Barbaris Tunberg “zöld szőnyeg”: leírás, leszállás és gondozás

Sok kertész arra törekszik, hogy díszítse a helyszínt szokatlan növényfajokkal. Ez magában foglalja a Barbaris Tunberg “zöld szőnyeg”. Egy csodálatos cserje kaotikus elhelyezkedésű ágakhoz hasonlítanak egy tengeri csillagra vagy néhány fantasy teremtményre. A növény szokásos, folyamatosan az aszályért, nem igényel sok gondot. Ezért van a kultúra gyakran használják a városi parkok díszítésére. Hogyan növekszik a “zöld szőnyeg” az őshonos területen, megmondja a cikket.

Leírás

A “zöld szőnyeg” az Barberry családra utal. Ez a Barbaris Tunberg egyik számos fajtája. Ő megjelent Hollandiában a tenyésztők erőfeszítései miatt. A fokozat a szárazság ellenállást és az alacsony hőmérsékletet kapta. Még a Vidden város körülményeiben is nagyszerűnek érzi magát.

Kuste Compact. Maximális magasság – 1 m. Átmérő kissé meghaladhatja ezt a mutatót. A spacidious ágak kissé csökkennek, ha egy párnát alakítanak ki. A cserje kéregének világosbarna hangja van. Megnyugtatja a tojás alakú kis leveleket. Mindegyik hossza nem haladja meg a 3 cm-t.

A tavaszi lombozat felső részét lédús zöld hangban festjük. A belső rész szürke árnyalatot szerez. Az ősz kezdete miatt a bokor narancssárga lesz, majd Burgundy-Red. A virágzó kultúra a tavasz végén kezdődik és júniusig folytatódik. Egyetlen virágok kis csoportokba kerülnek. A szirmok piros árnyalatúak, külső és sárga.

Minden évben szeptemberben nagyszámú gyümölcs jelenik meg. Telített rózsaszín vagy vörös bogyók kissé túlcsordulnak egy fényességgel. A gyümölcs alakja hosszúkás. Méret – kb. 1 cm. Néha a bogyók a következő tavasszal maradnak a bokoron. Ez lehetővé teszi, hogy a cserjék a levelek elvesztése után is megtartsák a dekorációt.

Sajnos a barbaris gyümölcsei alkalmatlanok az ember eszik számára. De a madarak örömmel eszik őket. Minden évben a kultúra 10-12 cm-rel nő. Maximális várható élettartam – 50 év. Ez egy másik plusz növény.

Ami a fajta hiányosságait illeti, a kertészek csak az alapos bokorot ünneplik. A lombozatú ágakkal szomszédos tüskék okoznak néhány kellemetlenséget a vágáskor.

Az ültetés és az ellátás jellemzői

Barbaris általában szerény. De ha van lehetőség kiválasztásakor a leszállóhelyet, akkor jobb, hogy részesítsék előnyben a napfényes területen védett a huzat. Egy félig elhelyezhetsz egy bokorot. Ha van egy abszolút árnyék a helyszínen, akkor negatívan befolyásolja a növény díszítését.

Olvasson tovább  Buzobers eszköz: leírás, leszállás és gondozás

Ami a talajösszetétét illeti, jobb, ha a savasság semleges lesz. A savanyú talaj javítható a mész vagy a fa hamu hozzáadásával. A nehéz talaj könnyedén megkönnyíthető homok és humusz. Szükség van a jó vízelvezetésre is. A növény gyökérrendszerének nedvességének stagnálása elfogadhatatlan.

A leszállási gödör előre készül. Ajánlatos ezen a héten a leszállás előtt. A tapasztalatlan kertész ajánlott egy kész palánta vásárlására. Ha a gyökérrendszer nyitva van, érdemes betölteni a földre a földön, egy folyadék műtrágyába van betöltve. Ha a vetőmag a tartályban van a talajjal, 20-25 perccel a leszállás előtt, a talaj bőségesen öntött. Ez megkönnyíti a persely eltávolítását anélkül, hogy károsítaná a gyökereket.

A csökkenő kezdet áprilisban. Fontos, hogy időt töltsön, mielőtt a vesék elkezdenek virágozni. Ha a közelben több palántát tervez, akkor a köztük lévő távolság nem lehet kevesebb, mint 2 m. Ha van egy sűrű élő magasság létrehozása, akkor ez a jelző 50 cm-re csökken.

A kútnak 25-30 cm átmérőjűnek kell lennie, ha hároméves vagy fiatalabb példányt ültetnek. Ha a bokor felnőtt, akkor a gödörnek 40 cm-es mennyiségben kell lennie. Az ültetési anyagot óvatosan elhelyezik a mélyülésbe. Szükséges, hogy a gyökér nyak a talajszinten van. Ezután a gyökerek elterjedtek és elaludnak a földet. Ezt követően öntözés.

Minden bokornak 1 tiszta vízvödörnek kell lennie.

Öntözés és alárendelt

Az öntözésnek mérsékeltnek kell lennie. A felesleges nedvesség csak károsítja a növényt. Tavasszal és nyáron elegendő nedvesség van hetente 1 alkalommal. Minden bokor alatt 2-2,5 vödör vizet öntött. Máskor nem kell a növény vízét. Elég elegendő természetes nedvesség lesz a csapadékból. A víznek tiszta és melegnek kell lennie. Ugyanakkor szükség van arra, hogy kövesse, hogy ne essen a levelekre. Öntözés után ajánlott enyhén hámozni a talajt a bokor körül. A jó megoldás a tőzegmulasztás lesz.

Az első évben a kultúra nem tudja megtermékenyíteni. Tápanyag-talajkeverék, amelyet a leszálláskor használnak, minden szükséges anyaggal kell rendelkeznie. A jövőben kálium- és foszfor-tartalomú készítmények. Amikor a virágzás után először csinálnak. Másodszor – a szezon végén. 3 év alatt 1 alkalommal is, a bokor vitalitása karbamidoldat alkalmazásával fenntartható.

Olvasson tovább  Hibrid liliomok: fajta áttekintése, leszállási és gondozási szabályok

Ritkítás

Az élet második évéből a növények rendszeres szaniter vágást végeznek. A nyár elején az ágak befagyottak. A nyár végén a bokrok vékonyak és formák. Távolítsa el a vékony és szárított darabokat is. Először vágja le az alsó hajtásokat, majd felemelkedik az emeleten. Az ágakat körülbelül 50-70% -kal csökkentik. Használjon egy Secateur vagy Garden Hacksaw-t.

Hogy megvédje a kezét a pelyhekből, tegye a kesztyűt.

Téli előkészítés

Amint korábban említettük, a kultúra ellenáll a hidegnek. Azonban a súlyos fagyok körülmények között fagyaszthat. ezért Jobb, ha a gyökérrendszert télen meg kell védenie. Ehhez építsünk egy menedéket a harciból. Ez különösen igaz a fiatal növényekre.

A tenyésztési módszerek

Vetőmag módszer

Amikor a bogyók érlelődnek, összegyűjtik és kivonják őket magokat. Ezután a leszállási anyagot a mangán könnyű oldatában fertőtlenítjük és szárítjuk. A kész vetőmagok 10 mm-es talajba merülnek. Először a leszállás ideiglenes helyre kerül. Áprilisban töltsön a csírák pácolását. Az esetek közötti távolságnak legalább 3 cm-nek kell lennie. Amikor a palánták elérik a kétoldalú korszakot, állandó helyre költöznek.

Ha úgy döntenek, hogy a vetőmagokat tavasszal táplálják, mielőtt legalább 2 hónapos nedves homokba kell tartaniuk. A hőmérsékletnek 3-5 s szinten kell lennie.

A folyamat a nyár elején kezdődik. A dugványok aljáról távolítsa el az összes leveleket. Aztán leereszkednek a “Kornin” megoldásba. Serkenti a gyökérrendszer gyors képződését és fejlődését. Ezt követően az ültetési anyagot ideiglenes helyre kell ültetni. Először óvatosan ellenőrizze a talaj hidratálásának megfelelő szintjét. 2 évvel később a növények állandó helyszínre lépnek.

A hírnökök segítségével

Az eljárást a tavasz elején végzik. A reprodukcióhoz a legerősebb hajtásokat választják. Ezek egy horonyba kerülnek, mintegy 10 cm mélységben, és javítják. A menekülés vége a talajszint felett kell lennie. A gyökérrendszer kialakulásának felgyorsításához kissé karcolja meg a jövő helyét. Őszi, a tartály teljes körű csiszolásgá válik. Ebben az időszakban állandó helyre költözik.

Olvasson tovább  Tuya Western "Golden Smaragd": Leírás és termesztés

Bokor

Ehhez a módszerhez a bokrok 3 és 6 év közöttiek. A folyamat áprilisban kezdődik. Bush teljesen kijut a földből. VIGYÁZAT TARTALMAZHATÓ KÉSZÜLÉKEK KÉSZÜLÉKEKBEN. Nagyon fontos, hogy ne károsítsa a gyökérrendszert. A részeket mangánoldattal kezeljük. Faszén is használható. A kiválasztott helyeken kapott mini bokrokat választották ki.

Betegségek és kártevők

A kultúra számos betegség ellenáll, de néha megtörténhet és baj.

 • Először is fontos elvégezni az ÁME és a pgoriták megjelenésének megelőzését. A tapasztalt kertészek azt tanácsolják, hogy permetezzen egy növényt egy olyan megoldással, amelyet a gazdasági szappan vízben történő tenyésztésével kapott megoldással. Szüksége van rá a tavasz közepén. Ha a probléma még mindig megjelent, megismerheti azt a lombozat szárításában és elkötelezettségében, a hajtások görbülete. Ebben az esetben érdemes a “Fufanon”, “Decis” vagy más hatékony kompozíciók alkalmazását.
 • A bokor is egy rosszindulatú harmat. Ez a gombás betegség fehér felvonóban nyilvánul meg a hajtások és a lombozat. A fungicidek a mentésre kerülnek.
 • A foltos levelek jellemző sötét foltokkal határozhatók meg. Prophylaxis, permetezés réz klorocáció. Ez teszi tavaszi és virágzás után.
 • A bakteriális rákot a hajtásokra gyakorolt ​​repedések megjelenésével fejezzük ki. Ebben az esetben a sérült területeket eltávolítják és égnek. Ez megakadályozza a figyelmen kívül hagyását. Ebben az esetben nincs kezelés.

Használat a tájtervezésben

  A barbaris “zöld szőnyeg” kifejező megjelenése lehetővé teszi, hogy a kert látványos díszítése maradjon az év során. A kultúra egyetlen tájképes elemként és zöld összetétel részeként használható. A bokrokat gyakran díszített virágágyás, hegymászás. Több sorban egy sorban ültethető egy sétány mentén. Az eredeti élő magasságot hozhatja.

  Mivel a kultúrát erőteljes gyökérrendszer jellemzi, nemcsak tereprendezésre, hanem a homok lejtőinek megerősítésére is használják.

  A Barbaris sajátosságairól.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: