Barbaris Tunberg “Admiirshn”: Leírás, leszállás és gondozás

Van egy hatalmas számú növény, amely a telekre ültethető. Néhányan közülük nem csak díszíti a területet, hanem bizonyos előnyöket is hozni – hozzon létre egy árnyékot, vagy adjon gyümölcsöt. Ez magában foglalja a barbárát.

Sajátosságok

A rendkívüli növény sok fajta létezik. Köztük az, hogy megünnepeljék Barbaris tunberg “adiirshn”. Kezdetben ezt a fajtát csak a KNK-ban és Japánban termesztették, de fokozatosan elkezdett megjelenni Oroszországban és a FÁK-országokban. Ennek a növénynek az angol nyelv neve “öröm”. És a bokor valóban tetszik a szemmel a megjelenéssel. Ha figyelembe vesszük, akkor meg lehet érteni, hogy ez egy alacsony cserje, amely akár 55 centiméter magas és akár 90 centiméter egy körben. Először a növény korona kicsi, és gömb alakú. Az idő múlásával azonban a cserje kifejezi. A levelei kicsiek, legfeljebb 2 centiméter, a sárga szegély által keretezve.

A virágokat egy rózsaszín árnyékban festik, és május elején megjelennek. 3-4 darab kis virágzatba kerülnek. Ebben az időben a bokor különösen szépnek tűnik. A virágok csökkenésében keserű bogyók, piros. Vagy ne használja őket. De az előnyük az, hogy az ilyen bogyókat a hideg évszakban bokorral díszítik.Ha helyesen hozzon létre egy bokrot, néhány év múlva van egy szép és gyönyörű korona. Azonban a barberry lassan növekszik – az évre, a növekedés csak 15-20 centiméter. Életének jó gondozásának időtartama 45-50 évig érkezik. Barbaris még edényekben is megterhelhető, a fő dolog az, hogy a gyökerek megragadják a helyet.

Hogyan kell ültetni?

Mielőtt döntést hozna a Barbaris területén a helyszínen, meg kell érteni, hogy milyen feltételekre van szüksége. Győződjön meg róla, hogy jó és jó minőségű palántát vásárol. Ha zárt gyökérrendszerrel rendelkezik, lehetséges, hogy a bokrokat az év bármely időtartama, azaz a tavasz elejétől és az ősz végéig. Végtére is, az ilyen palánták nagyon gyorsan alkalmazhatók új helyen. A nyitott gyökerekkel rendelkező barbaris kirakodása azonnal meg kell történnie.

A növényt a leginkább nyitott napkollektorokban vagy fél alatt ültetik. Ellenkező esetben a levelek elveszítik fényes színüket, és hajtják a nyúlást. Ezenkívül a talajnak világosnak kell lennie, só és sav semleges mennyiségével. A legjobb Barbaris “Admiirshn” a homokos és szubliblised Lands-ben nő.

A csemetékeket külön vagy az egész sorok ültetik. Abban az esetben, ha a leszállás egyedülálló, a bokrok közötti távolságnak legalább 2 méterre kell lennie. Amikor másfajta élő összetevőket alkotnak, fiatal bokrok egy kicsit. A palánta pitét előre kell előkészíteni, körülbelül 7-10 nappal a leszállás előtt. A mélységnek meg kell felelnie a Barbaris gyökérrendszerének méretével. Élő sövények létrehozásához leggyakrabban egy szilárd árkot ásnak.

Alul van szükség az agyag vízelvezető rétegének, kis kavicsos vagy ugyanazon törött téglából. Ezt követően meg kell oldani az összes előzetesen elkészített szubsztrátot. Lehet, hogy lombhullató páratartalom, finom homok, valamint kerti föld. Mindent egyenlő részben kell venni. Felülről kell elhelyezni egy palántát, jól elhelyezve a gyökereit. Ezután az összes ürítés is öntött talaj. Az üzem akkor is jól önti és kompakt. Annak érdekében, hogy a nedvesség ne legyen olyan gyorsan elpárologva, a barbaris gördülő kört sűrű réteggel boríthatja. Használja ezt a legjobb tőzegt vagy lombhullató humuszt. Ezenkívül meg kell rövidíteni az összes hajtást, hogy segítsen a növény gondoskodni.

Hogyan kell törődni?

Egy ilyen növény, mint a fodrászok, gondoskodnak. A bokor körül földet kell lazítani, valamint távolítsa el a gyomokat, hogy ne húzzák ki a hasznos anyagokat. A gondozásban is öntözött, etetés és metszés.

Locsolás

Bármely növénynek nedvességre van szüksége, és Barbaris nem kivétel. Először a bokor a talajszárításként öntözik. Ezután az öntözést 2-szer kell elvégezni, a gyökér alatt a vizet öntjük. A legjobb, hogy a víz meleg legyen. A felesleges víz káros erre a növényre. Ezért a bokor nem áll, még akkor is, ha túl erős hő az utcán. ZAusta víz a gyökérrendszer szegénységéhez vezet.

Podkord

A leszállás utáni első évben nem tehet műtrágyákat. Az első etetést csak a második évre kell tartani. Használja a nitrogént tartalmazó legjobb műtrágyákat. Ez lehet a karbamid megoldás. A kertész eléggé elalszik 25 gramm vödörre. További adagolók csak 4 év után kerülnek beadásra. Ha ez a rugóban fordul elő, nitrogén műtrágyákat kell használni. De az őszi időszakban szükség van a potash, vagy a foszforsav táplálására.

Ritkítás

Annak ellenére, hogy Barbaris nagyon lassan növekszik, a vágás még mindig szükséges. Végül is segít javítani a bokor megjelenését, és megakadályozza a különböző betegségek megjelenését is. Végezze el a tervet a szezonban. Az első alkalom, hogy tavasszal történik. Ebben az időben el kell távolítani az összes törött, valamint a fagyasztott ágakat. A második formázó vágást nyáron végezzük.

A tenyésztési módszerek

Szorozzuk meg a Barbaris bokrok számát különböző módon lehet.

Magok

Ez az egyik leggyakoribb tenyésztési módszer. Annak érdekében, hogy a tavaszi csírázás, ősszel összegyűjtenie kell a Barberry Barberies “Admiirshn” bogyókat, majd elválasztani a magokat a húsból, és kiszáradni őket. Ugyanakkor tudnia kell, hogy a magokat közvetlenül két különböző bokról kell összegyűjteni. A leeresztő szemeknek 14 nappal az első fagy kezdete előtt van szükségük. A Földnek robbanásnak és termékenynek kell lennie. A magvaknak 3 centiméter mélységben kell lenniük.

Tavasszal, amikor az első hajtások megjelennek, megfelelőnek kell lenniük, és a legerősebbek maradnak. Állandó helyen a fiatal palánták csak egy év alatt átültethetők.

Cherencia

Azok, akik ilyen tenyésztési módszert használnak, üvegházra vagy egy kis üvegházra van szükségük. A dugványok billetje a legjobban június elején történik, és jobb reggel. Először el kell távolítanod az összes leveleket, kivéve azokat, amelyek a tetején vannak. Ezután a vágott hajtásokat a gyökérképző megoldásban kell áztatni. Az üvegházban vagy üvegházban előkészített földterületen kell ültetni őket. Az első 2 hetet meg kell tartani a megfelelő páratartalom fenntartása érdekében, valamint ne felejtsük el a légbónát, ahol a dugványokat termesztik. Az új levelek megjelenésével a palánták elkezdhetők a türelemmel. De érdemes elfelejteni a talajvilágot. A nyílt talajon lévő növények csak 2 évvel később lehetnek.

Ásás

A reprodukciós módszer kiválasztása, csak a legfiatalabb folyamatokat kell használnia. Készítsen egy kis mélyedést 15 centiméterre előre, majd nagyon óvatosan tegye a kiválasztott hajtásokat a főtt pivánokba. A nagyobb bizalom érdekében egy improvizált sarokhoz kell csatlakozniuk, és csak akkor, ha a földréteget öntjük. Szükséges továbbá is tudni, hogy a hajtás csúcsának kell lennie a talajfelszín felett.

Ha tavasszal tervezed őket, akkor a palántáknak teljes körű gyökérrendszere lesz.

Bush elosztása

Ez az opció korai tavasszal alkalmas. Először is, a bokornak teljesen ásni kell. Ezt követően fel kell vinni azt a helyet, ahol az osztály kerül megrendezésre. Ebben az esetben minden decennek bizonyos számú gyökérnek kell lennie. Megosztható egy fűrészel vagy lapáttal. A szakaszok részeit speciális megoldással kell kezelni, vagy megszórjuk a legszigorúbb hamut. Az elválasztott részeket elkészített gödrökbe kell ültetni.

Betegségek és kártevők

A barbaris csodálatának károsíthatja mind a kártevőket, mind a különböző betegségeket.

  • TLL BARBARISOVA. Megjelenésével a növény levelei ráncos vagy csavart. A leküzdéséhez népi jogorvoslatokat kell használni. A legjobb, ha 250 gramm reszelt szappanból és 1 vízvödörből készült szappanoldatot használunk. Ebben az esetben a megoldás hozzáadható a machorkas oldatához.

  • hernyó Nemcsak a növény levelei, hanem a bogyók is táplálja. Küzdhetsz a kártevőkkel ilyen vegyi anyagokkal, mint a “klorofos” vagy “desisse”.

  • Puffadt harmat – Ez egy meglehetősen közös gombás betegség. Ez egy fehér plakk és a levelek formájában jelenik meg, és a gyümölcsökön. A leküzdéséhez kolloid kén vagy mészfakolás használatára van szükség. Ha Barbaris is túl ütközik, akkor teljesen meg kell ásni, és éget.

  • Rozsda manifesztálja magát narancssárga foltok formájában. Ezzel a betegséggel foglalkozunk a kén oldatával vagy a Bordeaux keverékkel. Az ismételt feldolgozás 2-3 hétenként szükséges.

Használat a tájtervezésben

Barbaris Tunberg “Admiirshn” – elegáns bokor, hogy szakembereket használnak érdekes kerti projektek létrehozására. Egy ilyen növény alkalmas parkok, háztartási telkek és akár városi utcák díszítésére. Sokan ülnek le a Barbaris bokrok mentén a kertekben. Végtére is, nem csak a nyáron, hanem az ősszel, és télen is. Gyakran a Barbaris használata a szökőkutak kialakításához és a különböző kerti figurák díszítéséhez. Ezenkívül a növényeket pavilonnal vagy pergolákkal ültetik.

Elég eredeti az alpesi csúszda létrehozására használt ínberendezésekhez. Ebben az esetben az alján ültethető, és tűlevelű növényeket helyezhet el. Ugyanakkor szükség van olyan számításra, hogy a bokrok tovább nőnek. Összefoglalva, lehet mondani, hogy Barbaris Tunberg “Adiirshn” tökéletes a háztartási telkek szállására. Végtére is, gondoskodjon arról, hogy nem vesz túl sok időt és erőfeszítést. Ugyanakkor az üzem továbbra is gyönyörű és nyáron, télen!

Hogyan kell megfelelően ellátni Barbaris Tunberg “Admiirshn”, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: