Azalea reprodukciós módszerek

Az Aalea a Rhododendron nemzetségének látványos képviselője, amelynek virágzik, amely nem tud közömbös személyt hagyni. Annak ellenére, hogy a gyönyörűen folyó növény tenyésztése számos nehézséggel jár, a virágtermékek mindenféle módon használják a zöld gyűjteményük feltöltését. Az Aalea-reprodukció otthona elindítása otthon, a folyamat néhány árnyalatát figyelembe kell venni.

Azalea reprodukciós módszerek

Milyen feltételekre van szükség?

Ezt a gyönyörű dekoratív üzemet terjesztve, fontos, hogy figyeljen az ültetési anyag minőségére. Az egészséges érett és jól fejlett növényből kell beszerezni, amely az otthoni tartalomhoz igazodik. Túl fiatal és gyenge növények nem alkalmasak az ültetési anyagok megszerzésére, mivel alacsony donor potenciáljuk van. Nagyon érett és régi azaleas az eljáráshoz szinte nem használható, mert ebben a korszakban lelassítják az anyagcsere folyamatait, a tápanyagokat, a mikro- és makroelemek rosszabbodnak. Az aggregátumban ezek a tényezők idősebb növényeket termelnek a tenyésztéshez.

Azalea reprodukciós módszerek

Azalea reprodukciós módszerek

Egy másik fontos feltétel, amelyen a közelgő esemény eredményei függnek, a talaj minősége. Összetétele és tulajdonságai egyenértékűek mind az azalea magok hígításában, mind pedig a reprodukálásában, vagy a bokor megosztásával.

Használat előtt a talajnak gondosan feldolgoznia kell: a mangán oldatának eltűnése vagy fertőtlenítése.

Ha a homokot a talaj részeként használják, akkor elő-samoving, öblítés és hengerelt.

Azalea reprodukciós módszerek

Más olyan körülmények között, amelyek biztosítják az azaleák hatékony tenyésztését, a következők:

 • üvegházhatás létrehozása;
 • a levegő elegendő nedvességtartalmának fenntartása;
 • A stabil hőmérsékleti rendszer biztosítása.

Az üvegházhatás szükséges a magok csírázásához és a gyökerező dugványok csírázásához. Lehetőség van arra, hogy a fele vágott műanyag palackból készült, egy műanyag palackból készült, egy fedéllel vagy egy polietilén fóliával ellátott tartályt biztosítson.

Azalea reprodukciós módszerek

Figyelembe véve, hogy ez a dekoratív kultúra nedvesség, fontos biztosítani a megfelelő levegő páratartalmat. Ezt időszakos permetezéssel és öntözéssel lehet végrehajtani. És támogatja a levegőben lévő nedvességtartalmú nedvesség szintjét egy speciális szoba párásítóval vagy a vízzel töltött széles kapacitás segítségével, és a növények közelében helyezkedik el.

Azalea reprodukciós módszerek

Miután elvárja, hogy az azalia egyik módjait is megteremtse, azt is figyelembe kell venni, hogy sok fokozatának növelése növeli a levegő hőmérsékleti követelményeit.

Annak ellenére, hogy a jelenlegi idő alatt a tenyésztők képesek hidegálló hibrideket szerezni, az azalea hígítása során még mindig kívánatos 22-25 ° -os hőmérséklet fenntartása.

Azalea reprodukciós módszerek

A tenyésztési módszerek

A gyönyörűen folyó növény reprodukálása szinte minden ismert Mód:

 • járda;
 • reprodukciós magok;
 • A bokor elválasztása.

Mindegyikük hátránya és előnye van.

Mindazonáltal, függetlenül attól, hogy milyen módszert fognak használni az azáleák hígítására, a virágot a munkaerő-intenzív, óvatos és nehéz munkákhoz lehet használni.

Azalea reprodukciós módszerek

A tapasztalt virágok szerint a legegyszerűbb dolog ez a szoba virág, hogy szaporodson a dugványokkal. A többi módszerhez képest a rajzot nagyobb teljesítmény jellemzi. Azonban 100% -os siker garantálja ezt a módszert. Tehát a megfigyelések azt mutatják, hogy az ilyen szeszélyes növény 10 dugásainak, mint az azálea, csak 1-2 példányban van kivonva.

Az eljárást a májustól augusztus időszakában végzik, amikor a növény villog. Ahhoz, hogy egy ültető anyagot kapjon egy adományozó bokorból, érlelt párolt hajtások. A növény tetejéről készíthet egy folyamatot. A következő követelményeket mutatják be az azaleas hígítására vonatkozó dugványokhoz:

 • Hossza 10-15 cm;
 • több teljes felépített levelek (megfelelő méret és szín) jelenléte;
 • A teljesen kialakult vese (legalább egy) jelenléte.

Azalea reprodukciós módszerek

A dugványok lejáratának mértékét a törés hangja határozza meg. Száraz csepp, tipikus törött fa, tanúskodik a vágó lejárata. Ha nem túlterhelt, hanem hajlításokat, lehetetlenné válik, mint az éretlenség miatt leszállási anyagként.

A tervezési folyamatot lépésről lépésre végzik.

 • Az alsó rész le van vágva a ferde vonalon, majd az extra levelek eltávolítása a kutikulából.
 • Ezután a dugványokat egy tartályba helyezzük, amely több órán át a gyökérképződés stimulátorát oldja.
 • Ezután készítsen szubsztrátot az ültetési anyag gyökerezésére. Néhány virágtermék erre a célra használjon tiszta tőzeget szennyeződés nélkül. És a laza tápanyag talaj használata savas reakcióval is használható.
 • A tartályba helyezett talaj vagy tőzeg, alaposan elterjedt, és egy ideig elhagyja a felesleges vizet a vízelvezető lyukakon keresztül. A raklapban gyűlt víz, csatorna és ellenőrizze a talajt a tartályban. Mérsékelten nedvesnek kell lennie, de nem túl nedves.
 • A dugványok hossza függvényében 2,5-3 cm-rel vannak ellátva. Ha a szár túl hosszú, akkor erősebbé válik.
 • A szántás ültetése után a tartályt film sapkával, üvegedényrel vagy vágott műanyag palackgal borítják. Ez lehetővé teszi az optimális mikroklíma számára, hogy biztosítsa a gyökerező üzemet, és megakadályozza a nedvesség gyors elpárolgását a talajból. A gyökeresedés időtartamát rendszeresen eltávolítjuk és töröljük a kondenzátum belsejétől.

Kedvező feltételek mellett a gyökeresedés elérheti a 4 hónapot.

Az a tény, hogy a dugványok gondoskodtak, bizonyságot tesznek fokozatos növekedésre és új fiatal hajtások kialakítására.

Azalea reprodukciós módszerek

Magok

A tenyésztés vetőmagja az egyik legösszetettebb és időigényes eljárás, magas kockázattal járó konjugátum. Elég kisebb hiba az egyik fő szakaszban, hogy a kudarcok kockázata azonnal nőtt.

Ehhez az azali virág tenyésztéséhez. Általában kísérleti célokra használják, például az új és kevés ismert fajták magjai csírázásának vizsgálatára.

Vetés tavasszal (március-áprilisban), amikor a könnyű nap elkezd hozzáadni.

Az azaley magvak csírázására, hosszú és intenzív világítás nagyon fontos (legalább 13-15 óra naponta). Emiatt, amikor télen vagy tél végén vetik magokat, ajánlott a zuhany használatát használni.

Azalea reprodukciós módszerek

A vetés előtt el kell készíteni a talajt egyenlő részvényekből:

 • vasföld;
 • levél föld;
 • humusz;
 • tőzeg.

A homok egy részét hozzáadjuk a kapott keverékhez, amely extra lég- és nedvességtartalmú.

Talaj, mielőtt a tartályba fektetésre van szükség, mangán vagy csak forrású vízzel történő elítéléséhez szükséges.

Azalea reprodukciós módszerek

Az eljárás több szakaszban történik.

 • Amikor a talaj snack egy kicsit, a leállítótartályba kerül az alsó részén fekvő vízelvezető réteg felett.
 • Az ültetési kapacitású talaj kitöltése, kiömlött, és a felesleges víz nyomvonalát adja.
 • Ezután a magok a talaj felszínén 1,5-2 cm távolságban vannak egymástól. A leszállási anyag beugrása nem szükséges.
 • A végzettség után a magvak a permetezőtől meleg víz tetején permeteznek.
 • Ezt követően a tartályt átlátszó polietilén borítja, és a meleg jól megvilágított helyre küldi.

Ugyanúgy, mint az előző esetben a tartályból származó filmet időről időre eltávolítjuk, szárítjuk a talaj felületét, és eltávolítják a felhalmozott kondenzátum eltávolítását. A palánták aránya az azalea fajta jellemzőitől, valamint a vetőmag-eljárás írástudásától függ. Néhány fajták magjai 1-2 hét után lőnek. A legtöbb esetben az első csírák megjelenése előtt körülbelül 3-4 hét. Miután a magok jóak, a tartályból származó filmet el kell távolítani.

Azalea reprodukciós módszerek

Bokor

Egy másik időigényes módszer az Azali tenyésztésére előírja a donor bokor elválasztását. Ez az eljárás elég kockázatosnak tekinthető, mivel minden gondatlan manipuláció az adományozó üzem teljes halálához vezethet. A részleget általában tavasszal állítják elő, amikor a növények az intenzív növekedés és a fejlődés fázisába kerülnek. Ezek a tényezők később lehetővé teszik számukra, hogy az eljárás után gyorsabban helyreálljanak.

Azalea reprodukciós módszerek

Az eljárás kivitelezésére, az egészséges erős jó alakú bokor van szükség, amely nagy számú fiatal hajtást.

 • A növény ömlött is, hogy egy leeresztő víz, ami után óvatosan eltávolítjuk a pot.
 • A Bush megosztja a magabiztos mozgások egy éles késsel. A penge eszközt fertőtlenítőszerrel kell kezelni.
 • Az eljárás után az elválasztott részeket külön fazék segítségével keresik.

Még ha az összes intézkedést hajtottak végre a flowerfield rendesen, a helyreállítási növények lesz szükség legalább egy évig.

Azalea reprodukciós módszerek

Későbbi ellátás

A magokból, a dugványokból vagy a bokor elválasztásával nőtt fiatal növények szükségesek biztosítja a létezés legkényelmesebb feltételeit.

 • A nap folyamán elegendő mennyiségű fényt kell kapniuk, rendszeresen meleg vízzel.
 • A növények teljes fejlesztése és növekedése nagymértékben függ a világítástól, így az év hűvös időpontjában a fiatal azálokat fel kell melegíteni. Időről időre a virágokkal ellátott edényeket el kell forgatni, hogy biztosítsák a fenti földrész egységes képződését. A közvetlen napfény növényekről gondosan védeni kell.
 • A meleg évszakban a szoba, ahol az azáleák nőnek, ajánlott szellőzni. Ezek a növények fontos jó légáramlás és oxigén beáramlás. A szellőztetés idején a virágokkal ellátott edények megtisztulnak, hogy megvédjék őket a vázlatoktól.
 • Az öntözés a talajszárítás felületi rétege. A fazékban lévő szárazföldi szárító nem engedélyezett.
 • A talaj savasságának növelése, amelyhez az azálea nagyon kedvező, akkor hetente egyszer megengedett, hogy a talajt a citromsav gyenge oldatával permetezzük (2 g anyag 1 liter vízenként).

Azalea reprodukciós módszerek

Lehetséges hibák

Azok a kezdővirágok, akiknek soha nem kellett tenyészteni az Azalia előtt, gyakran súlyos hibákat okozhatnak. Az ilyen hiány a legjobb esetben csalódást okozhat, a legrosszabb – a donor növény halála.

 • Tehát a tapasztalt virágok nem javasolják a virágzó növény használatát Ülítőanyagokhoz. Ez okozhatja a növény legerősebb stresszt, amelynek eredményeképpen a bokor súlyosan beteg.

Azalea reprodukciós módszerek

 • A vágók ültetéséhez válasszon laza és savas talajt. Semleges és sűrű talajokban a folyamatok szinte lehetetlenek.

Azalea reprodukciós módszerek

  • Ha a vetőmagot nem szabad kitölteni az aljzatukkal. Figyelembe véve, hogy ez az ülőhelyek anyagot jellemzi már gyenge súlyozást, a proceding palánták nem rendelkezik elegendő erőt legyőzni az akadályokat formájában egy réteg föld.

  Azalea reprodukciós módszerek

  Az azalea reprodukció technológiájával megismerkedhet a következő videóban.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása