Betegségek és kártevők cédrus

Sok tulajdonos magánházak egy kiterjedt helyi területen díszítik tűlevelű fák, köztük Cedar. De ez a fa, mint bármely más, különböző betegségek és kártevő támadások vonatkozik. A zöld jóképű védelme érdekében képesnek kell lennie arra, hogy időben észrevegye a betegek első jeleit, és helyesen kezelje őket.

Betegségek okai

Az évelő cédrus egy fenséges koronával, kifejlesztett gyökérrendszerrel és erős hordóval. Jó immunitása van, így nagyon folyamatosan különböző betegségekkel. A növekedés és fejlődés különböző időszakaiban azonban egyes problémák még mindig problémái vannak. Tehát egy egyéves vetőmagot szerzett az óvodában, és átültetett egy új helyszínre a webhelyén, az első alkalom hihetetlen stresszt tapasztal, amelyből a védőfunkciói jelentősen gyengülnek, és ez aktív támadásokhoz vezethet fa paraziták.

Ezenkívül a fiatal fa csak az illat tavasszal kezdheti el. Ez az egyéni szaga a különböző rovarok és bogarak közötti nagyobb érdeklődést von maga után.

Az életkorral a cédrusfa is képes elveszíteni az állóképességet, így a különböző betegségek befolyásolhatják. Ezt a karbantartási és gondozási szabályok fő megsértésével végezték el.

Közös betegségek

Veszélyes a cédrusfák esetében olyan betegségek, mint a rozsda és a szent, amelyet “gyanta rák” is neveznek. A betegség első nézete egy gombás betegség, amelyet a cédrus fehér tál megjelenése jellemez. Először is, a vesék meglepődnek, akkor ha terápiás intézkedéseket vittek meg időben, a viták gyorsan elkezdenek mozogni a fiatal hajtásokra és ágakra, és rövid idő után a betegség cserélhető a törzsbe. Ennek eredményeképpen az újonnan a közelmúltban örömmel a fa kiszárad, elveszíti vitalitását, és a tű esik.

Rozsda Vizuálisan sárga buborékok, fokozatosan fehér porba fordulnak. A betegség leginkább aktívan elosztva meleg és nedves időben, és a fő talapzat növekszik a közeli gyomnövények, amelyekről megszabadulnod kell. Gyanta rák – a legveszélyesebb Cedar-betegség. Ez a betegség váltja ki rustful gombák Peridermium Pini és Cronartium Flaccidum, amelyek feltűnő nemcsak cheva és a kéreg, hanem Cambier és Lub. Hasonló betegséget tapasztalt a fa immunrendszere, amelynek eredményeképpen nem tud önállóan megbirkózni a kártevőkkel és betegségekkel, és hamarosan meghal.

Tudja meg, hogy a cédrus beteg, lehetséges, nem olyan művelt formációkban, amelyek megjelennek az ágakon és a törzsön. Az “Ezdi” -nek nevezik – a csésze alakú forma elmélyítése, amely narancssárga vagy sárga-szürke tömeges vitával (Ezidiospor) van kitöltve. Hogy gyógyítsa meg ezt a betegséget, még az ismert gombaellenes szerek is nem fognak sikerülni Az érintett fát le kell vágni és égni kell.

Ezért fontos, hogy haladéktalanul kezelje a kezelést, amikor az első jelek megjelennek. Ezek a rozsdagomba, a tűlevelű mellett, befolyásolhatják a ribizli és az egres bokrokat, így a növényvilág nem ajánlott földet a képviselők közelében.

Pest áttekintése

Negatív hatással van a cédrus egészségére és mindenfajta fa kártevőkre, amellyel időben kell harcolni.

 • Lucfenyő kullancs. Ha megjelent, akkor a tűk elkezdenek elhalványulni, zsugorodni, és később egyáltalán száradnak. Az a tény, hogy a miniatűr paraziták táplálják a fiatal tűk léjét.
 • Kancsó. A név alapján megítélhető, meg lehet érteni, hogy a vereség jellemző jellemzője a vékony pókháló tűvel való megjelenése. A tűk sárga színűvé válnak, és szárítják.
 • Borovi tlla. Ez egy kis méret (legfeljebb 5 mm) rovar, amely táplálja a fiatal tűk levét. A támadások és a házak ilyen paraziták nem egyedülállóak, hanem csoportok, az eredmény, hogy a fa gyorsan elveszíti életképességét.
 • Flauded fókusz fenyő malája. Ez a kellemetlen rovarnak kicsi mérete is van, és általában a fiatal hajtások alapjaiban települ, intenzív sapkákat provokál. A kezdők és a kertészek először nem is észlelhetik ezt a kártevőt, hiszen a megjelenéshez hasonlít a szokásos (enyhén sült) vese. Amellett, hogy az aktív szívási lé, a katasztrofális következmények felszabadulása miatt a rovarok orvosi harmat, amely válik vonzó közegben tenyésztésre Sage gombák. Ők viszont elrontják a növény megjelenését (a fa csúnya lesz, mintha a füst), és akadályozza a fotoszintézis normális folyamatát.
 • Hermeval vel. Ez egy félszárú rovar, amely csak 2-3 mm-es testhosszú, mely fehér lágy szőrszálak borít. Hogy felismerje a kártevők telepeit a piszkos fehér bolyhos csomók megjelenésével a tűkön. A település célja a cédrus gyümölcslé fogyasztása. Csak a fiatal palánták érzékenyek, hogy befolyásolják – egy évelő fa, amely ellenáll a Hermes hatásának.
 • Gombóc. A pesti pillangó veszélyes, hogy a cédrus rágójához jön, és szar a vesék tartalmát. Támadja a fák rovarát a hő kialakításával, azaz tavasszal, a legaktívabb időszak májusra esik.
 • Pyadenitsa. Ez a fajta pillangók, mint egy ilyen veszélyt a cédrusra, nem képviseli, amit nem lehet mondani a lárváiról. A május utolsó napjaiban aktiválódik, mikor és elhalasztja a tojásait. A Caterpillars augusztus közepén jelenik meg, és teljesen elpusztítja az összes Cheva-t, valamint a rügyet.
 • Evrérti selyemhernyó. Ez egy pillangó, amelynek lárvái negatív hatással vannak a cédrus létfontosságú tevékenységére. Behatolnak a vesékbe és a fiatal fa hajtásokba, teljesen szopogatják a tartalmukat. Ennek eredményeképpen az ágak tippjei deformálódnak, ami a törzsek görbületéhez, szorzásukhoz vezet, és ez nagyon elrontja a dekoratív fát.
 • Bogár mag. Ez a kártevő, a cím alapján ítélve, feltűnő a cédrus. Mélyen behatol, lyukak, ahol a tojás.

Lehetetlen észrevenni a lárvákat egy külső ellenőrzéssel, de lehet meghatározni egy rovar jelenlétét jellemző lyukakkal és duzzadt maggal, részben gyanta üledékekkel és egy világosbarna porral.

A kezelés módszerei

A fa kártevők és betegségek elleni küzdelem különböző alapokat használ: mind a bizonyított, mind a nép. Nélkülük a fa nem túlélheti a támadást és meghalni.

 • Rusztuli betegségek. Az ilyen típusú bekezdések kezelésére a fungicid készítményeket használják. STEM injekciók is segíthetnek.
 • Seryank (gyanta rák). Sajnos nincsenek gyógyszerek e betegségből, vagy inkább a rendelkezésre álló nem tudnak megbirkózni vele. Ezért a fertőzött fa csak ásni fog és ég. Szükséges annak érdekében, hogy biztosítsák a többi zöld kert támadásától.
 • Lucfenyő kullancs. A Phytoverm előkészítéssel való rendszeres kezelés segít ez a parazita. Nincs értelme a népi jogorvoslatok kezelésére, mivel a kullancs nagyon racks.
 • Kancsó. A kártevő elpusztítása képes lesz “Fufanon” -ra, amelyet szigorúan az utasítások szerint kell tenyészteni.
 • Levélszemét. Ebből a váratlan vendégtől megszabadulhat a “karbofos” -tól, amelynek megoldása, amelynek megoldása az öntözést többször kell elvégezni 10 napos intervallummal.
 • Flauded fókusz fenyő malája. Az inszekticid készítmények olyanok, amelyek segítenek e paraziták megsemmisítésében, de csak akkor, ha a telepek jelentéktelenek. Az egész CEDAR vereségének során erősebb eszközökkel, például “Lepyocide” -t végeznek.
 • Hermész. Ebben az esetben a “szikra” hatékony lesz (ez egy polyhell), “Fufanon” és “Aktara”.
 • Gombóc. A pillangó lárvái segítenek elpusztítani a “Lepiocom” háromszoros kezelést.
 • Pyadenitsa. Az inszekticid gyógyszerek ismét a harcba kerülnek. Az ilyen eszközök öntözését legalább 3-4 alkalommal kell elvégezni.
 • Evrérti selyemhernyó. Sajnos, menteni a fa érintett részeit, nem fog működni – teljes mértékben eltávolítani és égetni kell, és a fennmaradó helyek a “FASTAKOM” kezelésére.
 • Bogár mag. A kártevő elleni küzdelem az éves feldolgozást különleges eszközökkel jelenti: “magabiztos”, “Cleper”, “Anti-Trip”, “Woody szivárgás” és más.

Ha nem tudja megbirkózni a sajátjával, ajánlott a szakosodott szolgáltatásokkal kapcsolatba lépni.

Megelőző intézkedések

Megelőzés – Ez segít az egészség és a vonzó megjelenés megtartásában Cedar. Megfelelően és rendszeres feldolgozásban van.

 • Az inszekticid hatóanyagok öntözését szezononként legalább 3-szor kell elvégezni, míg az első eljárást a tavasz elején végzik el, mielőtt az összes kártevők aktiválódnak.
 • A CEDAR nagyon érzékeny a magas páratartalomra, ezért meg kell kerülnie a talaj kikötőjét a helyszínen.
 • A közeli növények, virágok, fák és fű által bélelt káros paraziták tűleveles képviselőjéből kiadás: levendula, zsálya, menta, bársony, olvad, gyökér, dió.

A következő videóban további információkat talál a cédráros betegségekről és kártevőkről.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: