincsenek kártevők jelei és szárított levelek, ami azt jelzi, hogy a növény nem teljesen nagyszerű. Állítsa le a választást jobban a növényen, ahol még kevés virágos virágok vannak, vagy egyáltalán nem, de csak elfogadhatatlan rügyek. Ha a legtöbb szín még mindig a bootonizációs szakaszban van, akkor a növény könnyebb lesz “eltolódik a lakóhely helyét”.

  Ne a vásárlás után ne átültetjük az Azalia-t egy másik kapacitásra. Az üzem szükség van az új feltételekhez való alkalmazkodásra. Körülbelül 2 hétig tart. Ha virágzó bokor van megvásárolva, várjon a virágzás végére, és csak az új talajra való átvitel után. Azalei egy root rendszer felületes, így válasszon sekély romp. Töltsön egy transzplantációt rendkívül óvatosan, alkalmazza az átrakodási módszert, amelyben a föld megmarad, és a növény vékony mikrokornái a legkevésbé sérülnek. Ne blokkolja a gyökér nyakát.

  Hároméves korig, amikor egy egészséges növény aktívan növekszik és erősíti az erőt, az Azalia minden évben átültetik, majd szükség szerint körülbelül 3 évente. Amikor transzplantátumok eltávolítják a szárított virágokat és a növekedési hibákkal – gyenge vagy erősen karcos, ívelt.

  Gondozási szabályok

  Gyönyörű szépség azalea – virág szép peer. Az éles cseppek és a hőmérsékleti ingadozások nem megengedettek, az állandó hűvösséget előnyben részesítik. Ha az életmódja “ugyanabból a kategóriából”, és tetszik egy hűvös levegő a lakásban – Ön sikeresen “barátok” vele, és ha egy meleg házat inkább a +20 foknál magasabb hőmérsékletű, akkor érdemes gondolkodni Az AALSA növekvő megvalósíthatóságáról – nagy valószínűséggel, hogy mit növekedni fog, nem fog működni.

  Ha még mindig gondolod, hogy megvásárolod ezt a szeszélyes szépséget az otthonában, kezdje el a hely kiválasztását, ahol tervezi “rendezni”. Azalea fényes és ugyanakkor szétszórt fény (közvetlen napfény nélkül), így a déli ablak nem felel meg neki. Optimálisan tegyen egy edényt a keleti ablakpárkányon, mint egy lehetőség, nyugati vagy északi. Optimális beltéri hőmérséklet nyáron – +19.21 fok, tél – +16.19 fok.

  Ezenkívül a virágos vesék könyvjelzője során a hőmérsékletet +11-re kell csökkenteni.13 fok. Szükséges, hogy a városi apartmanokban az ilyen feltételek elérése rendkívül nehéz – végül is, a fűtési szezon szinte egyidejűleg nyitja meg az azaliy-i botonizáció kezdetét.

  De itt vannak valódi beltéri növényvilág szerelmesei találni kiutat. Őszi, ha van egy loggia, a helyét használják. A modern körülmények között kiváló lehetőség vált különböző klímaberendezések (mellékletek, kültéri, hordozható) széles árkategóriás. Az ilyen légkondicionáló közelében lévő légkondicionáló elhelyezése lehetséges, hogy egy adott termikus rezsimet és “kérlek” szeszélyes szépséget kapjunk sok nehézség nélkül.

  Magas páratartalom – Elengedhetetlen állapot ezeknek a színeknek. A felesleges szárazság mellett a növény elkezdi eldobni a leveleket. Folyamatosan permetezzük a növényt és az álló vagy olvadó víz teljes szobáját, használjon levegő párásító eszközöket, nedves törülközőt helyezzen a fűtési radiátorra vagy egy szűk szövetre. A szobában lévő nedvesség értékének szabályozásához nem rossz, ha egy pszicho fém (páratartalom mérésére szolgáló eszköz) megvásárolható, hogy időben válaszoljon a kritikus mutatókra.

  Locsolás

  A talajban lévő talajt mindig meg kell nedvesíteni. Az AALI számára sem “túlcsordulás”, sem “észrevegy”, sem stagnáló víz a raklapban. Ideális az eső és a felengedett vízszobahőmérséklet öntözésére, mint a darutól elrendezve. Havonta 2-szer ajánlott (többé!) Savanyítására talajt, amikor öntöző víz hozzáadásával néhány csepp citromlevet vagy citromsavat kristályok (1 liter vízben 2-3 csepp vagy 2-3 kristály). Ne laza talaj – azali-nak van egy felszíni gyökérrendszer, vékony sebezhető gyökerek – veszélye van annak károsítására.

  Ha a szárítás történt, és a talaj edzett, helyezze a fazék nagyobb vízkapacitásba 2-3 órán át, a növény “fog menni” a vízelvezető lyukakon keresztül a pot alján, majd tegye a raklapra és leereszti felesleges víz, amikor áll.

  Növényképződés

  A hajtások szisztematikus csípése és vágása – az azáleák termesztésének egyik kötelező eljárása, hogy ösztönözze a virágzó ágak kialakulását. Fiatal gallyak vágtak az 5. levélre, amely hozzájárul a bőséges virágzáshoz. A tapasztalt virágáramlások gyakorlatából ismert, mint egy csodálatos és vastag zöldek az azalea bokoron, annál kisebb a virágok, így a korona kialakításakor a lehető legrövidebb időn belül megpróbálják eltávolítani a gyenge és rosszul ágakat. Az eljárást tavasszal hajtják végre virágzás után.

  Alárendelt

  Számos rügy és virágzat kialakulásáról az azáleák, szükség van folyamatosan feltölteni az erőt és a táplálkozási tartalékokat, így a rendszeres etetés fontos tényező a sikeres termesztés. Speciális összetételű, rhododendronok számára készült ásványi műtrágyák. Speciális bevásárlóközpontokban találhat egy “azalea” nevű etetést. A meleg időszakban hetente 1 időre van szükség, és a télen sokkal kevésbé ritkábban – havonta egyszer, míg a használatra vonatkozó utasítások szigorú betartása.

  Betegségek és kártevők

  Az óvodákban a növényeket mesterségesen hozták a virágzási színpadra (speciális ideiglenes adalékokat vezetnek be a talajba, a frissességi és virágzó növények támogatására). A fuvarozók kisszámú talajjal, a gyökérrendszer szinte nem fejlődik ki, így az azálea újonnan megszerzett bokor szoros figyelmet igényel az első napoktól. Nem meglepő, hogy amikor a boltból a boltba költözik egy ablakpárkányra, rövid idő alatt illatos bokor formájával, vicces lehet, hogy virágzik a virágok és levelek, a növény fokozatosan elhalványul az újraélesztés lehetetlenné válik.

  Egy kezdetvirág egy ilyen helyzetben, egy vélemény téved, hogy az azalea – egy egyszeri virág, és rendkívül nehéz otthon növekedni, de ez nem. Megfelelő előkészítéssel és megfelelő ellátással a gyönyörű azálea aktívan növekszik, bőségesen és vidáman virágzik, és kérjük, hogy a tulajdonosok fényűző kilátással rendelkezzenek.

  Ideális esetben, ha az azáleák termesztésének minden ajánlását teljesíti, a növények nem fognak fájni. De valódi körülmények között nem mindig lehetséges a fogva tartás feltételeinek megteremtése az ajánlásoknak megfelelően, biztosítva a szabályok teljes körű gondozását. Megmondjuk, hogy mi a “szerencsétlenség” történik az azáleákkal a termesztés folyamatában. Rossz ápolás: elégtelen vagy felesleges öntözés, közvetlen napfénynek való kitettség, elégtelen megvilágítás, emelkedett vagy csökkentett hőmérséklet, nem megfelelő talaj, korai táplálék elkerülhetetlenül a növény fejlődéséhez vezet.

  • Elhalványult sárga levelek megjelenése jelzi az elégtelen öntözést.Sürgősen állítsa be az eljárást, ellenőrizze a vízminőséget, a permetezést, ellenőrizze a megvilágítást – a probléma eltűnik.
  • A rozsda levelek és a szürke rothadás megjelenése a szobahőmérséklet-rendszer be nem tartásáról beszél. Javítsa ki a helyzetet – optimalizálja a hő üzemmódot és távolítsa el a szennyezett leveleket a növényektől. Visszaállítja a virág védő erejét.
  • Túlzott nedvesség A talajban vezethet a phytoofluoro-betegséghez és a növény teljes elvesztéséhez.
  • Sárga foltok a levelek szélén – a növények fejlődésének jele klorosis a vas és a magnézium talaj hiánya miatt. A virágokat megfelelő műtrágyákkal és mikroelemekkel kell ellátni.

  Külön beszélni a betegségről Fuzariózis. Ha a levelek szélei fekete (és néha szárak) – ez egy fungal vagy vírusfertőzés okozta fúzium (túlzott páratartalom, hőmérsékleti ingadozások). A levelek tippjeinek futtatása rovarot okozhat Fekete kirándulások. Az érintett levelek elesnek, teljesen csupasz ágakból.

  Mentse el az Azalia csak a probléma korai észlelésével lehetséges. Azonnal megszabaduljon a parazitáktól a speciális feldolgozással (Carboofos emulzió, “fundazol”), a jobb hatékonyság érdekében, kezelje a környező virágterületet (üveg, keret, ablakpárkány, raklap).

  Vágja le a fennmaradó érintett leveleket anélkül, hogy befolyásolná az ágakat (még meztelenül), gondosan ellenőrizze a gyökereket, transzplantálja a növényt egy új talajba (fertőtlenítés a talaj a leszállás előtt), és helyezze a potot a szobába +20 hőmérsékleten.22 fok, szétszórt megvilágítás napfény nélkül. A továbbiakban a fogvatartás megfelelő gondozását és feltételeit biztosítja, reménykedhet a sikeres virágvisszanyeréshez.

  Sajnos a növény a késő fusariosis késői szakaszában nem lesz képes helyreállítani.

  Talán az Azale bokrok veresége különböző pesti rovarokkal (webes kullancs, fehérflink, hullám, pajzs). Rovarok szopni gyümölcsleveket a levelek és a növény szárak, szakítsa meg őket, súlyos károkat okozott. Először próbálkozhatsz egy bokor kezelésére szappanoldattal, de ha nem hozhatja az eredményt, használjon speciális vegyi anyagokat (Aktellik, Phytoverm, Aktara, Carbofos).

  A nagy fajok csoportjainak ellátásának jellemzői és gondjai számos hasonló elemet tartalmaznak. Megvilágítás, hőmérséklet, páratartalom – itt “Három Kína”, amelyen a növények egészének növekedése. A megfelelő agrotechnikai ellátás a növényi megbetegedésekkel kapcsolatos problémák minimalizálása.

  Egy véletlen találkozás egy virágzó azalia (a boltban, az üvegházban, a képzelet önkéntelenül átadja az otthoni vagy lakás belsejébe. A rendkívüli szépség mellett az azalea csodálatos, hogy mi virágzik a hideg szezonban. A legtöbb beltéri növény ebben az időben pihen, és nem virágzik, az ablakon kívül egy szomorú monotónia, élesen hiányzik az élénk színek és a pozitív érzelmek. Lyubuno virágzik ebben az időben Azalea elegánsnak tűnik, és az illatával már nem ad kettős örömöt.

  Arról, hogyan kell megfelelően ellátni az azalia, nézd meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: