Barbaris tenyésztési módszerek

Sok kertész és tájtervezőt használnak a kert barbaris díszítésére. Ez a dekoratív illatos növény kiváló dekoráció lehet a háztartási telek számára. Általában a Barbaris-t cserje formájában termesztik, de bizonyos szabályok a vágás és a növény kialakítása, hogy egy kis dekoratív fát készítsen. Az ilyen cserjék szaporodása Otthon számos módon van, amelyek mindegyike saját tulajdonságai vannak. Ezért a barbár tenyésztése előtt fontos, hogy előre döntsön arról, hogy milyen módszerrel a legjobb a földre. A legfontosabb dolog az, hogy az ARMA-t az információ, hogyan kell megfelelően gyökerezni a cserje, hogy intenzív növekedést biztosítson.

Barbaris tenyésztési módszerek

Hogyan lehet szaporodni a dugványokat?

Az egyik legnépszerűbb módszer a Barbaris tenyésztési módszere a kertészek körében A dugványok sokszorosítása. Ha az anyavállalat minden fajtájának megőrzésének kérdése prioritás, akkor ez a módszer ideális. Ez a módszer a Barbaris tenyésztésének módja is kényelmes, mert az ültetési anyag előállítása nem okoz nehézséget.

Általában az ágak, amelyek a nyári vágás után kapnak.

Barbaris tenyésztési módszerek

Barbaris tenyésztési módszerek

Kiképzés

Slenbut Barbaris a nyár elején. Azonban lehetséges a hajtások csökkenését, a tárolóhely jelenlétének függvényében. Ebben az esetben az őszi hajtások csökkentése után az anyagot nedvesített homokba helyezzük, és 0 fokon tárolják. A gyökeresedés vízben is előfordulhat. A dugványok készen állnak a leszállásra már a tavasz közepén.

A kiválasztott terület előre szivattyúzott és szembenéz. A szivattyúzó leveleket vagy a komposztot műtrágyaként használhatja. A műtrágya tetején a durva szemcsézett szelekció homokból egy párnát képez, a réteg vastagsága nem haladhatja meg az 5 centimétert. A talajnak meg kell hangolni és jól elrejteni, majd a cserje zöld hajtások betakarítására indul.

Barbaris tenyésztési módszerek

A hajtások vágásakor nem ajánlott napfényt engedélyezni. A felvételek ágainak egészségesnek és fiatalnak kell lenniük. A sérült kéreggel végzett hajtások nem felelnek meg ennek a célnak. Minden egyes cutletnek legalább 4 vesének kell lennie. Az alacsonyabb növekedési vese alatt szelet szükséges. Felülről a szár extra része vágódik, így a távolságot 1 centiméterben a veseből. A menekülés alján a levelek teljesen eltávolításra kerülnek, és a tetején vágott fél lapot.

A dugványok beszállása előtt ajánlott merülni a gyökérképződés stimulátorának oldatába, és 12 órával hagyjuk el őket.

Barbaris tenyésztési módszerek

Szomorú leszállás

Egy kis szögben a hajtások a homokba csatlakoztatva 5 centiméter távolságban egymástól. A dugványok ültetése után meleg vízzel öntöznek, amelynek hőmérséklete legalább + 20 fokos lehet. Ön is helyettesítheti a spray palántákat. Javasoljuk, hogy a dugványokat műanyag palackokkal vagy néhány üvegasszisztenssel lezárja, hogy normál páratartalmú és hőmérsékleti növényeket biztosítson. A csemeték legjobban kimondottak, és amikor a hideg jön – fedezni. Barberry dugványok csak akkor, ha a környezeti hőmérséklet nem kevesebb, mint + 20 fok. Amikor forró az utcán, a csemeteknek fáradtnak kell lenniük. A normál páratartalom fenntartása érdekében a barberry dugványokat rendszeresen permetezzük vagy vízzel kell ellátni.

Barbaris tenyésztési módszerek

Gondoskodás és transzplantáció

Egy hónappal a levágás után a dugványok kialakult gyökerek. Nem kell azonnal újratelepítenie az üzemet. Először is, a barbárát ki kell igazítani és megszokni a napfény, a szél, az eső és a hideg éjszakák. Helyezze a palántákat, ha egy ideig eltávolítja a menedéket. Az eljárás időtartama fokozatosan nőtt. A legjobb, ha eltávolítjuk a menedéket augusztusban. Így a fiatal növények növekedhetnek és jobban alkalmazkodhatnak a téli fagyhoz.

Fontos! A dugványok körüli tavasszal újra megépülnek egy mini üvegházat, ami segíteni fogja a palántákat. Minden nyári szezonban a fiatal fodrászoknak rendszeres öntözésre és táplálásra van szükségük.

Barbaris tenyésztési módszerek

Barbaris tenyésztési módszerek

Állandó leszállás

Két évvel a Barbaris kirakodása után lehetőség van egy növényi transzplantációra a tartós növekedési helyre. Az üvegházat június végén eltávolítják, majd szeptemberig kell várni és transzplantáló bokrokat várni. Milyen időigényes a Barbaris tenyésztési folyamatát, ami igazolja magát. Bizonyos esetekben nagy pénzköltséget biztosíthat, mivel egy ilyen módszer nagyszerű az élő sövény létrehozásához.

Magvak reprodukálása

Gyakran a növények reprodukciós módszerét kiszámíthatatlannak nevezik. A dolog az, hogy a termesztés teljes folyamata során senki sem tudja, hogy ez fog működni. Módosítsa a dekoratív cserjéket két módszerrel.

 • Leszállás a palántákra. A talaj előkészítéséhez szükséges, amelynek összetétele tőzeg és egy kis homok lesz. A magok a nedvesített keverékbe kerülnek. A leszállási anyaggal ellátott kapacitást a hűtőszekrényben kell tárolni. Általában decembertől márciusig – 90 napig átadják a rétegződési folyamatot. A tavasz elején az ültetési anyagot a tartományban csábítják. A palánták közötti távolság 3 centiméternek kell lennie. A növény kényelmes rögzítéséhez szükséges a jövőben.
 • Vetőmagok nyitott földön. A magvak gyűjtésére csak nagy és érett barbberry gyümölcsöt választanak ki. Az ültetési anyagot vízben mossuk. Ezt követően javasoljuk, hogy egy potash permanganát oldatba helyezzük és 20 percig tartsa. A kirakodás előtt a magokat szárítjuk.

Barbaris tenyésztési módszerek

  Az őszi az év megfelelő időpontja a Barbaris magvak vételének. A kirakodási helyet gondosan meg kell tisztítani a szemetet és a gyomnövényeket. A kertben kis három-penimetime emelkedni kell. A vetőmag rovására a csírázás aránya kicsi, ezért mennyisége bőségesnek kell lennie. A vetés elalszik laza és nedves talaj, amely után a telek felszerelve van.

  A leesett levelek tökéletesen alkalmasak a mulcsok.

  Barbaris tenyésztési módszerek

  A tavaszi palánták erősebbek, így a menedéket teljesen eltávolíthatjuk.

  A cserje megosztási szabályai

  Ha a tenyésztési dekoratív barbaris tenyésztési módszerek közül egyik sem esett a zuhanyzóba, akkor kipróbálhatja a bokor megosztását, valamint a növény reprodukcióját fiatal ruhákkal. Ha a gyorsabb és egészséges barbaris növekszik az oldalon, akkor nem kétséges, hogy nagyszerű az anyavállalat szerepét, amely jó eredményt ad a jövőben.

  A cserje elosztására vonatkozó alapvető szabályok a következők:

  1. Először meg kell ásni egy bokor a talajból, ezért gondosan végezzük, hogy ne károsítsa a gyökérrendszert;
  2. Ezután meg kell osztania a bokorot a részre;
  3. A nagy gyökerek vágódnak, miután elkészültek a készenléti, leszálló gödrökbe;
  4. Barbaris leszállás után a telek bőséges.

  Barbaris tenyésztési módszerek

  Barbaris tenyésztési módszerek

  A tavasz kedvező évének tekinthető a folyamat végrehajtásához.

  Miután a tartályokat a földbe helyezték, és az összes leszállási szabályt megfigyelték, a növénynek biztosítania kell a megfelelő gondosságot. Nem szabad elfelejtened a Barbaris helyét, közvetlenül befolyásolja a színének fényerejét. Ha élő sövényként termeszti a növényt, akkor jobb, ha bokrokat küldünk, egy bizonyos intervallumra – 25-30 centiméterre. Az aszály során rendszeresen meg kell nedvesítened a barbarizmust. Nem szabad megfeledkeznünk a növények időben történő táplálásáról és metszéséről. Javasoljuk, hogy végezze el a betegségek megelőzését, és gondosan ellenőrizze a cserje egészségét. Ha betartja a Barbaris tenyésztési és növekvő alapvető szabályait, akkor kiváló növényeket kaphatsz, amelyekből a kertben bolond és süllyedhet számos festékben.

  Barbaris tenyésztési módszerek

  A különböző típusok tenyésztésének szabályai

  Ismeretes, hogy a dekoratív fodrászok általában magokat vagy vegetatív módon határozzák meg. A Barbaris bármelyikének és fajtáinak hígításához gondosan meg kell ismernie magát a növények reprodukciójának minden módszerével. Miután tanulmányozta az egyes fajok sajátosságait, azonnal világossá válik, hogy Barbaris szükséges. Ez téved, hogy úgy véli, hogy a megfelelő verzió kiválasztása nagyon egyszerű, mert minden egyes hátrányai. Ha beszélünk a shilling módszerről, akkor érdemes megjegyezni, hogy a gyökerezés nagyon lassan fordul elő. Amikor a barbaris magokat nyitott talajon vetjük, egy kis csírázás várható, a maximális mutató elérheti a 40% -ot. Mindezekkel elveszett a növény fajtájának jelei. A bokor megosztása hátrányosan befolyásolhatja a Barbaris rizóma, és a root sertés nem alkalmas minden fajta fajtára.

  A legjobb, ha minden olyan módszert próbál ki, amely alkalmas arra, hogy megfeleljen a barbrabis bizonyos változatosságának növeléséhez. Tehát egy dekoratív cserje piros lapokkal, Tunberg, amelyet Barbarisnak neveznek, tökéletesen alkalmas a dugványok reprodukálására. A dolog az, hogy egy ilyen típusú cserje nagy mennyiségű vékony szárat képez, ami következetekben megfelelő leszállási anyagként szolgál.

  Ha beszélünk a macarbarisról, akkor a legjobb, ha szaporodunk a magjai. A kerti telek ilyen fajtájának növekedése kiváló megoldás lesz a barbaris dekoratív tulajdonságaihoz.

  Barbaris tenyésztési módszerek

  A fényes lombozat különösen elkülönítve van, amelyet különböző színek vetítenek. A sárga, vörös és zöld árnyalatúak festhetők.

  Gyakran előfordul, hogy a kezdő kertészek hibákat okoznak a barbaris termesztésében. A magvak reprodukálásának fő hibája kis mennyiségű. A vetéshez háromszor több ültetési anyagot kell állítani, mint amennyit más növényi fajtákhoz szükséges. Ez a rossz magvaknak köszönhető.

  A fiatal palánta elrontásának veszélye a gyökérsor ásásának folyamatában merül fel. A bokor elosztásának eljárása után a gyökérrendszer megsérül, majd a fiatal növények sokáig megsérülhetnek az új gyökerek kialakulása miatt. Ez a módszer csak felnőtt növényekre alkalmas. A Barbarisnak lehetősége van arra, hogy megszorozzák az összes meglévő módszert. Azonban nem mindegyik alkalmas az egyes cserjék fajták növekedésére. Ha olyan növényt szeretne kapni, amely rendelkezik az összes fajtulajdonban, ajánlott a vegetatív reprodukció módjára.

  Arról, hogyan kell többszörözni Barbarist, nézd meg a videót.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása